|
  |
Televizor - de care sa-mi cumpar? |
|
|
|
|
7th July 2006, 15:11
|
Super Moderator
Grup: Moderators
Data înscrierii: 26-November 01
ID membru: 3

|
Defineste ceva bun in raport cu ce surse de semnal ai pentru programul la care te uiti. Te indrepti spre un snobism prostesc...
|
|
|
|
|
|
|
|
8th July 2006, 11:40
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 27-June 06
ID membru: 83 952

|
QUOTE(Speedo @ Jul 7 2006, 16:11)  Defineste ceva bun in raport cu ce surse de semnal ai pentru programul la care te uiti. Te indrepti spre un snobism prostesc...
Speedo, daca iau plasma clar ca-mi fac abonament la Digi Tv sau oricare alta companie TV mai buna.Dar , daca iti aduc baietii plasma de 106 LG in 700 E, tu nu vrei? Iti zic eu ca vrei , daca ai banii jos, si uiti de snobism.Eu sunt de parere ca daca ai o ocazie nu o rata.Crezi ca dca vad ca este prea mare pt livingul de 57 mp nu o sa-l vand? Crezi ca nu recuperez suma? Parca chiar o sa si castig! Asa ca , nu mai fi ca vulpea la struguri! Este doar o oportunitate! Nimic mai mult ! Daca castigi un Logan la Loto sa nu te duci sa-l ridici , pt ca este snobism si iti place Dacia berlina veche, care onorabil isi face serviciul...Nu te supara daca am fost prea acid.... (IMG:style_emoticons/default/worthy.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
8th July 2006, 13:08
|
Super Moderator

|
N-ai fost acid deloc, nu intelegi ce spun. Nici un DTH romanesc nu are semnal mai bun decat cablul analogic de acasa. Daca iei DTH cu HDTV de afara chiar iti recomand o plasma de 1280, dar tu nici nu sti ce rezolutie are asta pe care o iei. Daca o cumperi strict pentru business e ok, dar pentru uz personal nu este buna, NU O SA VEZI MAI BINE LA TV.
Eu am pretentia ca vorbim mai sus de nivelul asta in care fiecare isi ia plasma ca e super oferta si alte chestii de genul asta...
|
|
|
|
|
|
|
|
9th July 2006, 17:46
|
Junior

|
QUOTE(Speedo @ Jul 8 2006, 14:08)  N-ai fost acid deloc, nu intelegi ce spun. Nici un DTH romanesc nu are semnal mai bun decat cablul analogic de acasa. Daca iei DTH cu HDTV de afara chiar iti recomand o plasma de 1280, dar tu nici nu sti ce rezolutie are asta pe care o iei. Daca o cumperi strict pentru business e ok, dar pentru uz personal nu este buna, NU O SA VEZI MAI BINE LA TV.
Eu am pretentia ca vorbim mai sus de nivelul asta in care fiecare isi ia plasma ca e super oferta si alte chestii de genul asta... Sunt de acord.Acelasi "combinator" avea si un Orion tot de 106 dar rezolutie mai mica.Se vedea ca dracu! Multumesc pt ..... ingrijorare dar sa stii ca am observat si faptul ca au rezolutii diferite. Sunt sigur ca daca Tv este nou, sigilat asa cum se lauda tipul asta , trebuie sa scrie pe undeva in exteriorul cutiei sau in cartea sa tehnica rezolutia pe care o are. Dar pe cat trece timpul parca ma mananca degetele sa fac comanda pt Sony. Parca nu am incredere in genul asta de oameni.... Voi ce spuneti?In ceea ce priveste calitatea semnalului la cablu Tv , te contrazic pt ca la mine este ... cam slabut. Posturile MTV sau Discovery se vad execrabil, dar....
|
|
|
|
|
|
|
|
9th July 2006, 20:48
|
Super Moderator

|
Poate operatorul tau de cablu este mai slab calitativ, dar tine cont ca DTH-urile preiau canalele de pe un alt satelit unde sunt deja comprimate, la re-encodeaza in head-end-ul DTH-ului, la un bit rate mai mic decat cel original cu care coboara din satelit, asta ca sa incapa cat mai multe posturi pe TP-urile lui Digi, Boom, Max, Focus, etc, si ti-l arunca tie in televizor. Deci retine, el este encodat odata la emisie de catre MTV de ex., DTH-ul ii aplica o re-encodare peste cea initiala si impune un bit rate mai mic...crede-ma ca o encodare peste o encodare anterioara i-o da decisiv imaginii, de aceea un operator de cablu analog, care transmite semnalul asa cum il ia din satelit, se va "vedea" mult mai bine ca un DTH.
Pentru ca un DTH sa dea imagine buna trebuie ca "contributia" cu semnal TV sa fie facut pe SDI-uri, adica 255Mbps de la studiouri...cine face asa ceva?
Din cei 4 DTH-isti din .ro doar Digi a reusit sa faca contributia pe SDI de la TVR inainte de campionatul mondial...in rest..ceilalti si se celelate programe vin tot "varza" din satelit.
Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)!
Acest mesaj a fost modificat de Speedo: 9th July 2006, 20:50
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 08:17
|
Junior

|
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48)  Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)! Speedo , mi-ai facut praf toate planurile! Aseara m-am dus la un prieten, special sa vad finala CM la un TV Philips 16:9 cu tub clasic. S-a vazut super!Nu stiu de ce spui asta! Acel TV este oare SD, cum spui tu si din cauza asta? Nu ma pricep foarte mult, sincer! Dar am ramas impresionat, si stiu ca Sony are o imagine si mai buna! Oare Sony KV 32FQ86 este la fel? O sa ma duc azi sa-l caut prin magazine sa vad !
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 08:31
|
Super Moderator

|
| Daca era CRT atunci televizorul era SD, formatul 16:9 il avea doar pentru DVD-uri. Oricum, civilizat este ca la programele emise 4:3 sa te uiti 4:3 nu 16:9 sa vezi lumea turtita numai pentru ca, nah, ai wide TV in casa, nu e pacat sa nu-l folosesti pe tot? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 08:49
|
Active Member
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Bucharest Pantelimon
ID membru: 39 103

|
mi-am luat un tv teletech cu diagomnal de 72 ce parere aveti de el este ok pt cei 8 milioane pe care iam dat pe el ?
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 08:52
|
Super Moderator

|
Cam mult, el este o platforma Vestel, se putea gasi acelasi interior de TV pe la 6.500.000 sub numele de EuroColor sau Crown de ex. Pe de alta parte are o schema buna, corecta, problemele in timp sunt de lipituri reci dar se rezolva usor, oricum, apar peste ani.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 08:58
|
Active Member
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Bucharest Pantelimon
ID membru: 39 103

|
merci pt raspuns THX
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 15:41
|
Junior

|
QUOTE(Speedo @ Jul 10 2006, 09:31)  Daca era CRT atunci televizorul era SD, formatul 16:9 il avea doar pentru DVD-uri. Oricum, civilizat este ca la programele emise 4:3 sa te uiti 4:3 nu 16:9 sa vezi lumea turtita numai pentru ca, nah, ai wide TV in casa, nu e pacat sa nu-l folosesti pe tot? OK, m-ai lamurit.Adica functioneaza automat pe 4:3 cand programul este emis asa.... si nu schimonoseste rochia Andreei Marin ca ma ucide sotia!Si la DVD-uri ( daca aparatul emite semnal16:9) se schimba foaia! La Sony KV32FQ86 asta inseamna 16:9 automat? Are 2 tunere? Ca nu scrie in detaliile de pe site.Ce inseamna Power picture? Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 16:18
|
Active Member
Data înscrierii: 6-June 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 38 307

|
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48)  Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)! Speedo, n-ai dreptate. Sau, ai dreptate dar numai in cazul in care semnalul provine de pe cablu/DTH. Incearca un IPTV INES (stiu ce spun, ca il am), sau o instalatie satelit pe un receiver HDTV Humax sau Pace si vei vedea ca nu exista termen de comparatie.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 16:26
|
Super Moderator

|
Pai spunem acelasi lucru, pe HDTV merita 16:9 si rezolutie mare 1280. Dar trebuie sa AI sursa HDTV.
E ciudat ca ai IPTV, esti printre cei 300, altii zic 500, si daca ai si HDTV deja pot limita cautarea la doar cateva zeci, pentru ca asta este numarul STB-urilor HDTV de la INES. Cred ca mai repede ai la servici IPTV pentru ca probabil luati net-ul de la Ines.
Oricum, tu esti un caz izolat, sursa de semnal HDTV. Ma rog, si satelitarii pot avea, dar aceia stiu cu ce se mananca plasma si n-au nevoie de explicatii pe forum.
Acest mesaj a fost modificat de Speedo: 10th July 2006, 16:28
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 21:03
|
Junior
Data înscrierii: 14-November 04
ID membru: 25 741

|
...pentru cine pleaca la vanatoare, v-am atasat mirele cu care mi-am testat eu TV-ul ... nu va ramane decat sa promiteti un bax de bere vanzatorilor, sa aveti o camera foto si bineinteles, o zi libera !
|
|
|
|
|
|
|
|
10th July 2006, 23:24
|
Active Member
Data înscrierii: 10-May 05
Locație: Bucale
ID membru: 36 405

|
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48)  Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)! Da-mi voie sa te contrazic , si te rog sa nu mai induci lumea in eroare . Eu spun ca te inseli rau de tot in aceasta privinta . Ca exemplu eu am urmarit 2 meciuri ale C.M. pe 2 televizoare diferite ca model respectiv un CRT de 82 cm si un model LCD SAMSUNG de ultima generatie format 16/9 Tu spui ca mai bine ne uitam la CRT in momentul acesta !!! Oricat m-am straduit sa nu ma uit la LCD tot nu am reusit . De ce ? Era diferenta de la cer l-a pamant . Modele :SAMSUNG 26 Inch LA26R71BD si CRT 82 cm = orice model de la SONY pana la PHILIPS (erau pe stand )
|
|
|
|
|
|
|
|
11th July 2006, 00:57
|
Junior
Data înscrierii: 14-November 04
ID membru: 25 741

|
QUOTE(imblanzitoruldelei @ Jul 11 2006, 00:24)  Da-mi voie sa te contrazic , si te rog sa nu mai induci lumea in eroare . Eu spun ca te inseli rau de tot in aceasta privinta . Ca exemplu eu am urmarit 2 meciuri ale C.M. pe 2 televizoare diferite ca model respectiv un CRT de 82 cm si un model LCD SAMSUNG de ultima generatie format 16/9
Tu spui ca mai bine ne uitam la CRT in momentul acesta !!!
Oricat m-am straduit sa nu ma uit la LCD tot nu am reusit . De ce ? Era diferenta de la cer l-a pamant .
Modele :SAMSUNG 26 Inch LA26R71BD si CRT 82 cm = orice model de la SONY pana la PHILIPS (erau pe stand ) daca te uiti la un super LCD sau la o plasma (cred ca tu te-ai uitat la un super LCD "de ultima generatie" ) ... cu siguranta daca te uiti in buzunare vezi ca-ti lipsesc cel putin 2.000 de euro...orice ai spune, in procent de 95% cei care-si cumpara super televizoare sunt snobi doar ptr a empata si a-si dovedi inca o data cat sunt de prosperi ! nu stiu daca speedo si-a propus sa induca forumisti in eroare dar recomandarile lui sunt ptr cei care cu 2.000 de euro ar face multe alte lucruri decat sa investeasca intr-un televizor.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th July 2006, 06:47
|
Junior

|
QUOTE(stan_ctln @ Jul 10 2006, 16:41)  OK, m-ai lamurit.Adica functioneaza automat pe 4:3 cand programul este emis asa.... si nu schimonoseste rochia Andreei Marin ca ma ucide sotia!Si la DVD-uri ( daca aparatul emite semnal16:9) se schimba foaia! La Sony KV32FQ86 asta inseamna 16:9 automat? Are 2 tunere? Ca nu scrie in detaliile de pe site.Ce inseamna Power picture? Multumesc. Ma baieti! Lamuriti-ma si pe mine fratilor! Poate cineva sa-mi raspunda la intrebarile astea?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th July 2006, 07:14
|
Member
Data înscrierii: 9-May 06
ID membru: 76 939

|
Pai, FQ86 are posibilitatea de a alege automat formatul in care programul e transmis. Oricum in loc de formatul 4:3, e de preferat alegerea modului de vizualizare Smart-inteligent, care emuleaza modul 4:3 in sensul in care centrul imaginii (de exemplu imaginea unui prezentator de stiri) ramane nealterata, singurele zone usor distorsionate ramanand marginile stanga/dreapta ale ecranului.
La trecerea vizionarii de pe DVD-uri, se trece in mod automat in modul wide-panoramic, unde totul e la superlativ.
Nu are 2 tunere, deci are doar PAP (picture&picture) si PAT (picture&text). Nu mai stiu ce inseamna picture power...
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|