Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

60 V  « < 22 23 24 25 26 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Roma
metalactual
mesaj 1st February 2008, 20:27
Mesaj #415

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

Exact.
Eu nu spun ca la 80 eur/noapte nu poti sta in centru in conditii decente, ci doar ca nu poti prinde un 3* bun ( cu papa buna, italienii sunt un pic "mai zgarciti" la potol ) si sa dai sub 60 / noapte. Sau mai stii....
Go to the top of the page

+Quote Post
Hogfather
mesaj 16th February 2008, 11:10
Mesaj #416

Junior

Data înscrierii: 2-February 08
Locație: Not Home
ID membru: 282 738

Am fost la Roma de marti pana ieri si a fost super ok.
Am gasit Wizz 2 persoane la 425 RON dus intors, cazare la 80 de euro 3 nopti - la hostel, foarte ok.
Cazarea era aproape de Basilica San Paolo si faceam cam 20 de minute pana in centru cu metroul (am luat un abonament de 3 zile (11 euro) pentru metrou + autobuze si am fost roman get beget.

Am vizitat in cele 2 zile asa:
Museul Vaticanului
San Pietro (am prins un gagiu care dadea un tur gratuit in speranta ca o sa il angajam pentru un tur al vaticanului)
Apoi am vazut de departe castelul San'Angelo, Pantheon-ul, Piata dei Popolo, Piazza Columna, am fost la muzeul Restauratiei si am urcat pe acoperis (ziceau ca e cel mai inalt punct din Roma exceptand San Pietro), ne-am plimbat pe Corso, unde teoretic erau reduceri dar am gasit doar sosete la un pret bun.
Am trecut si pe langa columna lui Traian, am ajuns si la Colloseum si la Palatin (multumesc Megara pentru pont).

Cazarea mea la hostel a fost super ok, se numeste twincities si l-am reperat prin hostelworld.

Am intalnit zeci de romani (chiar era un cuplu care ne-a fost umbra toata excursia, pe unde mergeam ne intalneam cu ei), multi romani la Anagnina (un capat de linie de metrou), erau si afise cu Guta si La familia...
In rest oamenii au fost ok si ne-au ajutat in toate limbile (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
luminita_ariadna
mesaj 25th February 2008, 14:05
Mesaj #417

Junior

Data înscrierii: 25-February 08
ID membru: 293 866

QUOTE (popovicias @ Jan 31 2008, 12:21) *
multumesc pentru sfaturi. imi puteti da un nume exact de hotel sau un site unde se poate rezerva?

Zona Termini suna bine daca exista mijloace de transport accesibile.

Langa Vaticat suna si mai bine dar probabil ca nu incadram in buget... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

In principiu as vrea ceva <=100EUR camera.

Multumesc

Pot sa-ti spun ca la sfarsitul lui martie plecam la Roma pt 1 saptamana si vom sta la un bed&breakfast pe numele lui IL CAPITELLO aproape de Vatican cu 99 euro camera si mic dejun inclus.La intoarcere pot sa-ti impartasesc din experienta noastra -suntem 4 persoane in jur de 40 de ani si in principiu dorim ceva civilizat fara pretentii exagerate.Daca te intereseaza o sa-ti comunic impresii.Nu ne propunem sa vedem toata Roma ci vrem sa facem o excursie de placere nu cu carnetelul in mana sa bifam ce mai e de vazut.Vom lua un tur al Vaticanului cu ghid pt. ca am inteles ca merita-si autobuzul hop on hop off probabil varianta cu 48 ore in prima zi facem cele 2 tururi iar a 2-a zi ne oprim unde ne-a placut in prima zi.

+Quote Post
vermy
mesaj 27th February 2008, 13:32
Mesaj #418

Junior

Data înscrierii: 19-February 08
ID membru: 291 314

Si eu plec pe 13 martie la Roma...pana pe 16...foarte putin, dar asta este , e bine si atat. Am gasit o super oferta la hotel Raganelli , pe langa Vatican, 180 euro / 3 nopti - 2 persoane., cu mic-dejun inclus. Acum, sincera sa fiu nu imi pot da seama de distanta .... hotel - centru...credeti ca este departe? Ar fi bine sa im icumpar acel rom pass?

+Quote Post
fly_dream
mesaj 27th February 2008, 14:57
Mesaj #419

Active Member

Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

QUOTE (vermy @ Feb 27 2008, 13:32) *
Si eu plec pe 13 martie la Roma...pana pe 16...foarte putin, dar asta este , e bine si atat. Am gasit o super oferta la hotel Raganelli , pe langa Vatican, 180 euro / 3 nopti - 2 persoane., cu mic-dejun inclus. Acum, sincera sa fiu nu imi pot da seama de distanta .... hotel - centru...credeti ca este departe? Ar fi bine sa im icumpar acel rom pass?

Este cam departisor.... Legat de acces, la ei pe site scrie asa:

From the Main airport Fiumicino: Catch the Train from the Airport Terminal to the Termini Station ( about 20 min.) and then take the Metro A direction Battistini . Get off in Cornelia station, then catch the bus 246 (Malagrotta) for 4 Stops and get off in Aurelia/Pironti, then walk for about 100 Meters and you'll see The Raganelli Hotel.

Oferta este ok ca pret (m-am uitat acum si pretul unei camere duble in 13 martie este de 90 euro), dar cam ai de mers pana in centru. Eu am facut o rezervare adineauri (pentru o noapte, in aprilie, ce-i drept) la un hotel nu departe de Termini (70 euro/noapte, camera dubla, cu baie, dar fara mic dejun) din ratiuni de distanta fata de obiectivele turistice. Am mai fost o data la Roma si mijloacele de transport nu mi s-au parut exceptionale (metroul se inchidea la... 21:30), asa ca prefer sa stau intr-o zona de unde pot ajunge pe jos in punctele de interes, inclusiv noaptea tarziu.

Nu am cumparat Rom pass pentru ca am stat tot in apropiere de Termini si am strabatut centrul per pedes, singura data cand am luat metroul a fost pentru Vatican. Depinde ce conditie fizica aveti si ce program turistic v-ati propus. O idee ar fi sa va luati bilet pe bus-ul turistic (pe 24 sau 48 de ore), este stil hop-on hop-off, cu 9 statii, dintre care una la Vatican, de unde l-ati putea lua. LInk pentru pret si alte detalii ai aici:

http://www.viator.com/tours/Rome/Rome-Open...511-3523ROMOPEN

Daca va plimbati cu el o zi, va faceti o idee asupra orasului, puteti vizita o parte din ele pe loc, apoi in celelalte doua zile stiti exact unde sa va duceti (folosind, de aceasta data, autobuzul/metroul). Parerea mea este sa faci un calcul estimativ al transportului in varianta abonament, respectiv bilete separate sau bus turistic si bilete separate, apoi sa decizi care iti este mai avantajoasa.

+Quote Post
yvonna
mesaj 27th February 2008, 17:11
Mesaj #420

Junior

Data înscrierii: 29-January 08
ID membru: 280 693

QUOTE (vermy @ Feb 27 2008, 13:32) *

Am vazut toata Roma in 3 zile, timp in care am mers f mult pe jos ( sunt fan walking). Ce mai mare distanta parcursa Vatican - Termini ( unde aveam hotelul) cam 1 jumate ora cu tot cu cascat gura ( tot in martie cand poti sa ai norocul sa prinzi 18-23 grade)
Distractie placuta!

+Quote Post
Ricone
mesaj 3rd March 2008, 12:03
Mesaj #421

Junior

Data înscrierii: 2-August 07
ID membru: 209 507

QUOTE (yvonna @ Feb 27 2008, 17:11) *
Am vazut toata Roma in 3 zile, timp in care am mers f mult pe jos ( sunt fan walking). Ce mai mare distanta parcursa Vatican - Termini ( unde aveam hotelul) cam 1 jumate ora cu tot cu cascat gura ( tot in martie cand poti sa ai norocul sa prinzi 18-23 grade)
Distractie placuta!

Plecam si noi (eu,sotia si fiica) pe 22 martie cu trenul la ROMA ,avem rezervare 4 nopti la hotel VIRGINIA(105 euro/noapte camera tripla) langa Termini.A mai fost cineva la acest hotel?Merita la acest pret?...Cred ca o sa cumparam Roma Pass dupa tot ce s-a spus pana acum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .avem de vizitat 5 zile... nu stiu inca cum o sa ne planificam traseele...astept sugestii,va rog!!! (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) ...

Acest mesaj a fost modificat de Ricone: 3rd March 2008, 12:09

+Quote Post
haxthor_1923
mesaj 4th March 2008, 18:43
Mesaj #422

Junior

Data înscrierii: 13-December 07
ID membru: 259 971

am rezervat pe un site o camera la un hostel in roma, 25 euro pe noapte de persoana...ok k pret dar pana acum nu am primit nici o confirmare..am facut rezervarea sambata seara iar acum e marti seara. in mod normal nu ar fi trebuit sa primesc imediat ceva de la ei? sper sa nu am surpriza sa ajung acolo si sa-mi zica: ba imi pare rau n-am primit nimic, nu te cunosc

+Quote Post
Icelemon
mesaj 8th March 2008, 13:58
Mesaj #423

Junior

Data înscrierii: 27-June 06
Locație: N44.9275454° E25.4436765°
ID membru: 84 029

QUOTE (Ricone @ Mar 3 2008, 12:03) *
Plecam si noi (eu,sotia si fiica) pe 22 martie cu trenul la ROMA ,avem rezervare 4 nopti la hotel VIRGINIA(105 euro/noapte camera tripla) langa Termini.A mai fost cineva la acest hotel?Merita la acest pret?...Cred ca o sa cumparam Roma Pass dupa tot ce s-a spus pana acum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .avem de vizitat 5 zile... nu stiu inca cum o sa ne planificam traseele...astept sugestii,va rog!!! (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) ...

trenul e direct?
cat costa de persoana ?
ce e inclus in pretu' biletului ?

+Quote Post
Ricone
mesaj 10th March 2008, 09:30
Mesaj #424

Junior

Data înscrierii: 2-August 07
ID membru: 209 507

QUOTE (Icelemon @ Mar 8 2008, 13:58) *
trenul e direct?
cat costa de persoana ?
ce e inclus in pretu' biletului ?

Datorita faptului ca sunt CFR-ist (sau Rapidist,cum vrei) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) eu si familia beneficiem anual de o calatorie anuala gratuita asa ca nu ne-a costat decat patul la vagonul de dormit ( doua milioane lei vechi/persoana dus-intors).Este vagon de dormit si clasa (numai la sfarsit de saptamana) direct Bucuresti Nord (plecare 23,58-vineri/sambata) -Venezia Santa-Lucia (sosire-luni dimineata -ora 7,16).Numarul trenului este 625 .Din Venezia cu EuroStar Italia 9467 (plecare -8,43)se mai fac 4,5 ore pana la Roma Termini(sosire-13,08) (IMG:style_emoticons/default/thumbsup.gif) ...Toata calatoria dureaza 36 ore(se trece prin Ungaria-Budapesta,Zagreb-Croatia-aici trebuie neaparat pasaport si Slovenia-Liubliana)...Pentru noi merita avand in vedere reducerile,dar si calitatea confortului datorita noilor tipuri de vagoane ...si nu v-o spun doar ca lucrez in domeniu ,dar acesta-i adevarul,chiar va rog sa va convingeti ca nu spun minciuni... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Daca te intereseaza, iti pot da si traseul trenurilor la intoarcere...Cat costa nu stiu,dar cu un telefon la casa de bilete internationale(134608-telefon CFR) poti afla toate amanuntele... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Astept in continuare sugestii vizavi de ce nu trebuie ratat sub nici o forma in Roma in trei zile pline de vizitat:peacefingers: ...

Acest mesaj a fost modificat de Ricone: 10th March 2008, 09:51

+Quote Post
abburell
mesaj 10th March 2008, 13:00
Mesaj #425

Junior

Data înscrierii: 2-February 07
ID membru: 136 808

QUOTE (Ricone @ Mar 3 2008, 13:03) *

suna-i ptr confirmare, ca netul nu a ajuns peste tot prin partile astea . poate au email dar nu-l citesc niciodata, de ex

a.

+Quote Post
metalactual
mesaj 11th March 2008, 13:50
Mesaj #426

Member

QUOTE (Ricone @ Mar 3 2008, 12:03) *

E supersimplu: topicul de Roma are 15 pagini. Dupa ce citesti tot, esti doctor !!! Planifica atent si in 5 zile vedeti multe rau de tot, daca va tin balamalele. Pe de alta parte nu trebuie sa omori "fetele" - care inevitabil te vor incetinii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . Nu fii tiran !

+Quote Post
corneliahaj
mesaj 12th March 2008, 21:01
Mesaj #427

Junior

Data înscrierii: 26-January 08
ID membru: 279 451

Buna seara! An fost la roma pt 5 nopti. Am stat la hotelul regent, ffff frumos, l-am gasit pe net si am rezervat la o agentie la pretul de 80 euro/noapte, in cartierul Parioli, aproape de Villa Borghese. Din 4 zile, 2 a plouat, dar era cald asa ca am cumparat umbrele si ne-am plimbat toata Roma, mai mult pe jos. Spre hotel mai luam metro-ul care costa 1 euro biletul. Am vizitat foarte multe piete, biserici si monumente, totul superb. Nu am avut nicaieri probleme ca am fi romani. Cred ca martie este o perioada foarte buna pentru calatorii, nu era aglomerat, cozile mici; cu riscul de a mai ploua, dar tot a fost o minivacanta super

+Quote Post
fly_dream
mesaj 12th March 2008, 22:23
Mesaj #428

Active Member

QUOTE (corneliahaj @ Mar 12 2008, 21:01) *
Spre hotel mai luam metro-ul care costa 1 euro biletul.

Pana la ce ora circula metroul? Si eu sunt de parere ca este un oras care poate si merita sa fie parcurs pe jos, cu exceptia poate a Vaticanului (si asta numai daca nu ai suficient timp la dispozitie). In septembrie a te plimba prin piete, la fantani, pe stradute, pana la 2-3 dimineata, este o placere.... nu stiu cum o fi acum, daca nu e prea racoare.... In orasele italienesti mi se pare ca este pacat sa folosesti transportul in comun....

+Quote Post
metalactual
mesaj 13th March 2008, 09:12
Mesaj #429

Member

QUOTE (fly_dream @ Mar 12 2008, 22:23) *
Pana la ce ora circula metroul?

Cam pana la ora 12 noaptea. Una din linii, parca se inchidea mai devreme - era in reparatii.

Citeste aici !

+Quote Post
fly_dream
mesaj 13th March 2008, 10:34
Mesaj #430

Active Member

QUOTE (metalactual @ Mar 13 2008, 09:12) *
Cam pana la ora 12 noaptea. Una din linii, parca se inchidea mai devreme - era in reparatii.

Citeste aici !

Multumesc! In 2006 am avut surpriza sa constatam ca doua din statiile de unde am fi vrut sa luam metroul erau inchise (in reparatie), iar la altele scria ca sunt deschise doar pana la 21:30! Ori ideea era sa avem cu ce reveni la hotel noaptea tarziu.....

+Quote Post
Hey23
mesaj 27th March 2008, 19:12
Mesaj #431

Junior

Data înscrierii: 13-May 07
Locație: 44°20 N 23°49 E
ID membru: 179 100

La vara o sa ajung pentru o zi la Roma. Ajung dimineata pe la 7 si plec noaptea urmatoare. Unde pot sa las bagajele cat timp vizitez orasul? Aterizez si decolez de pe aeroportul Ciampino.
Si cum e cu legatura intre aeroport si oras, cu ce se face, cat costa?
Multumesc!

+Quote Post
fly_dream
mesaj 27th March 2008, 20:46
Mesaj #432

Active Member

QUOTE (Hey23 @ Mar 27 2008, 19:12) *
La vara o sa ajung pentru o zi la Roma. Ajung dimineata pe la 7 si plec noaptea urmatoare. Unde pot sa las bagajele cat timp vizitez orasul? Aterizez si decolez de pe aeroportul Ciampino.
Si cum e cu legatura intre aeroport si oras, cu ce se face, cat costa?

Poti sa iei autobuz COTRAL/Schiaffini din fata terminalului pana la statia de metrou Anagnina (1 euro), apoi metroul pana in centrul Romei (1 euro). Alta varianta ar fi sa iei un autobuz pana la gara Ciampino (1 euro) si de acolo trenul pana la Roma Termini (2 euro). Exista si autobuz direct (Terravision) de la aeroport la Roma Termini, dar costa 8 euro un drum sau 13.50 euro dus-intors. Si Schiaffini au autobuz direct, costa 5 euro un drum, dar circula mai rar.

Daca ai rabdare pana in 12 aprilie, o sa-ti spun cum stau lucrurile la zi, am de facut acelasi drum dus-intors Ciampino-Roma ca si tine, doar ca la interval de 24 de ore.

Partea cu bagajul nu o stiu, poate ma insel, dar citisem undeva ca la Ciampino nu exista posibilitatea de a lasa bagaje, trebuie verificat pe site-ul aeroportului. In caz ca nu se poate, cu siguranta poti rezolva problema la Roma Termini, este gara mare si le poti lasa acolo, oricum tot de acolo pleci spre aeroport.

+Quote Post

60 V  « < 22 23 24 25 26 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 utilizatori citesc acest subiect (3 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 11:05
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia