|
  |
Combina frigorifica / frigider |
|
|
|
|
27th July 2005, 09:23
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 20-June 05
ID membru: 39 446

|
Din cate am inteles eu, odata oxidat, argintul nu va mai avea aceleasi proprietati, concluzia e simpla....
Cat despre frigidere hidoase, nu va suparati pe mine, dar cred ca Beko sunt undeva in funtea clasamentului...
|
|
|
|
|
|
|
|
27th July 2005, 09:51
|
Senior Member
Grup: Banned by Moderators
Data înscrierii: 9-April 02
ID membru: 1 058

|
Ia-ti Gorenje.
Este singurul frigider de pe piata romaneasca ale carui modele se regasesc si pe piata vestica (Italia, Germania, Franta, etc) si asta spune mult.
Ba mai mult, are motoare Danfoss, cel mai bun fabricant de compresoare din lume.
Plus ca e si bine cladit, are aerisirea din tabla serioasa, nu din sirma cum e la altele...
Cind ajungi in magazin, roaga vinzatorii sa intoarca frigiderele cu partea motorului, vei intelege atunci, vazind diferentele. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th July 2005, 09:54
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 18-July 03
Locație: craiova city
ID membru: 4 918

|
eu iti recomand liebherr. in ro sunt singurii care ofera 4 ani garantie, vs 2 ani ceilalti. daca nu vrei liebherr e ok si gorenje.
ps: eu am whirlpool si are compresor matsushita. not that bad either, e vorba de performante, nu de firma.
|
|
|
|
|
|
|
|
27th July 2005, 14:50
|
Junior
Data înscrierii: 20-June 05
ID membru: 39 446

|
Cu riscul de a fi subiectiv, va dau cateva exemple despre cum se poate alege un produs atunci cand avem nevoie de el.
daca doresc autoturism sport aleg: am multi bani: - Ferrari - pentru ca sunt specializati in segmentul acesta, nu s-au apucat sa produca SUV-uri si orice ar spune ceilalti ei sunt sefii... am bani: Zonda, Masseratti, Porsche, Aston Martin, Jaguar, Mercedes, Audi, etc. am bani putini: Skoda, Renault, Hyunday, Dacia, etc.
daca doresc o camera foto aleg: am multi bani: Hasselblad - pentru ca sunt specializati in acest segment si nu s-au apucat sa produca imprimante sau copiatoare... am bani: Canon, Pentax, Olympus, Sony, etc. am bani putini: Samsung, Benq, Fuji, etc.
daca doresc un sistem audio sau TV aleg: am multi bani: Bang&Olufsen - pentru ca sunt specializati, foarte originali, calitate top, nu produc camere foto sau video... am bani: Marantz, Sony, Panasonic, Philips, etc. am bani putini: Samsung, LG, Schneider, etc.
daca doresc o masina de spalat rufe aleg: am multi bani: Miele - pentru ca sunt specializati, ei au inventat-o si au imbuntatit-o permanent si au o gama de unde poti alege... am bani: Schulthess, Dyson, Siemens, Bosch, AEG, etc. am bani putini: Whirlpool, Gorenje, Ariston, Indesit, Daewoo, Arctic, etc.
daca doresc o combina frigorifica aleg: am multi bani: Liebherr - fiindca sunt specializati, au o gama de aproximativ 300 de modele si nu s-au apucat sa produca masini de spalat, fiare de calcat sau cuptoare cu microunde (pentru cei care o sa se mire ii informez ca ei produc si pentru Miele, care nu are fabrica pentru frigidere, le brandeaza pe cele produse de Liebherr si umfla semnificativ pretul pentru asta) am bani: Siemens, Bosch, AEG, General Electric am bani putini: Gorenje, Whirpool, Ariston, Indesit, Arctic, etc.
imi cer scuze marcilor pe care din graba am omis sa le includ la categoriile de mai sus, oricum, la categoria "am multi bani" locurile sunt foarte limitate.
si fiindca topicul se refera la combine frigorifice va recomand ca atunci cand veti alege o combina frigorifica sa va uitati si la: clasa climatica (SN - ST - T), izolatia termica, calitatea materialelor in exterior dar si in interior, rafturi sertare, etc, cantitatea de plastic folosita la producerea lui, panoul de comanda, manere, etanseitate cheder, garantie, etc.
brand si calitate nu inseamna doar un produs mai scump, acolo sunt inclusi ani multi de cercetare, inovatii, respect pentru utilizatorii care platesc, intrebati-va de ce nu vedeti foarte multa publicitate la Ferrari, Bang&Olufsen, Hasselblad, Liebherr, Miele, in schimb suntem zilnic bombardati cu gogorite de marketing de catre firme care ne cred idioti si ne imbie sa cumparam produse in care 10% din valoare se duce direct in buzunarele baietilor isteti de la agentiile de publicitate...
la combinele frigorifice, la fel ca si la alte produse, exista device-uri pe care nu le veti folosi niciodata, dar o sa fiti sigur returnati de la scopul principal al unui frigider si anume: PASTRAREA IN SIGURANTA, PE O PERIO0ADA CAT SE POATE DE LUNGA, A ALIMENTELOR, si masta cu recomndari de genul, are TV cu LCD, are ioni de argint si protejeaza peretii, etc....
parerea mea...
|
|
|
|
|
|
|
|
5th August 2005, 10:12
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 04
ID membru: 20 456

|
Am auzit ieri, fiindca cercetam piata pentru a-mi cumpara un frigider cu 2 usi, faptul ca Liebherr nu se mai produc in Germania ci in Bulgaria.
Si asta mi-a spus un tip care vinde Liebherr-uri.
Eu orisicum imi iau Siemens, sper ca sunt bune. A avut cineva probleme cu aceasta marca?
|
|
|
|
|
|
|
|
6th August 2005, 15:15
|
Junior
Data înscrierii: 28-June 05
Locație: Over the hills and far away... (Iasi)
ID membru: 40 193

|
Ovidelu ...eu am cumparat acum vreo 2 zile un LG super marfa! Este dintre ultimele modele,congelator mare,2 tavitze pentru oua ( (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) sac:P) , afisaj electronic, buton pentru atunci cand pleci in vacanta,el sa consume cat mai putin, clasa energitca A , un singur compresor si No Frost.. Costa 27 de milioane..dar merita ...este perfect. Are si suport pentru sticle si poate fi activat sa inghete rapid, plus ca are un dispozitiv pentru racirea instantanee a apei sau a altor bauturi. Iti zic sa te interesezi, e foarte bun (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
6th August 2005, 20:26
|
Guru Member
Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-February 03
Locație: KN34AL
ID membru: 2 942

|
QUOTE(Irinuk @ Aug 6 2005, 16:15) Ovidelu ...eu am cumparat acum vreo 2 zile un LG super marfa! Este dintre ultimele modele,congelator mare,2 tavitze pentru oua ( (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif) sac:P) , afisaj electronic, buton pentru atunci cand pleci in vacanta,el sa consume cat mai putin, clasa energitca A , un singur compresor si No Frost.. Costa 27 de milioane..dar merita ...este perfect. Are si suport pentru sticle si poate fi activat sa inghete rapid, plus ca are un dispozitiv pentru racirea instantanee a apei sau a altor bauturi. Iti zic sa te interesezi, e foarte bun (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif)
Ce capacitate are si cati wati/h consuma la capacitatea respectiva ? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 09:50
|
Member
Data înscrierii: 31-March 05
ID membru: 33 658

|
la altex au in oferta o combina Whirlpool la 11 mil arc 5450 si mai au o combina indesit la 12 mil ba 13. din astea vdoua care ar fi mai buna? daca stiti altele la acelasi pret va rog.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 10:50
|
Junior
Data înscrierii: 1-June 04
ID membru: 17 512

|
Eu am cumparat cam de 3sapt o combina Artic de 200litri capacitate. Consumul pare ok, vine cam 0.93 KW pe zi in conditii ideale. DAR: fata de vechiul frigider comunist artic vechi de 25 de ani este mult mai zgomotos. Zgomotul seamana cu o chiuveta lasata sa curga. Noaptea cand e chiar suparator pt ca se aude din dormitor. Sper sa fie cuiva de folos.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 15:12
|
Junior
Data înscrierii: 28-June 05
Locație: Over the hills and far away... (Iasi)
ID membru: 40 193

|
Andreic ...unul dintre motivele pentru care l-am cumparat (poate cel mai important) este congelatorul care este mult mai mare decat la altele.De exemplu, este la Altex cred un Beko exact ca LGul asta si la pret si la consum si la toate...pana si disegnul este asemanator..doar ca are congelatorul de 2 ori mai mic decat LG. Deci capacitatea frigiderului este in jur de 350 de l si congelatorul vreo 200 si ceva..sincer nu stiu exact. Ca si consum ar fi cam 1 kW pe zi (368 de kW pe an) Zic eu merita! Aaa! e in reteaua magazinelor Domo
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 15:19
|
Senior Member

|
Care sint cele mai bune compresoare din lume ?
Si care modele din cele de la noi le gasiti in Franta, Italia, Germania ?
Alea sa le cumparati. Calitate evidenta.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 15:49
|
Guru Member

|
QUOTE(Irinuk @ Aug 9 2005, 16:12) Ca si consum ar fi cam 1 kW pe zi (368 de kW pe an) Zic eu merita! Aaa! e in reteaua magazinelor Domo Am inteles ideea. Totusi 1kW zi nu mi se pare realist, caci ar insemna 24W/ora... 20W are un banal motor de ventilator... stiu ca le lauda clasa A etc dar, eu ma cam indoiesc de asta, mai ales pe caldra mare.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 15:56
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 9-September 04
Locație: Bucuresti - Brasov
ID membru: 22 852

|
QUOTE(andreic @ Aug 9 2005, 16:49) Am inteles ideea. Totusi 1kW zi nu mi se pare realist, caci ar insemna 24W/ora... 20W are un banal motor de ventilator... stiu ca le lauda clasa A etc dar, eu ma cam indoiesc de asta, mai ales pe caldra mare. eu n-am inteles calculul. 1kw/ 24h = 20wh?
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 16:21
|
Guru Member

|
QUOTE(reclamagiu @ Aug 9 2005, 16:56) eu n-am inteles calculul. 1kw/ 24h = 20wh? Nu iese 41W/h, sorry. E putin totusi, chiar si pentru clasa A cu un compresor care face si congelator si frigider... mie cel putin asa mi se pare.
Acest mesaj a fost modificat de andreic: 9th August 2005, 16:22
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 16:40
|
Senior Member

|
Pentru ca habar nu aveti. Dar ca orice roman, va dati cu parerea unde nu va pricepeti...
Un motor (mai bine zis, compresor) de frigider nu merge tot timpul. Merge in medie 5 min pe ora.
Ati inteles ?
Acum spuneti care sint cele mai bune compresoare din lume, ca asta e secretul pentru frigider, nu rafturile, sau culoarea, cum spunea cineva mai sus...
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 16:50
|
Guru Member

|
QUOTE(burvi2001 @ Aug 9 2005, 17:40) Pentru ca habar nu aveti. Dar ca orice roman, va dati cu parerea unde nu va pricepeti... Un motor (mai bine zis, compresor) de frigider nu merge tot timpul. Merge in medie 5 min pe ora. Nu mai reinventa roata si nu mai aburi si tu acuma cu 5 min pe ora (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) Normal ca nu merge permanent dar controlul sta in termostat si la caldura mare, utilizare frecventa, deschis/inchis usa merge cam 65-75% din timp, restul dezgheata, chiar si asa la canicula abia scotea 6-7 grade, mai jos nu reusea sa faca fata in timpul zilei cand erau 30 grade in incaperea deschisa (bucatarie). Mai mult nu calitatea compresorului in sine e cea care conteaza la cat merge in timp de o ora, aia tine de rezistenta in timp si te asigur ca orice raspandula merge atata timp cat alea rusesti tin 20 ani... astea noi si mult laudate sunt ceva mai slabe decat cele vechi la rezistenta in timp, iar masuratoarea aia de 1KW/zi este calculata tinand cont de idle time, deci nu te mai baga in lucruri tehnice ca iese ghiveci.
Acest mesaj a fost modificat de andreic: 9th August 2005, 16:57
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 16:58
|
Senior Member

|
Dar cine ti-a spus tie ca isi monteaza frigiderul in soba ca sa fie caldura mare ?
Ia mai bine un ceas, ,cum am facut eu, un stetoscop si asculta cit timp merge motorul.
La mine, la cel mai bun frigider de piata romaneasca, atit merge. 5 minute.
Si daca nu ma crezi, o sa fac un mp3...
Cit despre calitate, aiurezi... Ia tu un compresor de whirlpool, d-ala turcesc si lasa-l sa mearga 1 an... Tine mai mult ca un Danfoss ?
Sa fim seriosi.
Iar daca faci un calcul, vei vedea ca atit iese, cit am spus eu.
|
|
|
|
|
|
|
|
9th August 2005, 17:06
|
Guru Member

|
>Dar cine ti-a spus tie ca isi monteaza frigiderul in soba ca sa fie caldura mare ? Come on, be serious ! Cat vrei sa fie vara in bucatarie cand gatesti (IMG: style_emoticons/default/tongue.gif) >Ia mai bine un ceas, ,cum am facut eu, un stetoscop si asculta cit timp merge motorul. Il aud si fara stai linistit, merge mult oricum. Se vede si la curent... >La mine, la cel mai bun frigider de piata romaneasca, atit merge. 5 minute. Inseamna ca nu racesti deloc (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) Serios, nu are cum sa mearga 5 min pe ora, e imposibil tehnic. Ar fi 5W/h deci consum de standby de tv (IMG: style_emoticons/default/notangel.gif) >Cit despre calitate, aiurezi... >Ia tu un compresor de whirlpool, d-ala turcesc si lasa-l sa mearga 1 an... >Tine mai mult ca un Danfoss ? Nu am dinala, habar nu am ce e in al meu Gorenie dar te asigur ca tin multi ani si cand nu mai merge se schimba frumos, si gata (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) Am si un ZIL care merge de 20 ani... fara comentarii, 90W/h raportat la 50% timp de fucntionare compresor (scrie chiar pe el), inseamna cam cat un frigider modern. De fapt ceva mai mult dar nu cu mult... A, si apropo, nu mai umblu in ziua de azi cu lucruri romanesti cand e vorba de racire & stuff... sorry (IMG: style_emoticons/default/laugh.gif)
Acest mesaj a fost modificat de andreic: 9th August 2005, 17:26
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|