Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

47 V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Closed TopicStart new topic
> Televizor - de care sa-mi cumpar?
djl
mesaj 11th October 2006, 21:54
Mesaj #667

disk joeckey lampă=tătucul otobelului/stalin reîncărcat

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 13-June 04
Locație: București
ID membru: 18 263

Nu faceți prostia de a vă lua "N.E.I": astea de acum sunt turcisme; cele din anii '90 aveau componente englezești.
Go to the top of the page

+Quote Post
xls
mesaj 12th October 2006, 09:56
Mesaj #668

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 8-August 05
ID membru: 43 308

Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON. Am tinut cont si de recomandarea unui unchi bazat la reparatii TV si anume sa evit Toshiba.
Am primit si schema electronica a tvului, stiu ca asta ajuta mult la depanat post-garantie.

+Quote Post
calinber
mesaj 12th October 2006, 10:26
Mesaj #669

Junior

Data înscrierii: 28-November 03
ID membru: 8 473

QUOTE(xls @ Oct 12 2006, 10:56) *
Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON.

Apropo de Eurocolor. De unde as putea sa iau si eu unul, dar de 72 diagonala, pt. ca la Metro sunt numai de diagonala mai mica?

+Quote Post
jadcomp
mesaj 12th October 2006, 10:43
Mesaj #670

Junior

Data înscrierii: 27-September 06
Locație: Bucuresti Sect.1
ID membru: 99 299

QUOTE(flowrent @ Oct 10 2006, 13:09) *
Nei ? Mai exista astea > Erau la moda prin '90,si-a luat si mamaie unul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Mai exista. Apar rar pe piata. Sunt de fapt Vestel dar sunt scumpe fata de alte marci care sunt exact acelasi lucru. Modelul "clasic" cu 90 programe,OSD, hiperbanda este super si in ziua de azi. Daca ai prins un tub de calitate pe el mai merge inca 10 ani. Au avut unele probleme cu sursele si trafo linii dar pe total cred ca 90% din aparatele astea (Indiana 200) facute intre 1992-1996 sunt inca functionale. Si au fost FABRICATE nu asamblate in Romania.
Astept si alte pareri ,care este cel mai bun tv de 54 cm ?
Ce aveti voi si sunteti foarte multumiti ? Are sunet de nustiucare,poti sa imbunatatesti imaginea din meniuri etc..Nu e doar thread de tv-uri peste 72 cm ,e despre televizoare.Punct.

Durata de viata a unui televizor depinde mult de calitatea tubului. Moartea tubului determina deobicei casarea televizorului. Din pacate toate tuburile de azi sunt mai proaste decat cele de acum 10 ani.
Fiabilitatea sasiului(a pieselor adica) e al doilea factor; cam toate sunt la fel si din punctul asta de vedere. Nu merita sa investiti multi bani in acelasi lucru si nu aruncati bani pe "branduri". In 90% din cazuri veti cumpara "eticheta".
Preferatele mele: Vestel (Eurocolor,Watson,Regal,Windsor,Sonic,Teletech,Clayton,JVC,Sharp,Toshiba), Beko (Arctic,Hyunday,etc.) si tv-uri bazate pe sasiul TV2K(Tauras,Provision,Quasar,Shov,Ivory). Samsung, LG, Daewoo sunt o idee mai bune dar mai scumpe decat marcile ieftine de la primele 3.
Eu personal am un Vestel (chiar scrie Vestel pe el) de 72 cm(29" FST) luat in apr. 2000 din Metro (importat de Altex pe vremea cand nu aveau magazine proprii si vindeau doar angro). Tubul este RCA facut in Italia si e in stare excelenta. De stricat s-a stricat de 2 ori la 2 respectiv 4 ani si s-a rezolvat numai cu lipituri (problema tipica la modelul asta de sasiu) fara sa schimb nimic in el. Telecomanda originala merge si ea inca foarte bine. Totul la un pret bun pe vremea aia, comparabil cu un tv de 54 de marca. Bineinteles ca e stereo, teletext/fasttext, hiperbanda, 100 de programe.

+Quote Post
jadcomp
mesaj 12th October 2006, 10:54
Mesaj #671

Junior

QUOTE(djl @ Oct 11 2006, 22:54) *
Nu faceți prostia de a vă lua "N.E.I": astea de acum sunt turcisme;

Asta am vrut sa spun si eu; turcismele sunt bune dar trebuie sa stii ce sa cumperi.
cele din anii '90 aveau componente englezești.

FALS. Proiectele I100 si I200 au fost fabricate in Romania,Turcia,Spania. Componentele erau obisnuite (trafo linii,tunere,integrate,tranzistori de putere Philips restul componente standard chinezesti). E un proiect mai idiot decat suratele Goldstar sau Samsung dar ca fiabilitate nu sunt mari diferente. Tuburile au fost Samsung (Germania de Est), Thomson-polkolor(Polonia), Chunghwa(Taiwan sau Tailanda), Comtel (Philips OEM). Cele mai proaste au fost Chunghwa urmate de Samsung.

+Quote Post
jadcomp
mesaj 12th October 2006, 11:06
Mesaj #672

Junior

QUOTE(xls @ Oct 12 2006, 10:56) *
Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON. Am tinut cont si de recomandarea unui unchi bazat la reparatii TV si anume sa evit Toshiba.

Ai 2 euroscarturi pe el? Stiu ca e stereo; modelul parca e RF 2126 ST ?!
Toshiba posibil sa fi fost identic doar pretul mai mare.
Oricum, ai facut o alegere foarte buna. Acum au chiar 2 ani de garantie la fel ca Watson (sunt identice)
Am primit si schema electronica a tvului, stiu ca asta ajuta mult la depanat post-garantie.

Asa-i. Desi de cand cu netul gasesti mai usor scheme pe site-uri sau la colegi daca te ocupi de reparatii tv.
Am o intrebare: este sasiu 11AK30A11 sau cifra mai mare? Schema ce data are pe ea?

+Quote Post
jadcomp
mesaj 12th October 2006, 11:20
Mesaj #673

Junior

QUOTE(calinber @ Oct 12 2006, 11:26) *
Apropo de Eurocolor. De unde as putea sa iau si eu unul, dar de 72 diagonala, pt. ca la Metro sunt numai de diagonala mai mica?

Daca esti din Bucuresti am eu de 70 cm(66 vizibil) cu tub Philips A66EAK fabricat in Cehia. Garantie 3 ani pe tot aparatul. Daca esti din provincie vorbesc cu colegii. Da-mi un PM.
In aceeasi ordine de idei; am televizoare noi de 37 si 51 cm cu garantie de 2 respectiv 3 ani; Retururi si SH bune de 54-72 cm cu garantie de 3 ani. Care vreti dati-mi PM.

+Quote Post
Siems
mesaj 12th October 2006, 17:00
Mesaj #674

Junior

Data înscrierii: 6-September 06
ID membru: 95 490

Fratilor : banu jos, 3000 RON. CE sa aleg?

http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...p;model=LE27T51

http://www.pcfun.ro/product--LE-27T51B_69_cm--2138.html?

http://www.pcfun.ro/product--WS32Z409P--2717.html?

pareri? Mi-e urgent! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

merci de sfaturi!

+Quote Post
Speedo
mesaj 12th October 2006, 22:17
Mesaj #675

Super Moderator

Grup: Moderators
Data înscrierii: 26-November 01
ID membru: 3

Surse din piata spun ca Sony a oprit total productia de televizoare CRT, ce se mai gaseste acum in magazine, este vorba de o cifra de ordinul zecilor de televizoare, sunt ULTIMELE!!!

A apus era CRT-urilor odata cu disparitia Sony Trinitron. Sa pastram un moment de reculegere... (IMG:style_emoticons/default/down.gif)

Daca vreti sa va luati Sony, luati ce mai apucati.

E si o parte buna totusi undeva, au inceput sa apara LCD-urile cu diagonala de 54-62cm, format 4:3, Standard Definition, astfel ca nemaifiind vorba de interpolare se vede chiar foarte bine. Pretul este deocamdata prohibitiv, cam 5600RON pentru o diagonala de 60cm, dar sa asteptam 2007.

Acest mesaj a fost modificat de Speedo: 12th October 2006, 22:18

+Quote Post
jadcomp
mesaj 13th October 2006, 08:31
Mesaj #676

Junior

QUOTE(Speedo @ Oct 12 2006, 23:17) *
Surse din piata spun ca Sony a oprit total productia de televizoare CRT, ce se mai gaseste acum in magazine, este vorba de o cifra de ordinul zecilor de televizoare, sunt ULTIMELE!!!

A apus era CRT-urilor odata cu disparitia Sony Trinitron. Sa pastram un moment de reculegere... (IMG:style_emoticons/default/down.gif)

Daca vreti sa va luati Sony, luati ce mai apucati.

E si o parte buna totusi undeva, au inceput sa apara LCD-urile cu diagonala de 54-62cm, format 4:3, Standard Definition, astfel ca nemaifiind vorba de interpolare se vede chiar foarte bine. Pretul este deocamdata prohibitiv, cam 5600RON pentru o diagonala de 60cm, dar sa asteptam 2007.

Ce sunt astea? Vreun link?

Acest mesaj a fost modificat de Speedo: 13th October 2006, 08:34

+Quote Post
Speedo
mesaj 13th October 2006, 08:43
Mesaj #677

Super Moderator

De ex. (IMG:http://www.panasonic.ro/images/products/home/tv/lcd/TX-20LB5.jpg) , AICI.

+Quote Post
jadcomp
mesaj 13th October 2006, 11:19
Mesaj #678

Junior

QUOTE(Speedo @ Oct 13 2006, 09:43) *

Ce are asa deosebit? Mi se pare un LCD de 20" cat se poate de banal si chiar "lenes" cu cele 25 ms.

+Quote Post
Speedo
mesaj 13th October 2006, 11:31
Mesaj #679

Super Moderator

Deosebit este prin faptul ca este slim si nu trebuie sa cumperi un CRT foarte greu, mai ales cand Sony nu mai este in segmentul asta, adica nu mai exista nici un stimulent de a cumpara CRT.

+Quote Post
Siems
mesaj 13th October 2006, 12:01
Mesaj #680

Junior

Data înscrierii: 6-September 06
ID membru: 95 490

QUOTE(Siems @ Oct 12 2006, 18:00) *

nimeni?

sa inteleg ca se prefigureaza ieftiniri in curand sau dupa 1 ian 2007?

+Quote Post
Speedo
mesaj 13th October 2006, 12:05
Mesaj #681

Super Moderator

Dupa 1 Ianuarie 2007.

+Quote Post
djl
mesaj 13th October 2006, 12:11
Mesaj #682

Cum să nu mai existe stimulente de a cumpăra un C.R.T.? Și Telecoloru' meu din 1984 "face" în ceea ce privește calitatea imaginii un L.C.D./Plasmă. Și mă întreb ce timp de răspuns are un televizor L.C.D./Plasmă. Un C.R.T. are timpul de răspuns 0 (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) Și să nu uităm de piexeli (IMG:style_emoticons/default/death.gif)
Lămpile dăunează grav transzitorilor ©. C.R.T.-ul e o lampă (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) , iar L.C.D.-ul e un semiconductor. (IMG:style_emoticons/default/deadtongue.gif)

Acest mesaj a fost modificat de djl: 13th October 2006, 12:12

+Quote Post
FC72
mesaj 13th October 2006, 21:24
Mesaj #683

Active Member

Data înscrierii: 6-March 05
ID membru: 31 873

Vezi asta e greseala comuna se compara chestii foarte diferite.
Ai comparat cumva un CRT de 42" cu o plasma de 42" si imaginea CRT era mai buna?

Teoretic iti garantez ca un CRT la o astfel de diagonala ar avea probleme enorme cu focalizarea, convergenta, geometria ca sa nu spun ca ar fi consumat mai multa energie.

Alta problema este semnalul tv in orice forma PAL,SECAM,NTSC este un semnal analogic intretesut pe care orice tv cu tub CRT il afiseaza NATIV , Plasmele, LCD sint panouri progresive matriceale ce proceseaza semnalul pentru a putea fi afisat.

Daca reusesti sa vezi un astfel de panou Plasma sau LCD de calitate alimentat NATIV cu semnal pe conexiunea digitala (HDMI) la rezolutia HD, vei ajunge la concluzia ca imaginea tv de pe CRT este un vis urit, si nu vei intelege cum am putut sa traim atitia ani in astfel de mediocritate, defapt e simplu, nu a existat alta alternativa.

+Quote Post
djl
mesaj 13th October 2006, 22:02
Mesaj #684

Da, sunt de acord că în cazul unui C.R.T. de 42" imaginea ar fi...

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

47 V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 20:26
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia