|
  |
Cu mașina prin Serbia, Macedonia si Muntenegru |
|
|
|
|
5th September 2008, 17:25
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 5-September 08
ID membru: 367 245

|
ajutati-ma si pe mine...pe 12 sept plec in macedonia...bucuresti-ruse-sofia-macedonia. ajutati-ma cu orice informatie...un sfat...orice!!poate a mai fost cineva sau merge cineva!~!multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
10th September 2008, 10:03
|
Junior
Data înscrierii: 30-August 06
ID membru: 94 261

|
QUOTE (SCORPIO22 @ Sep 5 2008, 18:25)  ajutati-ma si pe mine...pe 12 sept plec in macedonia...bucuresti-ruse-sofia-macedonia. ajutati-ma cu orice informatie...un sfat...orice!!poate a mai fost cineva sau merge cineva!~!multumesc anticipat
stai usor si nu fi speriat ca eu am fost de zeci de ori pe traseul asta in ultimii ani.
sa o luam pe etape.
1. Bucuresti-Ruse-Biala-Sofia
Te duci drept pana la Biala si acolo faci dreapta spre Sofia. Atentie langa Pleva (Pleven pe bulgareste) sa fi atent la indicatoare la drumul spre Sofia. La Sofia nu intra in oras mergi pe centura spre Pernik, Kulata. Mare atentie pe centura se lucreaza. Mergi pe centura pana intersecteaza linia de tramvai si in intersectia aia faci la stanga. Bulgarii nu aveau ultima data indicatoare spre Pernik deci ochii dupa linia de tramvai.
2. Sofia-Pernik-Radomir-Kustendil-Guescevo (granita cu Macedonia)
Drumul drept treci prin Pernik ( impropriu spus ca drumul e in regim de autostrada si vezi orasul stanga dreapta) treci prin Radomir si apoi spre Kustendil unde nu intri in oras faci dreapta pe centura spre Guescevo.
La Guescevo e granita. Roaga-te la Dumnezeu sa nu fie prea multi albanezi sau kosovari inaintea ta ca o sa stai ceva. II controleaza si bulgarii si makidonii de dracii ii gasesc. Poti avea si surprize placute sa te scoata bulgarii din rand daca te vad cu masina de RO si sa te trimita in fatza.
Guescevo-Krivna Palanka-Kumanovo-Skopje
Din vama ti drumul drept spre Skopje. Treci prin niste sate si un orasel mai mare Krivna Palanka unde chiar la intrare e o intersectie. Tine dreapta astfel incat sa ai raul in stanga ta.
La Kumanovo treci pe sub autostratrada si intri spre opkje. Ai doua puncte de taxare pe autostrada si taxele sunt cam 2 euro. Autostrada te duce pana in centrul orasului.
Sfaturi:
-atentie la politistii bulgari spaga e de 10 euro ca au capatat narav. si la makedoni e la fel -atentie intre Radomir si Guescevo zona munoasa cu serpentine destul de dificile. la fel si la makedoni un pic spre Krivna Palanka -atentie la makedoni faza scurta aprinsa si in timpul zilei si nu folosi proiectoarele de ceata ( amenda) -benzina ( motorina ) pune la Sofia. Sunt OMV-uri pe centura. - atentie la limitarile de viteza; bulgarii stau dupa curbe cu radarele inclusiv pe autostrada.
Taxe:
-taxa de pod 27 de lei parca si 7 euro cand te intorci s-ar putea sa fie modificate -5 euro viniegta la bulgari pt zile. lipeste-o in geam pastreaza cartonul pe care a fost lipita si chitanta cand ai cumparat-o. mai intreaba bulgarii de ea ca sa caute motiv de spaga. - la makedoni vreo 4 euro cu totul - 2 euro taxa de desinfectie cand intri din makedonia in bulgaria. iti trebuie carte verde la makedoni alta decat aia care o da RCA-ul si pasapoarte
cazare in Skopje la hotel Kontinental cam 80 de euro pe noapte destul; de bine
Drum bun!
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th September 2008, 22:29
|
Junior
Data înscrierii: 5-September 08
ID membru: 367 245

|
nenea gogu ms mult...de cateva zile asteptam sa-mi scrie cineva cva,o sa am grija si sper sa fie totul ok!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
7th December 2008, 11:39
|
Junior
Data înscrierii: 18-May 07
ID membru: 181 123

|
Salutare la toata lumea ! Mi-ar prinde bine un sfat din partea celor ce au fost in Croatia prin Montenegro. Am 2 rute si nu stiu pe care s-o aleg: Ruta 1 : Buc - Giurgiu - Pleven - Sofia - Nis - Pristina - Berane - Poda - Potgorica - Niksic - Cicevo - Dubrovnik.
montenegro_1.JPG ( 82.03KB )
Număr de descărcări: 80Ruta 2: Buc - Giurgiu - Pleven - Sofia - Nis - Pristina - Berane - Poda - Potgorica - Budva - Kotor - Zelenika - Dubrovnik.
montenegro2.JPG ( 74.83KB )
Număr de descărcări: 53Voi ce spuneti? PS -Ar fi mai multe intrebari , cine e dispus sa discute pe Yahoo Mess , i-as fi recunoscatoare. YM id - dustitw
Acest mesaj a fost modificat de dustitw: 7th December 2008, 11:39
|
|
|
|
|
|
|
|
9th December 2008, 10:33
|
Member
Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

|
Vad ca dilema ta e daca in Muntenegru sa alegi drumul de coasta (pe langa mare) sau cel prin munti. Eu, personal, l-as alege pe cel de coasta, daca perioada in care mergi nu e una aglomerata. Insa adevarata ta problema sta in drumul prin Kosovo, pe care nu l-as recomanda, avand in vedere ca noi nu le-am recunoscut independenta, deci pe teritoriul Kosovo practic nici n-ai avea voie sa intri, si chiar daca ai intra, n-ai avea nici un fel de asistenta consulara in caz de orice. Dar asta tine de alegerea ta, eu nu m-as aventura pe-acolo din cauza statutului juridic incert al regiunii, precum si datorita faptului ca drumul trece prin Kosovska Mitrovita, unde se cam bat sarbii cu albanezii kosovari, si nu prea e bine sa treci prin preajma...
|
|
|
|
|
|
|
|
9th December 2008, 12:49
|
Junior
Data înscrierii: 24-April 07
Locație: Timisoara
ID membru: 171 666

|
O colega a tranzitat atit Belgradul cit si Kosovo in ziua in care si-au declarat independenta. Toate canalele de stiri vuiau de evenimente din zona, manifestatii, etc., dar ea (si ce-i din grupul ei) n-au sesizat nimic. Nici macar n-au stiut ca s-a intimplat ceva pe acolo. Au aflat evenimentele doar la intoarcere in tara.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th December 2008, 17:17
|
Member

|
| Nu prea inteleg rostul postului, in afara de faptul ca aia se bateau si faceau manifestatii si colega ta n-a sesizat nimic special? Si nici "ce-i" din grupul ei? In concluzie, ii recomanzi care ruta? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th December 2008, 21:06
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 05
ID membru: 28 611

|
QUOTE (dustitw @ Dec 7 2008, 11:39)  ...un sfat din partea celor ce au fost in Croatia... Daca ar fi sa plec dimineata, as merge prin Ungaria, categoric, cu dormit undeva in zona lacului balaton din HU ! Din pacate nu pot sa-mi documentez afirmatia pentru ca nu am fost in Serbia, Bosnia, Muntenegru in viata mea (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/sad.gif) ... dar constiinta si instincul de conservare ma indeamna la un astefel de compromis de aprox. 700 de KM in plus (majoritatea rulati pe autostrada ungara cu 130 KM/h)
|
|
|
|
|
|
|
|
10th December 2008, 08:54
|
Junior
Data înscrierii: 24-April 07
Locație: Timisoara
ID membru: 171 666

|
QUOTE (alexxxxx @ Dec 9 2008, 17:17)  Nu prea inteleg rostul postului, in afara de faptul ca aia se bateau si faceau manifestatii si colega ta n-a sesizat nimic special? Si nici "ce-i" din grupul ei? In concluzie, ii recomanzi care ruta? Rostul postului a fost sa demonteze afirmatia ta ca prin Kosovo se lupta lumea pe strada si se iau de romani pentru ca nu le-au recunoscut independenta.
|
|
|
|
|
|
|
|
10th December 2008, 15:07
|
Member

|
E OK si prin Ungaria, dar doar daca pleci din partea de vest a tarii. Daca nu, varianta cea mai buna ramane, cred, prin Dr. Tr. Severin - Serbia -Muntenegru si una din cele 2 variante prin Muntenegru.
Cat despre rolul postului lui biscatrix, intr-adevar, faptul ca provincia Kosovo nu este recunoscuta de Romania si ca in Kosovska Mitrovica sunt campati vreo cateva mii de soldati, orasul fiind divizat in doua cu baricade intre partile albaneza si cea sarba, nu vad cum ar putea reprezenta un impediment. Intr-adevar, colega userului nostru a trecut prin zona in timp ce la televizor aratau mitinguri, manifestatii de strada, cocteiluri molotov, etc dar nici ea si nici colegii n-au remarcat nimic extraordinar, era liniste si pace. Asa ca nici eu nu vad nici un motiv sa nu poata fi tranzitata zona.
Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
10th December 2008, 17:35
|
Junior

|
Prin munti am inteles ca e un pic mai greu drumul in sensul in sunt multe serpentine in ac de par, variatii de temperatura, altitudine, chestiuni care te pot obosi fizic ( pe 2 roti cu bagaje daca mai si ploua , femeie fiind, pot spune ca dupa cateva astfel de sute de km spatele sta sa se sparga si toti muschii sunt incordati ). De aceea as fi vrut sa aflu cam cati km de curbe ar fi , starea drumului ( asfalt, nisip, etc ... ), aderenta, peisaje si alte informatii care ar putea fi folositoare.
Pe coasta teoretic drumul e mai lin, taie golfulete de vis si e mai ,,odihnitor,,. Dar practic, as fi curioasa parerea pertinenta a cuiva ce a batut cu ,,rotile,, acel drum.
La intoarcere voi folosi alta ruta: Plitvicki - Glina - Potok - Belgrad - Brodica - Kladovo - Drobeta-Turnu-Severin - Craiova ( sau Pitesti ) - Bucuresti, preferand drumurile nationale croate cat se poate, pt ceva mai multe peisaje, locuri frumoase si un cost mai mic.
Ce sa aleg, coasta sau muntii Montenegro?
|
|
|
|
|
|
|
|
10th December 2008, 21:13
|
Junior
Data înscrierii: 16-June 07
ID membru: 191 954

|
QUOTE (dustitw @ Dec 10 2008, 17:35)  Prin munti am inteles ca e un pic mai greu drumul in sensul in sunt multe serpentine in ac de par, variatii de temperatura, altitudine, chestiuni care te pot obosi fizic ( pe 2 roti cu bagaje daca mai si ploua , femeie fiind, pot spune ca dupa cateva astfel de sute de km spatele sta sa se sparga si toti muschii sunt incordati ). De aceea as fi vrut sa aflu cam cati km de curbe ar fi , starea drumului ( asfalt, nisip, etc ... ), aderenta, peisaje si alte informatii care ar putea fi folositoare.
Pe coasta teoretic drumul e mai lin, taie golfulete de vis si e mai ,,odihnitor,,. Dar practic, as fi curioasa parerea pertinenta a cuiva ce a batut cu ,,rotile,, acel drum.
La intoarcere voi folosi alta ruta: Plitvicki - Glina - Potok - Belgrad - Brodica - Kladovo - Drobeta-Turnu-Severin - Craiova ( sau Pitesti ) - Bucuresti, preferand drumurile nationale croate cat se poate, pt ceva mai multe peisaje, locuri frumoase si un cost mai mic.
Ce sa aleg, coasta sau muntii Montenegro? Eu am fost anul acesta cu masina si am mers prin Turnul Severin - Krakujevac - Podgorica - Bar - Dubrovnik. Prin munti oricum vei trece, iti recomand acest traseu si nu vei regreta. Sa stii ca drumul este bun si nu este chiar de speriat iar despre peisaje te las sa le descoperi singura. Cazarea nu este o problema deoarece gasesti cam peste tot . Iti recomand sa mergi de la Bar pe coasta prin Kotor spre Dubrovnik. Prin munti ai de facut cam 400 km. dar se merita!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
11th December 2008, 20:22
|
Member

|
diferenta de drum prin munte nu sta pe teritoriul Muntenegrului, unde ai de ales intre drumul pe coasta si drumul prin munti, ci pana la intrarea in Muntenegru si in Muntenegru pana la Podgorica. Sunt cam 400 de km, dupa cum zicea si Mihai. Eu vara am facut cam 19-20h pana in Bar, din Bucuresti. Drumul pe coasta e foarte ok, nu mai vorbim de spectaculos. 2 benzi / sens la urcare, etc, deci ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
11th December 2008, 22:39
|
Junior

|
QUOTE (mihai712 @ Dec 10 2008, 22:13)  Eu am fost anul acesta cu masina si am mers prin Turnul Severin - Krakujevac - Podgorica - Bar - Dubrovnik. Prin munti oricum vei trece, iti recomand acest traseu si nu vei regreta. Sa stii ca drumul este bun si nu este chiar de speriat iar despre peisaje te las sa le descoperi singura. Cazarea nu este o problema deoarece gasesti cam peste tot . Iti recomand sa mergi de la Bar pe coasta prin Kotor spre Dubrovnik. Prin munti ai de facut cam 400 km. dar se merita!!! Pana la urma, ca sa evit zona Kosovo, m-am gandit la traseul acesta ( cred ca e acelasi cu cel parcurs de tine ): Bucuresti - Drobeta-Turnu-Severin - Miloseva Kula - Cacak - Uzice - Bijelo Polje - Potgorica - Dubrovnik Ce nu inteleg e cum ai ajuns in Bar? Conform ViaMichelin, Barul se lasa in jos fata de drumul spre Budva, Dubrovnik. Iata, am facut si o poza :
potgorica.JPG ( 31.2KB )
Număr de descărcări: 60[ Ce parere aveti ? QUOTE (alexxxxx @ Dec 11 2008, 21:22)  diferenta de drum prin munte nu sta pe teritoriul Muntenegrului, unde ai de ales intre drumul pe coasta si drumul prin munti, ci pana la intrarea in Muntenegru si in Muntenegru pana la Podgorica. Sunt cam 400 de km, dupa cum zicea si Mihai. Eu vara am facut cam 19-20h pana in Bar, din Bucuresti. Drumul pe coasta e foarte ok, nu mai vorbim de spectaculos. 2 benzi / sens la urcare, etc, deci ok. Alex, multumesc mult de sfaturi. Drumul de dus va fi parcurs in 2 zile , in locurile frumoase vreau sa oprim sa ne bucuram de peisaje, n-are sens sa tragem ca nebunii atatia km intr-o zi. Ce spui de traseul pus ceva mai sus ? Sa vina primavara !! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Acest mesaj a fost modificat de dustitw: 11th December 2008, 22:57
|
|
|
|
|
|
|
|
12th December 2008, 08:46
|
Member

|
Pe traseul ala am mers si eu pana la mare in Muntenegru. E absolut ok, dar destul de obositor in partea muntoasa, totusi foarte, foarte frumos. Am facut traseul de 2 ori. Referitor la drumul spre Bar, la ceva timp dupa ce parasesti Podgorica drumul merge inainte, prin munti, spre Budva, iar in stanga se face o "varianta" spre Bar. Ideea e ca pe varianta asta muntenegrenii au construit un tunel, lung de vreo 4 km si ceva, care pur si simplu taie muntele si iese direct spre mare. La momentul respectiv o sa fii destul de acrita de serpentine si munti, asa ca probabil si tu vei alege varianta asta, desi e un ocol de cativa km. Asta-vara taxa pentru tunel era de 2,5 E parca, deci nu-i o avere. Ma rog, te decizi la fata locului...
|
|
|
|
|
|
|
|
12th December 2008, 11:50
|
Junior
Data înscrierii: 16-June 07
ID membru: 191 954

|
QUOTE (dustitw @ Dec 11 2008, 22:39)  Pana la urma, ca sa evit zona Kosovo, m-am gandit la traseul acesta ( cred ca e acelasi cu cel parcurs de tine ): Bucuresti - Drobeta-Turnu-Severin - Miloseva Kula - Cacak - Uzice - Bijelo Polje - Potgorica - Dubrovnik Ce nu inteleg e cum ai ajuns in Bar? Conform ViaMichelin, Barul se lasa in jos fata de drumul spre Budva, Dubrovnik. Iata, am facut si o poza :
potgorica.JPG ( 31.2KB )
Număr de descărcări: 60[ Ce parere aveti ? Eu am mers spre Bar deoarece am stat 3 zile in Ulcinj aproape de granita cu Albania si dupa aceea am plecat spre Dubrovnik. Alex, multumesc mult de sfaturi. Drumul de dus va fi parcurs in 2 zile , in locurile frumoase vreau sa oprim sa ne bucuram de peisaje, n-are sens sa tragem ca nebunii atatia km intr-o zi. Ce spui de traseul pus ceva mai sus ? Sa vina primavara !! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) Eu am mers spre Bar deoarece am stat 3 zile in Ulcinj aproape de granita cu Albania si dupa aceea am plecat spre Dubrovnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
30th December 2008, 15:47
|
Member
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 22-November 08
ID membru: 391 100

|
vor sa plece ai mei in serbia maine sa faca revelionu la niste prieteni asigurare la masina vor sa faca maine ca nu mai au am inteles ca nu este nicio problema mai sunt alte taxe aplicate daca treci in serbia cu masina? pe la portile de fier 1 vor trece multumesc si astept un raspuns cat mai repede
|
|
|
|
|
|
|
|
30th December 2008, 18:29
|
Member
Data înscrierii: 5-January 08
Locație: Romania:P
ID membru: 268 933

|
doar pe autostrada am platit numai ca nu mai stiu exact cat,oricum nu multi bani,dar e groaznica vama noastra la portile de fier.sper sa aiba nervi de otel ai tai pt ca nu sunt in ue sa faca rca la o firma care are acoperire si pe serbia(noi am facut cred ca la BTA) ,dar sa intrebe inainte si am mai facut la Generali asigurare de sanatate pt ca din nou nefiind in UE platesc ei toate serviciile. Detectorul nu e permis si au pistoale radar,nasol rau,asa ca mai bine sa mearga cuminti.
Acest mesaj a fost modificat de anonima1: 30th December 2008, 18:32
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|