Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

4 V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cuptor incastrabil pe gaz sau electric?
alexckriss
mesaj 5th October 2007, 09:11
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 11-January 07
ID membru: 125 926

QUOTE(amacovschi @ Sep 16 2007, 21:59) *
Eu am o altă dilemă. M-am hotărât ca vreau cuptor electric, dar nu mă pot hotărâ în privința mărcii (brand-ului). Am văzut niște cuptoare Gorenje, cu o droaie de funcții și facilități la un pret 1000 - 1200 RON, si niște cuptoare Bosch cu mai putine funcții si preț mai mare.
Chiar așa de mare este diferența între ele - calitativ vorbind, sau la Bosch se plătește 30% numele?
Dațt-mi măcar o idee (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Mulțumesc

ce ti-ai luat pana la urma? te-ai hotarat? astept pareri despre produsele achizitionate
Go to the top of the page

+Quote Post
irinelnecolumbea...
mesaj 5th October 2007, 11:18
Mesaj #20

Junior

Data înscrierii: 17-January 07
ID membru: 129 031

mai adaug la lista si arison si alveus ca poate facem o dezbatere mai serioasa pe tema care este cea mai buna firma de cuptoare electrice. raportat la informatiile pe care le-am cules pana acum cel mai mult ma atrage un cuptor de la alveus - varianta "rustic". consumul la coacere traditionala (180-200 de grade) este cel mai scazut din cate am intalnit: 0.55-0.75 KWh (cel mai bine mai verificati si voi informatiile astea ca sa fiti siguri), la ariston consumul la coacere normala fiind in jur de 0.85-0.99 KWh.
nu stiu daca pentru toate cuptoarele clasa de eficienta este stabilita la coacere traditionala, pentru ca la ariston pe site se precizeaza ca determinarea s-a facut la functia "patiserie". nu stiu daca "patiseria" se face la 180-200 de grade dar este bine sa intrebati pentru ce program a fost stabilita clasa energetica si care este consumul la coacere traditionala pt ca asta este ceea ce va intereseaza de fapt.
am mai observat ceva diferente majore la puterea max absorbita, parca asa se numeste. poate un inginer ne da o mana de ajutor cu ceva explicatii la ce inseamna de fapt. oricum asta variaza intre 1.6 si 3.5 KW. nu sunt expert dar diferenta este considerabila.
lasand la o parte preferintele mele, cei de la ariston au cateva modele bunicele. cele care arata bine, asa numitele modele rustice, sunt insa foarte scumpe la ei. de exemplu cel in varianta antracit (singurul model "rustic" avand curatare catalitica de la ei) este la vreo 30 mil. mult prea mult dupa parerea mea, avand in vedere ca per total partea tehnica nu ma da pe spate.
de franke nu m-am interesat inca. va tin la curent

+Quote Post
alexckriss
mesaj 5th October 2007, 15:15
Mesaj #21

Junior

QUOTE(irinelnecolumbeanu @ Oct 5 2007, 12:18) *
mai adaug la lista si arison si alveus ca poate facem o dezbatere mai serioasa pe tema care este cea mai buna firma de cuptoare electrice. raportat la informatiile pe care le-am cules pana acum cel mai mult ma atrage un cuptor de la alveus - varianta "rustic". consumul la coacere traditionala (180-200 de grade) este cel mai scazut din cate am intalnit: 0.55-0.75 KWh (cel mai bine mai verificati si voi informatiile astea ca sa fiti siguri), la ariston consumul la coacere normala fiind in jur de 0.85-0.99 KWh.
nu stiu daca pentru toate cuptoarele clasa de eficienta este stabilita la coacere traditionala, pentru ca la ariston pe site se precizeaza ca determinarea s-a facut la functia "patiserie". nu stiu daca "patiseria" se face la 180-200 de grade dar este bine sa intrebati pentru ce program a fost stabilita clasa energetica si care este consumul la coacere traditionala pt ca asta este ceea ce va intereseaza de fapt.
am mai observat ceva diferente majore la puterea max absorbita, parca asa se numeste. poate un inginer ne da o mana de ajutor cu ceva explicatii la ce inseamna de fapt. oricum asta variaza intre 1.6 si 3.5 KW. nu sunt expert dar diferenta este considerabila.
lasand la o parte preferintele mele, cei de la ariston au cateva modele bunicele. cele care arata bine, asa numitele modele rustice, sunt insa foarte scumpe la ei. de exemplu cel in varianta antracit (singurul model "rustic" avand curatare catalitica de la ei) este la vreo 30 mil. mult prea mult dupa parerea mea, avand in vedere ca per total partea tehnica nu ma da pe spate.
de franke nu m-am interesat inca. va tin la curent

sa ne tii la curent, ca eu una m-am saturat de umblat si cautat; am fost si la franke dar mi se par cam mari preturile pt buzunarul meu, mai ales ca trebuie sa fac o adevarata investitie in electrocasnice (cuptor, plita, hota, combina frigo, masina de spalat....nu mai zic de cat ma costa amenajarea apartamentului); nu vreau nici sa iau ceva f ieftin, dar mai mult as lua o plita anticalcar, sau anti pata, si cuptor cu curatare catalitica (la Bosch este unul dar e 18mil-cu curatare pt toti peretii, si unul cu 12 mil cu curatare doar la peretele din spate)......
in concluzie...inca nu m-am hotarat

+Quote Post
amacovschi
mesaj 7th October 2007, 11:34
Mesaj #22

Junior

Data înscrierii: 16-September 07
ID membru: 227 089

QUOTE(alexckriss @ Oct 5 2007, 10:11) *
ce ti-ai luat pana la urma? te-ai hotarat? astept pareri despre produsele achizitionate

Pana la urma am luat un Gorenje B9000E care m-a costat in final, 1400 RON. Inca nu pot sa spun daca e OK sau nu, ca nu mi-e gata mobila de bucatarie, dar tot ce am citit despre el mi-a pacut enorm. Sper sa fie pe masura asteptarilor. Am mai discutat cu cineva de la un service, si mi-a spus ca Bosch-ul a cam fost ajuns din urma de ceilalti - calitativ vorbind - si diferenta ar fi pretul, adica brand-ul.

Mai vorbim dupa ce-l si folosesc!

+Quote Post
irinelnecolumbea...
mesaj 8th October 2007, 12:36
Mesaj #23

Junior

QUOTE(alexckriss @ Oct 5 2007, 16:15) *
cuptor cu curatare catalitica (la Bosch este unul dar e 18mil-cu curatare pt toti peretii, si unul cu 12 mil cu curatare doar la peretele din spate)......

cam mare diferenta de 6 mil pentru 4 pereti catalitici. din cate stiu peretii catalitici atunci cand sunt optionali te costa cam 100 de euro in plus, poate chiar mai putin, nicidecum 6 mil.

inca un sfat pentru cei care il doresc: uitati-va si care sunt scorurile la magazinele virtuale, pt ca diferentele de pret pot fi majore

+Quote Post
amacovschi
mesaj 8th October 2007, 12:59
Mesaj #24

Junior

Data înscrierii: 16-September 07
ID membru: 227 089

QUOTE(irinelnecolumbeanu @ Oct 8 2007, 13:36) *
cam mare diferenta de 6 mil pentru 4 pereti catalitici. din cate stiu peretii catalitici atunci cand sunt optionali te costa cam 100 de euro in plus, poate chiar mai putin, nicidecum 6 mil.

inca un sfat pentru cei care il doresc: uitati-va si care sunt scorurile la magazinele virtuale, pt ca diferentele de pret pot fi majore

Lejer cam cu 2 milioane mai ieftin la magazinele virtuale. Al meu asa a fost!
Singura "sansa" ar mai fi o promotie de toata frumusetea la imensitatile gen metro, selgros, etc. Eu asa mi-am luat masina de spalat vase la jumatate din pretul pietei...

+Quote Post
alexckriss
mesaj 8th October 2007, 20:17
Mesaj #25

Junior

QUOTE(irinelnecolumbeanu @ Oct 8 2007, 13:36) *

preturile sunt de pe magazinul virtual domo.ro; diferenta de bani e justificata probabil si pt ca, la cel de 18 mil usa culiseaza in afara pe orizontala cu tot cu tavi, dar tot mi se pare un pret cam mare. Si, desi inclinam spre Bosch (nu stiu ce am cu firma asta (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) ) am vazut cateva cuptoare Gorenje, care mi-au placut foarte mult, vazusem multe cuptoare inainte, dar parca acum merg spre Gorenje: curatare plus alte functii uzuale (ca nu vreau avioane si sa nu le folosesc) la 12-14 mil si sincera sa fiu sunt si mai aspectuoase ca majoritatea cuptoarelor. Asa ca.. cred ca merg pe Gorenje. Nu stiu insa ce model (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
alexckriss
mesaj 8th October 2007, 20:20
Mesaj #26

Junior

QUOTE(amacovschi @ Oct 7 2007, 12:34) *
Pana la urma am luat un Gorenje B9000E care m-a costat in final, 1400 RON. Inca nu pot sa spun daca e OK sau nu, ca nu mi-e gata mobila de bucatarie, dar tot ce am citit despre el mi-a pacut enorm. Sper sa fie pe masura asteptarilor. Am mai discutat cu cineva de la un service, si mi-a spus ca Bosch-ul a cam fost ajuns din urma de ceilalti - calitativ vorbind - si diferenta ar fi pretul, adica brand-ul.

Mai vorbim dupa ce-l si folosesc!

Sa-l stapanesti sanatos! Sa iasa numai bunatati pee usa lui! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Pana la folosirea lui, poti pune un link cu modelul cuptorului si adresa de unde l-ai luat?
Si eu, dupa indelungi cautari, am zis sa intru si la Gorenje, si...culmea..aveau ce cautam si ce imi placea. ramane sa ma hotarasc la model, ca de placut mi-au placut mai multe, si ca aspect si la pret.

+Quote Post
catineles
mesaj 8th October 2007, 20:31
Mesaj #27

Junior

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 3-October 07
ID membru: 233 077

Ce multe mancaruri o sa faceti voi in cuptor...
Poate o data pe saptamana...

Eu folosesc microunde cu grill si e perfect.

+Quote Post
cipaul
mesaj 8th October 2007, 23:08
Mesaj #28

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 15-October 06
ID membru: 102 874

QUOTE(catineles @ Oct 8 2007, 21:31) *
Ce multe mancaruri o sa faceti voi in cuptor...
Poate o data pe saptamana...

Eu folosesc microunde cu grill si e perfect.

Oare e perfect si pt. sanatatea ta?

+Quote Post
catineles
mesaj 9th October 2007, 10:37
Mesaj #29

Junior

Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 3-October 07
ID membru: 233 077

Ce vorba e asta ?

Cum adica sanatatea mea ?

+Quote Post
irinelnecolumbea...
mesaj 9th October 2007, 15:46
Mesaj #30

Junior

QUOTE(cipaul @ Oct 9 2007, 00:08) *
Oare e perfect si pt. sanatatea ta?

Cred ca se refera la faptul ca foloseste cuptorul cu microunde pe grill, ceea ce nu implica riscuri, insa nu sunt cred ca iese mai bine la consum energetic.
pentru mine cuptorul cu microunde este pentru microunde asa ca mai bine nu este (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
plimbaretul
mesaj 11th October 2007, 20:36
Mesaj #31

Junior

Data înscrierii: 12-May 06
Locație: bucuresti
ID membru: 77 367

QUOTE(alexckriss @ Oct 8 2007, 21:20) *
Sa-l stapanesti sanatos! Sa iasa numai bunatati pee usa lui! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Pana la folosirea lui, poti pune un link cu modelul cuptorului si adresa de unde l-ai luat?
Si eu, dupa indelungi cautari, am zis sa intru si la Gorenje, si...culmea..aveau ce cautam si ce imi placea. ramane sa ma hotarasc la model, ca de placut mi-au placut mai multe, si ca aspect si la pret.

personal imi caut o plita electrica si am dat peste un site fain - au si multe cuptoare electrice unde dau o gramada de detalii. Bani sa ai, ca de ales, cu siguranta ai de unde....
www.siemens-electrocasnice.ro

+Quote Post
Clovis
mesaj 11th October 2007, 20:40
Mesaj #32

Member

Data înscrierii: 24-April 07
Locație: Somewhere in Romania
ID membru: 171 544

QUOTE(plimbaretul @ Oct 11 2007, 21:36) *

personal imi caut o plita electrica si am dat peste un site fain - au si multe cuptoare electrice unde dau o gramada de detalii. Bani sa ai, ca de ales, cu siguranta ai de unde....
www.siemens-electrocasnice.ro

Cumpei plita electrica doar ca sa fie sau vrei sa si o folosesti? Pe plita electrica se folosesc alt tip de vase care nu prea se gasasc pe toate drumurile. Ai grija sa nu regreti la scurt timp de la cumparare. Arata bine dar multi habar nu au ce cumpara si se trezesc ca au aruncat banii pe fereastra lucru pe care-l vei face si tu nu peste mult timp cumparand una electrica.

+Quote Post
cipaul
mesaj 13th October 2007, 16:50
Mesaj #33

Active Member

Data înscrierii: 15-October 06
ID membru: 102 874

QUOTE(catineles @ Oct 9 2007, 11:37) *
Ce vorba e asta ?

Cum adica sanatatea mea ?

Adica dupa ce folosesti mai mult timp microundele te poti astepta la surprize cu sanatatea, adica e vorba de cancer de colon sau altele.
Chiar astazi un importator de mobila de bucatarie mi-a intarit informatia privind riscurile mancarii preparate la microunde: eu contraindica montarea cuptoarelor cu microunde.

+Quote Post
plimbaretul
mesaj 19th October 2007, 22:02
Mesaj #34

Junior

Data înscrierii: 12-May 06
Locație: bucuresti
ID membru: 77 367

QUOTE (Clovis @ Oct 11 2007, 21:40) *
Cumpei plita electrica doar ca sa fie sau vrei sa si o folosesti? Pe plita electrica se folosesc alt tip de vase care nu prea se gasasc pe toate drumurile. Ai grija sa nu regreti la scurt timp de la cumparare. Arata bine dar multi habar nu au ce cumpara si se trezesc ca au aruncat banii pe fereastra lucru pe care-l vei face si tu nu peste mult timp cumparand una electrica.

e un pic de adevar in ce spui, insa se aplica doar pentru plitele pe inductie magnetica si chiar si in acest caz, vasele nu sunt chiar atat de speciale - trebuie sa fie feromagnetice (metalice). Plitele electrice folosesc rezistente "clasice" de incalzire si drept urmare se pot folosi orice tip de vase. La plitele cu inductie chestia super marfa e ca plita ramane rece, insa se incalzeste direct vasul, iar timpul de incalzire e chiar mai bun decat la o plita pe gaz. Chestiile astea le-am aflat cand am ajuns la un magazin specializat in produse incorporabile si persoana de acolo mi-a explicat pe indelete ce si cum....mi-a facut chiar si demonstratia cu plita cu inductie...super tare...... din pacate si la pret :-(
Deh ne mai gandim sa vedem daca merita investitia...poate fac o combinatie: inductie de 30 cm cu o plita gaz

www.signature-fse.com/adventys.shtml - aici mi s-a confirmat povestea din magazin
Fișiere atașate
Fișier atașat  indprin_1_.jpg ( 8.01KB ) Număr de descărcări: 69

+Quote Post
alexckriss
mesaj 20th February 2008, 19:39
Mesaj #35

Junior

Nu mai aveti nici o noutate in acest topic? Nu si-a mai cumparat nimeni cuptor incorporabil?
Ca eu nu. Dar acum e musai de musai! C altfel nu ma pot muta. Aproape toate sunt la locul lor in apartament mai putin electrocasnicele. Si toate sunt cumparate mai putin cuptorul si plita. Plita macar stiu pe care o iau. Dar cuptorul inca nu stiu. Mi-e cam teama sa nu ma aleg cu un cuptor cu un consum prea mare de energie (puterea maxima absorbita) si sa fac ceva (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) . Si inca nu am gasit (cu exceptia unui cuptor de la Gorenje) unul cu putere maxima absorbita de maxim 2.2 kwh. Si cel de la Gorenje are clasa de energie B, ca restul, de clasa A au Pmax abs de 3.4 kwh. Ce sa fac?
Sa il iau totusi pe cel de clasa B? trebuie sa merg pe valoarea maxima de 2.2kwh deoarece circuitul bucatariei e "asa de bine facut" ca trebuie sa fie de maxim 2.6 kwh, desi e bloc nou construit.
astept un sfat in privinta asta, sau poate stiti voi alte cuptoare de clasa A cu Pmax abs mai mic.
Multumesc din nou.

+Quote Post
carman
mesaj 22nd February 2008, 07:39
Mesaj #36

Active Member

Data înscrierii: 6-February 06
ID membru: 64 882

am luat de curand o linie de gatit electrica. plita vitroceramica (sau vetroceramica?) Whirpool si cuptor Electrolux. Isi fac treaba excelent! nu credeam ca sunt asa "eficiente"... acum astept factura de la RENEL (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
din nefericire, si eu am probleme cu consumul... trebuie sa nu merg cu ele in acelasi timp, asa cxa le folosesc pe rand. plita are 7,1kW; cuptorul are 2,5kW + frigider+microunde...

+Quote Post

4 V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 09:45
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia