Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

53 V  « < 26 27 28 29 30 > »   
Reply to this topicStart new topic
>  Muntenegru, drumuri, cazări, orașe, regiuni, viza etc.
atupi
mesaj 9th June 2009, 20:29
Mesaj #487

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 17-August 07
ID membru: 215 739

CITAT (sleepy2008 @ 9th June 2009, 21:01) *
Buna! Sunt din Bucuresti si as vrea sa ajung la Becici trecand pe la Calafat-Vidin-Zajecar-Cacak. Puteti sa-mi ziceti ceva despre traseu? Se pierde mult timp cu traversarea cu bac-ul? Multumesc.

Mergi pe la Severin! Bacul de la Calafat nu are un program clar si mai costa vreo 120-130 ron (la mine atata costa un plin de motorina) +5euro vigneta bulgarilor. Eu desi am sa plec spre Muntenegru de la 30 km de Calafat voi merge prin Severin (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

Acest mesaj a fost modificat de atupi: 9th June 2009, 20:37
Go to the top of the page

+Quote Post
dani11r
mesaj 9th June 2009, 20:48
Mesaj #488

Junior

Data înscrierii: 5-June 09
ID membru: 467 770

CITAT (valada @ 8th June 2009, 19:09) *
Pretul este de 16 Euro de persoana. Noi am rezervat in 25 iulie 2 camere cu paturi matrimoniale (mic dejun inclus) pentru 4 persoane cu 68 de Euro pe zi. Mai este cate 1 Euro de persoana ceva taxa.
Am scris la adresa de mail a lor intreband ce distanta este pana la plaja si mi-au raspuns ca 390 de m. Pana in oras in Ulcinj (centru) sunt 3,5 km.
Sper sa fie adevarat. De pe google map n-am prea reusit sa-mi dau seama, pentru ca nu ma pricep sa masor pe harta, chiar daca iti arata cat inseamna 300 de yarzi.
Oricum, cred ca drumul pana la plaja il voi face cu masina pentru ca trebuie sa treci un pod. Dar la pretul acesta cum arata plaja si hotelul cred ca merita.

Si mie mi se pare Ok hotelul(in poze), de-asta m-a si mirat pretul asta mic. Oricum mersi penru clarificari, o sa iau probabil si eu legatura cu ei. Eu ma gandesc sa plec undeva pe la inceputul lui august.

+Quote Post
sleepy2008
mesaj 9th June 2009, 22:19
Mesaj #489

Junior

Data înscrierii: 10-April 08
ID membru: 313 280

multumesc mult, atupi!

Acest mesaj a fost modificat de sleepy2008: 9th June 2009, 22:21

+Quote Post
Perfeckt
mesaj 10th June 2009, 21:35
Mesaj #490

Junior

Data înscrierii: 2-August 07
ID membru: 209 583

Buna!

Vreau sa merg si eu in septembrie in Muntenegru in Ulcinj si am gasit o oferta de cazare care imi convine pe http://www.limba.com/ro/muntenegru/cazare/...i-de-cazare.htm As vrea sa stiu daca e serioasa agentia LIMBA. Daca si-a facut cineva rezervare prin ei... Ei cer avans 44% si as vrea sa-mi confirme cineva ca nu iau tzeapa daca platesc. Nu am gasit informatii concrete despre aceasta agentie.
Eventual daca a si fost cineva la pensiunea respectiva si poate sa-mi dea mai multe detalii, poze...

Multumesc!

+Quote Post
ionelucam
mesaj 12th June 2009, 17:40
Mesaj #491

Junior

Data înscrierii: 28-July 08
ID membru: 353 453

Eu mi-am facut rezervare prin aceasta agentie pentru luna august si nu cred sa fie probleme. Mi-au trimis documente de confirmare, adresa, telefoane etc. Am citit pe forum anul trecut despre alte persoane care au facut rezervari prin ei si nu au fost probleme

+Quote Post
radurobertin
mesaj 13th June 2009, 10:28
Mesaj #492

Junior

Data înscrierii: 11-June 09
ID membru: 470 374

Buna ziua!Am facut o rezervare in perioada 4-11 iulie la Orahovac,linga Perast,pe ownerdirect.co.uk.E prima oara cand calatoresc in Serbia si muntenegru cu masina si as dori sa aflu si eu mai multe amanunte;drumul cel mai bun(trec pe la Portile de fier si as vrea sa merg pe clisura Dunarii),daca pot folosi cardul ca sa extrag bani sau ca sa platesc,deoarece mi-e cam frica sa merg cu atatia bani cash.Ultima oara am fost in Serbia acum 6 ani si nu era o tara prea sigura,poate acum s-a mai schimbat!Daca ma puteti sfatui si pe mine,am vazut ca e forumul cel mai complet si detaliat despre Muntenegru!Multumesc

+Quote Post
MediaWiz
mesaj 13th June 2009, 20:18
Mesaj #493

Junior

Data înscrierii: 17-May 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 78 040

CITAT (radurobertin @ 13th June 2009, 11:28) *
Buna ziua!Am facut o rezervare in perioada 4-11 iulie la Orahovac,linga Perast,pe ownerdirect.co.uk.E prima oara cand calatoresc in Serbia si muntenegru cu masina si as dori sa aflu si eu mai multe amanunte;drumul cel mai bun(trec pe la Portile de fier si as vrea sa merg pe clisura Dunarii),daca pot folosi cardul ca sa extrag bani sau ca sa platesc,deoarece mi-e cam frica sa merg cu atatia bani cash.Ultima oara am fost in Serbia acum 6 ani si nu era o tara prea sigura,poate acum s-a mai schimbat!Daca ma puteti sfatui si pe mine,am vazut ca e forumul cel mai complet si detaliat despre Muntenegru!Multumesc

Salut! Si eu plec in zona Kotor (Muo), dar in perioada 6-13 iulie... Pacat ca nu suntem in aceeasi perioada; am fi putut merge impreuna, pt ca si eu voi fi pentru prima data in Serbia-Muntenegru. Rezervarea am facut-o tot prin ownersdirect (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) /

Din cate am citit si eu pe forum, drumul cel mai bun e pe langa Belgrad, spre Podgorica. Am inteles ca exista benzinarii Mol, deci se poate plati cu cardul cel putin acolo. In Muntenegru moneda nationala e EURO Cat despre siguranta, acum nu mai sunt probleme.

+Quote Post
shpiridushul
mesaj 13th June 2009, 21:30
Mesaj #494

Junior

Data înscrierii: 5-June 07
Locație: bucuresti
ID membru: 187 960

Salut,

Incerc sa planific o excursie in Muntenegru, in Budva, va rog cine are cunostinte despre statiune, poate imi recomanda si mie hoteluri/vile unde se merita sa te cazezei. Caut ca distanta pana la plaja sa nu fie mai mare de 500m, 2-4 stele hotel(nu stiu insa comparativ cu romania cum sunt stelele lor) sau vile de 3-4 stele.
Ma interesez pentru August anul acesta.
Daca cineva a fost multumit de o agentie sunt interesat chiar si de aceasta varianta.
Inca ceva transportul, cum se poate ajunge prin avion e f scump, dar as incerca prin dubrovnic sau poate prin autocar (sunt din Bucuresti insa).
Astept mesaje voastra.

O seara placuta.

Catalin

+Quote Post
radurobertin
mesaj 14th June 2009, 12:47
Mesaj #495

Junior

CITAT (MediaWiz @ 13th June 2009, 21:18) *
Salut! Si eu plec in zona Kotor (Muo), dar in perioada 6-13 iulie... Pacat ca nu suntem in aceeasi perioada; am fi putut merge impreuna, pt ca si eu voi fi pentru prima data in Serbia-Muntenegru. Rezervarea am facut-o tot prin ownersdirect (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) /

Din cate am citit si eu pe forum, drumul cel mai bun e pe langa Belgrad, spre Podgorica. Am inteles ca exista benzinarii Mol, deci se poate plati cu cardul cel putin acolo. In Muntenegru moneda nationala e EURO Cat despre siguranta, acum nu mai sunt probleme.

Salut.Via michelin imi recomanda drumul asta:http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Itineraires?strStartCityCountry=1025349&strStartAddress=&strStartMerged=225200%2Corsova&strDestCityCountry=EUR&strDestAddress=&strDestMerged=&options=1&ie=utf-8 .Cred ca e drumul pe care l-ai scris si tu,pe linga Belgrad!Daca moneda nationala e euro in Muntenegru,o fi posibil sa scoti euro de la bancomat?Oare putem sa parcurgem intro zi distanta portile de fier-Kotor?Via Michelin da 10 ore timpul necesar,dar am inteles ca de la cacak e drum in munti si nu poti merge prea repede,si au si multe limitari de viteza.Poate cineva care a parcurs aceasta distanta imi poate spune daca e bine sa parcurg intr-o zi sau sa fac o pauza de o noapte pe drum!

+Quote Post
ionelucam
mesaj 14th June 2009, 21:47
Mesaj #496

Junior

Data înscrierii: 28-July 08
ID membru: 353 453

Anul trecut am fost in Croatia si am folosit cardul de euro pentru plati in supermarket, benzinarii si la unele restaurante. Se facea automat conversia in kuna. Nu am incercat sa scot numerar la ATM dar sunt sigur ca as fi putut sa scot doar kuna. In muntenegru o sa folosesc acelasi card in euro si nu cred ca vor fi probleme chiar si sa scot euro. Am citit pe forum ca au fost persoane care au folosit cardurile (de salarii) in lei si au facut plati. Atentie doar sa nu fie (cardul) blocat la tranzactii in afara tarii.

+Quote Post
dcr
mesaj 15th June 2009, 00:27
Mesaj #497

Junior

Data înscrierii: 1-May 04
Locație: Craiova
ID membru: 15 543

CITAT (radurobertin @ 13th June 2009, 11:28) *
Buna ziua!Am facut o rezervare in perioada 4-11 iulie la Orahovac,linga Perast,pe ownerdirect.co.uk.E prima oara cand calatoresc in Serbia si muntenegru cu masina si as dori sa aflu si eu mai multe amanunte;drumul cel mai bun(trec pe la Portile de fier si as vrea sa merg pe clisura Dunarii),daca pot folosi cardul ca sa extrag bani sau ca sa platesc,deoarece mi-e cam frica sa merg cu atatia bani cash.

Azi m-am intors din Muntenegru, mai precis de la Budva, si cel putin in privinta drumului pot sa te lamuresc eu. Drumul ales de mine a fost pe clisura, Pojarevac apoi pe autostrada pana la intrarea catre Kraguievac, Cacak, Uzice, Prijepolje, Pljevja (asta este in Muntenegru), canion Tara, Mojkovac, Podgorica, Petrovac, Budva.
Drumul a fost frumos, am avut ce vedea, s-a circulat bine dar l-am facut din doua bucati. Am ajuns din intamplare la Zlatibor (cam la 20 km dupa Uzice) si, pe loc, m-am hotarat sa stau ceva timp acolo. E o statiune montana superba, cu vile si pensiuni asezate printre brazi, aerisite, un exemplu despre cum ar trebui sa se construiasca si in Romania, mai ales in statiunile montane.
Pentru cei care vor sa strabata drumul rapid recomand Kladovo, Zajecar apoi pe E761 pana intalneste autostrada, Krusevac, Kraljevo, Cacak, Uzice, Mojkovac, Podgorica, samd. cu specificatia ca, pentru portiunea Mojkovac - Podgorica, trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare in cazul in care intalniti camioane pe traseu. Am fost foarte dezamagit de o buna parte(chiar mare parte!) a soferilor sarbi si muntenegreni care ori merg ingrozitor de prost, ori merg ingrozitor de periculos (tot prost!) si au masini super vechi si poluante!
In ceea ce priveste cardul, in orice tara, de la bancomate extragi moneda tarii respective! Pentru plata cu cardul poti sa foloseti orice card care merge in strainatate si, cel putin in Muntenegru, ai o gramada de locuri in care sa folosesti cardul (hotel, statie carburant, (super)market, etc), nu este o republica bananiera!

Acest mesaj a fost modificat de dcr: 15th June 2009, 00:28

+Quote Post
tablagiu_xxx
mesaj 15th June 2009, 08:54
Mesaj #498

Junior

Data înscrierii: 15-June 09
ID membru: 471 581

Ieri m-am intors si eu din Budva.

Despre drum: e cel pe care s-a descris in postul anterior, si care e recomandat si de michelin (cu exceptia ca michelin te duce aiurea pe la rm valcea, e mai scurt ca timp pe la craiova):

Drobeta - pe langa Dunare - Majdanpek - Pozarevac autostrada pana la iesirea spre Kragujevac (2 eur taxa pe aceasta distanta aprox 60 km), Kragujevac, Cakac, Uzice, Priepolje, Bjelopolje, Podgorica, Cetinje, Budva.

Pe ceasul de kilometraj: din centru Budva pana in Bucuresti, in Brancoveanu - 1,099 km, i-am facut direct fara escala.
Durata : la dus: 19 h plecat la 0.00 noaptea ajuns la 18.00 in Budva, la intors 17 h acelasi traseu atat dusul cat si intorsul s-au facut sambata, opriri insumate maxim 2 h.

La dus am mers mai incet pt ca era prima data pe acesat traseu si m-am mai uitat pe geam stanga dreapta.
La intors am mers mai fortat, de aceea si timpul mai scurt.
Cred ca mai putin de 17 h nu se pot face (chiar am fortat cu 110-120 in afara localitatilor si cu 80 in localitati), cei de la viamichelin sunt varza la nr de ore calculat 13 h rezulta o medie de 84 km/h ?!.
Condusul moderat dar nu incet te duce la 18-19 h sigur.
Radare sunt destul de multe dar nu sunt in masini ca la noi, ci au politistii un aparat cu care te "pozeaza", partea buna e ca din acest motiv sunt vizibili si pana ajungi la ei iti fac ceilalti flashuri, e ok.
N-ai voie cu detector.
Limite de viteza sunt foarte multe, dar sunt majoritatea aberante, nu le respectati ad literam ca faceti 2 zile, mergeti in ritmul lor, nici ei nu le respecta, in afara localitatilor nu am vazut radare.

Cat despre Muntenegru: e o tara foarte foarte frumoasa, oamenii de treaba, preturi comparabile cu ale noastre;
Totusi nu sunt de acord cu unele posturi anterioare care ziceau ca la noi e iad si la ei e rai (vezi postul in care noi mancam plastic ei branza, ei bere minune noi pisoarca, nu e chiar asa).

Sfat:

Nu va cazati in Ulcinj e un fel de Oltenita, singurul avantaj e plaja fina si mare dar pustie de-a dreptul si fara o terasa fara un loc de unde sa iei un suc o bere.
In rest in Ulcinj efectiv nu ai ce face, am fost o zi sa vad "copacabana" lor, dar in afara de nisipul fin si faptul ca intri 100 m in apa si e pana n brau peisajul e dezolant de-a dreptul.
Cazati-va in zona de nord a litoralului budva - sveti stefan - kotor, acolo chiar sunt statiuni.

Eu m-am cazat in budva la 4 stele cu 100 eur camera pe noapte (mic dejun), conditii superbe, langa plaja (probabil ca in high season e mai mult).
pe bani mai putini recomand hotel alexander e f mare, format din multe corpuri si e 35 eur pers, 70 eur/ camera cu mic dejun si cina.

Ce mi-a placut: canionul Moraca, Tara, Budva old city, golful Kotor, Dubrovnik (excursie de o zi pana acolo, sfat: mergeti dupa masa pe la 1-2 e caldura groaznica), lacul Skadar, canalul cu plase de pescuit de la Ulcinj, dar mai ales tara in ansamblu; panoramele din vf muntelui cu plaja si statiunile de acolo sunt dementiale.

Ce nu mi-a placut: lipa indicatoarelor din Podgorica, stilul de condus al lor - astia pur si simplu nu semnalizeaza te trezesti cu frana brusca si parcare pe prima banda din senin - , plaja cu pietre mici peste tot in afara de ulcinj.

In concluzie, e o tara care merita sa fie vizitata, mie mi-a lasat o impresie deosebita.

PS: atentie la ora, la ei e cu 1 h mai inapoi, dar diferenta reala nu e chiar asa mare, e cam de 30 min, e important dimineata cand mergeti la plaja : 7 la ei nu e ca 7 la noi e un fel de 7.30-8 la noi.

Distractie placuta si daca aveti intrebari punctuale va raspund cu placere.

+Quote Post
radurobertin
mesaj 15th June 2009, 11:20
Mesaj #499

Junior

CITAT (dcr @ 15th June 2009, 01:27) *
Azi m-am intors din Muntenegru, mai precis de la Budva, si cel putin in privinta drumului pot sa te lamuresc eu. Drumul ales de mine a fost pe clisura, Pojarevac apoi pe autostrada pana la intrarea catre Kraguievac, Cacak, Uzice, Prijepolje, Pljevja (asta este in Muntenegru), canion Tara, Mojkovac, Podgorica, Petrovac, Budva.
Drumul a fost frumos, am avut ce vedea, s-a circulat bine dar l-am facut din doua bucati. Am ajuns din intamplare la Zlatibor (cam la 20 km dupa Uzice) si, pe loc, m-am hotarat sa stau ceva timp acolo. E o statiune montana superba, cu vile si pensiuni asezate printre brazi, aerisite, un exemplu despre cum ar trebui sa se construiasca si in Romania, mai ales in statiunile montane.
Pentru cei care vor sa strabata drumul rapid recomand Kladovo, Zajecar apoi pe E761 pana intalneste autostrada, Krusevac, Kraljevo, Cacak, Uzice, Mojkovac, Podgorica, samd. cu specificatia ca, pentru portiunea Mojkovac - Podgorica, trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare in cazul in care intalniti camioane pe traseu. Am fost foarte dezamagit de o buna parte(chiar mare parte!) a soferilor sarbi si muntenegreni care ori merg ingrozitor de prost, ori merg ingrozitor de periculos (tot prost!) si au masini super vechi si poluante!
In ceea ce priveste cardul, in orice tara, de la bancomate extragi moneda tarii respective! Pentru plata cu cardul poti sa foloseti orice card care merge in strainatate si, cel putin in Muntenegru, ai o gramada de locuri in care sa folosesti cardul (hotel, statie carburant, (super)market, etc), nu este o republica bananiera!

Mie Via Michelin imi recomana sa merg pe autostrada spre belgrad 23 de km,si apoi cobor spre sud!E mai bun drumul spre Kraguievac(exceptind autostrada,care sunt sigur ca e buna),sau are privelisti mai frumoase?Eu stiu ca poti scoate moneda tarii respective cu cardul,dar in Muntenegru Euro e moneda artificiala,deoarece nu fac parte din comunitatea euro,de aceea nu sunt sigur ca poti scoate euro de la bancomat.Multumesc pentru lamuriri,ma ajuta f.mult sa-mi fac o idee.

CITAT (dcr @ 15th June 2009, 01:27) *

Mai am o intrebare:ce preturi la cazare erau la Zlatibor?Din cate spui suna tentant.

+Quote Post
tablagiu_xxx
mesaj 15th June 2009, 11:28
Mesaj #500

Junior

Data înscrierii: 15-June 09
ID membru: 471 581

CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 12:20) *
Mie Via Michelin imi recomana sa merg pe autostrada spre belgrad 23 de km,si apoi cobor spre sud!E mai bun drumul spre Kraguievac(exceptind autostrada,care sunt sigur ca e buna),sau are privelisti mai frumoase?Eu stiu ca poti scoate moneda tarii respective cu cardul,dar in Muntenegru Euro e moneda artificiala,deoarece nu fac parte din comunitatea euro,de aceea nu sunt sigur ca poti scoate euro de la bancomat.Multumesc pentru lamuriri,ma ajuta f.mult sa-mi fac o idee.

Mai am o intrebare:ce preturi la cazare erau la Zlatibor?Din cate spui suna tentant.

e f bun drumul pe la kragujevak 100-120 km/h constant in afara localit.

iar eur nu e artificiala chiar e moneda lor chiar daca nu s in ue, evident ca au eur la bancomate; poti merge si cu cash ca doar n o sa mergi cu 10,000 eur nu ?

+Quote Post
atupi
mesaj 15th June 2009, 11:29
Mesaj #501

Member

Data înscrierii: 17-August 07
ID membru: 215 739

CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 12:20) *
...........Eu stiu ca poti scoate moneda tarii respective cu cardul,dar in Muntenegru Euro e moneda artificiala,deoarece nu fac parte din comunitatea euro,de aceea nu sunt sigur ca poti scoate euro de la bancomat.Multumesc pentru lamuriri,ma ajuta f.mult sa-mi fac o idee.

Atunci, in logica ta, vei scoate euro artificiali (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
radurobertin
mesaj 15th June 2009, 13:42
Mesaj #502

Junior

CITAT (atupi @ 15th June 2009, 12:29) *
Atunci, in logica ta, vei scoate euro artificiali (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

Multumesc pentru sarcasm!Ultima oara cand am fost in Serbia acum 6 ani erau foarte inapoiati,nu puteai folosi nici un fel de card!Citesc pe forum pareri mai bune sau mai rele,asa ca vreau sa-mi fac o idee!Unii zic ca sunt tara bananiera si au avut probleme cu ei,altii zic ca sunt ok!

+Quote Post
boby_77`
mesaj 15th June 2009, 13:58
Mesaj #503

Junior

Data înscrierii: 16-January 06
Locație: Sannicolau Mare
ID membru: 61 577

CITAT (radurobertin @ 15th June 2009, 14:42) *
Multumesc pentru sarcasm!Ultima oara cand am fost in Serbia acum 6 ani erau foarte inapoiati,nu puteai folosi nici un fel de card!Citesc pe forum pareri mai bune sau mai rele,asa ca vreau sa-mi fac o idee!Unii zic ca sunt tara bananiera si au avut probleme cu ei,altii zic ca sunt ok!

Fara suparare, dar cine spune ca Serbia e tara bananiera ori nu a fost acolo ori este rau intentionat, pentru ca in materie de calitate a drumurilor ne cam dau lectii.

+Quote Post
voyager4
mesaj 15th June 2009, 14:28
Mesaj #504

Junior

Data înscrierii: 25-August 08
Locație: Timisoara
ID membru: 363 494

CITAT (boby_77` @ 15th June 2009, 14:58) *
Fara suparare, dar cine spune ca Serbia e tara bananiera ori nu a fost acolo ori este rau intentionat, pentru ca in materie de calitate a drumurilor ne cam dau lectii.

Chiar daca razboiul i-a dat mult inapoi, inca sunt peste noi la drumuri, true.
Iar inainte de razboi, mult mai multa dreptate ar fi avut *ei* sa ne considere republica bananiera decat noi pe ei :-))

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

53 V  « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 15:52
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia