|
  |
Muntenegru, drumuri, cazări, orașe, regiuni, viza etc. |
|
|
|
|
21st June 2009, 10:14
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 1-May 04
Locație: Craiova
ID membru: 15 543

|
CITAT (mounty01 @ 21st June 2009, 01:46)  Buna seara De aceea te intreb daca traseul propus de tine: Kladovo-Zajecar-Krusevac este mai rapid decat traseul: Majdanpek-Pozarevac-Autostrada catre Nis-Batocina-Kragujevak-Knic-cacak si mai ales de ce? Eu nu am mers pe Majdanpek, mai este un drum mai aproape de Dunare apoi la Pozarevac, autostrada, Kragujevak-Knic-Cacak! Soseaua mi s-a parut destul de virajata, ingusta si sunt multe localitati prin care treci. Pe cealalata parte (Kladovo-Zajecar-Krusevac ) drumul mi s-a parut mai lat, mai liber si mai drept. Am facut, din Craiova, cam 9 ore pana la Zlatibor, cu multe opriri sa mancam , sa facem poze iar in ultima portiune (Cacak - Zlatibor) sa intrebam de cazare.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 12:27
|
Junior
Data înscrierii: 5-May 08
Locație: Sannicolau Mare, Timis
ID membru: 322 940

|
Sunt pentru prima data pe acest topic!As indrazni ,in septembrie,sa incercam un sejur in Muntenegru,dar va rog frumos care stiti sa ma lamuriti daca acolo (intr-adevar,dupa pozele ce le-am tot vazut pe internet si in pliantele agentiilor de turism),e adevarat ca marea o lina,nu are valuri!Pentru ca nu cred ca mi-ar placea.Sau poate stie cineva sa-mi zica daca in anumite zone sunt ,de obicei,curenti,care ar forma valurile. Ce ar trebui sa evit,golfurile?
Ultimile 3 concedii le-am petrecut la Marea Ionica,deci,putin ,mai la sud,dar tot in vest,iar acolo valurile erau splendoarea vacantei mele,dar m-am gandit ca ar fi cazul ,sa mai schimb un pic...peisajul!
Poate imi recomanda cineva ce statiune sa aleg,nu vreau Budva,dar nici un satuc uitat de lume,ceva in care sa ajung repede la plaja,fara masina,iar seara sa avem unde sa ne plimbam,fara sa ne plictisim.Multumesc anticipat! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 13:23
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 09
ID membru: 403 872

|
buna ziua tuturor. m-ar tenta si pe mine o vacanta in Muntenegru in aceasta vara si citind astazi intreg topicul, am observat ca nu sunt postate prea multe poze. nu ca as contesta frumusetea peisajelor, insa ar fi binevenite mai multe imagini cu principalele atractii turistice, cum ar fi Canionul Tara sau Boka Kotorska. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/thumbup.gif) multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 16:31
|
Junior
Data înscrierii: 7-April 08
Locație: deva
ID membru: 312 035

|
faine poze
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 21:42
|
Junior
Data înscrierii: 27-August 04
ID membru: 22 173

|
In 26 Iunie ajung si eu la Budva, Hotel Aleksandar. Mai merge cineva de pe aici?
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 22:47
|
Junior
Data înscrierii: 12-June 09
ID membru: 470 697

|
Nu prea sunt valuri.Pe marea libera sunt ceva sanse dar in golf nicidecum.Avantajul golfului e ca apa este mai calda cu 2-3 grade.Marea libera e destul de rece chiar daca in amiaza sunt 40 de grade.Poate mai spre sud catre Bar-Ulcinj sa fie altfel. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2009, 23:26
|
Junior

|
CITAT (alextheboss @ 21st June 2009, 22:42)  In 26 Iunie ajung si eu la Budva, Hotel Aleksandar. Mai merge cineva de pe aici? Eu am fost acolo, am venit acum o saptamana.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 09:16
|
Junior
Data înscrierii: 5-May 08
Locație: Sannicolau Mare, Timis
ID membru: 322 940

|
@Ovilione,
Multumesc frumos pentru raspuns.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 19:04
|
Junior
Data înscrierii: 30-June 08
ID membru: 342 790

|
CITAT (dcr @ 22nd June 2009, 00:26)  Eu am fost acolo, am venit acum o saptamana. Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV? Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 19:23
|
Member
Data înscrierii: 17-August 07
ID membru: 215 739

|
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 20:04)  Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV? Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania. Am vazut pe autostrada benzinarii MOL cu exchange in statie. Cine crezi ca primeste euro l aplata daca au dinari? (sau iti fac un curs de te apuca plansul). In RO platesti cu euro la benzinarie?
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 19:25
|
Junior

|
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 20:04)  Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV? Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania. Cand am ajun - 07.06 - motorina era in Muntenegru 0.8 si 0.83. Peste doua zile s-a facut 0.82 si 0.85 euro, benzina cred ca tot pe acolo (nu m-a interesat (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ) Eu am luat de la Eco (cred ca sunt greci), sunt peste tot si a fost foarte buna. Am mai vazut si Lukoil, una sau doua, si cateva de-ale lor. Din Serbia n-am luat nimic ca nu mi-a trebuit dar motorina era mai scumpa (cam 1.08 euro). Aici am vazut cateva OMV-uri dar nu multe. Poate pe traseele mai circulate (Zagreb - Beograd - Nis ) sunt mai multe.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 20:08
|
Junior
Data înscrierii: 15-June 09
ID membru: 471 581

|
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 20:04)  Daca abia te-ai intors poate ne spui cat este benzina fara plumb in Serbia si in Muntenegru si ce statii de benzina mai cunoscute intalnesti pe traseu. Au cumva OMV? Se poate plati la Sarbi in benzinarii cu Euro? Eu unul nu am incredere sa platesc cu cardul pentru ca vreau sa mai am bani pe el cand ajung inapoi in tara. Mi-au luat ei de doua ori plata la Kaufland si la Profi in Romania. am luat de la lukil si d ela eko in muntenegru - nici o problema in serbia am luat de la OMV de pe autostrada - am platit si n eur si n dinari nici o problema - nu m-am uitat la curs dar cu 10 eur au pus peste 10 l asa ca e ok
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 20:11
|
Junior
Data înscrierii: 30-June 08
ID membru: 342 790

|
CITAT (atupi @ 22nd June 2009, 20:23)  Am vazut pe autostrada benzinarii MOL cu exchange in statie. Cine crezi ca primeste euro l aplata daca au dinari? (sau iti fac un curs de te apuca plansul). In RO platesti cu euro la benzinarie? N-ai raspuns decat la partea a doua a intrebarii. In Romania nu platesc cu euro pentru ca am lei (sunt ROMAN). In schimb in Ungaria am platit si benzina si vigneta cu Euro la Omv (binenteles la un curs rotunjit al lor). In ce priveste preturile la carburant, sunt chiar atat de secrete, sau nu ai alimentat deloc in cele doua tari pentru ca ai plecat cu canistrele in portbagaj. Te-am intrebat de pret pentru ca nu am aflat un site din Serbia sau Muntenegru care sa imi arate preturile on line asa cum am gasit anul trecut pentru Croatia site-ul "INA...".
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 20:16
|
Junior
Data înscrierii: 23-April 09
ID membru: 448 993

|
si noi mergem dar in August,incercati www.hellotourist.net ,am platit doar 200 euro avans si am primit confirmare si de la proprietar. CITAT (Perfeckt @ 10th June 2009, 22:35)  Buna! Vreau sa merg si eu in septembrie in Muntenegru in Ulcinj si am gasit o oferta de cazare care imi convine pe http://www.limba.com/ro/muntenegru/cazare/...i-de-cazare.htm As vrea sa stiu daca e serioasa agentia LIMBA. Daca si-a facut cineva rezervare prin ei... Ei cer avans 44% si as vrea sa-mi confirme cineva ca nu iau tzeapa daca platesc. Nu am gasit informatii concrete despre aceasta agentie. Eventual daca a si fost cineva la pensiunea respectiva si poate sa-mi dea mai multe detalii, poze... Multumesc! si noi mergem dar in August,incercati www.hellotourist.net ,am platit doar 200 euro avans si am primit confirmare si de la proprietar. CITAT (Perfeckt @ 10th June 2009, 22:35)  Buna! Vreau sa merg si eu in septembrie in Muntenegru in Ulcinj si am gasit o oferta de cazare care imi convine pe http://www.limba.com/ro/muntenegru/cazare/...i-de-cazare.htm As vrea sa stiu daca e serioasa agentia LIMBA. Daca si-a facut cineva rezervare prin ei... Ei cer avans 44% si as vrea sa-mi confirme cineva ca nu iau tzeapa daca platesc. Nu am gasit informatii concrete despre aceasta agentie. Eventual daca a si fost cineva la pensiunea respectiva si poate sa-mi dea mai multe detalii, poze... Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd June 2009, 22:02
|
Junior

|
CITAT (valada @ 22nd June 2009, 21:11)  In ce priveste preturile la carburant, sunt chiar atat de secrete, sau nu ai alimentat deloc in cele doua tari pentru ca ai plecat cu canistrele in portbagaj. Te-am intrebat de pret pentru ca nu am aflat un site din Serbia sau Muntenegru care sa imi arate preturile on line asa cum am gasit anul trecut pentru Croatia site-ul "INA...". Preturile , in Muntenegru, la carburanti la una din statiile intalnite i, tarile si localitatile in care gasiti aceste statii de carburant. Preturile, in Serbia, la aceeasi statie.
Acest mesaj a fost modificat de dcr: 22nd June 2009, 22:08
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd June 2009, 16:26
|
Junior
Data înscrierii: 27-August 04
ID membru: 22 173

|
CITAT (dcr @ 22nd June 2009, 00:26)  Eu am fost acolo, am venit acum o saptamana. Pe ce ruta ai mers?
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd June 2009, 16:45
|
Junior
Data înscrierii: 18-June 09
ID membru: 472 970

|
Buna, Sunt noua pe acest forum si cum cautam diverse informatii pentru Grecia, am dat si de acest topic. Si pentru ca am fost anul trecut in Muntenegru, am zis sa spun si eu una-doua impresii. Noi ne-am dus la Ulcinj, prin agentie, cu masina. Drumul a fost destul de placut, pt ca l-am impartit in doua. Am oprit prima seara la Belgrad. Aici aveam rezervare la hotel royal (3*), care a fost ceva de cosmar. In afara de faptul ca era ultra-central, altceva nu avea. Un hotel comunist cu personal batran si obosit. Camera cu mobilier vechi, miros de mucegai, paienjeni, gume lipite de tablia patului. Micul dejun, care era inclus in pret (50 euro/noapte), a fost compus dintr-o omleta, o felie de branza si o spalatura de cafea. Restaurantul hotelului era undeva la subsol si arata dezolant. In sfarsit, orasul mi-a placut mult, am vizitat cetatea si centrul, care arata foarte bine. A doua zi am plecat spre Ulcinj. La intrarea in Muntenegru am dat spaga vamesului 10 euro pt ca nu aveam abtipildul acela cu RO pe masina. Dupa vama, pana aproape de coasta drumul trece numai prin munti, aprox 400 km. Niste peisaje de vis, dar la un moment dat mi s-a cam luat, prea multe serpentine. In Ulcinj am stat la Hotel Albatros, undeva in marginea statiunii. Hotelul mi s-a parut ceva de vis dupa dezamagirea de la Belgrad. Camera mare, foarte curat, frigider, tv, AC - functionale, personal amabil (de la ei am luat toate informatiile pentru ce se poate vizita pe-acolo). Aveam o superba priveliste cu Adriatica de la balcon. Totul inconjurat de paduri de pin, un miros ametitor de munte si mare, ce sa mai...o minunatie! In fata hotelului aveam "plaja". La mine plaja=nisip, la ei plaja=stanci sau pietre sau nisip. In cazul asta era stanca. Pe stanca erau sezlonguri, umbrele, scara la intrarea in apa, ca la o piscina. Am facut si acolo plaja/baie - este ok, dar cam aglomerat. Dupa un drum de 10 min prin padurea de pini am dat de o "plaja" mai putin populata, cu apa foarte linistita, adanca si perfecta pentru snorkeling. Urmatoarea zi am fost la Ada Bojana. Este un sat aproape de granita cu Albania (la vreo 10 km de Ulcinj). Aici raul Bojana se varsa in Adriatica. Plaja este un fel de vama veche de pe vremuri. Pustie, cu nisip fin, cu niste umbrele din stuf. Marea tot linistita, dar cu intrare in mare lina si apa foarte putin sarata. Dupa 100 de metri de mers prin mare apa ajunge la piept. Aici sunt multe restaurante cu specialitati pescaresti, ieftine si delicioase. Desigur, pana in ada bojana, sunt o multime de plaje cu nisip, cu sezlonguri si barulete, dar noi cautam ceva mai salbatic. Statiunea Ulcinj in sine, nu m-a incantat. Un fel de saturn de-al nostru populat cu acelasi tip de oameni. Plaja este cu nisip, dar mica si aglomerata. Pe faleza erau terase/fast-food'uri de unde se auzeau un fel de manele de-ale lor, lume de proasta calitate si multa aglomeratie. In schimb, cetatea face toti banii. Acolo am gasit un local cu leagane, sofale si perne, cu muzica buna, preturi acceptabile, unde ne-am simtit super in majoritatea serilor. Am fost si la Budva. Plaja cu pietris, apa super, statiune aerisita, preturi mai mari si desigur, alta lume fata de Ulcinj. Cetatea este sub cea din Ulcinj, dar aici compenseaza cu altele. Imi pare rau ca nu am ajuns la Kotor unde am auzit ca e frumos. Dar intentionez sa fac si asta, probabil anul viitor. Ne-am despartit cu parere de rau de Marea Adriatica si am plecat spre Romania. Prin Kosovo. Contrar parerii generale, drumul a fost ok si safe. Pe acolo sunt o gramada de unitati militare, prin sate doar case tip nou construite, cateva ruine si indicatoare rutiere pt tancuri. In rest, doar o tara saraca. Ne-am oprit si la Pristina, am mancat, am "admirat" bd. Bill Clinton, apoi am plecat mai departe. Am innoptat in Serbia, pe undeva pe langa granita cu Kosovo, la o pensiune ok, cu 25 euro/noapte, dupa ce ne-am imprietenit cu un sarb. Am avut ceva aventuri la vama (pt ca nu pe acolo era punctul de trecere pt straini), dar cu ajutorul sarbului am reusit sa trecem, fara sa ne intoarcem spre vama propriu-zisa. Ar mai fi multe de povestit, dar n-o mai lungesc, ca si-asa mi-a luat 100 de ani sa scriu postul asta (sunt la munca si scriu printre picaturi) In concluzie, Muntenegru e o destinatie pe care o recomand si unde m-as duce din nou cu drag. Pana la urma, tot ce conteaza este sa vezi partea buna a lucrurilor si daca esti inconjurat de frumos, cu persoanele dragi tie, poti trece cu usurinta peste micile neplaceri care se mai ivesc din cand in cand. S-aveti vacante frumoase! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/thumbup.gif)
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|