|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
4th December 2007, 18:12
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 8 Data înscrierii: 25-November 07 ID membru: 252 264 |
Cu placere, daca mai ai intrebari iti pot indica legislatia in care gasesti informatii. daca imi poti da niste indicatii la problema care am scriso mai sus......Si cum as putea eu opri procesu asta de uzurpaciune daca nui facuta nici un fel de mostenire.Mama si luat avocat ca sa poata sasi faca actele la tribunal ce as putea face eu? |
|
|
|
4th December 2007, 22:57
|
|||
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 623 Data înscrierii: 3-September 06 Locație: Galati ID membru: 95 022 |
|
||
|
|
|||
5th December 2007, 09:59
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 516 Data înscrierii: 5-February 06 ID membru: 64 656 |
Tatal meu a decedat acum o luna. A ramas mama si 3 mostenitori. Am fost la un notar sa intrebam in ce termen trebuie sa deschidem succesiunea pentru a beneficia de acea reducere, ne-a spus ca in termen de 2 ani, termenul de 6 luni este in cazul in care apar neintelegeri intre frati si trebuie dezbatuta problema.
Dar intrebarea mea este urmatoarea: Trebuie neaparat sa facem aceasta succesiune acum? Nu putem sa lasam totul asa cum este acum? Mama sa se foloseasca de toate bunurile dobandite(nu va fi vorba de nicio vanzare) si noi fratii sa facem succesiunea si sa impartim bunurile dupa moartea mamei? Noi in acest moment nu ne dorim nimic din ce are familia, vrem sa fie ale mamei si dupa moarte ei sa impartim in mod egal frateste, mai ales pentru a nu plati si aceste sume uriase notarilor, pentru ca banuiesc ca am plati de 2 ori, odata daca deschidem succesiunea acum si a doua oara dupa moartea mamei cand iar trebuie facuta succesiune. Ce sfaturi imi puteti da, cum ar fi mai bine de facut? Multumesc. |
|
|
|
6th December 2007, 14:25
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 8 Data înscrierii: 25-November 07 ID membru: 252 264 |
Nu stiu ce varsta ai tu insa presupun ca erai minor la data la care a decedat tatal tau. In acest caz, in mod normal, trebuia sa fie numit un curator care sa se ocupe de interesele tale patrimoniale (interesele voastre in cazul in care ati fi fost mai multi frati). Datorita situatiei de la acel moment spui ca nu s-a dezbatut succesiunea; daca exista bunuri imobile - case, terenuri, paduri, etc - care au apartinut tatalui sau au fost dobandite in timpul casatoriei parintilor tai uzucapiunea opereaza conform titlului XX din Codul Civil (vezi capitolul II). Eu as spune ca in cazul vostru nu se pune problema uzucapiunii si o actiune in instanta contra mamei tale s-ar termina favorabil, insa nu te baza doar pe sfaturile unei persoane care nu cunoaste toate aspectele problemei, incearca sa consulti un avocat si in niciun caz sa nu te gandesti sa te reprezinti singur (mai ales daca vorbesti la fel de deficitar cum scrii). Bafta! In acea perioada eram insuraj deja,cand a decedat tatal meu....... Mi sa trimis o citatie pentru a ma prezenta la tribunal ca parat pentru partaj succesoral imi trebuie cumva avocat ? Fratele meu care m-a dat in judecata,niuci decum mama,declara ca una din camerele casei batranesti a fost construita de el,fapt care nu este adevarat.Ce trebuie sa fac ca sa fiu luat in seama cu acte si dovezi cand ma prezint la judecatorie? Ma pot reprezenta singur sau imi trebuie avocat? |
|
|
|
11th December 2007, 14:05
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 516 Data înscrierii: 5-February 06 ID membru: 64 656 |
Nu ne mai raspunde nimeni pe acest topic?
|
|
|
|
31st May 2008, 10:06
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 5 Data înscrierii: 25-May 06 Locație: Bucuresti ID membru: 79 046 |
Nu ne mai raspunde nimeni pe acest topic? Nu e musai sa faceti sucesiunea. Trebuie doar sa dati declaratie de acceptare. Detalii complete referitoare la mostenire: termene, drepturi, cote legale, exemple taxe, etc vezi aici |
|
|
|
5th June 2008, 00:29
|
|||
|
|
||
|
|
|||
2nd August 2008, 11:19
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 63 Data înscrierii: 16-March 06 ID membru: 69 943 |
Bunica a murit in aprilie, fara testament - si are ca urmasi doua fiice intre care nu exista neintelegeri in privinta mostenirii. Am inteles ca succesiunea trebuie facuta in termen de 6 luni, altminteri proprietatile bunicii incap pe mana consiliului local. Am doua intrebari:
1) Este adevarat ca daca nu se face succesiune in 6 luni consiliul local isi insuseste proprietatile, chiar daca nu exista neintelegeri intre partile cu pretentii la mostenire? 2) Exista sanse sa nu se poata face succesiunea in termen de 6 luni, din cauza ca taxele si onorariile s-ar putea sa fie prea mari. Un termen ideal pentru strangerea banilor necesari ar fi un an. Se poate face ceva pentru a se prelungi termenul de la 6 luni la un an, fara repercusiuni de genul celor de la intrebarea 1? Va multumesc. |
|
|
|
25th August 2008, 18:48
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 5 Data înscrierii: 25-May 06 Locație: Bucuresti ID membru: 79 046 |
Si daca nu dam aceasta declaratie de acceptare ce se intampla, am citit acolo ca se considera ca renunti la mostenire si preia statul? Si asta in termen de 6 luni, mie mi se pare o prostie? Noi nu suntem in tara si nu putem face succesiunea. Cineva mi-a zis ca tatal sau a murit de 15 ani si nu au dezbatut succesiunea intre frati, urmand a o face dupa decesul mamei lor si nu s-a intamplat nimic. Pana la urma cum e bine sa facem? a) situatia ta: declaratia o poti da oriunde in lume. Nu trebuie sa veniti in tara pt asta. Declaratia este o garantie de acceptare a sucesiunii. Daca cineva (a se citi o alta ruda), in viitor, ar emite pretentii, acceptarea succesiunii va face diferenta in favoarea ta sau a rudei mai indepartate. Te sfatuiesc sa dai declaratia. Nu este o prostie. Se presupune ca daca primesti ceva este natural sa intreprinzi un minim demers in acest sens. Altfel nu s-ar mai putea face diferenta intre un mostenitor interesat de succesiune si unul care nu doreste masa succesorala. b) succesiunea dupa 15 ani. Este perfect posibil. Cu siguranta a fost armonie in familie in acest interval de timp, respectiv lacomia nu a omorat omenia. Este riscant sa procedezi in acest fel. Succesiunea se poate face oricand, indiferent cate decese au survenit (se fac succesiuni consecutive). Situatia este mai complicata si mai scumpa. Bunica a murit in aprilie, fara testament - si are ca urmasi doua fiice intre care nu exista neintelegeri in privinta mostenirii. Am inteles ca succesiunea trebuie facuta in termen de 6 luni, altminteri proprietatile bunicii incap pe mana consiliului local. Am doua intrebari: 1) Este adevarat ca daca nu se face succesiune in 6 luni consiliul local isi insuseste proprietatile, chiar daca nu exista neintelegeri intre partile cu pretentii la mostenire? 2) Exista sanse sa nu se poata face succesiunea in termen de 6 luni, din cauza ca taxele si onorariile s-ar putea sa fie prea mari. Un termen ideal pentru strangerea banilor necesari ar fi un an. Se poate face ceva pentru a se prelungi termenul de la 6 luni la un an, fara repercusiuni de genul celor de la intrebarea 1? Va multumesc. Situatia voastra este una fericita. Precizare: termenul de 6 luni este doar pt acceptarea succesiunii, NU si pt dezbaterea acesteia. In cazul descris de tine Consiliul Local nu va lua nimic. Raspunsuri punctuale: 1) nu, cu siguranta nu 2) Termenul de 1 an este OK. Este important sa se termine dezbaterea succesiunii in max 2 ani de la data decesului pentru a nu mai plati impozit la Stat. Daca cele 2 fiice se inteleg, nu este nici o problema, nu veti pierde nimic. Toate cele bune |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 23rd November 2009 - 13:03 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |