Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

60 V  « < 24 25 26 27 28 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Roma
metalactual
mesaj 10th April 2008, 13:10
Mesaj #451

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

1-Merge si asa, de ce nu ?

2-Nu stiu cu luminile.
Go to the top of the page

+Quote Post
elanis
mesaj 21st April 2008, 08:01
Mesaj #452

Junior

Data înscrierii: 13-March 05
ID membru: 32 359

Am o intrebare pentru cei care au avut cazare in zona Termini. Este chiar asa de nesigura zona (de intors la hotel seara sau de mers pe jos pe acolo)? Este mult zgomot noaptea? Exista supermarketuri in apropiere? Sunt de preferat autobuzele metroului? Am gasit cazare ieftina la BB Flower House http://www.pensioni-roma.com/Roma/pension_Roma.asp?bb=2 A fost cineva acolo?

+Quote Post
DragosMD
mesaj 21st April 2008, 08:33
Mesaj #453

Junior

Data înscrierii: 13-September 06
Locație: Bucuresti, Vitan
ID membru: 96 779

zona garii atrage o fauna foarte ciudata si bogata, in orice oras din lumea asta (sau cel putin, asa era prin toate cele pe unde am umblat eu). cred ca daca ai putin curaj, multa inconstienta, si in plus, un dram de noroc, e OK.

oricum, e bine sa nu iesi din 'casa' cu multi bani in buzunar.

supermarketuri sunt cam peste tot in oras, nu iti face griji!

autobuzele sunt de preferat daca vrei sa vezi orasul.. metroul e mai bun daca te grabesti sa ajungi dintr-un loc in altul. parerea mea. eu le-am folosit pe ambele cu rezultate bune. hoti de buzunare circula in toate mijloacele de transport (sunt si afise multilingve care avertizeaza turistii in aceasta privinta!).

+Quote Post
fly_dream
mesaj 21st April 2008, 10:00
Mesaj #454

Active Member

Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

QUOTE (elanis @ Apr 21 2008, 08:01) *
Am o intrebare pentru cei care au avut cazare in zona Termini. Este chiar asa de nesigura zona (de intors la hotel seara sau de mers pe jos pe acolo)? Este mult zgomot noaptea? Exista supermarketuri in apropiere? Sunt de preferat autobuzele metroului? Am gasit cazare ieftina la BB Flower House http://www.pensioni-roma.com/Roma/pension_Roma.asp?bb=2 A fost cineva acolo?

Am cautat cazare special in zona Termini datorita usurintei de a ajunge la aeroport si apropierii de obiectivele turistice. Este adevarat ca zona nu arata fantastic, dar este foarte potrivita daca esti la Roma ca sa vizitezi orasul si folosesti camera doar cateva ore pe noapte. Noi am stat la hotel Lucia, pe prima strada paralela cu gara Termini, unul din acele hoteluri care ocupa un etaj al unei cladiri de 6 etaje. Camera nu arata prea grozav, ziceai ca-i de spital sau camin dezafectat, dar era curata si la 5 minute de Termini. Zona..... nu ridica probleme deosebite, stiu ca este oarecum rau famata, dar nimeni nu se leaga de tine daca nu te bagi in vorba. Noi am ajuns la hotel la 12 noaptea, ne-am lasat bagajul si am plecat pe jos la Fontana di Trevi. Desi nu aveam niciun picior de mascul cu noi, iar in apropierea garii am vazut si cativa betivani rataciti, nu am avut nicio problema, desi am circulat pe strazi pana la 3 dimineata. Poate ca era din cauza alegerilor ce urmau sa fie sau poate ca nu, cert este ca am vazut o multime de politisti pe strazi in noaptea aceea (cu masini, cu motorete sau per pedes).

Zgomot nu este peste noapte, chiar deloc, poate ziua, dar nu stiu, noi am umblat tot timpul. Supermarketuri nu am vazut, dar magazine micute cu fel de fel de chestii (inclusiv mancare) am gasit. In cel mai rau caz, mergeti chiar la Termini, au acolo de toate. Transportul.... metrou versus autobuz.... hmmmm.... metroul nu are decat doua linii.... ar fi de preferat autobuzul, insa poate doar pentru Vatican, in rest, de la Termini poti face tot centrul pe jos, nu merita sa folosesti transportul in comun.

