QUOTE(fmfmfmfm @ Apr 11 2006, 09:30)

Multumesc mult de raspunsuri, desi multe m-au depasit d.p.d.v. tehnic. Azi o sa merg la casa sa vad ce scrie si pe siguranta generala.
Deoarece discutia m-a incitat, mi-am facut timp si m-am dus pana la Electrica. Pentru ca nu era coada, am reusit sa vorbesc la biroul de racordari pe tema asta. Discutia s-a centrat pe urmatoarele probleme:
-m-au intrebat cate fire sunt pe stalpii aerieni ->sunt trei fire. Raspunsul lor a fost ca nu se poate decat bransament monofazic, adica cum am eu, si puterea maxima pe care deja o am in acte. Mi-au zis ca trebuiau sa fie mai multe fire (5), ca sa imi poata pune trifazic.
-probabil ca in zona nu este instalata o putere mai mare deoarece straduta se infunda la mine, si toti consumatorii suntem de fapt 4.
Daca eu as insista ca vreau trifazic, nu ar trebui ca ei sa imi aduca aerian pe cheltuiala lor trifazicul pe stalpi pe toata strada, si eu sa platesc doar partea de bransare? Din ce am inteles acolo, mi-au spus ca trebuie sa platesc toata instalatia, din transformator si pana la mine, ceea ce inseamna cel putin vreo 250m.
Asa stau lucrurile sau m-au aburit astia? Va intreb deoarece nu au cautat prin acte, de parca stiau pe din-afara instalatiile din tot Ilfov-ul.
De solicitat poti sa soliciti ce doresti. Dar pe banii tai. Taxa de racordare are in compunerea sa o componenta bazata pe puterea suplimentara ceruta cat si una bazata pe elementele fizice care trebuiesc adaugate pentru a dispune de puterea solicitata. (IMG:
style_emoticons/default/wink.gif) Depoi o cerere de racordare in baza careia se va intocmi o fisa de solutie. Accepti varianta constructiva si cineva se va apuca de treaba. Bafta!