QUOTE (ALARM D @ Apr 8 2006, 01:04)

Deschid acest topic pentru toate persoanele care au probleme de natura electrica la masina, eu sunt electrician auto, montator alarme auto, experienta in domeniu 7 ani. va multumesc ca ati deschis topicul si astept sa va ajut.
Salut , am doua intrebari , daca nu te superi :
Pe o skoda octavia tour era montata alarma maat 679... la un moment dat alarma nu mai lucra cum trebuie ( asa credeam eu ) , adica nu mai inchidea usile , doar le deschidea ...
Am cumparat un modul de comanda inchidere centralizata cu cheie baioneta , pe care am gravato la un centru dupa cheia originala a masinii .
Cind am demontat alarma si am incercat sa leg noul modul in locul alarmei am constatat urmatoarele :
-- alarma era legata la o mufa in stinga jos ( in partea din fata , sub un ornament , sub tragaciul de capota , unde sint cu totul doua mufe )
-- comanda pe care o dadea alarma era de punere la masa a doua fire din mufa ( am inteles bine ? asa functioneaza la octavia ? )... facind comanda asta manual nu functioneaza decit deschisul usilor , deci alarma , zic eu nu era defecta .
Fiindca nu am notat nicaieri cum erau legate firele la alarma , intrebarile ar fi urmatoarele :
== fiindca inchiderea centralizata a masinii lucreaza la incuiat daca apas pe butoanele de la amindoua usile din fata , si la descuiat daca descui de la minerele usilor , deci daca dau comanda mecanic , banuiesc ca e vorba de ceva electric in usa din stinga a masinii ... poti sa-mi spui : firele care vin la motorasul din usa soferului ce rol au , ca sa stiu ce sa caut ca defect ? sau cum sa dau comanda electrica de incuiat -descuiat ? ( modulul dispune pentru fiecare comanda incuiat -descuiat de cite un releu basculant cu trei picioruse , deci poate inchide sau deschide )
== fiindca banuiesc ca alarma ( maat 679 ) nu avea nimic poti sa-mi spui care este schema de legare a iesirilor alarmei , sau unde pot gasi schema electrica a ei
Multumesc si astept ajutor , daca se poate ....