Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

49 V  « < 37 38 39 40 41 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cu trenul prin Europa
Iuliux
mesaj 9th March 2009, 21:26
Mesaj #685

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 13-March 05
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

QUOTE (MiG29 @ Mar 9 2009, 12:07) *
P.S. Eu am ajuns de la Stockholm la Pisa cu 11 trenuri si un feribot (si asta in mai putin de 24 de ore) (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)

Poti sa postezi intinerariul? bahn.de te contrazice :-S
Go to the top of the page

+Quote Post
nirrti
mesaj 9th March 2009, 23:26
Mesaj #686

Junior

Data înscrierii: 28-December 05
ID membru: 58 911

mersi celor care mi-au dat sfaturi (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/mellow.gif)

+Quote Post
MiG29
mesaj 10th March 2009, 01:45
Mesaj #687

Junior

Data înscrierii: 16-December 02
Locație: Constantza
ID membru: 2 608

QUOTE (Iuliux @ Mar 9 2009, 21:26) *
Poti sa postezi intinerariul? bahn.de te contrazice :-S

Stockholm-Malmo-Copenhaga-Rodby apoi cu Ferry pana la Putgarten -Lubeck-Hamburg-Frankfurt-Basel-Zurich-Milano Centrale-Genova Porta Principe-Pisa Centrale. Am plecat vineri dimineata din Stockholm la 6h21 cu X2000( care ar fi trebuit sa ajunga la Copenhaga in timp sa prind EC-ul de Hamburg, dar s-a stricat dupa plecare si aa vut intarziere 2 ore, asa am fost nevoit sa cobor la Malmo, de acolo 2 regiouri pana la Rodby, ferry, regiobahn pana la Lubeck si IR pana la Hamburg, la marele fix sa prind ICE-ul de Frankfurt) si am ajuns in Pisa sambata pe la 12 noaptea. Am stat vreo 2 ore in Hamburg, vreo 6 in Zurich, o ora in Arth Goldau, o ora in Lucerna,o ora in Milano si inca 2 ore in Genova. Deci asta inseamna cam 24 de ore cu trenul:D

+Quote Post
yapy
mesaj 10th March 2009, 10:13
Mesaj #688

Member

Data înscrierii: 21-September 06
Locație: Bucharest
ID membru: 98 299

postez si eu o varianta d-ale mele

pentru mers in budapesta: decat sa dati 100 euro dus-intors pe bucuresti-budapesta mai bine o luati ca mine, cu accelerat bucuresti-arad (care, cu carnet de student, m-a costat 50 ron dus-intors, parca) si arad-budapesta dus-intors e 120 ron.
din keleti (BUD) am luat tramvaie pana la Nyugaty si de acolo alt tren pana in Ferihegy. de acolo avion pana in Sandefjord (NOR)
de acolo tren pana in Drammen
de acolo autobuz pana in Honefoss
de acolo tren pana in Bergen.

si uite asa am platit 170 euro pana in norvegia si inapoi. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) )
p.s. imi cer scuze daca o parte din post este off-topic

Acest mesaj a fost modificat de yapy: 10th March 2009, 10:19

+Quote Post
vivenda1
mesaj 13th March 2009, 21:44
Mesaj #689

Junior

Data înscrierii: 15-March 08
Locație: bucuresti
ID membru: 302 282

QUOTE (baxter777 @ Feb 13 2009, 18:22) *
Am si eu o mare rugamite la voi, Cine a fost cu trenul "Dacia" de la Bucuresti la Viena , poate sa-mi spuna si mie ce inseamna "dubla" ? Suntm 4 persoane si am cumparat bilet la vagonul de dormit intr-o "dubla" . Stie cineva ce inseamna cum arata aceasta dubla ? Locurile pe bilet sunt cam aiurea ... 60,61,41m42... ceva de genul. Sper sa se gaseasca cineva sa-mi raspunda. Ms !

Ai grijă la încuiatul ușii pe teritoriul ungar ! Au fost cazuri... Nu mi s-a întâmplat mie dar e bine să faci cu schimbul la dormit ! Drum bun !

+Quote Post
alfonsinho
mesaj 20th March 2009, 10:33
Mesaj #690

Junior

Data înscrierii: 16-January 08
ID membru: 274 471

salutare
cum ajung din dortmund la rotterdam cu trenul? de unde imi recomandati sa cumpar bilet, sa iau de acolo sau sa imi rezerv de pe net?

astept sfaturi, multumesc

+Quote Post
kiki1
mesaj 20th March 2009, 16:37
Mesaj #691

Junior

Data înscrierii: 23-May 08
ID membru: 329 708

QUOTE (alexxxxx @ Feb 7 2009, 11:33) *
daca te duci cu sotia mai scade pretul cu inca vreo 40 de euro, de la pretul total. Uita-te pe site-ul cfrcalatori.ro, pt o pers. biletul costa 162 E Buc-Praga, pt 2 costa 278 parca, si tot scade pe masura ce sunt mai multe persoane. Iar cu banii de motorina nu e chiar asa, tre sa dormi undeva pe drum si la dus si la intors, deci mai adauga vreo 80 de E pt cazare, plus confort, uzura masinii, vignete, oboseala, riscuri, etc. E alegerea ta.

Reducerea nu este valabila la trenurile internationale!

+Quote Post
yapy
mesaj 23rd March 2009, 12:09
Mesaj #692

Member

Data înscrierii: 21-September 06
Locație: Bucharest
ID membru: 98 299

QUOTE (alfonsinho @ Mar 20 2009, 10:33) *
salutare
cum ajung din dortmund la rotterdam cu trenul? de unde imi recomandati sa cumpar bilet, sa iau de acolo sau sa imi rezerv de pe net?

astept sfaturi, multumesc

se intra pe google... se scria "german railways" , se intra pe deutsche Bahn... se dadea un search si se afla:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe....button.suchen=

ciao

+Quote Post
alexxxxx
mesaj 23rd March 2009, 22:06
Mesaj #693

Member

Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

QUOTE (kiki1 @ Mar 20 2009, 16:37) *
Reducerea nu este valabila la trenurile internationale!

repet, scrie pe site, e testata personal, reducerea de care vorbesc eu (si pentru Praga, si pt Germania cu Sparpreis) cu tarife care scad (pe persoana) pe masura ce grupul e mai mare e perfect valabila, si normal ca este valabila pe trenurile internationale din moment ce se refera la calatorii in alte tari decat Romania.

Daca nu stiti ce si cum, va rog nu va mai dati cu parerea, nu de altceva dar sa evitam dezinformarea.

+Quote Post
alfonsinho
mesaj 3rd April 2009, 10:46
Mesaj #694

Junior

Data înscrierii: 16-January 08
ID membru: 274 471

acolo nici nu-mi afiseaza pretul.. tot unknown price imi scrie, dar oricum nu mai conteaza ca mi-am rezervat de pe nshispeed.nl. ma costa 44 de euro dus intors (dortmund - rotterdam) si trebuie sa schimb trenul de 2 ori.
mersi

+Quote Post
paulmarius
mesaj 13th April 2009, 13:43
Mesaj #695

Junior

Data înscrierii: 13-April 09
ID membru: 443 691

daca cumpar balkan flexipass pot sa fac o calatorie pana in turcia de ex apoi sa ii dai la alta pers sa se duca cu acelasi bilet?
(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
singuraticul
mesaj 13th April 2009, 14:16
Mesaj #696

Junior

Data înscrierii: 16-February 07
Locație: bucuresti
ID membru: 143 520

QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 13:43) *
daca cumpar balkan flexipass pot sa fac o calatorie pana in turcia de ex apoi sa ii dai la alta pers sa se duca cu acelasi bilet?

din cite stiu eu acet bilet este nominal,deci nu se poate imprumuta.

+Quote Post
mr-bek
mesaj 13th April 2009, 15:24
Mesaj #697

Junior

Data înscrierii: 3-October 08
Locație: Romania
ID membru: 375 999

QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 14:43) *

Nu poti, pentru ca e nominal, se completeaza pe baza pasaportului de catre agentia cfr, practic numele tau este imprimat pe bilet.

+Quote Post
paulmarius
mesaj 13th April 2009, 20:11
Mesaj #698

Junior

.ms mult pt ajutor.lucrez la cfr si am inteles ca am o calatorie pe an gratis.in ce tari pot calatori ,sau pot lua un balkan flexipass sau interrail cu reducere sau cum este ?

+Quote Post
mr-bek
mesaj 13th April 2009, 22:47
Mesaj #699

Junior

QUOTE (paulmarius @ Apr 13 2009, 21:11) *
.ms mult pt ajutor.lucrez la cfr si am inteles ca am o calatorie pe an gratis.in ce tari pot calatori ,sau pot lua un balkan flexipass sau interrail cu reducere sau cum este ?

nu stiu exact care este regimul de calatorie pentru angajatii cfr, dar iti pot spune care este pentru noi ceilalti (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
balkan passul este valabil doar in tarile din balcani, in principiu romania, turcia, grecia, bulgaria, serbia macedonia si muntenegru. Pentru preturi si validitate, uitate pe www.cfrcalatori.ro, sectiunea trafic international/oferte. Eu iti citez

"Clasa a II-a
Valabilitate Tineri (<26 ani) Adulti Seniori (>60 ani)
5 zile dintr-o luna (Flexi) 51 € 86 € 69 €
10 zile dintr-o luna (Flexi) 86 € 152 € 121 €
15 zile dintr-o luna (Flexi) 103 € 181 € 145 €
Clasa I-a
Valabilitate Tineri (<26 ani) Adulti Seniori (>60 ani)
5 zile dintr-o luna (Flexi) 70 € 117 € 92 €
10 zile dintr-o luna (Flexi) 122 € 204 € 163 €
15 zile dintr-o luna (Flexi) 145 € 244 € 195 €
Copii de la 4 pana la 12 ani platesc jumatate din preturile pentru adulti.
În pretul acestei legitimatii de calatorie nu sunt incluse suplimentele pentru
trenurile IC.
Pentru rezervarea locului (vagon clasa, de dormit si cuseta) se plateste suplimentar
tariful de rezervare."

Interailul este asemanator, numai ca iti permite calatorii in orice tara din Europa (cu exceptia Rusiei si a tarilor baltice). Este insa mai scump decat Balkan, iar daca vrei sa calatoresti intr-o tara din regiunea noastra, normal ca este mai recomandabil sa folosesti Balkan pass-ul decat Interrail. Detalii despre interrail gasesti de asemenea la site-ul mentionat mai sus. Totusi ca sa iti scurtez munca, citez:

"Tarile în care este valabil InterRail Global Pass–ul sunt: Austria, Belgia,
Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Finlanda,
Franta, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie,
Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Ro mânia,
Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria. Participa de
asemenea si compania maritima ATTICA – traversare maritima între Grecia si
Italia.
Cu InterRail Global Pass se poate calatori în toata Europa, optând pentru
varianta flexibila (utilizare 5 zile din 10 zile de valabilitate sau 10 zile din 22
zile de valabilitate) sau pentru varianta continua (utilizare 22 zile continuu sau
1 luna de zile continuu).
In plus calatorul primeste o harta cu reteaua feroviara europeana si un
„Ghid de calatorie InterRail”.
Este o legitimatie de calatorie nominala si este valabila numai însotita de
pasaport sau un act de identitate.
Preturi pentru InterRail Global Pass
ADULT TANAR COPIL
Cl. I-a Cl. a II-a Cl. a II-a Cl. a II-a
5 zile din 10 zile valabilitate (Flexi) 329 € 249 € 159 € 124,50 €
10 zile din 22 zile valabilitate
(Flexi)
489 € 359 € 239 € 179,50 €

22 zile continue 629 € 469 € 309 € 234,50 €
1 luna continua 809 € 599 € 399 € 299,50 €

Desi InterRail Pass ofera acces nelimitat de calatorie în tarile participante,
anumite trenuri necesita rezervarea unui loc care se plateste suplimentar."

detalii si pe www.interrailnet.com

repet, acestea sunt tarifele normale, nu stiu ce fel de reduceri se aplica la personalul cfr.

De asemenea recomand cu caldura www.seat61.com,, gasesti detalii despre toate caile ferate din Europa si nu numai

+Quote Post
paulmarius
mesaj 14th April 2009, 17:26
Mesaj #700

Junior

la vara trebuie sa plec in america .ma gandeam sa iau trenu pana in paris ,cred ca e mai ieftin daca iau avionul din paris decat daca as pleca din rom cu avionu.cam cat costa un bilet din Romania la Paris cu trenu si cate ore fac?

+Quote Post
mr-bek
mesaj 14th April 2009, 18:11
Mesaj #701

Junior

QUOTE (paulmarius @ Apr 14 2009, 18:26) *
la vara trebuie sa plec in america .ma gandeam sa iau trenu pana in paris ,cred ca e mai ieftin daca iau avionul din paris decat daca as pleca din rom cu avionu.cam cat costa un bilet din Romania la Paris cu trenu si cate ore fac?

parerea mea este ca ar trebui sa iti iei un bilet de avion la blue air sau wizz air pt paris, ca iesi sigur mai ieftin
dar daca insisti cu trenul...
pai, conform site-ului cfr, bucuresti paris cu trenul este 320 de euro dus intors (bilet simplu, nu include cusetele, care sunt cam 20-30 de euro, in functie de tipul ales), sau ca sa iesi mai ieftin, ai putea sa iei si un Interail pt 5 zile, care te ar costa 249 de euro, plus cei 20-30 de euro la cuseta. In rest nu ai mai plati nimic, pt ca in Austria si Germania, posesorii de Interail nu mai platesc suplimentar locurile (e optional acest lucru)

Acum traseul ar fi cam asa (pt dus)
Ziua I: plecare Buc. Nord, ora 16.45
Ziua II: Ajungi in Viena la 08.59 si ai la 10. 40 tren pana la Frankfurt, unde ajungi la 17.36
La 19.01 ai spre Paris, unde ajungi in la 22.53
In total 31 ore

Totusi, pt a vedea toate variantele, intra pe www.dbahn.de (site-ul CFR-ului german), selecteaza lb engleza si vei acces la mersul trenurilor al tuturor tarilor din Europa si poti selecta sa iti caute ei toate variantele de trenuri pe ruta Bucuresti-Paris si retur.

+Quote Post
paulmarius
mesaj 14th April 2009, 18:25
Mesaj #702

Junior

deci e mai ieftin cu avionu .pai si cam cat e pana la paris ?cu trenu fac si cam mult ,si tre sa ajung mai repede.era mai frumos cu interrail ca puteam sa si vizitez ,dar timpu nu o sa-mi permita.aaa si interail cred k e 160 euro (am sub 26 ani) ms mult

Acest mesaj a fost modificat de paulmarius: 14th April 2009, 18:27

+Quote Post

49 V  « < 37 38 39 40 41 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 10:02
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia