|
  |
Cu trenul prin Europa |
|
|
|
|
31st May 2008, 17:51
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 13-March 05
Locație: Brasov
ID membru: 32 337

|
Cuseta dus, clasa a 2-a (suspect ca au si cuseta clasa 1). Pentru normal verifica pe site. Eu parca am vazut 80 euro insa nu mai verific.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd June 2008, 16:16
|
Member
Data înscrierii: 31-March 05
Locație: cluj napoca
ID membru: 33 673

|
QUOTE (alin_ro @ May 31 2008, 17:26)  dus-intors? de fapt , banuiesc ca la cuseta doar dus. Si un bilet normal?
http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Eur...rland/index.jsp Aici zice ca mai au si oferte speciale la 29 euro clasa a 2-a, 39 euro in cuseta de 6 locuri, 49 euro in cuseta de 4 locuri. Sper sa te ajute. Logic preturile sunt doar dus.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd June 2008, 22:02
|
Junior
Data înscrierii: 12-May 08
ID membru: 325 424

|
Dupa ce am citit 99% di postarile de pe forum am ajuns la concluzia ca cea mai nimerita statiune pentru familia mea este Platamonas dar voi merge cu trenul si nu stiu unde trebuie sa cobor .Trenul Bucuresti-Atena are statii la Leptokaria si Rapsani, va rog mult daca a fost cineva si stie care statie este mai apropiata de Platamonas si eventual exista autobuze pana in statiune.Am un copil mai mic si n-as vrea sa-l plimb 4-5 km pe jos.Va multumesc pentru ajutor
|
|
|
|
|
|
|
|
10th June 2008, 15:20
|
Member

|
In final am decis sa merge cu trenul in Grecia ca n-avem chef de condus n'spe ore din Cluj. Asa ca vom ajunge dimineata la 5 in Salonic; din cate am verificat primul bus catre Hanioti pleaca la 06:45. Nu am aflat insa daca autogara este langa gara din Salonic sau trebuie sa ne deplasam si prin Salonic ca sa ajungem la acest autobuz. Stie cineva cum e mai bine sa facem?
|
|
|
|
|
|
|
|
11th June 2008, 10:26
|
Member
Data înscrierii: 6-February 04
ID membru: 11 136

|
langa gara din Salonic e o mare autogara (lipita de autogara). In cel mai rau caz, trebuie sa schimbi autobuzul (mai e o autogara mare pentru extraurban la Ikea, eu am luat un autobuz pana acolo (nr. 2) si de-acolo am luat altceva pana intr-o statiune). Eu am intrebat la dispecer despre unde vreau sa ajung si mi-a spus numarul autobuzului. Un bilet e 0,5 euro si e valabil 70 de minute, pe orice linii, intra sau interurbane. Poti sa cumperi bilet din statie sau direct din automatul din autobuz, la 0,6 euro insa. Hope it helps...
Acest mesaj a fost modificat de alexxxxx: 11th June 2008, 10:27
|
|
|
|
|
|
|
|
12th June 2008, 16:44
|
Member

|
QUOTE (alexxxxx @ Jun 11 2008, 10:26)  Hope it helps... Da, ajuta, merci mult de tot. Aveam o banuiala ca nu e aceeasi autogara dar nu eram sigura.
|
|
|
|
|
|
|
|
15th June 2008, 18:06
|
Junior
Data înscrierii: 13-May 07
Locație: 44°20 N 23°49 E
ID membru: 179 100

|
| Stie cineva cat costa trenul de la Bucuresti la Moscova? (doar dus) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
16th June 2008, 05:58
|
Member

|
vreo 80 de euro la vagon de dormit 2/cabina.. Informeaza-te pe www.cfrcalatori.ro
|
|
|
|
|
|
|
|
16th June 2008, 19:34
|
Junior
Data înscrierii: 21-August 05
ID membru: 44 548

|
Salutare tuturor! Stie cineva daca exista posibilitatea sa calatoresc cu trenul din Romania pana in Croatia?
|
|
|
|
|
|
|
|
17th June 2008, 13:48
|
Junior
Data înscrierii: 2-March 06
ID membru: 68 080

|
Salutare Am si eu o intrebare legata de InterRail. In cazul in care imi achizitionez un Global Pass pt "5 days in 10 days", cum se face la completarea datelor? De exemplu, daca am o calatorie Budapesta - Viena ce incepe la 22.00 si se termina la 01.00 (orele sint inventate (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ), se completeaza doar prima zi, doar a doua, sau ambele? De asemenea, daca am o calatorie ce incepe la, sa zicem, 14.00 si se termina a doua zi dimineata devreme, se trec ambele zile? Multumesc mult (IMG: style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
17th June 2008, 15:33
|
Member

|
la interrail si la majoritatea passurilor (d.ex. balkan flexipass) completarea se face in felul urmator: daca trenul pleaca dupa ora 19 si in statia unde se coboara se ajunge a doua zi, se trece ziua urmatoare plecarii trenului. Daca plecarea e inainte de ora 19, se completeaza 2 zile, teoretic. Practic, il lasi necompletat si deobicei nasu' iti bifeaza doar o zi, sau niciuna. Experimentat varianta asta cu balkan flexipass, si prin balcani asa s-a intamplat (la greci nu mi-a bifat nici o zi, la turci the same si la romani o zi in loc de doua). Din Romania in Croatia se poate calatori cu trenul, in general se poate calatori cu trenul intre orice puncte intre care exista legatura feroviara. Depinde unde in Croatia vrei sa ajungi. Daca vrei in Zagreb, exista si legatura directa (cu trenul Venezia, pleaca dimineata pe la 6 si ceva de la noi), sau poti sa schimbi in belgrad sau Budapesta sau Viena, la alegere. Daca vrei in alta localitate, te interesezi pe www.reiseauskunft.bahn.de .
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2008, 08:44
|
Junior
Data înscrierii: 23-September 07
Locație: Bayern, Germany
ID membru: 229 368

|
stie cineva unde pe internet as putea gasi preturile si rutele trenurilor cu detinatia germania? caut degeaba............. multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2008, 11:01
|
Member

|
uita-te pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea international pentru preturi. Pentru mersul trenurilor uita-te pe www.reiseauskunft.bahn.de.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2008, 11:14
|
Junior
Data înscrierii: 1-October 07
Locație: Comuna fruntasa a tarii
ID membru: 232 504

|
QUOTE (cristane @ Jun 17 2008, 14:48)  Salutare Am si eu o intrebare legata de InterRail. In cazul in care imi achizitionez un Global Pass pt "5 days in 10 days", cum se face la completarea datelor? De exemplu, daca am o calatorie Budapesta - Viena ce incepe la 22.00 si se termina la 01.00 (orele sint inventate (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) ), se completeaza doar prima zi, doar a doua, sau ambele? De asemenea, daca am o calatorie ce incepe la, sa zicem, 14.00 si se termina a doua zi dimineata devreme, se trec ambele zile? Multumesc mult (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) Din experienta proprie (am avut un InterRail pentru zona C europeana in 2006), nasii si pe la ei sunt foarte de treaba si daca te vad asa mai genul friendly backpacker e posibil sa nu iti stampileze fila cu calatoria cu data...multi dintre ei nici nu iti cer vreun ID. Sfatul meu e sa iei un permis care sa iti ofere calatorii nelimitate intr-o anumita perioada de timp...
|
|
|
|
|
|
|
|
21st June 2008, 15:11
|
Junior
Data înscrierii: 23-September 07
Locație: Bayern, Germany
ID membru: 229 368

|
Multumesc mult
|
|
|
|
|
|
|
|
25th June 2008, 13:36
|
Junior
Data înscrierii: 2-April 06
ID membru: 72 049

|
Salut, In toamna as dori sa ajung in Spania (Barcelona) si apoi sa plec catre Madrid. As prefera ca acest drum sa il fac cu trenul si pana acum singurele informatii pe care le am sunt despre cursele RenFe (CFR-ul lor (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) ) cu preturi de la min. 100 euro / pers (daca am interpretat eu bine informatiile de pe siteul lor) - acum banuiesc ca e vorba de niste trenuri mai speciale (gen TGV din franta), pentru ca pe la 60 de euro gasesc transport cu avionul (low cost). Daca aveti informatii mai detaliate despre transportul feroviar din spania please help. Intretimp ma mai documentez si eu sa vad ce se poate gasi.
|
|
|
|
|
|
|
|
25th June 2008, 13:57
|
Member

|
QUOTE (Berceni @ Jun 25 2008, 13:36)  Salut, In toamna as dori sa ajung in Spania (Barcelona) si apoi sa plec catre Madrid. As prefera ca acest drum sa il fac cu trenul si pana acum singurele informatii pe care le am sunt despre cursele RenFe (CFR-ul lor (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) ) cu preturi de la min. 100 euro / pers (daca am interpretat eu bine informatiile de pe siteul lor) - acum banuiesc ca e vorba de niste trenuri mai speciale (gen TGV din franta), pentru ca pe la 60 de euro gasesc transport cu avionul (low cost). Daca aveti informatii mai detaliate despre transportul feroviar din spania please help. Intretimp ma mai documentez si eu sa vad ce se poate gasi. Cred ca nu le merge site-ul foarte bine ca am incercat si eu sa cumpar bilete si imi tot da mesajul Error al obtener precios de plaza (F015)). Undeva scrie ca ar avea 2 tipuri de oferte speciala: oferta Web (60 % reducere daca cumperi cu minim 15 zile in avans) si oferta Estrella (40 % reducere daca cumperi cu 7 zile in avans). Pe lista de trenuri mie mi-a aparut si coloana de tarife promo si sunt puse ambele tarife promo pe unele plecari, dar nu am reusit sa merg mai departe din cauza erorii de mai sus. Mai incerc si maine. Vezi ca este si un tren de noapte care costa 40 de euro Estrella 00373.
|
|
|
|
|
|
|
|
25th June 2008, 14:33
|
Junior
Data înscrierii: 2-April 06
ID membru: 72 049

|
Eroarea apare din cauza certificatelor lor de la site, poti folosi IE sau daca folosesti Firefox poti adauga o exceptie sa accepte si acele certificate. Una peste alta siteul e praf, daca mergi pe versiunea engleza (care e 50/50 tradusa) si selectezi tren in octombrie iti zice ca ziua plecari tre' sa fie dupa data de azi - desi erorea reala e ca nu poti vedea programul trenurilor cu mai mult de 65 de zile inainte (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) . Cum ai reusit sa faci sa iti apara coloana de promo (am citi si eu de reducerile alea da' nu stiam daca ce e afisat e pret promo sau nu), mie imi afiseaza 2 coloane cu preturi (internet si estacion) si amble sunt cam la fel: tourist 105, first 158, club 189 Stiu trenul de noapte, insa la ala daca vrei cuseta tot la pretul ala te duce. Nu as avea pb. sa merg 9 ore ziua, dar noaptea e cam boring. Incep sa inclin spre avion (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Edit: Am aflat ca acele trenuri AVE sunt intradevar ceva gen TGV - de aia si preturile, dar alt tren "normal" si care sa mearga ziua nu au. Totusi distanta nu e asa mare.
Acest mesaj a fost modificat de Berceni: 25th June 2008, 14:35
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|