+Quote Post
ronnie09
mesaj 21st April 2008, 12:36
Mesaj #455

Junior

Data înscrierii: 7-August 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 89 999

Daca imi iau Roma Pass tb sa mai fac rezervare pt galeriile Borghese?

+Quote Post
metalactual
mesaj 21st April 2008, 13:31
Mesaj #456

Member

Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

QUOTE (ronnie09 @ Apr 21 2008, 12:36) *
Daca imi iau Roma Pass tb sa mai fac rezervare pt galeriile Borghese?

Da !
Nu au legatura.
Rezervarea se face pt. ca ei lasa inauntru doar un anumit nr. de turisti, pe fiecare interval de 2 ore.
Rezerva !

+Quote Post
guerila
mesaj 22nd April 2008, 14:59
Mesaj #457

Junior

Data înscrierii: 28-April 04
ID membru: 15 329

Tocmai ce am platit beletele de avion pt perioada 28 iulie-8 august pt roma.Acuma caut cazare.Am gasit www.fullrome.com la 60 euro/ noapte. atata ca "am un sentiment" in ceea ce priveste apartamentele de inchiriat.ce sfat dati sa mai caut hoteluri sau sa il iau pe asta?

+Quote Post
ronnie09
mesaj 22nd April 2008, 16:28
Mesaj #458

Junior

Eu te-as sfatui sa-l iei pe asta. E un pret bun pentru zona. In plus, fata de hotel, ai si bucatarie.

+Quote Post
elanis
mesaj 22nd April 2008, 16:37
Mesaj #459

Junior

Data înscrierii: 13-March 05
ID membru: 32 359

QUOTE (guerila @ Apr 22 2008, 15:59) *
Tocmai ce am platit beletele de avion pt perioada 28 iulie-8 august pt roma.Acuma caut cazare.Am gasit www.fullrome.com la 60 euro/ noapte. atata ca "am un sentiment" in ceea ce priveste apartamentele de inchiriat.ce sfat dati sa mai caut hoteluri sau sa il iau pe asta?

Unde ai gasit pretul asta? La ei pe site scrie min 70 - max 120 euro pe noapte.

+Quote Post
guerila
mesaj 23rd April 2008, 09:53
Mesaj #460

Junior

Data înscrierii: 28-April 04
ID membru: 15 329

QUOTE (elanis @ Apr 22 2008, 16:37) *
Unde ai gasit pretul asta? La ei pe site scrie min 70 - max 120 euro pe noapte.

l-am sunat si am negociat :-D

+Quote Post
_kali_
mesaj 23rd April 2008, 13:42
Mesaj #461

Junior

Data înscrierii: 10-July 06
ID membru: 85 869

Si eu am stat la Roma intr-un apartament, chiar langa Vatican. Seara cand ma intorceam din oras mai petreceam inca jumatate de ora in piata Vaticanului, si apoi in 5 minute eram in apartament. Am fost 3 oameni, 80 de euro pe noapte, mic dejun inclus, proprietara ne facea cumparaturile pt masa de dimineata si ni le lasa in apartament. A fost o varianta excelenta de cazare, o recomand.

+Quote Post
ronnie09
mesaj 23rd April 2008, 17:52
Mesaj #462

Junior

QUOTE (_kali_ @ Apr 23 2008, 14:42) *
Si eu am stat la Roma intr-un apartament, chiar langa Vatican. Seara cand ma intorceam din oras mai petreceam inca jumatate de ora in piata Vaticanului, si apoi in 5 minute eram in apartament. Am fost 3 oameni, 80 de euro pe noapte, mic dejun inclus, proprietara ne facea cumparaturile pt masa de dimineata si ni le lasa in apartament. A fost o varianta excelenta de cazare, o recomand.

Cum se numea apartamentul? 4rooms?

+Quote Post
nicupetchescu
mesaj 5th May 2008, 23:38
Mesaj #463

Junior

Data înscrierii: 9-March 07
ID membru: 152 739

Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.Multam fain.

+Quote Post
PixulMeu
mesaj 6th May 2008, 00:39
Mesaj #464

Junior

Data înscrierii: 7-April 07
Locație: vasile.ro
ID membru: 164 399

QUOTE (nicupetchescu @ May 5 2008, 23:38) *
Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.Multam fain.

Cu trenul Leonardo Express (din oră în oră).

La mijlocul lui martie era teribil de cald. În iulie e moartea în vacanță ... cred . Vrei să alergi cu limba scoasă prin Roma ?

+Quote Post
fly_dream
mesaj 6th May 2008, 09:52
Mesaj #465

Active Member

QUOTE (nicupetchescu @ May 5 2008, 23:38) *
Ceau, in iulie mergem in Italia 2 nopti la Roma si 7 la marea Tireniana la 35 km de Roma in statiunea Marina di Cerveteri. Daca poate cineva sa-mi spuna cum este cel mai usor si ieftin sa ajungem de la Fiumicino la Termini. Noi am gasit o camera la SAMROOMS cu 90 euro cvadrupla in apropiere de Termini. De asemenea orice sugestii legate de obiectivele turistice si transportul in oras ne-ar fi de mare ajutor.

In iulie nu stiu sa-ti spun cat de mult scoti limba, in septembrie era OK (te plimbai si noaptea in tricou, iar ziua sa tot fi fost vreo 25 de grade), iar la inceputul lui aprilie comme ci, comme ca.... mai racoare decat ma asteptam si cam ploios.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu spera prea mult de la cazarea in apropierea garii Termini, camerele din bloculetele acelea cu cateva etaje, la nivelul fiecaruia se afla cate un hotel, arata a camin/spital dezafectat, desi pretul n-ar "zice" asta (la 70 euro/dubla cat am platit noi sau 90 euro/cvadrupla te astepti la mai mult, in general). In fine, pentru doua nopti nu conteaza cine stie ce....

Obiective turistice in doua zile? Aici iti pot da niste sugestii intrucat am "vazut" Roma in doua secvente foarte scurte (2 zile si 1 zi), dintre care ultima de curand.

Daca vrei sa valorifici la maximum timpul petrecut la Roma si daca nu ajungi foarte tarziu acolo, data fiind pozitia hotelului, iti sugerez o incursiune nocturna la Fontana di Trevi, pe care o incepi de la Piazza della Repubblica (remarcabile fantana si biserica!), palatul Quirinale (si acolo ai niste statui interesante si un obelisc), iar la intoarcere mergi pe Via Tritone, treci pe la Piazza Barberini (alta fantana) si ajungi la Piazza della Repubblica. Roma tarziu in noapte are un farmec aparte (mai ales Fontana di Trevi!), pe strazi te simti in siguranta, patruleaza si o droaie de politisti (per pedes sau motorizati).

Ziua 1 ar fi bine sa inceapa cu vizitarea basilicii San Pietro (pentru care iti recomand autobuzul 64 sau 40, luat din Piazza dei Cinquecento, te duce pana la intrare, spre deosebire de metrou, care te lasa mult mai departe) - biletul se ia de la un ghiseu din piata, costa 1 euro (sper sa nu ma insel) si este valabil in orice mijloc de transport in comun timp de 75 minute din momentul in care il taxezi la aparatul din autobuz. Vizitezi basilica, poti cobori la cripte sau urca in dom, dar asta te costa cativa euro (iti recomand urcarea in varf, cu lift si pe scari sau doar pe scari, perspectiva este superba...., pe "traseu" gasesti magazine de souveniruri), pe urma fuga la muzeul Vatican. Iti ia ceva timp sa ocolesti zidul Vaticanului, mergi de te plictisesti, dar.... nu cred ca ai cum sa optimizezi asta.... Pentru muzeu aloca-ti minimum 3 ore, chiar daca nu esti foarte pasionat...., parcurgerea, fie si in viteza, a salilor dureaza mult, iar Capela Sixtina.... este ultima, desi toate sagetile te "pacalesc" ca in secunda urmatoare dai de ea! Daca mai ai suficienta energie, dupa ce iei pranzul in zona, poti vizita castelul San Angelo. Un autobuz te poate duce pe Via Nazionale, unde doamnele ar fi incantate de ceva shopping sau poti da o fuga din nou la Fontana di Trevi.

Ziua 2 ar putea incepe tot cu un drum cu autobuzul (64 sau 40 sunt OK) pana la Piazza Navona. Acolo poti bea o cafea la o terasa si admira peisajul (fantani, artisti care isi expun panzele, turisti etc.). La 5 minute de piata, gasesti Pantheonul, pe care il vizitezi (gratuit). Iesi la Piazza Argentina si un autobuz te duce la Colosseum (ai putea merge si pe jos, dar nu are rost pentru ca oricum vei parcurge o parte din el in sens invers). Vizitezi Colosseumul sau doar ii faci poze din exterior, apoi o iei pe Via Fori Imperiali ca sa te familiarizezi cu vestigiile romane. In capat vei da peste Columna lui Traian. Ai ajuns la Piazza Venetia, cu al sau celebru monument Vittorio Emanuele. De aici, nua i incotro, dai satisfactie doamnelor, care vor fi incantate sa parcurga Via del Corso de la cap la coada (lucru care cu siguranta va lua ceva timp!), undeva, pe partea stanga, in Piazza Colonna, vei vedea columna lui Marcus Aurelius. Via del Corso se termina la Piazza del Popolo (alt obelisc, alte fantani), de acolo o iei catre Piazza Spagna, un alt "must-do" al Romei. Plimbarea se poate incheia cu un drum scurt cu metroul pana la Termini daca timpul nu mai permite altceva.

Cere de la hotel harta orasului, este aceeasi de ani de zile, dar foarte buna, nu ai cum sa te ratacesti daca o ai la tine! Sa ne povestesti!!!

+Quote Post
nicupetchescu
mesaj 6th May 2008, 11:08
Mesaj #466

Junior

Data înscrierii: 9-March 07
ID membru: 152 739

QUOTE (fly_dream @ May 6 2008, 10:52) *
In iulie nu stiu sa-ti spun cat de mult scoti limba, in septembrie era OK (te plimbai si noaptea in tricou, iar ziua sa tot fi fost vreo 25 de grade), iar la inceputul lui aprilie comme ci, comme ca.... mai racoare decat ma asteptam si cam ploios.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu spera prea mult de la cazarea in apropierea garii Termini, camerele din bloculetele acelea cu cateva etaje, la nivelul fiecaruia se afla cate un hotel, arata a camin/spital dezafectat, desi pretul n-ar "zice" asta (la 70 euro/dubla cat am platit noi sau 90 euro/cvadrupla te astepti la mai mult, in general). In fine, pentru doua nopti nu conteaza cine stie ce....

Obiective turistice in doua zile? Aici iti pot da niste sugestii intrucat am "vazut" Roma in doua secvente foarte scurte (2 zile si 1 zi), dintre care ultima de curand.

Daca vrei sa valorifici la maximum timpul petrecut la Roma si daca nu ajungi foarte tarziu acolo, data fiind pozitia hotelului, iti sugerez o incursiune nocturna la Fontana di Trevi, pe care o incepi de la Piazza della Repubblica (remarcabile fantana si biserica!), palatul Quirinale (si acolo ai niste statui interesante si un obelisc), iar la intoarcere mergi pe Via Tritone, treci pe la Piazza Barberini (alta fantana) si ajungi la Piazza della Repubblica. Roma tarziu in noapte are un farmec aparte (mai ales Fontana di Trevi!), pe strazi te simti in siguranta, patruleaza si o droaie de politisti (per pedes sau motorizati).

Ziua 1 ar fi bine sa inceapa cu vizitarea basilicii San Pietro (pentru care iti recomand autobuzul 64 sau 40, luat din Piazza dei Cinquecento, te duce pana la intrare, spre deosebire de metrou, care te lasa mult mai departe) - biletul se ia de la un ghiseu din piata, costa 1 euro (sper sa nu ma insel) si este valabil in orice mijloc de transport in comun timp de 75 minute din momentul in care il taxezi la aparatul din autobuz. Vizitezi basilica, poti cobori la cripte sau urca in dom, dar asta te costa cativa euro (iti recomand urcarea in varf, cu lift si pe scari sau doar pe scari, perspectiva este superba...., pe "traseu" gasesti magazine de souveniruri), pe urma fuga la muzeul Vatican. Iti ia ceva timp sa ocolesti zidul Vaticanului, mergi de te plictisesti, dar.... nu cred ca ai cum sa optimizezi asta.... Pentru muzeu aloca-ti minimum 3 ore, chiar daca nu esti foarte pasionat...., parcurgerea, fie si in viteza, a salilor dureaza mult, iar Capela Sixtina.... este ultima, desi toate sagetile te "pacalesc" ca in secunda urmatoare dai de ea! Daca mai ai suficienta energie, dupa ce iei pranzul in zona, poti vizita castelul San Angelo. Un autobuz te poate duce pe Via Nazionale, unde doamnele ar fi incantate de ceva shopping sau poti da o fuga din nou la Fontana di Trevi.

Ziua 2 ar putea incepe tot cu un drum cu autobuzul (64 sau 40 sunt OK) pana la Piazza Navona. Acolo poti bea o cafea la o terasa si admira peisajul (fantani, artisti care isi expun panzele, turisti etc.). La 5 minute de piata, gasesti Pantheonul, pe care il vizitezi (gratuit). Iesi la Piazza Argentina si un autobuz te duce la Colosseum (ai putea merge si pe jos, dar nu are rost pentru ca oricum vei parcurge o parte din el in sens invers). Vizitezi Colosseumul sau doar ii faci poze din exterior, apoi o iei pe Via Fori Imperiali ca sa te familiarizezi cu vestigiile romane. In capat vei da peste Columna lui Traian. Ai ajuns la Piazza Venetia, cu al sau celebru monument Vittorio Emanuele. De aici, nua i incotro, dai satisfactie doamnelor, care vor fi incantate sa parcurga Via del Corso de la cap la coada (lucru care cu siguranta va lua ceva timp!), undeva, pe partea stanga, in Piazza Colonna, vei vedea columna lui Marcus Aurelius. Via del Corso se termina la Piazza del Popolo (alt obelisc, alte fantani), de acolo o iei catre Piazza Spagna, un alt "must-do" al Romei. Plimbarea se poate incheia cu un drum scurt cu metroul pana la Termini daca timpul nu mai permite altceva.

Cere de la hotel harta orasului, este aceeasi de ani de zile, dar foarte buna, nu ai cum sa te ratacesti daca o ai la tine! Sa ne povestesti!!!

Merci tare mult pentru informatii dar de la aeroport ce-i mai convenabil de luat pana la Termini, cat costa un bilet cu trenul sau autobuzul.Aterizam pe la ora 15 asta daca Wizz Air nu ne face surprize.

+Quote Post
oink
mesaj 6th May 2008, 11:41
Mesaj #467

Junior

Data înscrierii: 7-December 07
Locație: Craiova
ID membru: 257 515

Pe langa Leonardo Express de care vorbea PixulMeu, mai sunt si alte trenuri care pleaca din aeroport spre oras: Fiumicino - Fara Sabina / Orte. Astea pleaca la intervale de 15 minute din aeroport, dar nu ajung in Termini. Ar trebui sa cobori la Ostiense si de acolo sa iei linia de metrou B.
Dupa mine asta e varianta cea mai rapida si comoda. Biletul din aeroport pana in oras sa fie intre 5 si 10 euro, nu stiu exact pretul. La metrou stiu sigur ca e 1 euro biletul valabil pentru 75 de minute. De la Ostiense pana la Termini cu metroul ajungi cam in 10 minute, sunt cateva statii.
Cu taxiul e pret fix de 40 de euro de la Fiumicino pana in centrul orasului (oriunde in interiorul zidurilor aureliane).

Esti sigur ca Wizz Air aterizeaza pe Fiumicino si nu pe aeroportul Ciampino? De la Ciampino nu stiu cum poti ajunge in centru cu mijloace de transpot, dar taxiul costa 30 de euro.

Vacanta placuta! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
fly_dream
mesaj 6th May 2008, 12:43
Mesaj #468

Active Member

QUOTE (oink @ May 6 2008, 12:41) *
Esti sigur ca Wizz Air aterizeaza pe Fiumicino si nu pe aeroportul Ciampino?

Cei din Cluj sunt mai smecheri.... aterizeaza pe Fiumicino, Ciampino este pentru amaratii de "capitalisti"! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Transportul de la Fiumicino la Termini ar fi OK cu autobuzul, ai aici (pe site-ul aeroportului) variante si preturi:

http://www.adr.it/content.asp?Subc=1675&am...3&idMen=731

Pentru tren uita-te aici:

http://www.adr.it/content.asp?Subc=1361&am...3&idMen=731

Acest mesaj a fost modificat de fly_dream: 6th May 2008, 12:54

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

60 V  « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
1 Membri: ranuma

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 14:45
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia