QUOTE(rox @ Nov 30 2006, 16:44)

hmmm....de asta am si eu, si chiar se numeste "craciunita". ma referam insa la floarea aceea cu frunze mari si rosii, care se gaseste de vanzare prin preajma craciunului....
http://www.eva.ro/familie/articol308.htmlam gasit mai multe articole despre ea....se pare ca e Poinsettia (IMG:
style_emoticons/default/inlove.gif)
Asa este. Si nu ar trebui sa fie foarte pretentioasa. Insa cele achizitionate din Carrefour sau Cora sunt cam "fortate" (adica crescute in cultura intensiva) - pentru a se obtine rapid sute de mii de exemplare pe an pe an...
Asa ca dupa ce florile i se usuca (si bracteele a.k.a. frunzele mari si rosii), unele sunt mai epuizate decat altele si nu rezista si in anii urmatori.
Cele care rezista, insa, vor avea urmatoarea problema: ajunse in sezonul in care ar trebui sa aiba bracteele rosii, acestea raman totusi verzi... de ce?
cel care le are, trebuie ca din noiembrie (sa zicem), sa le micsoreze durata zilei... Cum? Foarte simplu: treptat (dpv timp), li se va pune cate un sac de plastic negru (sau alta culoare: conditie - sa nu aiba lumina) in fiecare zi pana cand vor incepe sa se inroseasca (sau dupa caz ingalbeneasca, albeasca, sa se faca roz) bracteele. Nu este complicat, dar este nevoie de rabdare.
QUOTE(Monicagd @ Sep 30 2006, 07:00)

Strelitzia se inmulteste prin seminte sau diviziunea tufei.
Insa din experienta iti spun ca metoda semintelor este una dificila - eu si un cunoscut am pus 10 si nu a iesit niciuna, iar o alta persoana din 3 a reusit sa aibe 2. Germinarea poate dura si 6 luni iar cele 2 plantute au un ritm de crestere foarte-foarte incet: in 2 ani tot in stadiul de o frunza se afla...
Cu diviziunea e mai simplu - se observa cand planta isi formeaza "puii" si se despart acestia de partea mama. Daca ai poze le poti pune pe forum si iti voi spune daca e momentul sau nu...
Diviziunea tufei, zic si eu... mai simplu si mai rapid... Si mai sigur