|
  |
Roma |
|
|
|
|
6th February 2007, 17:45
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 27-May 05
ID membru: 37 619

|
Asa e si stuttle bus-ul Terravision [8 single/14 return] te ia din fata aeroportului si te lasa pe via Marsala la Termini. Ai mers vreodata cu astia de la Rome-Shuttle-Limousine?Iti iau suprataxa ptr.bagaje -peste aia 35 euro/4 pers.max.?La plecare vreau sa plec cu ei la aeroport daca ma iau din fata hotelului > Stiu ca si hotelul asigura shuttle bus la 45 euro-probabil tot astia.Dc.ai fost cu ei ar fi utile niste pareri !
Acest mesaj a fost modificat de amicu: 6th February 2007, 17:52
|
|
|
|
|
|
|
|
7th February 2007, 10:59
|
Junior
Data înscrierii: 17-January 07
ID membru: 128 979

|
| a fost cineva la gradina zoologica din villa borghese? cat costa intrarea si daca merita vazuta? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
7th February 2007, 12:57
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 06
ID membru: 59 849

|
Eu probabil le voi folosi serviciile luna aceasta pe 23 cand ajung in Roma si le-am dat un mail. In cazul meu costa 55 de euro de la aeroport (Fiumicino) pana la hotel (la vreo 5-10 min de mers pe jos distanta de Vila Borghese) , pentru 6 persoane. Alte taxe in plus nu se percep din ce mi-au scris ei in mail.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th February 2007, 14:31
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 05
ID membru: 42 390

|
Eu am ajuns duminica , pe 4 02 la Roma pe Ciampino. Am facut rezervare online la taxi Rome shuttle limo, au zis ca ma asteapta cu placuta agatata de gat la iesirea din vama, dar nimic. I-am sunat , mi-au zis sa astept zece minute ca vine cineva, au trecut cele 10 minute, m-am plictisit de asteptat, am negociat cu un baiat pentru 40 Euroi pana pe Via Nazionale.(majoritatea cereau 50) si am plecat cu el. Aproape de destinatie ma suna ei inapoi sa-si ceara scuze si sa ma intrebe pe unde sunt. Le-am zis ca am plecat si ca s-a rezolvat cu altcineva si basta. Una peste alta e misto tare la Roma. Cand a trebuit sa ma intorc ieri imi venea sa nu ma mai sui in avion. Roma este un oras in care ma voi intoarce intotdeauna cu drag si cat mai des. E prea frumos acest oras ca sa il ratezi. Imi asez putin gandurile, imi editez cele 3 ore de filmare pe care le-am facut si revin cu amanunte. Drum bun in calatoriile voastre.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th February 2007, 15:00
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 06
ID membru: 59 849

|
QUOTE(nicolaev @ Feb 9 2007, 14:31)  Le-am zis ca am plecat si ca s-a rezolvat cu altcineva si basta. Asta e partea buna la ei ca nu platesti nimic in avans. Daca nu sunt la aeroport la ora stabilita poti oricand sa mergi cu altceva ( un taxi, tren....etc.). Sper totusi sa nu am probleme de genul asta P.S. In ce limba te-ai inteles cu cei care te sunau de la Shuttle ? (eu nu prea stiu italiana)
|
|
|
|
|
|
|
|
9th February 2007, 15:31
|
Junior

|
In engleza in majoritatea locurilor. Si eu stiu italiana doar de prin filme (IMG: style_emoticons/default/happy.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
11th February 2007, 17:51
|
Junior
Data înscrierii: 8-August 06
Locație: Galati
ID membru: 90 324

|
Tocmai ce ne-am intors de la Roma si vreau sa va spun si eu impresiile despre cetatea eterna Roma.Impreuna cu prietena mea am ales sa plecam la Roma intr-un sejur de 5 zile la un hotel de 3 stele, Bolivar localizat pe langa piata Venetia, o super zona de unde se putea ajunge foarte usor pe jos la cele mai importante situri Romane. Va recomand cu placere acest hotel, Bolivar , http://www.bolivarhotel.com/ , pentru ca ne-am simtit nemaipomenit aici, un personal competent, camera si baia forte frumoase si incapatoare.Camera este dotata cu Tv, AC, Seif ,Mini-Bar si Pheon.Am avut si breakfast inclus care se servea la ultimul etaj al hotelului in fiecare dimineata de la ora 7 pana la ora 11. Breakfastul era de tip buffet si cuprindea printre altele ( suc natural,cafea,ceai,unt,gem,prosciuto,branza topita,prajituri si fructe la discretie)Toate acestea ne-au costat pe noapte 120 Euro.Daca puteti face acest efort financiar nu o sa regretati serviciile hotelului si zona nemaipomenita in care se afla amplasat. Pentru ca sa ne simtim bine, important pentru noi a fost si mijlocul de transport pe care ni l-am ales si l-am ales bine ! Am ales sa calatorim cu avionul si pentru asta am ales compania Tarom.Zborul a durat 1h 50 min si fara peripetii. Un bilet dus intors Bucuresti-Roma;Roma-Bucuresti a costat 260 Euro in luna februarie.Am decolat de pe Otopeni si am aterizat pe cel mai mare aeroport din Roma, Fiumicino (Leonardo Da Vinci).Mancarea servita in avion a fost si ea destul de consistenta. Transportul de la aeroport pana la Hotelul Bolivar a fost asigurat de Hotel la cererea noastra care s-a oferit sa trimita o masina (Mercedes) sa ne preia de la aeroport, binenteles acest serviciu a costat 50 Euro.De pe aeroportul Fiumicini se poate ajunge in oras si cu autobuzul sau metroul costul unui bilet nedepasind 15 Euro de persoana. Dar cu aceste mijloace de trasnport se ajunge destul de greu ,aproximativ in 2 ore in centrul orasului asa ca noi am ales varianta mai confortabila , mai rapida dar si mai scumpa. Va recomand sa calatoriti la Roma in aceasta perioada a anunului si anume la inceputul lunii februarie pentru ca orasul nu este foarte aglomerat de turisti si la magazine sunt reduceri de preturi considerabile (intre 15% si 75%) Noi in 5 zile am avut timp sa facem si shopping si sa si vizitam cam tot ce era de vizitat prin Roma. Daca ajungeti la Roma sa faceti tot posibilul sa vizitati aceste locuri: Eu am sa le enumar in functie de pozitionarea lor: 1.COLOSEUMUL ( Incantator-pret bilet 12 Euro) 2.Forul Roman si Baile Romane (Intrarea gratuita care se face pe cea mai veche strada din Roma ,Via Sacra) 3.Forul lui Augusto si Forul lui Nerva 3.Columna lui Traian ( Construita din ordinul imparatului Traian) 4.Arcul lui Constantin 5.Muzeul Vitoriano (muzeu militar,intrati inauntru) 6.Panteonul (Templul dedicat tuturor zeilor) 7.Fantana Di Trevi ( Construita de Salvi ) 8.Treptele Spaniole (Banuiesc ca vara arata mai bine fiind inconjurate de flori) 9.Piazza Venetia , Piazza del Popolo,Piazza di Spania ,Piazza Novana. 10.Catedrala Sfantul Petru ( Intrare gratuita, control riguros la intrare.Este cea mai mare catedrala din lume cu cea mai mare cupola din lume,pictata de Michelangelo. Aici puteti vedea si o alta opera a lui Michelangelo , Pieta care ese protejata de un geam blindat.) 11.Orasul Vatican cu Capela Sixtina pictata de Michelangelo, cu fantanilie lui Bernini.De vazut si muzeele si grdinile Vaticanului,in special muzeul Egiptean,o sa va placa mult. Cam atat am avut timp sa vizitam in 5 zile. Plecam de la ora 7 dimineata din camera si ne intorceam la ora 12 noaptea. Sunt multumuit ca am reusit sa acoperim cam tot ne-am dorit sa vizitam. Shopping am facut pe strazile : 1.Via del Corso ( aici puteti gasi printre altele : Energie , Diesel ,Zara , Sisley, Le Group, Nike,Addidas,Puma ) 3.Via Condoti (aici puteti gasi printre altele : Dolce e Gabanna, Dior,Giorgio Armani,Gucci,Max Mara,Prada, Valentino) 4.Via Fratina ( aici puteti gasi printre altele : Stefanel,Fornarina,Gente, Hugo Boss ) 5.Via Tomassini 6.Via del Babuino 7.Via Nationale Via del Corso este o strada lunga cam de 2-3 km care incepe din Piazza Venetia si se termina in Piazza del Popolo si din aceasta strada deriva multe alte stradute pline de magazine. Gasiti tot ce vreti si ce nu vreti la Roma,bani sa aveti sa cumparati. De evitat complexul comercial "La Rinascente" Noi nu am fost deloc incantati de ce am gasit acolo.Mai bine faceti cumparaturile de la magazinile de pe strada si nu din acest complex comercial.
De mancat am pancat la o Tavola Calda din apropierea noastra. Aici nu se plateste serviciul si nici tacamul. O masa ne costa in jur de 10 Euro de persoana.( se poate manca aici de banii astia : pizza destul de buna dar nu excelenta, paste,mancare gatita + bautura - suc,bere,vin) Preturile in oras pe la butiquri erau destul de mari ( o bere la 33 ml costa 3 Euro , o fanta la 33 ml 2 Euro, o apa minerala la 0.500 ml costa 1.5 Euro ) La Vatican se poate ajunge cu autobuzul sau cu metroul, va recomand sa mergeti cu autobuzul,asa mai vedeti si Tibrul si castelul Sant'Angelo.Pretul unui bilet de autobuz este de 1 Euro si expira in 45 de minute de la compostare.
In concluzie ne-am simtit foarte bine la Roma, nu am avut parte de neplaceri si ne-am intoarce cu placere sa o vizitam fara nicio ezitare.Sper ca informatiile mele sa va fie de folos si voua si va urez sedere placuta poate in cel mai frumos oras din lume, ROMA ! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
12th February 2007, 13:27
|
Junior
Data înscrierii: 21-November 06
ID membru: 110 713

|
te rog sa-mi spui cam cit timp se pierde cu cozile la intrare in diferitele obiective turistice. multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
12th February 2007, 16:15
|
Junior

|
In perioada aceasta a anului nu se pierde timpul pe la cozi. De ex. la Colosseum nu am stat deloc la coada, nici la Galeriile Borghese, doar la Basilica San Pietro am stat vreo 15 minute deoarece am prins 2 grupuri de pensionari olandezi in fata mea. Daca ai de gand sa faci in aceeasi zi Bazilica San Pietro si Capela Sixtina sa ai in vedere ca la 12.30 intra ultimul vizitator la Capela. Trebuie sa renunti la urcatul in Domul bazilicii pentru ca nu ai timpul fizic necesar sa le faci pe amandoua in aceeasi zi.
|
|
|
|
|
|
|
|
13th February 2007, 18:03
|
Junior
Data înscrierii: 11-January 06
ID membru: 60 853

|
Este adevarat ca nu ai timp sa le faci pe amandoua in aceeasi zi insa urcatul in cupola merita toti banii. Este o priveliste 360 * absolut minunata. Vezi tot centrul Romei, vezi Vittorio Emanuele II, Pantheonul si alte obiective de interes. Eu am vizitat Basilica si Cupola intr-o zi iar Muzeul Vatican si Capela Sistina in alta zi. Ziua in care am vrut sa merg la Muzeu era ultima din luna si era o coada interminabila (cred ca erau 2-3 sute de persoane) asa ca am preferat sa il vizitez intr-o zi normala, cu plata. Nu merita sa stai la o asemena coada pentru o economie de 12.5 Euro si sa te calci in picioare cu alte persoane. In rest cozile la obiective merg ca unse. La Colosseum este de preferat sa mergi dupa ce vezi Palatin-ul pentru ca iti iei bilet de acolo si sari coada. La Borghese faci rezervare si intri la ora fixa. La restul obiectivelor fie se intra gratuit, fie nu sunt cozi chiar daca sunt cu intrare. Vreau sa specific ca eu am fost in august si asa erau, in extrasezon trebuie sa fie si mai lejer.
Acest mesaj a fost modificat de babyblu: 13th February 2007, 18:15
|
|
|
|
|
|
|
|
14th February 2007, 10:07
|
Junior
Data înscrierii: 21-November 06
ID membru: 110 713

|
multum pt info, in perioada asta merg si eu, n-am stiut ca se intra doar pina la 12.30 in capela; pt coloseum si palatin poti sa-mi spui ce program este?
|
|
|
|
|
|
|
|
14th February 2007, 12:17
|
Junior
Data înscrierii: 8-August 06
Locație: Galati
ID membru: 90 324

|
QUOTE(elisado @ Feb 14 2007, 10:07)  multum pt info, in perioada asta merg si eu, n-am stiut ca se intra doar pina la 12.30 in capela; pt coloseum si palatin poti sa-mi spui ce program este? In perioada asta de iarna programul este de la 9 la 16 asa ca incearca sa ajungi dimineata unde vrei sa ajungi. Vezi ca sambata dupa-amiaza la Panteon este "mesa" adica slujba si accesul turistilor este interzis. Duminica majoritatea magazinelor din pacate sunt inchise dar te poti duce la cele de pe strada Corso care sunt deschise de luni pana duminica de la ora 9 pana la 20. Succes ! P.S. La niciun obiectiv turistic n-am stat la coada mai mult de 30 de minute asa ca nu trebuie sa te ingrijoreze aspectul asta.
Acest mesaj a fost modificat de baxter777: 14th February 2007, 12:19
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 11:48
|
Junior
Data înscrierii: 3-February 06
Locație: univers
ID membru: 64 315

|
Salutare! M-am intors si eu de la Roma, unde am stat intre 9 si 14 februarie. Zborul cu Wizz Air a decurs fara nici o problema, la dus am ajuns la Termini cu autobuzul Cotral + metrou, la plecare am preferat Terravision. Pentru zborul acesta au plecarea de la Termini la 6.30 si la 7 esti la Ciampino. Nu o sa mai enumar acum obiectivele vazute, au fost deja detaliate pe forum (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Singura chestie in plus, noi nu aveam programare la Galeriile Borghese, dar am intrebat la hotel si ni s-a spus ca mai ales in perioada asta putem merge fara probleme acolo si asa. Ne-am dus, la 12.30 eram acolo si cand am intrebat ne-au dat imediat bilete pentru intrarea de la ora 13. Ce am inteles ca mai merita vazut, Villa d’Este din Tivoli. Ni s-a spus ca este superba, dar din pacate nu am avut timp sa ajungem acolo... Poate cineva a fost sau se va duce si ne spune impresiile lui. Daca mai vrea cineva sa ma intrebe ceva legat de Roma, raspund cu placere.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 12:01
|
Junior
Data înscrierii: 8-June 06
ID membru: 81 049

|
QUOTE(hyperionx21 @ Feb 15 2007, 11:48)  Salutare! M-am intors si eu de la Roma, unde am stat intre 9 si 14 februarie. Zborul cu Wizz Air a decurs fara nici o problema, la dus am ajuns la Termini cu autobuzul Cotral + metrou, la plecare am preferat Terravision. Pentru zborul acesta au plecarea de la Termini la 6.30 si la 7 esti la Ciampino. Nu o sa mai enumar acum obiectivele vazute, au fost deja detaliate pe forum (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Singura chestie in plus, noi nu aveam programare la Galeriile Borghese, dar am intrebat la hotel si ni s-a spus ca mai ales in perioada asta putem merge fara probleme acolo si asa. Ne-am dus, la 12.30 eram acolo si cand am intrebat ne-au dat imediat bilete pentru intrarea de la ora 13. Ce am inteles ca mai merita vazut, Villa d’Este din Tivoli. Ni s-a spus ca este superba, dar din pacate nu am avut timp sa ajungem acolo... Poate cineva a fost sau se va duce si ne spune impresiile lui. Daca mai vrea cineva sa ma intrebe ceva legat de Roma, raspund cu placere. bine ai venit! intentionez sa merg si eu in luna august cu masina personala, vreau sa te intreb unde ai stat?
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 12:10
|
Junior

|
QUOTE(daiana @ Feb 15 2007, 12:01)  bine ai venit! intentionez sa merg si eu in luna august cu masina personala, vreau sa te intreb unde ai stat? Mersi. Am stat la Hotel Serena, 3 stele, pe langa Termini. L-am gasit pe venere.com. Am dat 70 E/noapte, dar asta acum, in februarie. Oricum, hotelul nu era cine stie ce, camerele erau foarte mici si noaptea era chiar frig.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 13:11
|
Junior
Data înscrierii: 13-February 07
ID membru: 141 885

|
QUOTE(hyperionx21 @ Feb 15 2007, 11:48)  Salutare! M-am intors si eu de la Roma, unde am stat intre 9 si 14 februarie. Zborul cu Wizz Air a decurs fara nici o problema, la dus am ajuns la Termini cu autobuzul Cotral + metrou, la plecare am preferat Terravision. Pentru zborul acesta au plecarea de la Termini la 6.30 si la 7 esti la Ciampino. Nu o sa mai enumar acum obiectivele vazute, au fost deja detaliate pe forum (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Singura chestie in plus, noi nu aveam programare la Galeriile Borghese, dar am intrebat la hotel si ni s-a spus ca mai ales in perioada asta putem merge fara probleme acolo si asa. Ne-am dus, la 12.30 eram acolo si cand am intrebat ne-au dat imediat bilete pentru intrarea de la ora 13. Ce am inteles ca mai merita vazut, Villa d’Este din Tivoli. Ni s-a spus ca este superba, dar din pacate nu am avut timp sa ajungem acolo... Poate cineva a fost sau se va duce si ne spune impresiile lui. Daca mai vrea cineva sa ma intrebe ceva legat de Roma, raspund cu placere. Salutare! Plec si eu in martie la Roma, tot cu Wizzair (nu puteam rata oferta). Autobuzul Cotral pleaca chiar de la Ciampino? La intoarcere e mai dificil pt ca avem avion la 8 dimineata; asta inseamna ca la 6 dimineata trebuie sa fim pe aeroport. Stii cumva intre ce ore circula transportul public? Noi am vrea sa colindam pana noaptea tarziu. Din pacate, nu avem decat 2 zile pline in Roma (2 zile jumate de fapt) si vrem sa profitam din plin, dar sa evitam totusi taxiul. Incercam sa ne facem o lista de prioritati pt obiectivele turistice, dar nu reusim (noi vrem sa vedem cat mai mult, normal)
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 13:39
|
Junior
Data înscrierii: 8-July 06
ID membru: 85 533

|
pt hyperiox21 - camerele de la hotelul Serena ce utilitati aveau ? In alta ordine de idei, voi ajunge la Roma pe 2 mai (pentru 5 nopti) si as dori sa rezerv o camera dubla la un hotel din apropierea garii Termini.Ma poate ajuta cineva cu astfel de informatii ? Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th February 2007, 14:42
|
Junior

|
Autobuzul Cotral pleaca chiar din fata aeroportului. Cum iesi vezi statiile. In cele din fata pleaca Cotral-ul, in spatele lor Terravision. Biletele la Cotral se iau chiar din autobuz, celelalte din interiorul aeroportului. Daca cumva te intorci tot cu Wizz Air-ul, la 8.25, e OK cu Terravision. Noi cu el am mers, pleaca la 6.30 din Termini si la 7 e in aeroport. Despre transport public sincer nu prea pot sa-ti spun multe, noi nu le-am folosit prea mult ci am preferat sa mergem pe jos. Din ce am vazut majoritatea liniilor nu mai circula dupa 12 noaptea, dar exista linii de noapte care au program exact intre 12-5. Despre metrou nu stiu daca merge sau nu si noaptea, dar nu cred.
Despre Serena, camerele erau extrem de mici. Patul, care era destul de mare, umplea toata camera ramanand putin loc pe langa. Pe jos nu era covor sau mocheta, baia era destul de OK, medie ca marime, prosoapele erau schimbate zilnic. In camera insa persista un miros de vechi, care era impregnat si in lenjerie si paturi.
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|