|
  |
Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru |
|
|
|
|
31st December 2008, 15:26
|
Member
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 22-November 08
ID membru: 391 100

|
au trecut fara probleme au avut rca si rovinieta la trecerea dinspre romania nu le au cerut decat pasapoartele dar nu le au pus viza la sarbi au cerut si actele masini ce e fain este ca sunt pe marginea dunarii si pot vorbi cu ei pe vodafone fara roaming (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif) oaspetele sarb trebuie sa anunte la politie in maxim 12 ore ca are musafiri straini asta nu era in 1992 cand am mai fost eu in ex iugoslavia
Acest mesaj a fost modificat de cristi_5110: 31st December 2008, 15:30
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 11:48
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 16-August 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 360 452

|
Salut.
Stie cineva care este corespondentul din Serbia pentru Portile de Fier (Gura Vaii)? Vreau sa calculez traseul si iGO8 ma trimite mereu la Orsova sa trec frontiera. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 18:25
|
Junior
Data înscrierii: 20-May 08
ID membru: 328 218

|
Oraselul Kladovo se afla exact in dreptul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Dupa ce ai trecut granita pe la Portile de Fier, ajungi la vama sarbeasca, iar de aici, ca sa mergi spre Kladovo, faci stanga, iar spre Belgrad - dreapta.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 08:34
|
Junior

|
QUOTE (Adrian-Nicolae @ Jan 31 2009, 18:25)  Oraselul Kladovo se afla exact in dreptul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Dupa ce ai trecut granita pe la Portile de Fier, ajungi la vama sarbeasca, iar de aici, ca sa mergi spre Kladovo, faci stanga, iar spre Belgrad - dreapta. Multumesc pentru raspuns insa iGO8 nu gaseste Kladovo. Am vazut pe Yahoo maps ca exista localitatea Bor inainte de Kladovo insa nici pe asta nu o stie. O sa ne bazam pe o harta clasica daca pana plecam nu apare un update pentru hartile iGO.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 21:14
|
Member
Data înscrierii: 17-August 07
ID membru: 215 739

|
QUOTE (adrian_t @ Feb 1 2009, 08:34)  Multumesc pentru raspuns insa iGO8 nu gaseste Kladovo. Am vazut pe Yahoo maps ca exista localitatea Bor inainte de Kladovo insa nici pe asta nu o stie. O sa ne bazam pe o harta clasica daca pana plecam nu apare un update pentru hartile iGO. Eu am folosit asta vara un print de pe net a zonei dintre dunare si Pozarevac (intrarea pe autostrada si a fost ok) am avut si o harta destul de noua a Serbiei care avea detaiile destul de bune. Pe viamichelin.com mi s-au parut destul de bune detaliile. Concediu placut !
Acest mesaj a fost modificat de atupi: 1st February 2009, 21:16
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 12:22
|
Member
Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

|
IGo are o problema referitoare la podul de la Drobeta: nu-l vede. Ma gandesc ca problema deriva din faptul ca hartile tarilor sunt realizate separat si apoi "unite" de soft, si nici noi nici sarbii n-au inclus barajul in harta tarii. E doar o presupunere. Cel putin acum 2 veri si asta-vara nu-l vedea, ma trimitea pe la moldova veche sau ceva de gen... Cel mai bine, dupa atatia ani de mers cu gps, e sa ai o harta "fizica" a tarii respective cu tine. E sfanta. Cel putin Serbia mi s-a parut bine semnalizata, si cu harta n-am avut probleme.
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 13:03
|
cereal killer
Grup: Moderators
Data înscrierii: 3-December 05
ID membru: 55 915

|
Serbia e ok, spaga mica, taxa de autostrada mica dar mai fura la conversia in euro la pretul benzinei. Daca mergeti spre Belgrad umpleti la petromul non V, e ultimul dinspre vama pana la plin ochi si ajungeti lejer pana in Croatia. In jurul capitalei, cum ziceam, au OMV-uri, mult mai decente, si nu magaresc la pret. Merg si cardurile.
La sarbi nu stiu daca e voie sau nu cu detector, celui care m-a oprit nu i-a pasat, si sa va zic de ce. Am luat un laser, nu mi-a venit sa cred, omul a venit cu pistolul la masina mea si l-a pus spre detector: bip bip laser. Ok. 15 euro a costat sa cadem la pace, si mi-a zis si unde mai sunt controale mai in fata. Unde nu era laser era radar in X antic pe capota masinii.
Pana la Pojarevac e mediocru drumul, dar spectaculos. Merge pe malul Dunarii, inclusiv ceva locuri spectaculoase. Se poate vorbi la mobil pe retele romanesti, all is ok. Atentie ca de prin munti mai cad pietricele, zapada inghetata si orice altceva daca e furtuna.
Eu am trecut la dus noaptea+furtuna si nu era absolut nimeni in Serbia si Bosnia pe strazi, am mers constant cu cat am vrut eu, desi recunosc, usile le-am tinut incuiate si n-am prea oprit decat la autostrazi. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 21:18
|
Junior
Data înscrierii: 6-March 07
ID membru: 151 591

|
QUOTE (Peachy @ Jul 17 2008, 16:35)  Mie mi-a fost solocitata in Macedonia (masina imi este pe leasing), la Sarbi niciodata. Imputernicirea de la firma de leasing este atat in romana cat si in engleza si nu trebuie legalizata. Ai dreptate, pentru atata lucru nu se merita sa risti sa te intoarca din drum, in fond problema nu se pune de genul teoretic trebuie dar practic nu ti-o cere, ci asa e legea, ca sa scoti din tara un bun care nu-ti apartine ai nevoie de acordul proprietarului. la mine e diferit: masina e pe numele mamei mele cand a fost in leasing am avut imputernicire de la firma de leasing...iar bulgarii nici macar nu mi-au cerut imputernicirea aia...am fost asa de 3 ori... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/coolspeak.gif) acuma vreau sa merg prin serbia-macedonia...si sunt curios daca aici e necesar un asemenea act
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 22:05
|
Junior

|
QUOTE (alexxxxx @ Feb 2 2009, 12:22)  IGo are o problema referitoare la podul de la Drobeta: nu-l vede. Ma gandesc ca problema deriva din faptul ca hartile tarilor sunt realizate separat si apoi "unite" de soft, si nici noi nici sarbii n-au inclus barajul in harta tarii. E doar o presupunere. Cel putin acum 2 veri si asta-vara nu-l vedea, ma trimitea pe la moldova veche sau ceva de gen... Cel mai bine, dupa atatia ani de mers cu gps, e sa ai o harta "fizica" a tarii respective cu tine. E sfanta. Cel putin Serbia mi s-a parut bine semnalizata, si cu harta n-am avut probleme. Dupa ce treci podul la sarbi este localitatea Bor, la stanga spre Zajecar. iGO8 gaseste localitatea insa imi spune ca nu a gasit niciun drum in apropiere. Oricum o sa am si o harta clasica la mine. Este cineva care a plecat din Bucuresti in Grecia via Serbia-Macedonia? As vrea sa-mi spuneti cate ore ati facut pana in Grecia si daca pana la urma merita sa ocolesti Bulgaria. Personal as prefera sa conduc 350 km in plus si sa scap de politia bulgara si restrictiile lor stupide.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd February 2009, 18:17
|
Junior

|
QUOTE (adrian_t @ Feb 2 2009, 22:05)  Este cineva care a plecat din Bucuresti in Grecia via Serbia-Macedonia? As vrea sa-mi spuneti cate ore ati facut pana in Grecia si daca pana la urma merita sa ocolesti Bulgaria. Personal as prefera sa conduc 350 km in plus si sa scap de politia bulgara si restrictiile lor stupide. sal eu cred ca merita....oricum noi o sa facem acest ocol (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) cand vrei sa pleci? noi vrem pe 1.06 sa fim deja acolo, iar plecarea din sibiu ar fi undeva in week-endul anterior...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th February 2009, 16:03
|
Junior
Data înscrierii: 6-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 188 138

|
QUOTE (pvluci @ Feb 2 2009, 21:18)  la mine e diferit: masina e pe numele mamei mele cand a fost in leasing am avut imputernicire de la firma de leasing...iar bulgarii nici macar nu mi-au cerut imputernicirea aia...am fost asa de 3 ori... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/coolspeak.gif) acuma vreau sa merg prin serbia-macedonia...si sunt curios daca aici e necesar un asemenea act Anul trecut in septembrie am tranzitat din nou Serbia & Macedonia, din nou doar in Macedonia mi-au cerut pe langa talon & carte verde si imputernicirea. Mai mult, spre deosebire de 2007, de anul trecut la intrarea in Macedonia se verifica si asigurarea privata de sanatate, cei care nu o aveau erau obligati sa o faca acolo.
Acest mesaj a fost modificat de Peachy: 5th February 2009, 16:06
|
|
|
|
|
|
|
|
7th February 2009, 22:41
|
Junior
Data înscrierii: 20-February 02
ID membru: 849

|
Vesti bune. Sarbii ieftinesc autostrada. Masinile inmatriculate in strainatate plateau cu 70% mai mult decat localnicii. Mai multe detalii aici
|
|
|
|
|
|
|
|
8th February 2009, 10:46
|
Junior

|
QUOTE (Peachy @ Feb 5 2009, 16:03)  Anul trecut in septembrie am tranzitat din nou Serbia & Macedonia, din nou doar in Macedonia mi-au cerut pe langa talon & carte verde si imputernicirea. Mai mult, spre deosebire de 2007, de anul trecut la intrarea in Macedonia se verifica si asigurarea privata de sanatate, cei care nu o aveau erau obligati sa o faca acolo. multumesc de update si acuma intreb: eu ce imputernicire sa fac (tinand cont ca masina e pe numele mamei)? e oare suficient sa trec in talonul masinii la instrainare numele meu?
|
|
|
|
|
|
|
|
8th February 2009, 12:07
|
Junior

|
Pare interesant dar chiar nu stiu cum e cu varianta ta ... eu stiu doar ca se face imputernicire la notar plus obligatoriu traducere legalizata in limba engleza, e simplu, nu te costa mare lucru si e pe termen nedeterminat. AICI e un topic doar despre asta. QUOTE (Pache @ Feb 7 2009, 22:41)  Vesti bune. Sarbii ieftinesc autostrada. Masinile inmatriculate in strainatate plateau cu 70% mai mult decat localnicii. Mai multe detalii aiciEste vorba doar de camioane, la autoturisme indiferent unde erau inmatriculate pretirile erau identice si pana acum.
Acest mesaj a fost modificat de Peachy: 8th February 2009, 12:26
|
|
|
|
|
|
|
|
11th February 2009, 12:46
|
Member

|
O stire si mai buna am vazut zilele astea la TV. Se va face o autostrada Belgrad - Timisoara cu concursul sarbilor si banii italienilor si va costa de 3 ori mai putin decat cele de pe la noi (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) Desi personal nu sunt avantajat ma bucur pt ei pt ca au nevoie sa se dezvolte si sa revina ce-au fost odata. Drumuri bune va doresc !
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd February 2009, 20:23
|
Junior
Data înscrierii: 13-August 06
ID membru: 91 177

|
QUOTE (Peachy @ Feb 8 2009, 12:07)  Este vorba doar de camioane, la autoturisme indiferent unde erau inmatriculate pretirile erau identice si pana acum. Se pare ca au ieftinit la toate tipurile de autoturisme taxele pt autostrada, dupa calculele mele,din Smederevo pana la Nis vom plati aprox 9 euro, in loc de 13, vezi
cene_putarina_eng.pdf ( 56.18KB )
Număr de descărcări: 53
|
|
|
|
|
|
|
|
27th February 2009, 02:50
|
Junior

|
Pana anul trecut Smederevo - Nis era 10 eur, 13 eur costa pentru Belgrad - Nis, am fost pe ambele variante. Pentru portiunea de dupa Nis se mai platesc parca 2 euro ... ar fi ceva chiar si 1 eur mai putin, dar conform tabelului ies cam 9,3 eur de plata din ... parca vad ca tot 10 eur vor taxa.
|
|
|
|
|
|
|
|
1st March 2009, 10:46
|
Member

|
QUOTE (Peachy @ Feb 27 2009, 02:50)  Pana anul trecut Smederevo - Nis era 10 eur, 13 eur costa pentru Belgrad - Nis, am fost pe ambele variante. Pentru portiunea de dupa Nis se mai platesc parca 2 euro ... ar fi ceva chiar si 1 eur mai putin, dar conform tabelului ies cam 9,3 eur de plata din ... parca vad ca tot 10 eur vor taxa. si daca a scazut cu 1-2 euro taxa a crescut cursul euro "fara numar". Oare conteaza taxa unei autostrazi in bugetul unui concediu in care cheltui sute sau mii de euro?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|