Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

53 V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
>  Muntenegru, drumuri, cazări, orașe, regiuni, viza etc.
alexxxxx
mesaj 9th June 2008, 13:55
Mesaj #217

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

QUOTE (sotia06 @ Jun 5 2008, 19:06) *
Despre Ulcinj aveti ceva informatii?
Am vazut ca are niste plaje frumoase cu nisip si e mai ieftin decat in Budva, dar nu am prea gasit comentarii despre o vacanta petrecuta acolo.

Multumesc

In Ulcinj am fost anul trecut in august. Au plaje (una, de fapt) cu nisip, de ieftin era ieftin, dar pe plajele alea te calcai pe cap, la propriu, plus ca spre seara deveneau pur si simplu mizerabile, avand in vedere ca toata lumea arunca totul pe jos, in nisip. Ce-i drept, seara faceau luna pe plaja. Eu am gasit o plaja cu pietre, frecventata cam de localnici, unde era omenesc de stat. In rest, foarte frumoase locurile, insa lume si atmosfera gen Costinesti. Adica peste tot se vindea cate ceva, muzica tare, galagie, forfota multa.

QUOTE (Deeia @ Jun 6 2008, 09:13) *
in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?

Ce drum recomandati ?

Se poate ajunge si fara Masina, ci doar cu autocarul sau trenul ?

Bosnia oricum o cam ocolesti, Kosovo trebuie sa-l ocolesti, avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi, drept urmare n-ai voie sa intri la ei.
Eu am fost cu masina, trecut dunarea la Drobeta, si urmat drumul paralel aprox. cu calea ferata, prin Kragujevac, Cacac, Podgorica. Cu masina nu m-as mai duce a doua oara, avand in vedere ca aprox. 600 de km (dupa estimarea mea) e drum gen Transfagarasan, foarte aglomerat si periculos, unde nu prea poti merge pe multe portiuni cu peste 60 km/h. Recomand tren (balkan flexipass) pana la belgrad si de acolo sunt vreo 3-4 trenuri/zi care duc la bar. Toate au si vagon pentru masini, in caz ca vreti sa carati masina dupa voi. Daca vreti sa va rezervati bilet la tren online: http://www.serbianrailways.com/ . Succese!
Go to the top of the page

+Quote Post
Deeia
mesaj 9th June 2008, 19:17
Mesaj #218

Junior

Data înscrierii: 3-June 08
ID membru: 332 855

QUOTE (alexxxxx @ Jun 9 2008, 14:55) *
Bosnia oricum o cam ocolesti, Kosovo trebuie sa-l ocolesti, avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi, drept urmare n-ai voie sa intri la ei.

Eu am fost cu masina, trecut dunarea la Drobeta, si urmat drumul paralel aprox. cu calea ferata, prin Kragujevac, Cacac, Podgorica. Cu masina nu m-as mai duce a doua oara, avand in vedere ca aprox. 600 de km (dupa estimarea mea) e drum gen Transfagarasan, foarte aglomerat si periculos, unde nu prea poti merge pe multe portiuni cu peste 60 km/h. Recomand tren (balkan flexipass) pana la belgrad si de acolo sunt vreo 3-4 trenuri/zi care duc la bar.

Daca vreti sa va rezervati bilet la tren online: http://www.serbianrailways.com/ . Succese!

Multumesc mult pentru informatii ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
rares_sub
mesaj 11th June 2008, 22:22
Mesaj #219

Junior

Data înscrierii: 25-January 07
ID membru: 133 009

sal,
vreau sa plec in aug din buc cu masina spre muntenegru si am niste intrebari ref la traseu:
- varianta 1 945 km : buc - craiova - calafat - prin bg 40 km, serbia prin zajecar - pojate - krusevac - cacak - podgorica - budvar,
- varianta 2 : 1150 km, buc - drobeta turnu severin - caransebes - serbia belgrad - cacak - podgorica - bidvar,
- varianta 3 - 1077 km - buc - bg prin sofia - serbia - nis - cacak - podgorica-budvar.

as dori sa stiu daca e cineva care a facut vreunul din aceste trasee descrise de mine , pt ca sincer majoritatea zic ca au fost prin belgrad iar mi se pare sincer cam un ocol sa ma duc din buc prin caransebes , pt a ma intoarece apoi prin belgard, dar nici nu vreau o surpriza cu drumurile,

as aprecia niste pareri despre cele 3 trasee.
multumesc

Acest mesaj a fost modificat de rares_sub: 11th June 2008, 22:32

+Quote Post
stefangirbaci
mesaj 17th June 2008, 08:27
Mesaj #220

Junior

Data înscrierii: 19-March 08
ID membru: 304 286

am auzit ca s-ar fi introdus o taxa de drum pt muntenegru. e adevarat? stie cineva ceva?

+Quote Post
boby_77`
mesaj 17th June 2008, 09:39
Mesaj #221

Junior

Data înscrierii: 16-January 06
Locație: Sannicolau Mare
ID membru: 61 577

QUOTE (stefangirbaci @ Jun 17 2008, 08:27) *
am auzit ca s-ar fi introdus o taxa de drum pt muntenegru. e adevarat? stie cineva ceva?

Deci, iata ce scrie pe un site despre taxa ecologica si restrictiile de alimente, bautura... valabila din 15.06.08 :

Pri ulasku u Crnu Goru od 15. jun 2008. godine æe, kako je najavljeno, biti naplaæivana ekoločka taksa.
Auto-moto savez Srbije podseæa da æe se ekoločka taksa naplaæivati po cenovniku od 10 EUR za putnièka vozila 1 + 8 sedičta, za motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sedičta uz vozaèa imaju viče od 8 sedičta i ne prelaze 5 tona 30 EUR, za motorna vozila èija je najveæa dozvoljena masa veæa od pet tona 50 EUR i za teretne kamione od 80 do 150 EUR.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Crne Gore, dozvoljen unos hrane u Crnu Goru je u sledeæim kolièinama: jedan kilogram suvog voæa, povræa, peèurki, sireva, kafe, èaja, zaèina, jedan litar alkoholnog piæa, dva litra soka i pet litara flačirane vode - sve u originalnoj ambalaŸi.
"

Traducere pe scurt :
- taxa ecologica 10 euro pentru autoturisme mici pana la 8+1 locuri; pentru ce depaseste 8 locuri pentru pasageri dar greutatea nu este mai mare de 5 t atunci se platesc 30 Eur, etc..
- maxim un kg de fructe, legume, ciuperci, branzeturi, ceai, condimente, 1 litru bautura alcoolica, 2 litri de suc si 5 litri de apa imbuteliata.

Boby

+Quote Post
stefangirbaci
mesaj 17th June 2008, 14:52
Mesaj #222

Junior

QUOTE (boby_77` @ Jun 17 2008, 10:39) *
Deci, iata ce scrie pe un site despre taxa ecologica si restrictiile de alimente, bautura... valabila din 15.06.08 :

Pri ulasku u Crnu Goru od 15. jun 2008. godine æe, kako je najavljeno, biti naplaæivana ekoločka taksa.
Auto-moto savez Srbije podseæa da æe se ekoločka taksa naplaæivati po cenovniku od 10 EUR za putnièka vozila 1 + 8 sedičta, za motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sedičta uz vozaèa imaju viče od 8 sedičta i ne prelaze 5 tona 30 EUR, za motorna vozila èija je najveæa dozvoljena masa veæa od pet tona 50 EUR i za teretne kamione od 80 do 150 EUR.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane Republike Crne Gore, dozvoljen unos hrane u Crnu Goru je u sledeæim kolièinama: jedan kilogram suvog voæa, povræa, peèurki, sireva, kafe, èaja, zaèina, jedan litar alkoholnog piæa, dva litra soka i pet litara flačirane vode - sve u originalnoj ambalaŸi.
"

Traducere pe scurt :
- taxa ecologica 10 euro pentru autoturisme mici pana la 8+1 locuri; pentru ce depaseste 8 locuri pentru pasageri dar greutatea nu este mai mare de 5 t atunci se platesc 30 Eur, etc..
- maxim un kg de fructe, legume, ciuperci, branzeturi, ceai, condimente, 1 litru bautura alcoolica, 2 litri de suc si 5 litri de apa imbuteliata.

Boby

multumesc pt informatii. ai idee cum sau unde se plateste taxa asta?

+Quote Post
boby_77`
mesaj 17th June 2008, 14:55
Mesaj #223

Junior

QUOTE (stefangirbaci @ Jun 17 2008, 14:52) *
multumesc pt informatii. ai idee cum sau unde se plateste taxa asta?

Da, la intrarea in Muntenegru la vama.

+Quote Post
alexxxxx
mesaj 17th June 2008, 15:43
Mesaj #224

Member

Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

QUOTE (rares_sub @ Jun 11 2008, 23:22) *
sal,
vreau sa plec in aug din buc cu masina spre muntenegru si am niste intrebari ref la traseu:
- varianta 1 945 km : buc - craiova - calafat - prin bg 40 km, serbia prin zajecar - pojate - krusevac - cacak - podgorica - budvar,
- varianta 2 : 1150 km, buc - drobeta turnu severin - caransebes - serbia belgrad - cacak - podgorica - bidvar,
- varianta 3 - 1077 km - buc - bg prin sofia - serbia - nis - cacak - podgorica-budvar.

as dori sa stiu daca e cineva care a facut vreunul din aceste trasee descrise de mine , pt ca sincer majoritatea zic ca au fost prin belgrad iar mi se pare sincer cam un ocol sa ma duc din buc prin caransebes , pt a ma intoarece apoi prin belgard, dar nici nu vreau o surpriza cu drumurile,

as aprecia niste pareri despre cele 3 trasee.
multumesc

Eu am mers pe varianta 2, putin modificata, in sensul ca la drobeta am luat-o pe baraj, si dupa baraj am facut stanga, in loc de dreapta, catre Belgrad. Nu vad ce naiba sa faci in Belgrad, avand in vedere ca tu mergi in directia oarecum opusa. Cum barajul de la drobeta nu e trecut pe nici un pda (pe igo sigur nu) si nici in viamichelin, varianta asta n-o sa ti-o dea nici un pda si nici o simulare pe viamichelin (nu cred ca s-a schimbat vreun soft de navigatie de anul trecut, iar pe viamichelin am verificat acum si nu apare). Ca idee de baza, nu pleca fara o harta a serbiei, tiparita.Impresiile despre drumul asta le ai putin mai sus, pe scurt e foarte greu si in august foarte aglomerat. Cea mai scurta varianta e varianta 1, scutesti destul de mult, insa ai ca variabile timpul de asteptare la bacul de la Calafat, o granita in plus, precum si faptul ca trebuie sa cumperi vigneta bulgarilor, si la dus si la intors, daca stai mai mult de o saptamana. Ma rog, vezi cum faci sa nu treci prin Pristina (Kosovo), dupa cum am mai zis avand in vedere ca tara lor nu exista pentru noi iti vor refuza accesul in cel mai bun caz. In cel mai rau caz, daca ai probleme pe teritoriul Kosovo te descurci, n-ai asistenta consulara si nu se baga nimeni pentru tine (cam aceeasi treaba precum cu Transnistria).

Acest mesaj a fost modificat de alexxxxx: 17th June 2008, 15:45

+Quote Post
stefangirbaci
mesaj 18th June 2008, 15:32
Mesaj #225

Junior

a fost cineva la budva vara asta? care sunt preturile in comparatie cu anii trecuti? ce alte noutati mai sunt?

+Quote Post
boby_77`
mesaj 23rd June 2008, 13:26
Mesaj #226

Junior

QUOTE (stefangirbaci @ Jun 18 2008, 15:32) *
a fost cineva la budva vara asta? care sunt preturile in comparatie cu anii trecuti? ce alte noutati mai sunt?

Eu am citit pe site-urile lor si pot sa iti spun ca diferinte de pret fata de anii trecuti nu prea exista, si datorita faptului ca moneda nationala este Euro, in plus sunt noutatile descrie mai sus legate de restrictiile de la vama.

Boby

+Quote Post
senve
mesaj 23rd June 2008, 21:59
Mesaj #227

Junior

Data înscrierii: 21-October 07
Locație: Wonderland, Capitala
ID membru: 238 946

esti sigur ca moneda nationala este euro?

poate neoficial, caci oficial nu prea are cum sa fie... Muntenegru nici macar nu este in Uniunea Europeana!

in alta ordine de idei, trebuie vreun fel de viza pentru Serbia sau pentru Muntenegru?

Multumesc anticipat

Acest mesaj a fost modificat de senve: 23rd June 2008, 22:00

+Quote Post
stefangirbaci
mesaj 24th June 2008, 00:01
Mesaj #228

Junior

QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 22:59) *

poate neoficial, caci oficial nu prea are cum sa fie... Muntenegru nici macar nu este in Uniunea Europeana!

in alta ordine de idei, trebuie vreun fel de viza pentru Serbia sau pentru Muntenegru?

Multumesc anticipat

euro e moneda oficiala, chiar daca muntenegru nu e in ue. exista o taxa ecologica de 10 euro pt masina, ce o platesti la intrarea in muntenegru

+Quote Post
boby_77`
mesaj 24th June 2008, 07:11
Mesaj #229

Junior

QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 21:59) *

Multumesc anticipat

Sunt foarte sigur, am fost acolo in 27.04.2008 si stiu foarte bine ce vorbesc.

+Quote Post
Ntim
mesaj 24th June 2008, 11:44
Mesaj #230

Junior

Data înscrierii: 1-February 08
Locație: Timisoara
ID membru: 282 439

QUOTE (senve @ Jun 23 2008, 22:59) *

Multumesc anticipat

E foarte sigur euro am fost anul asta si cit de curind va deveni un paradis turistic. Cit de curind se va umple de romani si acolo. Cel mai sudic fiord din europa e acolo. Pe astia o sa ii bage in UE si daca nu vor ei. E un fel de Austria la care trebuie sa adaugi marea......
Fișiere atașate
Fișier atașat  DSC00377.JPG ( 406.38KB ) Număr de descărcări: 209

+Quote Post
stefangirbaci
mesaj 24th June 2008, 13:12
Mesaj #231

Junior

QUOTE (Ntim @ Jun 24 2008, 12:44) *
E foarte sigur euro am fost anul asta si cit de curind va deveni un paradis turistic. Cit de curind se va umple de romani si acolo. Cel mai sudic fiord din europa e acolo. Pe astia o sa ii bage in UE si daca nu vor ei. E un fel de Austria la care trebuie sa adaugi marea......

cam ce preturi sunt pe acolo? de exemplu pe faleza... cat e o plescavita, un suc, o cupa de inghetata? ce scoruri sunt prin restaurante si discoteci?

+Quote Post
Ntim
mesaj 24th June 2008, 14:26
Mesaj #232

Junior

Data înscrierii: 1-February 08
ID membru: 282 439

QUOTE (stefangirbaci @ Jun 24 2008, 14:12) *
cam ce preturi sunt pe acolo? de exemplu pe faleza... cat e o plescavita, un suc, o cupa de inghetata? ce scoruri sunt prin restaurante si discoteci?

O cafea 0.60---1.20 euro, o bere la halba 0.5 litri 1.50 euro. o bere la supermarket 0.50 euro . In general preturi ca la noi parca un pic mai mari. O pita-4.....7 euro la restaurant . la chioscurile cu plescavita de pe plaja mai ieftin. tigarile f ieftine .portocale ,banane mai scumpe ca la noi.
Fișiere atașate
Fișier atașat  DSC00338.JPG ( 410.15KB ) Număr de descărcări: 151

+Quote Post
Sladjo73
mesaj 24th June 2008, 17:56
Mesaj #233

Junior

Data înscrierii: 24-June 08
ID membru: 340 855

Guys... Stie cineva ceva despre Motel (sau Villa) Petrovic, de la iesirea din Cacak?...
Se zice ca e un loc bun de inoptat, si e cam la jumatatea drumului Timisoara - Budva.

Sau cunoaste cineva ceva similar ? (Un loc de inoptat in zona Cacak - Uzice, mai "spalat", cu dus/baie in camera, cu parcare pazita si restaurant?)...

Many thanks!

@Deeia

"in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?
Ce drum recomandati ?"

Eu recomand Timisoara - Vrsac - Pancevo - Beograd - Mutanj - (linga) Gornji Milanovac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Budva. Iesirea din Belgrad pe M22 (sau E760) (M vine de la "magistralni", echivalentul "DN"-urilor de la noi). Asta daca vii dinspre vestul tarii. Daca vii din Bucuresti, nu stiu ce sa recomand pina la Cacak... De la Cacak incolo e valabil ce am scris mai sus.

De la Podgorica se poate ajunge pe litoral si prin Tunel Sozin (dat in folosinta in 2006), tunel ultramodern, de 4 Km lungime, dar care se plateste 2,5 EUR. Drumul spre Budva nu este mult mai scurt pe aici, dar este mai usor.

Acest mesaj a fost modificat de Sladjo73: 24th June 2008, 18:01

+Quote Post
alexxxh86
mesaj 25th June 2008, 16:06
Mesaj #234

Junior

Data înscrierii: 13-June 08
ID membru: 336 931

QUOTE (Sladjo73 @ Jun 24 2008, 18:56) *
Guys... Stie cineva ceva despre Motel (sau Villa) Petrovic, de la iesirea din Cacak?...
Se zice ca e un loc bun de inoptat, si e cam la jumatatea drumului Timisoara - Budva.

Sau cunoaste cineva ceva similar ? (Un loc de inoptat in zona Cacak - Uzice, mai "spalat", cu dus/baie in camera, cu parcare pazita si restaurant?)...

Many thanks!

@Deeia

"in principiu exista si posibilitatea de a ocoli Bosnia si Kosovo cand ajungi in Muntenegru la Budva?
Ce drum recomandati ?"

Eu recomand Timisoara - Vrsac - Pancevo - Beograd - Mutanj - (linga) Gornji Milanovac - Cacak - Uzice - Prijepolje - Bjelo Polje - Podgorica - Budva. Iesirea din Belgrad pe M22 (sau E760) (M vine de la "magistralni", echivalentul "DN"-urilor de la noi). Asta daca vii dinspre vestul tarii. Daca vii din Bucuresti, nu stiu ce sa recomand pina la Cacak... De la Cacak incolo e valabil ce am scris mai sus.

De la Podgorica se poate ajunge pe litoral si prin Tunel Sozin (dat in folosinta in 2006), tunel ultramodern, de 4 Km lungime, dar care se plateste 2,5 EUR. Drumul spre Budva nu este mult mai scurt pe aici, dar este mai usor.

tu ai fost pe ruta asta?
cam in cat timp ajungi acolo din Timisoara?
e dificil traseul?
am auzit ca sunt multe serpentine, aproximativ cati km si de unde incepe?
eu as vrea sa plec pe la 12 noaptea din tm.

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

53 V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 23:36
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia