Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

60 V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Roma
caramell
mesaj 15th February 2007, 18:26
Mesaj #145

Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 17-August 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 91 929

QUOTE(daniela ene @ Feb 15 2007, 13:11) *
Salutare!
Plec si eu in martie la Roma, tot cu Wizzair (nu puteam rata oferta). Autobuzul Cotral pleaca chiar de la Ciampino? La intoarcere e mai dificil pt ca avem avion la 8 dimineata; asta inseamna ca la 6 dimineata trebuie sa fim pe aeroport. Stii cumva intre ce ore circula transportul public? Noi am vrea sa colindam pana noaptea tarziu. Din pacate, nu avem decat 2 zile pline in Roma (2 zile jumate de fapt) si vrem sa profitam din plin, dar sa evitam totusi taxiul. Incercam sa ne facem o lista de prioritati pt obiectivele turistice, dar nu reusim (noi vrem sa vedem cat mai mult, normal)

Metroul pe linia A (care ajunge la Anagnina si deci la Ciampino) circula de la 5:30 dimineata pana la 9 seara. Pe linia B ultimul tren este la 23:30-24:00. Sunt si autobuze de noapte, dar circula la ore fixe, vin mai rar si nu stiu daca se poate folosi acelasi abonament pt ele. Banuiesc ca se foloseste ult tip de bilet pt transportul nocturn. In orice caz, daca te plimbi toata ziua prin Roma, seara esti frant de oboseala si nu cred ca iti vei mai dori vreo plimbare la 2 noaptea.

Pentru intoarcerea la aeroport nu recomand metroul. Cand am fost acolo am avut ghinionul ca in seara dinaintea plecarii sa se defecteze o garnitura de tren intr-o statie aproape de Anagnina pe la ora 18. Nu au vrut nici sa o repare, nici sa o scoata de pe linie, pe motiv ca oricum la ora 21:00 se inchide linia. Desi peste tot in statiile de metrou se auzea la difuzoare ca ei recomanda folosirea mijloacelor de suprafata pentru continuarea calatoriei, nu au pus la dispozitie oamenilor nici un autobuz. Erau oameni disperati care ieseau la gurile de metrou pe traseul respectiv si nu stiau ce sa faca ca sa ajunga acasa. Dupa 2 ore de asteptare a unui autobuz care nu a venit, au renuntat si au luat taxiurile. Nu am vrut sa risc ca a doua zi de dimineata sa pierd avionul din cauza nesimtirii celor de la metrou (care nu puteam fi sigura ca reparasera intre timp trenul defect), asa ca am preferat Shuttle Bus din Termini.

De asemenea, nu stiu daca a mentionat cineva, dar la autobuzul Cotral (de la Ciampino la Anagnina), desi biletul este un euro, cand te sui in el, afli ca tb sa mai dai un euro si pt bagaj. Lucru care nu imi amintesc sa fi fost scris pe undeva si care m-a enervat tocmai din acest motiv. Parerea mea e ca desi este mai scump este mult mai comod de mers pana la Termini Cu Shuttle Bus (6 euro) sau Teravision. Macar aici bagajele sunt puse in cala si sunt incluse in pretul biletului. Iar aceste autobuze nu fac nici o oprire pana la destinatie.

Hotelurile in zona centrala sunt ideale ca pozitie pentru a putea face plimbari seara fara teama de a pierde ultimul tren. La Roma distanta intre statiile de metrou este de maxim 5 minute de mers pe jos, deci poate fi usor parcursa pe jos. nu sunt recomandate hotelurile din zona Termini pt ca sunt murdare. Ideal ar fi un hotel la o distanta de (o statie de metrou de Termini) deci doar 5 min de mers pe jos. Cu cat te indepartezi de Termini serviciile sunt mai bune. Eu am stat la hotelul San Marco (3*) din apropierea statiei de metrou Castro Pretorio. Am fost foarte multumita de acest hotel si cu siguranta la urmatoarea vizita in Roma voi sta tot acolo.

Pt doritorii de plimbari nocturne, atasez cateva imagini (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Fișier atașat  DSCF2141.jpg ( 336.23KB ) Număr de descărcări: 193
Fișier atașat  DSCF2195.jpg ( 325.03KB ) Număr de descărcări: 178
Fișier atașat  DSCF2221.jpg ( 343.13KB ) Număr de descărcări: 143
Fișier atașat  DSCF2227.jpg ( 329.1KB ) Număr de descărcări: 106

Fișier atașat  DSCF2368.jpg ( 353.87KB ) Număr de descărcări: 144
[attachment=203121:DSCF2416.jpg] Fișier atașat  DSCF2682.jpg ( 309.89KB ) Număr de descărcări: 122
Fișier atașat  DSCF2725.jpg ( 345.3KB ) Număr de descărcări: 124
Go to the top of the page

+Quote Post
daniela ene
mesaj 16th February 2007, 17:39
Mesaj #146

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 885

caramellut, multumim pentru detalii.
mai spune-ne, te rog, cat ai platit la hotel. noi initial rezervaseram prin agentie si ne costa pt 5 persoane, 450 EUR. dupa cateva zile ne-au sunat si ne-au spus ca nu au primit confirmare pt rezervarea asta si daca vrem cu 700 EUR....si e cam mult (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . cautam ceva mai ieftin...cine ne poate ajuta?...cred ca o sa fac rezervare pe net la un hostel

+Quote Post
daniela ene
mesaj 16th February 2007, 17:40
Mesaj #147

Junior

Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 885

frumoooooaaaaaase poze caramellut

+Quote Post
caramell
mesaj 16th February 2007, 17:50
Mesaj #148

Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 17-August 06
ID membru: 91 929

QUOTE(daniela ene @ Feb 16 2007, 17:39) *
caramellut, multumim pentru detalii.
mai spune-ne, te rog, cat ai platit la hotel. noi initial rezervaseram prin agentie si ne costa pt 5 persoane, 450 EUR. dupa cateva zile ne-au sunat si ne-au spus ca nu au primit confirmare pt rezervarea asta si daca vrem cu 700 EUR....si e cam mult (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . cautam ceva mai ieftin...cine ne poate ajuta?...cred ca o sa fac rezervare pe net la un hostel

Hotelul la care am stat (San Marco) nu e tocmai ieftin. O camera dubla costa aproximativ 100euro pe noapte, si am beneficiat si de oferta lor speciala: la 3 nopti cazare, una e gratis. Deci pentru 5 nopti am platit 397euro pt o camera dubla. (ar fi fost acelasi pret si pt 6 nopti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , dar nu aveam avion in ziua urmatoare). La hotel beneficiati dimineata de un mic dejun foarte variat, nu poti gusta din toate bunatatile la o singura masa. Rezervarea am facut-o printr-o agentie, in Bucuresti, la recomandarea unei prietene. Daca nu ti se pare prea mare pretul, iti pot da mai multe detalii.

+Quote Post
crss2099
mesaj 17th February 2007, 16:57
Mesaj #149

Junior

Data înscrierii: 11-November 06
ID membru: 108 398

QUOTE(ciupica @ Feb 6 2007, 10:55) *
la hotel GIOTTO am gasit cu 375 euro 2 persoane 7 nopti

Nu stiu cum ai gasit tu asa ieftin; am intrat acum pe site-ul lor si e intre 95 si 140 euro dubla pe noapte... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Merg si eu la Roma cu sotul 20-28 mai, am luat bilete de la Wiz Air (120 euro dus intors pt amandoi). Nu stiu unde vom sta, caut inca printre multe variante. Cred ca as prefera un studio, o garsoniera ca sa mai putem manca in camera. Daca am gasi ceva la 40 de euro pe noapte ar fi super (pt amandoi). Stiti voi ceva?
Super acest forum! Am copiat mare parte din comentariile voastre si voi tine cont.
Am mai fost la Atena, Barcelona si sunt curioasa sa vad daca Roma e mai frumoasa ca Barcelona (care e superba dupa mine).

+Quote Post
andc
mesaj 17th February 2007, 19:26
Mesaj #150

Junior

Data înscrierii: 21-August 06
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 92 504

QUOTE(crss2099 @ Feb 17 2007, 16:57) *
Nu stiu cum ai gasit tu asa ieftin; am intrat acum pe site-ul lor si e intre 95 si 140 euro dubla pe noapte... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Merg si eu la Roma cu sotul 20-28 mai, am luat bilete de la Wiz Air (120 euro dus intors pt amandoi). Nu stiu unde vom sta, caut inca printre multe variante. Cred ca as prefera un studio, o garsoniera ca sa mai putem manca in camera. Daca am gasi ceva la 40 de euro pe noapte ar fi super (pt amandoi). Stiti voi ceva?
Super acest forum! Am copiat mare parte din comentariile voastre si voi tine cont.
Am mai fost la Atena, Barcelona si sunt curioasa sa vad daca Roma e mai frumoasa ca Barcelona (care e superba dupa mine).

... uite aici la 3km de Vatican am gasit locuri la bungalow la 15 Euro de persoana pe noapte.
http://www.ecvacanze.it/new/en/home_roma.htm
... se poate lua si masa la 4 Euro de peroana.
... drumul dus intors prin wizzair
... de la aeroport la camping cu http://www.romeshuttlelimousine.com/CiampinoE.htm

Bafta !

+Quote Post
GDia
mesaj 18th February 2007, 08:41
Mesaj #151

Junior

Data înscrierii: 18-February 07
ID membru: 144 109

QUOTE(ciupica @ Feb 6 2007, 10:55) *
la hotel GIOTTO am gasit cu 375 euro 2 persoane 7 nopti

Am facut si eu rezervare la giotto. As vrea impresii

+Quote Post
crss2099
mesaj 18th February 2007, 13:29
Mesaj #152

Junior

QUOTE(GDia @ Feb 18 2007, 08:41) *
Am facut si eu rezervare la giotto. As vrea impresii

ce pret si ce perioada la Giotto?

+Quote Post
nicolaev
mesaj 18th February 2007, 17:06
Mesaj #153

Junior

Data înscrierii: 26-July 05
ID membru: 42 390

Noi am stat la Hotel Italia pe Via Venezia. Ca pozitie e foarte bun, cand iesi din hotel facand la stanga dai in Via Nazionale. Statia de metrou de la Piazza de Republlica este la 5 minute. Celalalte obiective sunt relativ aproape (15 min de Colosseum, 20 min Fontana de trevi. 10 min de Altaro de la Patria, etc). Am folosit destul de mult metroul pentru Vatican si gradinile Borghese. Camerele sunt mici, baia mica cu cabina de dus, foarte curat, televizor de 37 cm diagonala cu 10 posturi toate italiene, micul dejun inclus in pret consistent si la alegere (bufet suedez). Pretul pe camera/noapte 90 Euro. L-am gasit pe venere. com la sugestia unui forumist de pe acilea si ii multumesc cu aceasta ocazie pentru informatia data. Bookingul l-am facut pe net si am primit imediat confirmarea. Sunt foarte seriosi si amabili. Pe venere.com sunt destule review-uri ca sa va formati si voi o parere.

+Quote Post
ginger_my
mesaj 19th February 2007, 10:26
Mesaj #154

Member

Data înscrierii: 27-January 06
ID membru: 63 272

www.rentalinrome.com. Am dat 110 euro/noapte- apartament pt 4 persoane, pt 9 martie.

+Quote Post
T Irina
mesaj 19th February 2007, 12:57
Mesaj #155

Junior

Data înscrierii: 4-November 06
ID membru: 106 927

Noi am stat la Hotel Italia pe Via Venezia. Ca pozitie e foarte bun, cand iesi din hotel facand la stanga dai in Via Nazionale.

Noi tocmai ne-am intors. In vara am stat tot la Hotel Italia, tot cu 90 euro/noapte, insa acum am ales alt hotel, Ariston, langa gara, de 4 stele la 75 euro/noapte. Am vrut langa gara pentru ca aveam zborul de intoarcere la 8.25 si a trebuit sa plecam de la hotel la 5.20 si in cateva min. am fost la metrou. Super incantati, am rezervat prin Venere, am cerut camera renovata (citisem pe TripAdvisor ca sunt camere renovate si nerenovate), la et. 5 (et. 4 era in lucru dar nu ne-a incomodat deloc, nu am auzit decat doua ciocane odata...). Minibarul din camera gratuit, cocktail de bun venit la bar, mic dejun bufet super, mult mai variat ca la H. Italia (bufet cald si rece, dulceturi si prajituri, plus suc de portocale, morcovi, rosii pe care ti-l preparai singur)! Camera draguta, cu TV extraplat pe perete, cana de facut ceai, cafea, cu lumina multicolora la dus...)!
Asa ca... 4 zile Roma, hotel 4 stele, transport avion 212 Eur/persoana in conditiile de mai sus eu zic ca e mai mult decat convenabil. Nu gasesti la nici o agentie oferta de genul asta!

+Quote Post
GDia
mesaj 20th February 2007, 08:46
Mesaj #156

Junior

Data înscrierii: 18-February 07
ID membru: 144 109

QUOTE(crss2099 @ Feb 18 2007, 13:29) *
ce pret si ce perioada la Giotto?

iulie, 55 euro dubla

+Quote Post
mirwoona
mesaj 21st February 2007, 10:44
Mesaj #157

Junior

Data înscrierii: 7-September 06
ID membru: 95 758

QUOTE(crss2099 @ Feb 17 2007, 16:57) *

mai poti gasi cazare mai ieftina ptr roma si aici. dac te uiti atent vezi campingul ala la 3 km de vatican de care se mai zicea pe aici. eu la ala am rezervat ptr aprilie si trebe sa dai daor un avans de 10% pe site. deasemenea e aproape de statia de metrou.

Acest mesaj a fost modificat de mirwoona: 21st February 2007, 10:45

+Quote Post
crss2099
mesaj 21st February 2007, 19:07
Mesaj #158

Junior

QUOTE(mirwoona @ Feb 21 2007, 10:44) *
mai poti gasi cazare mai ieftina ptr roma si aici. dac te uiti atent vezi campingul ala la 3 km de vatican de care se mai zicea pe aici. eu la ala am rezervat ptr aprilie si trebe sa dai daor un avans de 10% pe site. deasemenea e aproape de statia de metrou.

e mai ieftin dar e in camere de 6 paturi; f scumpa Roma!
Am trimis mail la acel camping si mi-a zis ca e 77 euro casuta dar ca nu mai au; au doar corturi.
Tu la ce ai facut rezervare si cu cat?

+Quote Post
amicu
mesaj 22nd February 2007, 02:10
Mesaj #159

Junior

Data înscrierii: 27-May 05
ID membru: 37 619

SALVE !
De 2 zile m-am intors de la Roma.N-am sa vorbesc despre ce trebuie si merita vazut ,ca s-a tot vorbit pe aici ,ci despre cateva lucruri pe care le consider utile de stiut:
1.zbor dus-intors Wizz air fara probleme si intarzieri,cu rezervare pe net
2.de la Ciampino bus Cotral 1 euro+1 euro bagaje pana la statia de tren Ciampino si apoi cu ternul 12' la Termini-2 euro in total 20'
3.la intoarcere Rome shuttle limousine 35 euro/2pers f. prompti-la 6 punct masina a fost in fata hotelului asa cum am stabilit la rezervarea pe net-20' pana la Ciampino din piata operei,lg.Termini
4.bilet CIS bus-tren regional ptr. 7 zile/calatorii nelimitate 16 euro;sist.de transp. f.bine organizat,in statiile de autobuz sunt plancarde cu numele tuturor statiilor liniei respective
5.mancare:-spizzico-pizza 2.5-3 eu felia mare--fast food
-montecarlo-trattoria-pizza si paste f.bune si ieftine 7-8 eu pe saturate
-dulciuri 3-5 eu
-il baffetto-la fel ca mai sus-in Campo dei fiori
-la restaurantele de fite cu luminarele pe masa un pranz 2 feluri+dulce si vin/bere sare de 40-45 eu/pers.
6.aproape peste tot auzi limba romana -in metrou,supermagazine-am intalnit chiar vanzatori-,in tren /bus,pe strada..italienii sunt prietenosi,saritori-politistii iti explica cu lux de amanunte si cu harta in mana pe unde s-o iei..
7.hartile sunt gratis la toate punctele de informare turistica;ghidurile 9-10eu
8.in baruri-pretul la masa creste cu 30-35% daca stai asezat la masa ptr.orice bautura,cafea,croissant..etc
9.NU se fumeaza decat pe strada !
10.daca n-aveti mult timp de stat la ROMA nu va grabiti sa bifati toate obiectve turistice,mai bine hoinariti pe strazi,au un farmec aparte si aproape la fiecare pas ai ceva de vazut...

Buone vacanze !

Acest mesaj a fost modificat de amicu: 22nd February 2007, 02:15

+Quote Post
mirwoona
mesaj 23rd February 2007, 14:30
Mesaj #160

Junior

Data înscrierii: 7-September 06
ID membru: 95 758

QUOTE(crss2099 @ Feb 21 2007, 19:07) *
e mai ieftin dar e in camere de 6 paturi; f scumpa Roma!
Am trimis mail la acel camping si mi-a zis ca e 77 euro casuta dar ca nu mai au; au doar corturi.
Tu la ce ai facut rezervare si cu cat?

eu am facut rezervare pe hostelbookers acum vreo 2 sapt, o camera cu 3 paturi si baie proprie, la un pret de 18 euro de persoana, dar in per 25 apr-30 apr, cand scria pe site acolo ca mai au locuri....acum nu stiu ce sa-ti zic, dar mai vezi k tot pe siteul ala mai sunt si alte locuri de cazare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

si intr-adevar, roma e mai scumpa la cazare, spre deosebire de alte orase, dar e ROMA (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

drum bun!

+Quote Post
mihaelasun
mesaj 24th February 2007, 13:41
Mesaj #161

Junior

Data înscrierii: 24-February 07
ID membru: 147 046

Plecam 7 zile in Roma in martie si, pentru cei care au fost de curand adresez rugamintea de a-mi vinde cateva " ponturi" legate de transportul in comun, muzee de vizitat obligatoriu, trasee in care sa intre tot ce e mai important intr-o anumita zona, etc. Multumesc.

+Quote Post
linasobolina
mesaj 24th February 2007, 22:50
Mesaj #162

Junior

Data înscrierii: 24-February 07
ID membru: 147 237

Si eu vreauuuuu
Noi plecam pe 1 martie si stam tot 7 zile.
DAR avem cazarea la maicute in Lanuvio si habar nu am cum ajung acolo de la aeroport Champinio
Si mai vreau sa stiu se fac si mici alte excursii, Napoli de ex.?
Sunt agenti locali de turism?
Cum fac?Care e programul de vizitare, cand se inchid si cum pot face rezervari la bilete la muzee? Vreau si la Papa la slujba sau audienta si nu stiu cum pot ajunge acolo.
Si la Papa la mormant vreau, e coada?

+Quote Post

60 V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 18:23
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia