|
  |
Cu trenul prin Europa |
|
|
|
|
3rd September 2008, 07:47
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 26-May 08
ID membru: 330 106

|
QUOTE (ergon @ Aug 18 2008, 15:15)  Buna ziua tuturor ! Indraznesc si eu o intrebare, adresata in special celor care au calatorit cu trenul la Istanbul. Voi pleca la inceputul lui octombrie. Teoretic trenul ajunge la Istanbul la ora 8 dimineata. De aici vom zbura spre Amman, avionul plecand la orele 14,20. In aeroport ar trebui sa fiu in jur de 12,30. Emotiile mele sunt legate de posibilele intarzieri ale trenului. Cei care ati fost, ati avut intarzieri notabile ? Pot aparea probleme la vama turca ? As avea la "dispozitie" maximum 4 ore de intarziere... Multumesc ! Vreau si eu sa plec la sfarsitul lui octombrie la Istanbul si ma intereseaza cat ai dat pe biletul de tren dus-intors si de unde l-ai cumparat.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd September 2008, 11:46
|
Junior
Data înscrierii: 27-July 06
ID membru: 88 344

|
QUOTE (plimbarici @ Sep 3 2008, 08:47)  Vreau si eu sa plec la sfarsitul lui octombrie la Istanbul si ma intereseaza cat ai dat pe biletul de tren dus-intors si de unde l-ai cumparat. Salut ! 460 RON dus-intors, din care 300 biletul si 160 locul in vagon de dormit de 3 persoane. M-am "procopsit" cu Balkan Flexipass, pentru ca tipa de la agentie mi-a zis ca ies mai bine asa. In aia 300 RON am dreptul la 5 calatorii. Din pacate nu voi avea cum sa profit de oferta... Biletele le-am luat de la agentie CFR (Bucuresti) - aia mare, din centru. Bafta ! | |
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd September 2008, 21:30
|
Junior
Data înscrierii: 7-September 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 95 758

|
QUOTE (ergon @ Sep 3 2008, 12:46)  M-am "procopsit" cu Balkan Flexipass, pentru ca tipa de la agentie mi-a zis ca ies mai bine asa. In aia 300 RON am dreptul la 5 calatorii. Din pacate nu voi avea cum sa profit de oferta... Cum nu? Depinde cate zile mai ai...poate fi folosit si pe teritoriul Romaniei, du-te la gara si cere bilet cu el (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
4th September 2008, 07:32
|
Junior

|
QUOTE (mirwoona @ Sep 3 2008, 22:30)  Cum nu? Depinde cate zile mai ai...poate fi folosit si pe teritoriul Romaniei, du-te la gara si cere bilet cu el (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/biggrin.gif) Stiu ! Din pacate nu mai cand si cum sa ma plimb...asa ca restul de calatorii sunt in van...
|
|
|
|
|
|
|
|
4th September 2008, 19:52
|
Junior
Data înscrierii: 13-May 07
Locație: 44°20 N 23°49 E
ID membru: 179 100

|
Stie cineva cat costa trenul dus-intors de la granita Romaniei pana la Budapesta?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th September 2008, 20:03
|
Junior
Data înscrierii: 7-September 06
Locație: Bucuresti
ID membru: 95 758

|
QUOTE (Hey23 @ Sep 4 2008, 20:52)  Stie cineva cat costa trenul dus-intors de la granita Romaniei pana la Budapesta? Arad Budapesta costa 29 de euro dus intors. loc normal, la scaune.
|
|
|
|
|
|
|
|
19th September 2008, 22:05
|
Junior
Data înscrierii: 16-February 07
Locație: bucuresti
ID membru: 143 520

|
vreau sa merg cu trenul in oct in istanbul,mi-am reervat o camera la un hotel de acolo si cind merg la cfr sa iau biletele pt tren aflu ca un bilet dus-intors la vagon de dormit cu 3 paturi( noi fiind doar 2) este 555 lei.din cite am citit aici pe forum biletul este de 460 lei parca zicea cineva.cind am intrebat dak este la cls a 2 adik la 3 paturi mi-a aruncat o vb asa... (doar nu a zis "hai afara ca am si alta treaba") ca dak luam la 3 paturi noi 2( eu si prietena mea) trb sa dormit in compartimente diferite. (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/ohmy.gif) si cind intrebam dak tariful pe care ni l-a zis este la cls a 2 si nu la cls 1 ea zicea ca este 555 biletul pina in istanbul si atit.
in cele din urma am plecat mai mult nedumerit decit lamurit.acum va intreb si eu:atit este biletul pin ain ist la vagon de dormit cu 3 paturi? si ce alte optiuni de a lua bilete la tren pres ist mai am? multumesc si astept sfaturi. | |
Acest mesaj a fost modificat de singuraticul: 19th September 2008, 22:07
|
|
|
|
|
|
|
|
20th September 2008, 14:58
|
Geniu umil
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 8-October 06
Locație: Eforie-Sud
ID membru: 101 375

|
QUOTE (singuraticul @ Sep 19 2008, 23:05)  vreau sa merg cu trenul in oct in istanbul,mi-am reervat o camera la un hotel de acolo si cind merg la cfr sa iau biletele pt tren aflu ca un bilet dus-intors la vagon de dormit cu 3 paturi( noi fiind doar 2) este 555 lei.din cite am citit aici pe forum biletul este de 460 lei parca zicea cineva.cind am intrebat dak este la cls a 2 adik la 3 paturi mi-a aruncat o vb asa... (doar nu a zis "hai afara ca am si alta treaba") ca dak luam la 3 paturi noi 2( eu si prietena mea) trb sa dormit in compartimente diferite. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/ohmy.gif) si cind intrebam dak tariful pe care ni l-a zis este la cls a 2 si nu la cls 1 ea zicea ca este 555 biletul pina in istanbul si atit. in cele din urma am plecat mai mult nedumerit decit lamurit.acum va intreb si eu:atit este biletul pin ain ist la vagon de dormit cu 3 paturi? si ce alte optiuni de a lua bilete la tren pres ist mai am? multumesc si astept sfaturi. Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti. Doar la cuseta puteti calatori impreuna, insa cuseta este considerata clasa a II-a si este de 4 si 6 locuri. Tarifele dus-intors sunt 83,13 euro/pers. la care se mai adauga suplimentul de cuseta de 6 locuri 9,4 euro/pers. Asta inseamna 92,5 euro/bilet. Conversia euro/leu se face la cursul zilei afisat de BNR. deci ar veni mai ieftin de 350 lei/persoana. La vagonul de dormit ajungi intr-adevar la suma care ti-a spus-o operatoarea de la casa de bilete. http://www.cfrcalatori.ro/imagini/file/int...mente%20pat.pdf
Acest mesaj a fost modificat de duculeana: 20th September 2008, 14:59
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 07:07
|
Junior

|
QUOTE (duculeana @ Sep 20 2008, 15:58)  Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti. Buna dimineata ! Eu voi calatori impreuna cu sotia si o foarte buna prietena. Am luat locuri in vagon de dormit de 3 persoane. La agentie nu ne-a intrebat nimeni nimic. Vrei sa spui ca exista riscul ca prietena noastra sa fie "repartizata" in alt vagon ? Mi se pare cel putin aberant...
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 09:12
|
Member
Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

|
Nu, duculeana a batut campii, fara suparare. La vagonul de dormit nu se accepta persoane de sex diferit decat daca iau intreaga cabina, logic. Normal ca daca vrei sa iei 2 locuri din 3 nu poti fi femeie+barbat fiindca o alta eventuala persoana s-ar simti inconfortabil daca ar calatori singura si ar fi obligata sa imparta cabina si cu cineva de sex opus (daca ar pleca o femeie singura intr-o cabina de 3 persoana din care una ar fi barbat poate nu i-ar conveni). Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ). Daca sunt 2 persoane de sexe diferite, trebuie sa ia musai o cabina de 2 paturi, sau la cuseta, unde nu se aplica regula de mai sus.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 09:31
|
Junior

|
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 10:12)  Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ). Multumesc, ma gandeam si eu ca ar fi culmea... Am mers de multe ori la cusete de doua locuri, fiind prima oara cand mergem in trei.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 11:26
|
Geniu umil

|
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 10:12)  Nu, duculeana a batut campii, fara suparare. La vagonul de dormit nu se accepta persoane de sex diferit decat daca iau intreaga cabina, logic. Normal ca daca vrei sa iei 2 locuri din 3 nu poti fi femeie+barbat fiindca o alta eventuala persoana s-ar simti inconfortabil daca ar calatori singura si ar fi obligata sa imparta cabina si cu cineva de sex opus (daca ar pleca o femeie singura intr-o cabina de 3 persoana din care una ar fi barbat poate nu i-ar conveni). Asa ca: daca ati luat toata cabina voi 3, nu intreaba nimeni nimic, logic, e treaba voastra cum calatoriti. Ar fi foarte tare sa te intrebe de certificatul de casatorie la cfr (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif) ). Daca sunt 2 persoane de sexe diferite, trebuie sa ia musai o cabina de 2 paturi, sau la cuseta, unde nu se aplica regula de mai sus.Si unde am batut eu campii mai? Tu nu vezi ca el in primul post a zis ca sunt doar ei doi si vor sa ia o cabina de 3 paturi? (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) De-abia pe urma a zis ca mai e vorba de inca o persoana! Tu crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza sau cum? Am luat informatiile alea de pe site-ul oficial CFR Wasteel, asa ca n-am batut nici un camp!
Acest mesaj a fost modificat de duculeana: 22nd September 2008, 11:27
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 12:06
|
Member

|
QUOTE (duculeana @ Sep 20 2008, 15:58)  Intr-adevar asa este la vagonul de dormit! Nu sunt permise in acelasi compartiment persoane de sex diferit, decat daca sunt casatoriti. Ai batut campii grav la faza cu certificatu' de casatorie. Drept urmare au aparut si confuzii, ca in cazul lui ergon. Daca imi dai link de unde vrei tu ca trebuie sa fiu casatorit cu prietena ca sa putem lua o cabina de vd ma inclin. Asa ca las-o asa cum a cazut...
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 12:34
|
Junior
Data înscrierii: 16-February 07
Locație: bucuresti
ID membru: 143 520

|
aoleeuuu nu v amai certati.. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/mellow.gif) deci sa inteleg ca eu si prietena mea nu putem lua un vagon de dormit decit acela de 2 paturi,considerat cls 1 si care este 555 lei;sau putem lua cuseta si acolo nu conteaza cu cine dormi. dar se poate lua un vag. de dormit de 3 paturi dar : eu cu prietena mea si un amic ( care nu va merge cu noi,ci doar face rezervarea pt a ocupa acel pat liber-acel amic lucreaza la cfr si are gratis trenul dar numai in tara...)?deci va lua la vag de dormit bucuresti-giurgiu... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) exista posibilitatea sa bage pe cineva pe parcurs cu noi?
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 12:43
|
Member

|
ai inteles perfect. Nu stiu daca ii da pat prietenului pe Bucuresti-Giurgiu, dar merita incercat. Posibilitate sa baga pe cineva e practic nula.
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 13:03
|
Geniu umil

|
QUOTE (alexxxxx @ Sep 22 2008, 13:06)  Ai batut campii grav la faza cu certificatu' de casatorie. Drept urmare au aparut si confuzii, ca in cazul lui ergon. Daca imi dai link de unde vrei tu ca trebuie sa fiu casatorit cu prietena ca sa putem lua o cabina de vd ma inclin. Asa ca las-o asa cum a cazut... Vagoanele de dormit clasa 1-a: Aceste vagoane au compartimente ce contin 1 sau 2 paturi. Compartimentele cu 1 pat sunt denumite generic “cabine single” si sunt cele mai scumpe, oferind in schimb intimitate si spatiu mai mare. Compartimentele cu 2 paturi sunt denumite in mod obisnuit “cabine clasa 1-a” si sunt identificate de cele mai multe ori cu codul T2. Un lucru esential de stiut este faptul ca la aceste cabine, rezervarile se fac in functie de sexul calatorului, nefiind admise persoane de sex diferit in aceeasi cabina cu exceptia cuplurilor casatorite. SursaAltadata sa nu mai ma contrazici, OK? (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 13:24
|
Member

|
Te mai contrazic si altadata, stai linistit. Informatiile de pe site-ul ala sunt bune, cu exceptia mentionata de tine. Am calatorit de f. multe ori si in tara si in afara cu vag. de dormit si crede-ma ca nu-ti cere NIMENI certificatul de casatorie daca cumperi intreaga cabina. Asa ca nu mai crede ce e scris pe toate site-urile si rezuma-te la informatii first-hand. Nu de altceva, dar nu vrem sa fortam niste cupluri sa se casatoreasca pentru a merge impreuna cu trenul, nu? (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd September 2008, 13:29
|
Junior

|
QUOTE (duculeana @ Sep 22 2008, 12:26)  Tu nu vezi ca el in primul post a zis ca sunt doar ei doi si vor sa ia o cabina de 3 paturi? (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) De-abia pe urma a zis ca mai e vorba de inca o persoana! Tu crezi ca eu vorbesc in necunostinta de cauza sau cum? Am luat informatiile alea de pe site-ul oficial CFR Wasteel, asa ca n-am batut nici un camp! Imi pare rau de confuzia creata, dar nu este vina mea. Ai confundat postul meu in care intrebam daca amica noastra poate calatori cu noi intr-un vagon de dormit de 3 locuri cu cel al userului "singuraticul". O zi buna !
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|