Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

2 V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Taxa succesiune, Tot ce ar trebui sa stim despre taxa de succesiune
cheloo2005
mesaj 26th June 2006, 07:04
Mesaj #1

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 15-July 05
ID membru: 41 502

Salut,
M-ar interesa sa fac o taxa de succesiune, insa nu stiu absolut nimic despre asta.
Daca stie cineva despre asa ceva, il rog sa posteze informatiile aici.

Va multumesc
Go to the top of the page

+Quote Post
H725
mesaj 27th June 2006, 14:14
Mesaj #2

Senior Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 19-March 05
Locație: Timisoara
ID membru: 32 807

Prin 2003, parca, se facea reducere daca faceai succesiunea in decurs de 6 luni de la deces...

+Quote Post
Dana_H
mesaj 27th June 2006, 14:25
Mesaj #3

Active Member

Data înscrierii: 27-November 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 55 236

Cred ca te refereai la succesiunea propriu-zisa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Nu cred ca te poate ajuta cineva de aici. Pasul 1 e sa mergi la un notar impreuna cu toti mostenitorii (daca mai exista) si cu toate actele referitoare la masa succesorala (adica ce va revine de pe urma defunctului - casa, masina, teren, etc). Notarul o sa va spuna ce si cum.

Mai multe detalii

aici

(daca nu te duce direct, cauta la 'Consultanta notariala'-> 'Solutionarea unei succesiuni la notarul public').

+Quote Post
gabosbaro
mesaj 21st March 2007, 18:22
Mesaj #4

Junior

Data înscrierii: 21-March 07
ID membru: 157 623

Mama mea, propietaraunui apartament a decedat pe data de 20 februarie 2007.Sunt singurul ei mostenitor.Ce trebuie sa fac pentru a trece apartamentul pe numele meu.Mentionez ca pe timpul vietii mamei mele nu am incheiat nici un act de donatie sau de vanzare-cumparare.Cat ma costa si ce trebuie sa fac succesiunea si ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia apartamentului?

+Quote Post
bogdanar
mesaj 21st March 2007, 18:32
Mesaj #5

Active Member

Data înscrierii: 7-December 02
Locație: Bucuresti
ID membru: 2 527

Zilele trecute am facut si eu o succesiune. A costat 15 milioane + tva taxa pentru 1 apartament de 4 camere.
Si e cazul sa te duci la un notar ( vezi ca preturile difera de la notar la notar, desi toti cred ca lucreaza dupa aceleasi tabele ). O sa-ti spuna exact ce acte trebuie sa aduci..

+Quote Post
danflisc
mesaj 1st June 2007, 22:35
Mesaj #6

Junior

Data înscrierii: 24-September 06
Locație: bucuresti
ID membru: 98 710

aveti idee in ce conditii se poate deschide o succesiune in conditiile a doi mostenitori din care fratele care locuieste in locuinta mostenita nu este de acord cu deschiderea succesiunii iar sora este in imposibilitatea practica de a o face deoarece o parte din actele necesare cerute de notar sunt in posesia fratelui si refuza utilizarea acestora?

+Quote Post
olteanul
mesaj 1st June 2007, 22:57
Mesaj #7

Active Member

Data înscrierii: 5-December 05
Locație: Craiova
ID membru: 56 150

Fiindcă ești singurul moștenitor trebuie ca în termen de șase luni să declari la notar că accepți succesiunea.
Altfel, se consideră că nu ai nevoie de moștenire, și în lipsa unor succesori, va reveni consiliului local.
Cât costă însă treaba asta vei afla de la notar. Dar să fii sigur că vei avea de plătit în funcție de valoarea bunului.

+Quote Post
Le Bleu
mesaj 22nd June 2007, 18:51
Mesaj #8

Junior

Data înscrierii: 1-January 07
Locație: Titan,Bucuresti
ID membru: 120 756

QUOTE(bogdanar @ Mar 21 2007, 19:32) [snapback]2600661[/snapback]
Zilele trecute am facut si eu o succesiune. A costat 15 milioane + tva taxa pentru 1 apartament de 4 camere.
Si e cazul sa te duci la un notar ( vezi ca preturile difera de la notar la notar, desi toti cred ca lucreaza dupa aceleasi tabele ). O sa-ti spuna exact ce acte trebuie sa aduci..

Stat mai jepcar ca al nostru cred ca cu greu poti gasi pe harta lumii....

'va-n rasa de scarbe! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

+Quote Post
DeusX
mesaj 31st October 2007, 19:20
Mesaj #9

Junior

Data înscrierii: 22-June 03
ID membru: 4 428

Bai frate, e de toata jena activitatea notarilor in tara asta. Au ei gashca lor de smecheri si te ard de nu te vezi. Am fost azi la notar sa intreb de actele pentru o succesiune si nu a vrut papagalul ala sa zica nimic. Cica "ori depuneti actele le noi, ori achitati 100 euro taxa de consiliere". 100 euro pentru o lista de cateva acte? Asta e tarif? E nebun ala la cap? Normal ca nu ma gandeam ca zice prostu gratis, dar 100 euro mi s-a parut jignitor.

+Quote Post
dragonu89
mesaj 25th November 2007, 17:42
Mesaj #10

Junior

Data înscrierii: 25-November 07
ID membru: 252 264

Tatal meu a decedat,in urma lui au ramas 4 mostenitori plus mama .Cat le revine la fiecare?mostenirea fiind lasata de tata
,o casa un beci plus o camera deasupra,pe terenul de 440 de m ,terenul fiind primit mostenire de tatal meu,iar casa fiind facuta cu mama,in timpul casatoriei.Mama vrea sa faca acte pe casa unui frate,poate fara semnaturile noastre?Si cat ne rivine mostenire la fiecare din frati..............Daca ma puteti ajuta cu informatii contactayima pe id de mess huidiu_alex

+Quote Post
golanski
mesaj 25th November 2007, 20:11
Mesaj #11

Dresez bizoni

Data înscrierii: 23-November 06
Locație: Cetatea Banilor
ID membru: 111 361

Hai sa va zic eu ceva socant :
In 1994 moare bunica mea...imi lasa prin testament actiuni la un agroind pentru 16.000mp ! Ca atunci nu iti dadeau terenul inapoi...pe legea 18 iti dadeau actiuni !
In 2001 primaria elibereaza un titlu de proprietate pe numele bunicii, de care nu m-a instiintat...au si facut un PV de punere in posesie semnat de cineva,nu de mine...si cu asta basta !
Maduc si eu ca omul sa fac un credit la banca cu certificatul respectiv,cu cadastrul si cu actele de mostenire ! Surpriza insa...trebuia sa fac un supliment la certificatul de mostenitor,ca sa se vada ca acele actiuni pt 16.000 mp sunt acelasi lucru cu terenul dobandit prin certificatul de la primarie ! Costuri...58 milioane...29 de milioane taxa notarului si 29 milioane taxa catre bugetul local !!! Sa imi bag p,,a in ea de tara cu legile ei ! Aveam succesiunea...degeaba...
Sa ma f.t in ea de tara cu notari cu tot !

+Quote Post
kkLM
mesaj 25th November 2007, 20:16
Mesaj #12

Active Member

Data înscrierii: 3-September 06
Locație: Galati
ID membru: 95 022

QUOTE (dragonu89 @ Nov 25 2007, 17:42) *
Tatal meu a decedat,in urma lui au ramas 4 mostenitori plus mama .Cat le revine la fiecare?mostenirea fiind lasata de tata

Copiilor le revin 3/4 din masa succesorala (totalitatea bunurilor detinute in devalmasie - coproprietate - de catre parintii tai sau in parte de catre tatal tau) si 1/4 sotului supravietuitor - mamei voastre.
Transferul de proprietate se face de la proprietar la proprietar (chiar daca este facut prin mandatar reprezinta tot un act de vointa al proprietarului) deci mama voastra va putea "face acte" doar pe partea ei din masa succesorala si numai dupa dezbaterea succesiunii.
Inca un lucru: notarii nu lucreaza pentru stat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Bafta!

