|
  |
Roma |
|
|
|
|
27th September 2007, 04:20
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 7-January 07
ID membru: 123 581

|
multumesc pentru explicatii.Acum e 5.18 si am avion la 9.Vreau sa va zic ca am dormit decat de la 00.00 la 4.00.De abia astept sa plec.Acum aprox 1h cand m-am trezit am deschis TV-ul pe NAtional Geografic si ghiciti ce EMISIUNE ERA?Da aia : AIRCRASH INVESTIGATIONS(episodul cu CHINA AIRLINES).Stau un pic cu frica dar sa speram ca o sa fie bine.(IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
27th September 2007, 12:51
|
Active Member
Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

|
QUOTE(Dic84 @ Sep 26 2007, 16:46)  ince ceva.transportul in comun cum este???e lejer sau e mai bine cu metroul?
Asa cum s-a mai spus, este de preferat metroul, numai ca nu merge pana tarziu, am avut surpriza ca la 21:30 sa nu mai putem intra! Cu exceptia Vaticanului, partea turistica a Romei se poate bate cu piciorul foarte bine, obiectivele sunt relativ grupate in centru.
QUOTE Eu am cazarea pe langa TERMINI...cum e zona seara?E linistita?Ma pot plimba in voi?
Am stat langa Termini si asta a fost prima intrebare pe care i-am adresat-o receptionerului de la hotel. Raspunsul a fost afirmativ, zona este linistita, am verificat! Numai strict in jurul garii sunt personaje semisuspecte, dar nici acelea nu se iau de tine, in rest totul e OK. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th September 2007, 14:00
|
Member
Data înscrierii: 31-March 05
Locație: cluj napoca
ID membru: 33 673

|
QUOTE(fly_dream @ Sep 27 2007, 11:51)  Asa cum s-a mai spus, este de preferat metroul, numai ca nu merge pana tarziu, am avut surpriza ca la 21:30 sa nu mai putem intra! Pai vezi daca nu ai luat notite de pe forum? (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) S-a mai scris, dupa ora 21:30, metroul e substituit de autobuze pana la ora 23:30. Deci, dupa 21:30, uitati-va la suprafata dupa statiile de autobuz. In mod normal, autobuzul trebuie sa aibe acelasi cod ca si metroul (ex. MA1) sau sa scrie pe stalpi din statiile de autobuz ce linii il substituie.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th September 2007, 15:48
|
Active Member
Data înscrierii: 17-May 07
ID membru: 180 771

|
QUOTE(codruta @ Sep 27 2007, 15:00)  Pai vezi daca nu ai luat notite de pe forum? (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) S-a mai scris, dupa ora 21:30, metroul e substituit de autobuze pana la ora 23:30. Deci, dupa 21:30, uitati-va la suprafata dupa statiile de autobuz. In mod normal, autobuzul trebuie sa aibe acelasi cod ca si metroul (ex. MA1) sau sa scrie pe stalpi din statiile de autobuz ce linii il substituie. Pe vremea aia nu stiam nimic despre acest forum, m-am desteptat intre timp! Oricum, la Roma, prefer circularea per pedes... sunt piete dragute si fantani la tot pasul.... si centrul nu este prea mare...
|
|
|
|
|
|
|
|
29th September 2007, 08:51
|
Junior
Data înscrierii: 23-September 07
ID membru: 229 587

|
I'm baaaaaaaaack....a fost super la roma.Multumesc mult gabip pentru explicatii,mi-au fost de folos...nu va recomand hotelul eurostars roma congress...e f departe de centru.Din fericire m-am descurcat cu mijloacele de transport in comun,si cu banii si a iesit ffff bine.N-as mai repeta experienta unui zbor,pentru k am stat tintuita in scaun (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ,dar in rest a fost foarte frumos.Vaticanul m-a lasat masca, (IMG: style_emoticons/default/w00t.gif) dar si fontana di trevi si pantheonul (IMG: style_emoticons/default/thumbup.gif) .eu nu prea le am cu muzeele,asa k m-am plimbat 3 zile de dimineata de la 8-9 pana seara,si parca tot nu a fost destul.poze la greu,pe care o sa vi le si arat maine poimaine (IMG: style_emoticons/default/photo.gif) .si totusi...cred k nu mananci nicaieri mai bine k in romania...oi fii eu nebuna,dar TOT MAI BINE E ACASA!!!!! Va poop pe toti si mersi tuturor care m-au ajutat. (IMG: style_emoticons/default/kisstogether.gif) (IMG: style_emoticons/default/kisstogether.gif) (IMG: style_emoticons/default/kisstogether.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
29th September 2007, 16:14
|
Junior
Data înscrierii: 21-May 05
Locație: Reghin
ID membru: 37 142

|
cum ajung de la Termini pe Olimpico? voi fi acolo , cind se joaca Lazio -Real si poate am sanse sa vad si eu un meci de CL.stie cineva cum ajung?ce iau unde cobor ce schimb ?multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd October 2007, 19:02
|
Bebelușka Reloaded
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 20-December 05
ID membru: 58 019

|
| La H. Waldorf a stat cineva? As dori cateva impresii... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd October 2007, 03:44
|
Junior
Data înscrierii: 3-December 03
ID membru: 8 604

|
QUOTE(Bebeluska @ Oct 2 2007, 20:02)  La H. Waldorf a stat cineva? As dori cateva impresii... In caz ca nu a stat nimeni... Eu am folosit cu succes tripadvisor.com. Sigur, nu trebuie luate toate comentariile de bune (deh, romanu' e mai calit decat altii (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ), dar dupa cateva zeci de comentarii se poate trage o concluzie destul de corecta. In afara de treaba hilara cu depozitul de 30 de euro pt telecomanda de la AC, pare ok. Departe, dar ok - 3/5 e un punctaj decent (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Totusi, sunt curios de pret. La ce ofera ei pe site, iese binisor peste 100 de euro pe noapte (spre 150). La banii astia gasesti mult mai in centru.
|
|
|
|
|
|
|
|
4th October 2007, 17:58
|
Junior

|
M-am intors din ITALIA.O tara care m-a uimit.Nu credeam sa fiu asa impresionat.Sper sa ma intorc acolo cat de curand.Daca vrea cineva o informatie,sa ma intrebe.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th October 2007, 08:57
|
Junior
Data înscrierii: 30-March 07
ID membru: 161 462

|
QUOTE(Dic84 @ Oct 4 2007, 18:58)  M-am intors din ITALIA.O tara care m-a uimit.Nu credeam sa fiu asa impresionat.Sper sa ma intorc acolo cat de curand.Daca vrea cineva o informatie,sa ma intrebe. Bine ai venit! M-ar interesa in ce zona ai locuit, cum au fost hotelul si imprejurimile, cat te-a costat cazarea, cum ai facut rezervarile. Te-ai simtit in siguranta, mai ales seara tarziu? Am inteles ca in apropierea garii ar ar fi o fauna cam suspecta... Crezi ca merita diferenta de pret intre holelurile din zona centrala si cele din nordul sau sudul garii? (Intrebarile mele se refera la Roma (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) ). Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut?
|
|
|
|
|
|
|
|
7th October 2007, 12:49
|
Junior

|
QUOTE(marilena_dr @ Oct 7 2007, 08:57)  Bine ai venit! M-ar interesa in ce zona ai locuit, cum au fost hotelul si imprejurimile, cat te-a costat cazarea, cum ai facut rezervarile. Te-ai simtit in siguranta, mai ales seara tarziu? Am inteles ca in apropierea garii ar ar fi o fauna cam suspecta... Crezi ca merita diferenta de pret intre holelurile din zona centrala si cele din nordul sau sudul garii? (Intrebarile mele se refera la Roma (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) ). Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut? eu am stat langa TERMINI exact vis-a-vis de gara.Era un bloc transformat in HOTEL.Eu chiar nu am simtit diferenta fata de cela luxoase pt ca pur si simplu ajungeam la 11 seara,faceam un dus,ma culcam si ma trezeam pe la 7 dim CEL TARZIU(m-am trezit si la 6).Cazarea m-a dus 80 e/noapte,nu super conditii dar curat si frumos(ideea e ca am vazut in ofertele lor ca in perioada asta e EXTRA SEZON la ei).De la TERMINI de acolo iei ce vrei si in toate directiile.E un fel de GARA DE NORD de la noi numai ca acolo au capatul mai toate bus-urile.Nu mai vb despre trenurile care tot acolo vin si te duc in orice colt al Italiei.Imprejurimile sunt super OK.Intr-o seara i-am vazut pe unii care se drogau langa gara dar nimeni nu are nicio treaba cu tine.Eu am mers si pe drumurile luminate si pe bulevardele mari.Probabil ca au si ei strazile lor,dar nu am fost pe acolo.Decat odata am luat-o prin spatele unor blocuri sa caut niste telefoane si mi s-a parut un tip cam suspect,dar in rest a fost OK.Mai toata zona lor centrala e populata si nu ai d c sa-ti faci griji.Din pacate am fost cu avionul direct la ROMA iar prin NAPOLI nu am trecut.daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere.
|
|
|
|
|
|
|
|
7th October 2007, 23:10
|
Junior
Data înscrierii: 3-December 03
ID membru: 8 604

|
QUOTE(marilena_dr @ Oct 7 2007, 09:57)  Daca ai trecut si prin Napoli, ce impresie ti-a facut? Pentru Napoli exista un topic, aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=275410Acum, ca "am scapat cu viata" (exagerez (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) ), pot sa zic ca Napoli it's a must see. Atmosfera ca acolo probabil ca nu mai vezi decat mult mai in sud (unde e cam greu de ajuns).
|
|
|
|
|
|
|
|
8th October 2007, 11:58
|
Junior
Data înscrierii: 30-March 07
ID membru: 161 462

|
QUOTE(Dic84 @ Oct 7 2007, 13:49)  eu am stat langa TERMINI exact vis-a-vis de gara.Era un bloc transformat in HOTEL.Eu chiar nu am simtit diferenta fata de cela luxoase pt ca pur si simplu ajungeam la 11 seara,faceam un dus,ma culcam si ma trezeam pe la 7 dim CEL TARZIU(m-am trezit si la 6).Cazarea m-a dus 80 e/noapte,nu super conditii dar curat si frumos(ideea e ca am vazut in ofertele lor ca in perioada asta e EXTRA SEZON la ei).De la TERMINI de acolo iei ce vrei si in toate directiile.E un fel de GARA DE NORD de la noi numai ca acolo au capatul mai toate bus-urile.Nu mai vb despre trenurile care tot acolo vin si te duc in orice colt al Italiei.Imprejurimile sunt super OK.Intr-o seara i-am vazut pe unii care se drogau langa gara dar nimeni nu are nicio treaba cu tine.Eu am mers si pe drumurile luminate si pe bulevardele mari.Probabil ca au si ei strazile lor,dar nu am fost pe acolo.Decat odata am luat-o prin spatele unor blocuri sa caut niste telefoane si mi s-a parut un tip cam suspect,dar in rest a fost OK.Mai toata zona lor centrala e populata si nu ai d c sa-ti faci griji.Din pacate am fost cu avionul direct la ROMA iar prin NAPOLI nu am trecut.daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere. Informatii utile, multumesc mult (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Din ceea ce am vazut pe Venere si Booking. com, sunt diferente mari de preturi intre hoteluri, care par de aceeasi clasa dar, in zone diferite. Ceea ce poti inchiria pe langa gara cu 80-90€, am vazut in zona Colosseum, de pilda(pe Venere) cu 115-120€... si la 10 zile cat vrem noi, se cam aduna ceva (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th October 2007, 12:13
|
Member
Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

|
QUOTE(marilena_dr @ Oct 8 2007, 11:58)  Ceea ce poti inchiria pe langa gara cu 80-90€, am vazut in zona Colosseum, de pilda(pe Venere) cu 115-120€... si la 10 zile cat vrem noi, se cam aduna ceva (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) noi am stat la : Cascina Palace Hotel 3* Address: Via Attilio Benigni, 7 00156 Rome 54 EUR/noapte/camera ( raport pret/calitate f.f. bun ) - asa am prins noi pe : http://www.gtahotels.com/hotels/cascina_pa..._hotel_rome.htmSe ajunge in centru in 45 min. ( bus + metrou ) - bufet suedez dimineata f. bun, camere functionale, f. curate, schimbat zilnic prosoape + curatenie, baie f. draguta. Nu este central, este singura hiba - pt. noi nu a fost. Poate iti foloseste, daca stai mai multe zile salvezi ceva banuti (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) . Il recomand.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th October 2007, 16:29
|
Junior

|
1-undeva deasupra BUCURESTIULUI.. 2-piata VENETIA 3-stanga COLLOSEUM,dreapta cateva ruine din FORUMUL ROMAN 4-in drum spre VATICAN dar m-a uimit parcarea asta de scutere 5-BALDACHINUL din BASILICA SAN PIETRO 6-vedere de sus catre BASILICA SAN PIETRO,in cupola pictata de MICHELANGELO(vai de picioarele mele cat am urcat pana acolo,dar asta a fost joaca de copil fata de ce scari sunt pentru a urca pe acoperisul acesteia) 7-vedere d p acoperisul CUPOLEI catre VATICAN(aici imi tremurau picioarele de nu mai stiam de mine - credeam ca nu se mai termina scarile alea) 8-o poza din curtea VATICANULUI(cred ca acolo doarme PAPA) 9-mormantul pui PAPA IOAN PAUL II 10-COLLOSEUMUL 11-vedere catre arena unde se bateau aia in COLLOSEUM 12-coada pentru CAPELA SIXTINA(in spate) 13-coada pentru CAPELA SIXTINA(in fata) - eu eram exact la un colt iar intrarea era pe la ultimul semn de circulatie vizibil 14-in interiorul MUZEULUI VATICANULUI 15-Catelul S`ANT ANGELO 16-in stalele podului,undeva,era insula TIBERINA 17-piata SPANIEI - primavara e o adevarata atractie tursitica pt ca se umple cu flori 18-fantana TREVI,noaptea(cine se duce pe acolo sa o viziteze si noaptea si ziua) 19-PANTEONUL 20-poza din interiorul unei biserici de a lor pe langa PANTEON - undeva in fata era o sculptura facuta de MICHELANGELO 21-fantana TREVI,ziua 22-piata BARBERINI,opera facuta de catre BERNINI 23-piata de langa TERMINI...imi scapa numele...fanta asta era intr-un rond
Fișiere atașate
1.JPG ( 30.76KB )
Număr de descărcări: 40
2.JPG ( 80.93KB )
Număr de descărcări: 50
3.JPG ( 68.37KB )
Număr de descărcări: 41
4.JPG ( 76.7KB )
Număr de descărcări: 34
5.JPG ( 72.31KB )
Număr de descărcări: 38
6.JPG ( 74.92KB )
Număr de descărcări: 45
7.JPG ( 66.66KB )
Număr de descărcări: 46
8.JPG ( 120.39KB )
Număr de descărcări: 44
9.JPG ( 63.43KB )
Număr de descărcări: 41
10.JPG ( 95KB )
Număr de descărcări: 30
11.JPG ( 107.02KB )
Număr de descărcări: 43
12.JPG ( 120.71KB )
Număr de descărcări: 47
13.JPG ( 95.36KB )
Număr de descărcări: 31
14.JPG ( 101.73KB )
15.JPG ( 73.21KB )
16.JPG ( 54.57KB )
Număr de descărcări: 34
17.JPG ( 76.81KB )
Număr de descărcări: 39
18.JPG ( 75.42KB )
Număr de descărcări: 42
19.JPG ( 60.91KB )
Număr de descărcări: 31
20.JPG ( 106.41KB )
Număr de descărcări: 59
21.JPG ( 126.06KB )
Număr de descărcări: 38
22.JPG ( 73.98KB )
Număr de descărcări: 37
23.JPG ( 79.95KB )
Număr de descărcări: 42
|
|
|
|
|
|
|
|
10th October 2007, 09:07
|
Member
Data înscrierii: 17-April 06
Locație: Romania
ID membru: 73 967

|
QUOTE(Dic84 @ Oct 9 2007, 16:29)  20-poza din interiorul unei biserici de a lor pe langa PANTEON - undeva in fata era o sculptura facuta de MICHELANGELO Biserica se numeste Santa Maria sopra Minerva - in fata ei este un monument ( un elefant purtand pe spate un obelisc egiptean ) proiectat se pare de catre un anume Giuseppe Paglia si nu de catre Bernini ( asa cum se spune in mod traditional ). Obeliscul egiptean este cel mai mic dintre cele 11 buc. care se gasesc in Roma, majoritatea fiind plasate in fata unor biserici crestine - obeliscul fiind prin esenta un simbol pagan ( reprezinta un falus - in toate religiile pagane care venerau fertilitatea ) - culmea ironie, sau poate ca nu..... Biserica a fost construita pe locul unui templu inchinat zeitei Minerva ( de unde si numele bisricii ), evident tot pagan....Roma....ce babilonie. Cat despre Michelangelo, saracul nu are nicio vina in toata povestea (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif) . http://www.basilicaminerva.it/home.htmsi http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_sopra_Minerva
Acest mesaj a fost modificat de metalactual: 10th October 2007, 09:14
|
|
|
|
|
|
|
|
10th October 2007, 16:01
|
Junior

|
asa citisem intr-un ghid....nu te contrazic...se poate sa mai greseasca si ei.
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|