|
  |
Roma |
|
|
|
|
10th October 2007, 17:10
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 4-September 07
ID membru: 222 450

|
Am stat acum cateva zile ( 5) la un hotel in roma langa Termini. Ferrari sau Casali cum vreti sa i ziceti pentru ca in zona aceea sunt numa caldiri cu hoteluri si la fiecare etaj este un alt hotel. Am ajuns in roma tarziu pe la 23:00 pt ca traficul si la ei pe autostrada e infernal in apropierea iesirilor catre orasele mari ( ex Firenze unde am stat la o coada de n am vazut in viatza mea ) si initial am incercat sa gasesc un hotel aproape de intrare ( Roma Est) dar fara sanse si mi am adus aminte k pe forum lumea statea in jurul garii la hoteluri. Dupa ce n am gasit la periferie hotel am prog GPS pt Termini ( sa nu va asteptati sa vadea cineva indicatii sau sa vb in engleza macar, poate vreun roman ratacit) , am ajuns aproape de gara si am inceput sa iau la rand cred k vreo 20 de hoteluri care erau full. AM gasit chiar langa gara hotelul de mai sus, camera pt 3, nimic inclus 120 E. Baia arata binisor ,singura problema e ca nu avea geam si lumina se stingea automat la 4 minute( foarte enrvant), dar camera era cam nezugravita si paturile cam obosite.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th October 2007, 20:07
|
Junior
Data înscrierii: 27-June 06
ID membru: 83 910

|
QUOTE(crazydoctor @ Oct 10 2007, 16:10)  Am stat acum cateva zile ( 5) la un hotel in roma langa Termini. Ferrari sau Casali cum vreti sa i ziceti pentru ca in zona aceea sunt numa caldiri cu hoteluri si la fiecare etaj este un alt hotel. Am ajuns in roma tarziu pe la 23:00 pt ca traficul si la ei pe autostrada e infernal in apropierea iesirilor catre orasele mari ( ex Firenze unde am stat la o coada de n am vazut in viatza mea ) si initial am incercat sa gasesc un hotel aproape de intrare ( Roma Est) dar fara sanse si mi am adus aminte k pe forum lumea statea in jurul garii la hoteluri. Dupa ce n am gasit la periferie hotel am prog GPS pt Termini ( sa nu va asteptati sa vadea cineva indicatii sau sa vb in engleza macar, poate vreun roman ratacit) , am ajuns aproape de gara si am inceput sa iau la rand cred k vreo 20 de hoteluri care erau full. AM gasit chiar langa gara hotelul de mai sus, camera pt 3, nimic inclus 120 E. Baia arata binisor ,singura problema e ca nu avea geam si lumina se stingea automat la 4 minute( foarte enrvant), dar camera era cam nezugravita si paturile cam obosite.
Pret pe zi?
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
11th October 2007, 08:24
|
Junior
Data înscrierii: 7-January 07
ID membru: 123 581

|
pt cine mai ajunge pe langa TERMINI..cautati hotelurile B&B sunt pe via RATTAZI...a-4-a straduta in stanga dupa Mc.Sunt curate si primitoare.tot asa,este un bloc transformat in hotel.La B&B Valantine este un roman care are in grija un Hotel.Eu am stat exact la ap de langa el.Data viitoare stiu unde ma duc pt ca mi-a zis,ca la etajul 4 renoveaza un ap unde o sa puna plasme in camere.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th October 2007, 16:04
|
Junior

|
QUOTE(metalactual @ Oct 10 2007, 10:07)  Biserica se numeste Santa Maria sopra Minerva - in fata ei este un monument ( un elefant purtand pe spate un obelisc egiptean ) proiectat se pare de catre un anume Giuseppe Paglia si nu de catre Bernini ( asa cum se spune in mod traditional ). Obeliscul egiptean este cel mai mic dintre cele 11 buc. care se gasesc in Roma, majoritatea fiind plasate in fata unor biserici crestine - obeliscul fiind prin esenta un simbol pagan ( reprezinta un falus - in toate religiile pagane care venerau fertilitatea ) - culmea ironie, sau poate ca nu..... Biserica a fost construita pe locul unui templu inchinat zeitei Minerva ( de unde si numele bisricii ), evident tot pagan....Roma....ce babilonie. Cat despre Michelangelo, saracul nu are nicio vina in toata povestea (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) . http://www.basilicaminerva.it/home.htmsi http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_sopra_Minervastai un pic ca acum mi-a picat fisa.Eu vorbeam despre sculptura din biserica din fata altarului....acel om cu crucea in mana.Despre ea era vb ca era facuta de MICHELANGELO...tu cred ca vb despre cea din afara biserici.Am dreptate?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th October 2007, 20:23
|
Junior

|
QUOTE(Dic84 @ Oct 11 2007, 07:24)  pt cine mai ajunge pe langa TERMINI..cautati hotelurile B&B sunt pe via RATTAZI...a-4-a straduta in stanga dupa Mc.Sunt curate si primitoare.tot asa,este un bloc transformat in hotel.La B&B Valantine este un roman care are in grija un Hotel.Eu am stat exact la ap de langa el.Data viitoare stiu unde ma duc pt ca mi-a zis,ca la etajul 4 renoveaza un ap unde o sa puna plasme in camere. Care sunt preturile pentru o camera dubla , stii cumva?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th October 2007, 21:15
|
Junior

|
@ESPERADO eu am dat 80E/noapte.Este cea mai scumpa perioada a lor.Pleaca de la 40 si prin sept ajung la 80.Nu stiu daca isi fac neaparat banii din punct de vedere al luxului,dar cu siguranta isi fac banii din ount de vedere al transportului.Nu pierzi nici un pic de timp ca sa pleci oriunde de acolo.Nu mai zic ca si la intoarcere e la fel.Mai toate masinile pleaca de la TERMINI si ajung la TERMINI.Mie mi-a fost suficient : curatenie,pat de dormit,apa calda,frigider,TV(cu antena de camera (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) )
Acest mesaj a fost modificat de Dic84: 11th October 2007, 21:15
|
|
|
|
|
|
|
|
15th October 2007, 11:16
|
Member
Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

|
QUOTE(Dic84 @ Oct 11 2007, 16:04)  stai un pic ca acum mi-a picat fisa.Eu vorbeam despre sculptura din biserica din fata altarului....acel om cu crucea in mana.Despre ea era vb ca era facuta de MICHELANGELO...tu cred ca vb despre cea din afara biserici.Am dreptate?
da, vezi ce iti este si cu limba romana, eu am inteles in fata bisericii, tu ziceai de in fata - inauntru... asa este, inauntru se afla Cristo della Minerva - semnata Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cristo_della_Minerva
http://www.basilicaminerva.it/visita/visita.htm Statua del Redentore di Michelangelo
in fine, e clara treaba acum (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Putem dormii linistiti. | |
Acest mesaj a fost modificat de metalactual: 15th October 2007, 11:20
|
|
|
|
|
|
|
|
18th October 2007, 18:11
|
Junior
Data înscrierii: 30-August 06
ID membru: 94 259

|
sal, ieri m-am intors din roma si pot spune ca este superba, vestigiile istorice sunt impresionante si la fiecare pas ai ceva de vazut; am fost insa putin dezamagit sa observ ca italienii nu sunt foarte interesati sa conserve frumusetile pe care le au - mizerie pe strada, zidurile cladirilor scorojite si pline de grafitti. in plus, trebuie sa ai mare grija la traversare, deoarece soferii italieni sunt foarte grabiti si destul de neatenti - in special motociclistii; o alta impresie negativa este legata de faptul ca foarte putini italieni stiu sa vorbeasca limba engleza, insa cu niste cunostinte minime de limba italiana te poti descurca; in rest roma este foarte frumoasa si chiar merita vazuta
Acest mesaj a fost modificat de dasreft: 18th October 2007, 18:14
|
|
|
|
|
|
|
|
18th October 2007, 21:11
|
Junior

|
Va rog sa imi spuneti si mie ceva hoteluri mai ieftine , adresa , tf. , pentru Roma , sau site-uri de unde as putea gasi ceva rentabil.Thx!
|
|
|
|
|
|
|
|
29th October 2007, 01:37
|
Junior

|
Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma?
|
|
|
|
|
|
|
|
29th October 2007, 13:50
|
Junior
Data înscrierii: 11-September 06
ID membru: 96 396

|
QUOTE (esperando @ Oct 29 2007, 01:37)  Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma? Fie prin internet fie la fata locului. Eu am mers la Galeria Borghese - la casa, am platit biletul si am obtinut rezervarea a treia zi din momentul platii. Dar mentionez ca era august, adica foarte mare aglomeratie.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th October 2007, 23:02
|
Junior

|
QUOTE (esperando @ Oct 29 2007, 01:37)  Cum se face rezervarea pentru Galleriile Borghese ?se si plateste in momentul rezervarii sau platesti la fata locului? Care sunt cele mai scumpe intrari la muzee , vestigii in Roma? VATICANUL e pe primul loc-13 E fara nicio reducere.nu au auzit de asa ceva.La GALLERII faci rezervare pe net si te duci sa o iei de la casa.Platesti acolo.Sa nu ajungi mai devreme de 30 de min pt ca nu ai ce face.Nu-ti da drumul inauntru decat atunci cand ai facut rezervarea.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st October 2007, 15:19
|
Junior
Data înscrierii: 30-March 07
ID membru: 161 462

|
A rezervat cineva camere la hotel prin "EasyToBook.com ? Vad ca au preturi mult mai mici decat pe Venere sau Booking.com, la aceleasi hoteluri in aceeasi perioada.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2007, 10:06
|
Junior
Data înscrierii: 8-October 07
ID membru: 235 137

|
In cateva zile am reusit si eu sa citesc tot ce s-a scris despre Roma pe acest forum(au fost atat de multe informatii incat probabil va trenbui sa mai citesc inca o data) O sa plec si eu cu prietana in perioada 22- 25 noiembrie...cam 2 zile jumate....inca lucrez la programul de vizita...probabil ca voi sari peste muzee....si le voi lasa pe alta data...Voi ce recomandati? Cum e vremea in perioada aceasta si ce reduceri au tinerii pana in 26 de ani ? ca sa stiu dak se merita sa ne luam romepass sau nu? am mai vizitat si alte locuri ..si suntem persoane dispuse la efort fizic ca sa zic asa...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2007, 11:54
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 7-February 07
Locație: Bucharest
ID membru: 139 063

|
QUOTE (cipri2205 @ Nov 5 2007, 10:06)  In cateva zile am reusit si eu sa citesc tot ce s-a scris despre Roma pe acest forum(au fost atat de multe informatii incat probabil va trenbui sa mai citesc inca o data) O sa plec si eu cu prietana in perioada 22- 25 noiembrie...cam 2 zile jumate....inca lucrez la programul de vizita...probabil ca voi sari peste muzee....si le voi lasa pe alta data...Voi ce recomandati? Cum e vremea in perioada aceasta si ce reduceri au tinerii pana in 26 de ani ? ca sa stiu dak se merita sa ne luam romepass sau nu? am mai vizitat si alte locuri ..si suntem persoane dispuse la efort fizic ca sa zic asa... Depinde ce iti place sa faci, ce iti doresti. Exista reduceri pentru studenti ici si colo, nu pe limita de varsta. Romepass e bun daca vizitezi tot ce poti vizita, pentru transport nu se justifica. Roma se vede si simte pe jos, nu in autobuz...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2007, 14:42
|
Junior

|
pentru 2 zile nu se merita ROMA PASS.Foloseste buletinul pentru reducerile pe care le au tinerii sub 26 de ani.Probabil ca in 2 zile nu o sa apuci sa vezi mare lucru.Ti-as recomanda sa vezi tot ce se poate by foot.Sunt multe obiective prin centru care sunt legate unul de altu.Si inca o zi pentru VATICAN. SFAT:daca te duci la VATICAN fugi de dimineata si viziteaza prima data muzeul.Cam pe la 9 sa fi acolo pentru a apuca o coada cat mai mica.Dupa aia du-te in biserica si urca in CUPOLA.Daca faci invers nu apuci sa vizitezi tot.Nici asa nu-ti garantez dar merita incercat.
Acest mesaj a fost modificat de Dic84: 5th November 2007, 14:44
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2007, 15:49
|
Active Member
Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

|
QUOTE (Dic84 @ Nov 5 2007, 14:42)  pentru 2 zile nu se merita ROMA PASS.Foloseste buletinul pentru reducerile pe care le au tinerii sub 26 de ani.Probabil ca in 2 zile nu o sa apuci sa vezi mare lucru.Ti-as recomanda sa vezi tot ce se poate by foot.Sunt multe obiective prin centru care sunt legate unul de altu.Si inca o zi pentru VATICAN. SFAT:daca te duci la VATICAN fugi de dimineata si viziteaza prima data muzeul.Cam pe la 9 sa fi acolo pentru a apuca o coada cat mai mica.Dupa aia du-te in biserica si urca in CUPOLA.Daca faci invers nu apuci sa vizitezi tot.Nici asa nu-ti garantez dar merita incercat. Intr-adevar, nu merita cumparat nici un abonament care include transportul, mai ales daca stai 2-3 zile, singurul drum mai lung este cel pana la Vatican, in rest mergi pe jos atat in zona istorica ( a "ruinelor"), cat si in piete (fantanile sunt de vis!), pe stradute.... Pentru eventuale reduceri, noi ne-am facut aici card Euro<26, este bine pentru ca te alegi si cu asigurarea de sanatate gratis, plus ca, daca e facut la banca, are dubla intrebuintare. In privinta Vaticanului, ei bine, noi am purces la actiune pe la ora 10 si ceva si am procedat pe dos (era prin septembrie, anul trecut): intai am vizitat catedrala (interiorul si, evident, cupola - am ratat mormintele pentru ca erau prea mari cozile, asa ca am preferat cupola), apoi am mers la muzeu (trebuie luat in calcul si drumul pe langa "metereze" care are si el mai bine de un kilometru!), unde nu era enorma coada, probabil pentru ca se facuse ora 13 si cei mai multi procedau cum ai zis tu, adica intrau de dimineata (am reusit sa vedem cam tot pana la ora inchiderii, intr-un ritm extrem de sustinut, ce-i drept, si fara ghid). A trece prin Roma fara a vizita Vaticanul nu are nici un farmec.... catedrala mi s-a parut extraordinara (nu numai ca dimensiune), iar muzeul fantastic, zici ca inoti in plina Renastere! Eu as recomanda in prima zi plimbare de voie prin oras (Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piazza Spagna, Piazza Venezia etc.), ziua intreaga sa fie la Vatican si seara ceva shopping, iar ultima zi in Roma istorica (Columna lui Traian, Coloseumul, Panteonul etc.).
|
|
|
|
|
|
|
|
5th November 2007, 19:37
|
Junior
Data înscrierii: 11-February 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 141 140

|
[/quote]iti recomand sa nu iti faci un plan orar rigid ci sa iti lasi intervale generoase intre obiectivele pe care doresti sa le vezi. sunt atatea lucruri faine de vazut in cetatea eterna incat te vei pierde. iti recomand sa mergi linistit pe stradute cu harta in mana eventual... efectul garantat!!!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|