|
  |
Roma |
|
|
|
|
9th October 2008, 17:33
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 13-March 05
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

|
Eu ajung seara si plec dimineata, imi trebuie ceva deschis 24 din 24. Pana la urma as accepta si daca nu e "self service", nu mai iau laptopul cu mine, insa nu vreau sa am surprize si sa nu aiba deschis dupa o anumita ora (eu ajung in jurul orei 00:00).
|
|
|
|
|
|
|
|
9th October 2008, 18:23
|
Junior
ID membru: 32 359

|
Programul de Left Luggage in Termini este 6.00-24.00. vezi http://www.grandistazioni.it/cms/v/index.j...0003f16f90aRCRD
QUOTE (Iuliux @ Oct 9 2008, 18:33)  Eu ajung seara si plec dimineata, imi trebuie ceva deschis 24 din 24. Pana la urma as accepta si daca nu e "self service", nu mai iau laptopul cu mine, insa nu vreau sa am surprize si sa nu aiba deschis dupa o anumita ora (eu ajung in jurul orei 00:00).
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th October 2008, 19:36
|
Junior
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

|
|
|
|
|
|
|
|
|
16th October 2008, 10:03
|
Junior
Data înscrierii: 15-October 08
ID membru: 379 721

|
m-am intors de curand de la Roma. Un oras frumos, plin de istorie. Nu va speriati, o sa va descurcati si cu transportul si cu gasirea obiectivelor turistice. Daca aveti la voi o harta nu puteti rata absolut nici un obiectiv turistic. Toate mijloacele de transport in comun (atat cele de suprafata cat si metroul) sunt marcate pe panourile din statii atat cu traseul cat si cu timpul de asteptare (care de altfel nu depaseste 5-10 min la autobuze si 3 minute la metrou). Obiectivele turistice (Colusseum, Foro Romano, Palatino , Columna lui TRaian etc..) sunt concentrate intr-o zona relativ mica pe care o strabati cu lejeritate la pas. De altfel chiar daca dupa o zi intreaga simti ca esti frant de oboseala poti foarte bine sa spui ca ai vazut cam tot . Nu vorbesc aici de vizitare ci doar de vizionare de la exterior. Preturile sunt mari chiar si pentru suveniruri (min 3 Euro/buc) sa nu mai spunem de mancare care o gasesti la restaurante de la min 7 Euro/portie . Cel mai convenabil este sa ai in apropiere un supermarket de la care sa-ti iei ceva de mancare si neaparat apa sau suc (2,5 E/bax) fata de oras unde este 3 euro sticla de 250ml. Noi ne-am cazat in conditii excelente in Camping Village Rome ( o zona foarte buna a Romei) cu 18 E/pers/noapte in bungalow , cu apa calda, toaleta si dus in camera + aer conditionat. In plus sunt multi romani care lucreaza acolo atat la receptie( 2) cat si la intretinere . Pentru transport noi am achizitionat o cartele cu nr nelimitat de calatorii/ sapt si am dat pe ea 16E/pers. Merita toti banii. Te deplasezi in toata Roma cu orice mijloc de transport si nu trebuie sa introduci cartela decat la metro pentru ca pe verso are marcata perioada de valabilitate pentru celelalte mijloace de transport. Nu ne-a controlat nimeni dar noi ne-am scos banii pe cartela de 16 euro prin faptul ca ne-am urcat in ce autobuz am vrut , tramvai sau metro (ATENTIE NUMAI PENTRU LINIA ATAC) . COTRAL este linia pentru ce-i care stau in imprejurimile Romei( sunt de culoare albastra). Daca mai vreti detalii nu ezitati sa mi le cereti. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd October 2008, 14:30
|
Junior
Data înscrierii: 23-March 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 33 097

|
Am si eu nevoie de putin ajutor. Am gasit cazare in 5 zone diferite si nu stiu care din ele este cea mai "buna" , cea mai aproape de centru. Ma puteti ajuta? Multumesc
Nomentano-Bologna San Pietro -Vaticano San Giovanni Navona - Campo de' Fiori Trastevere
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 11:43
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-July 06
ID membru: 85 375

|
Prima e departe de centru si de obiective. Eu as zice pas! A doua e linga Vatican, dar departe de toate celelalte obiective si de centru. Pas si aici! Navona e in centru. Animatie, crisme etc. San Giovanni e la marginea centrului, vei avea mereu de luat metroul sau autobuzul, esti la 15 minute de centru, dar nu poti beneficia de situarea in zona animata. Trastevere e cea mai animata zona, plina de crisme si de populatie pina noaptea tirziu, dar poate fi departe de centru, si nu are metrou. Desi are parti aproape de zona centrala.
Deci cauta in Navona si Trastevere si zi adresele, ca sa vedem pe unde sunt. Mai sunt zone centrale misto. Eu as sta in zona Panteon - Trevi. E mai central si mai misto decit Navona. Vezi ce gasesti si pe aici.
Acest mesaj a fost modificat de abancor: 24th October 2008, 11:43
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 11:55
|
Active Member
Data înscrierii: 31-March 08
Locație: tara mea
ID membru: 309 136

|
| Eu am stat lângă Vatican. Cu otobuzul lor, preț de 7 stații, max. 10 minute eram în centru. Mi-a plăcut zona pentru că era liniștită, am parcat mașina într-o parcare publică, fără cea mai mică problemă. Seara, obosiți după cutreierat, mâncam la un restaurant în zonă, liniștit, curat. Chiar simțeam nevoie pe seară de liniște. | |
Acest mesaj a fost modificat de amonra_71: 24th October 2008, 11:55
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 11:57
|
Active Member

|
Eu seara stateam in centru cit mai mult posibil, la masa de seara, si nu mai aveam cum sa ajung la hotel (zona San Giovanni). Mi s-a parut greu sa prinzi un taxi pe strada. La hotel mai stateam la niste beri, in liniste, pe terasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 12:19
|
Junior

|
Va multumesc pentru ajutor. Ne-am decis la un apartament care se afla in zona San Lorenzo cu adresa: Via dei Marrucini, Rome Cum e?
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 12:29
|
Active Member

|
Pina la urma ati ales in afara acelor 5 zone. Asta e in dosul garii centrale. Nu stiu cum e zona. Dupa harta, pare departe si ne-turistica. Dar e posibil sa fie misto. Eu nu as alege-o daca m-as uita pe harta. Numai daca as afla mai multe despre cartier si daca ar parea sa fie ceva interesant in zona.
Acest mesaj a fost modificat de abancor: 24th October 2008, 12:30
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 12:35
|
Junior

|
(IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wallbash.gif) Imi poti spune in ce harta te uiti? Ce zona sa fie ok -aproape de centru? In Trastevere - adresa este viale Trastevere.
Acest mesaj a fost modificat de danye: 24th October 2008, 12:49
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 13:06
|
Active Member

|
M-am uitat pe maps.google.com
Viale Trastevere e lunga. Un capat e OK, e linga podul Garibaldi, e linga centru, celalalt e mai departe, si nu e nici in zona animata.
In centru e zona Navona, zona Trevi, merge si Piazza Venezia, si Corso.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th October 2008, 22:06
|
Junior
Data înscrierii: 10-May 08
ID membru: 324 693

|
Salut!
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care scriu pe forum si ne ajuta cu sfaturile lor!
As avea nevoie de o sugestie: voi merge la Roma pt 5 nopti (sase zile), in perioada revelionului, si ma gandesc daca ar fi bine ca intr-o zi sa mergem la Florenta, sa luam un tren de dimineata si sa ne intoarcem seara.
Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Vom avea timp suficient pt Roma? Sau e mai bine sa lasam Florenta pe alta data? Sunt sigura ca merita mai mult de o zi, dar, poate e bine si asa deocamdata.
Multumesc anticipat!
|
|
|
|
|
|
|
|
25th October 2008, 18:36
|
Junior
Data înscrierii: 16-March 07
Locație: GALATI
ID membru: 155 601

|
QUOTE (lili08 @ Oct 24 2008, 23:06)  Salut!
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care scriu pe forum si ne ajuta cu sfaturile lor!
As avea nevoie de o sugestie: voi merge la Roma pt 5 nopti (sase zile), in perioada revelionului, si ma gandesc daca ar fi bine ca intr-o zi sa mergem la Florenta, sa luam un tren de dimineata si sa ne intoarcem seara.
Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat? Vom avea timp suficient pt Roma? Sau e mai bine sa lasam Florenta pe alta data? Sunt sigura ca merita mai mult de o zi, dar, poate e bine si asa deocamdata.
Multumesc anticipat! Eu zic ca se merita sa te duci o zi si la Florenta, cred ca iti ajung 4 zile pentru Roma. Sunt multe trenuri dar daca cumperi pe internet din timp pretul e mult mai convenabil.
Acest mesaj a fost modificat de adrian1956: 25th October 2008, 18:36
|
|
|
|
|
|
|
|
27th October 2008, 12:22
|
Member
Data înscrierii: 31-March 05
Locație: cluj napoca
ID membru: 33 673

|
QUOTE (danye @ Oct 24 2008, 12:19)  Va multumesc pentru ajutor. Ne-am decis la un apartament care se afla in zona San Lorenzo cu adresa: Via dei Marrucini, Rome Cum e? Nu as recomanda-o. Am ajuns pe-acolo din greseala si am vazut zona doar din autobuz. Periferiile din Bucuresti sunt minunate prin comparatie. Mie mi s-a parut ca arata cam ca toate zonele industriale de la marginea oraselor. Cauta cazare neaparat in zonele recomandate.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st November 2008, 15:55
|
Junior
Data înscrierii: 1-November 08
ID membru: 384 802

|
IMI PUTETI SPUNE SI MIE CUM ESTE VREMEA DE REVELION LA ROMA????
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd November 2008, 14:03
|
Junior
Data înscrierii: 22-February 08
ID membru: 292 525

|
QUOTE (mirelaRACIANU @ Oct 15 2008, 22:03)  m-am intors de curand de la Roma. Un oras frumos, plin de istorie. Nu va speriati, o sa va descurcati si cu transportul si cu gasirea obiectivelor turistice. Daca aveti la voi o harta nu puteti rata absolut nici un obiectiv turistic. Toate mijloacele de transport in comun (atat cele de suprafata cat si metroul) sunt marcate pe panourile din statii atat cu traseul cat si cu timpul de asteptare (care de altfel nu depaseste 5-10 min la autobuze si 3 minute la metrou). Obiectivele turistice (Colusseum, Foro Romano, Palatino , Columna lui TRaian etc..) sunt concentrate intr-o zona relativ mica pe care o strabati cu lejeritate la pas. De altfel chiar daca dupa o zi intreaga simti ca esti frant de oboseala poti foarte bine sa spui ca ai vazut cam tot . Nu vorbesc aici de vizitare ci doar de vizionare de la exterior. Preturile sunt mari chiar si pentru suveniruri (min 3 Euro/buc) sa nu mai spunem de mancare care o gasesti la restaurante de la min 7 Euro/portie . Cel mai convenabil este sa ai in apropiere un supermarket de la care sa-ti iei ceva de mancare si neaparat apa sau suc (2,5 E/bax) fata de oras unde este 3 euro sticla de 250ml. Noi ne-am cazat in conditii excelente in Camping Village Rome ( o zona foarte buna a Romei) cu 18 E/pers/noapte in bungalow , cu apa calda, toaleta si dus in camera + aer conditionat. In plus sunt multi romani care lucreaza acolo atat la receptie( 2) cat si la intretinere . Pentru transport noi am achizitionat o cartele cu nr nelimitat de calatorii/ sapt si am dat pe ea 16E/pers. Merita toti banii. Te deplasezi in toata Roma cu orice mijloc de transport si nu trebuie sa introduci cartela decat la metro pentru ca pe verso are marcata perioada de valabilitate pentru celelalte mijloace de transport. Nu ne-a controlat nimeni dar noi ne-am scos banii pe cartela de 16 euro prin faptul ca ne-am urcat in ce autobuz am vrut , tramvai sau metro (ATENTIE NUMAI PENTRU LINIA ATAC) . COTRAL este linia pentru ce-i care stau in imprejurimile Romei( sunt de culoare albastra). Daca mai vreti detalii nu ezitati sa mi le cereti. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) ai cumva un site unde pot sa fac si eu rezervare la camping-ul unde ai fost u? sau tu cum ai facut rezervari? mersi
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd November 2008, 14:37
|
Junior
Data înscrierii: 22-February 08
ID membru: 292 525

|
stie cineva cum este vremea in perioada ian-feb si daca se merita sa vezi roma in perioada aceasta? reducerile am inteles ca in ianuarie sunt, este adevarat? multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|