Acest mesaj a fost modificat de kkLM: 25th November 2007, 20:24

+Quote Post
LoveDemon
mesaj 25th November 2007, 20:24
Mesaj #13

Internet Lodger

Grup: Moderators
Data înscrierii: 22-September 03
Locație: Our proud nation's capital
ID membru: 6 584

QUOTE (olteanul @ Jun 1 2007, 23:57) *
Fiindcă ești singurul moștenitor trebuie ca în termen de șase luni să declari la notar că accepți succesiunea.
Altfel, se consideră că nu ai nevoie de moștenire, și în lipsa unor succesori, va reveni consiliului local.

LOL.
Naspa cu succesiunea asta...

+Quote Post
dragonu89
mesaj 27th November 2007, 13:52
Mesaj #14

Junior

QUOTE (kkLM @ Nov 25 2007, 21:16) *
Copiilor le revin 3/4 din masa succesorala (totalitatea bunurilor detinute in devalmasie - coproprietate - de catre parintii tai sau in parte de catre tatal tau) si 1/4 sotului supravietuitor - mamei voastre.
Transferul de proprietate se face de la proprietar la proprietar (chiar daca este facut prin mandatar reprezinta tot un act de vointa al proprietarului) deci mama voastra va putea "face acte" doar pe partea ei din masa succesorala si numai dupa dezbaterea succesiunii.
Inca un lucru: notarii nu lucreaza pentru stat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Bafta!

Multumesc pentru ajutor...... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) KKLM

+Quote Post
snipest
mesaj 27th November 2007, 13:55
Mesaj #15

Sick, sick, sick!

Data înscrierii: 2-January 07
ID membru: 121 026

QUOTE (danflisc @ Jun 1 2007, 22:35) *
aveti idee in ce conditii se poate deschide o succesiune in conditiile a doi mostenitori din care fratele care locuieste in locuinta mostenita nu este de acord cu deschiderea succesiunii iar sora este in imposibilitatea practica de a o face deoarece o parte din actele necesare cerute de notar sunt in posesia fratelui si refuza utilizarea acestora?

Deschiderea succesiunii are loc la deces.
Te referi la faptul ca el intarzie procedura.
Cere-o in instanta!

+Quote Post
snipest
mesaj 27th November 2007, 13:57
Mesaj #16

Sick, sick, sick!

Data înscrierii: 2-January 07
ID membru: 121 026

QUOTE (olteanul @ Jun 1 2007, 22:57) *
Cât costă însă treaba asta vei afla de la notar. Dar să fii sigur că vei avea de plătit în funcție de valoarea bunului.

Cine te-a intit?
Pai consiliul local cum pune mana pe ea?
Nu tot in instanta? Si atunci,nu sunt obligati sa te citaze?

+Quote Post
kkLM
mesaj 27th November 2007, 16:27
Mesaj #17

Active Member

Data înscrierii: 3-September 06
Locație: Galati
ID membru: 95 022

QUOTE (dragonu89 @ Nov 27 2007, 13:52) *
Multumesc pentru ajutor...... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) KKLM

Cu placere, daca mai ai intrebari iti pot indica legislatia in care gasesti informatii.

+Quote Post
dragonu89
mesaj 4th December 2007, 18:09
Mesaj #18

Junior

Tatal meu a decedat acum 12 ani.A ramas mama si 4 mostenitori,nu sa facut succesiune nu sa dezbatut mostenirea,am fost la notar sa deschid mostenire si mi sa spus ca numai mama poate deschide mostenirea.Mama nu mai vrea sa deschida mostenirea, a angajat un avocat sasi faca acte pe numele ei invocand uzucapiunea sau ceva de genu.Poate mama sa faca acte pe mostenirea noastra fara sa ne cheme pe noi in tribunal? Noi ce putem face ,mama nu ne da nici o relatie face totul pe ascuns.Vreau sa stiu daca am voie sa angajez vriun avocat si daca am castig de cauza.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

2 V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 11:27
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia