QUOTE (Birkin @ Jan 20 2008, 05:16)

Eu am o nelamurire si poate cineva ma elucideaza:Talamanca la ce distanta e de Ibiza Town?Tot gasesc hoteluri etc prin Talamanca,Figueretas etc. si nu sunt lamurit unde e Ibiza Town fata de aceste zone. (IMG:
style_emoticons/default/confusedsmiley.png) Am gasit si o harta a insulei,dar is in ceata.. Practic,toate aceste zone si Ibiza Town sunt pe una si acceasi insula,nu?Ibiza Town e practic zona comerciala sau..?
Scuze daca is tembele intrebarile,dar asta e. (IMG:
style_emoticons/default/rolleyes.gif)
nu iti pot spune exact numarul de km, daca te uiti pe o harta ai sa vezi ca nu este prea departe talamanca de capitala (Eivissa)
La inceput am crezut ca Ibiza este o insula mica, nu mi-o imaginam nici pe sfert din cat este. Ibiza este ca un judet mai mic de la noi, are orase si golfuri care sunt numite "Cala". Exemplu de cateva orase : Eivissa-capitala, Sant Josept de sa Talaia, Sta. Eularia, Sant Rafael etc. si Golfuri : Cala d'Hort, Cala Vedella, Cala Moli. Toate sunt pe aceeasi insula. In Eivissa gasesti un fel de Bulevarde cu magazine de orice fel de la mancare pana la imbracaminte, incaltaminte, telefoane, bijuterii. Sunt multe terenuri libere munti, eu ma asteptam sa fie totul supra aglomerat dar nu este asa. Pe insula nu este voie sa construiesti oriunde, natura a fost lasata in pace. Despre hoteluri nu stiu sa iti spun dar iti dau un sfat : Inchiriaza pe toata perioada cat stai acolo o masina sau un scuter, fara un mijloc de locomotie este imposibil sa vezi totul. Despre preturi : Gasesti supermarketuri destul de rar si la preturi pe masura. Un exemplu este o sticla de fanta 2L care in Ibiza era 1.50 E, in Denia (portul din care am luat ferryboat-ul pt Ibiza o gaseai cu 1.10 E, deci in Ibiza este mai scump. Daca vrei cu adevarat liniste in Ibiza alege sa stai in "Cala" eu am stat in Cala Vedella si m-am bucurat de chiar prea multa liniste. Partea turistica - Foarte aproape de Cala Vedella (langa orasul Sant Josep de Sa Talaia) este stanca "Es Vedra" stanca cu cel mai mare magnetism dupa Triunghiul Bermudelor privelistea este superba, este cam indepartat de Eivissa, unde este acel castel care nu s-a putut vizita cand am fost eu, dar merita vazut chiar si pe dinafara.
Daca vrei sa pleci din Romania, alege partea mai turistica (adica unde vezi mai multe). Nu stiu daca sunt curse directe ibiza, dar daca sunt nu ti le recomand. Varianta cea mai buna: 1) Rezerva din timp bilete Wizzair Bucuresti Baneasa - Valencia Manises (eu am gasit cu 90 E/pers/dus-intors) inafara de intarzierile FOARTE mari deoarece acolo a fost pastele catolic la intoarcere, totul a fost ok, ba chiar ne-au dat si o masa pt ca a avut intarziere avionul. 2)In Valencia, direct din aeroportul Manises, doar cobori scarile si intri la metrou(au un sistem foarte interesant, cum te dai jos din metrou doar urci scarile rulante si esti in aeroport), acolo cumperi o cartela pana la statia "Turia", pretul cartelei de metrou este de 1.80 E/pers.
3) Cobori la statia Turia (in legatura cu metroul sunt mai multe detalii, daca esti interesat de aceasta varianta scanez harta si o postez aici). Imediat langa statia Turia este L'estacion d'Autobuses Valencia, de unde iei Autocarul pana la Denia(portul de unde iei ferry pt ibiza), pe mine m-a costat in jur de 10 E/pers autocarul. 4) Odata ajuns la Denia, din Statia de autobuze te duci drept in fata pana vezi portul (este foarte aproape nu necesita taxi), vei vedea o straduta care intra din ce in ce mai mult in port, o iei pe jos cateva sute de m pana vezi un chiosc mai mare unde scrie "Iscomar.com - Navigador en amarillo" si iti cumperi bilet pt ferry Denia - Ibiza, pe mine m-a costat 98 E/pers Dus-intors. Nu garantez ca pretul va fi acelasi, poate ca va fi mai mic sau mai mare daca te duci in ultra-sezon. Iti poti rezerva din timp pe iscomar.com .5) Odata ajuns in Ibiza, nu stiu sa iti explic. Depinde la zona la care te hotarasti.
Daca alegi varianta aceasta, costurile o sa fie egale cu cele ale unui zbor direct in ibiza. In plus ai o croaziera pe mare, vezi o parte din Comunitatea Valenciana, vezi Denia, un oras micut dar foarte cochet.
Daca mai doresti informatii, atat cat stiu iti spun.
Sper ca am fost de ajutor. (IMG:
style_emoticons/default/happy.gif)