Am mai pomenit despre masina mea in diverse posturi insa pana acum, cand am trecut de 7500 Km, nu am considerat necesar sa incep jurnalul de bord. Am vrut sa treaca prima impresie si sa privesc masina detasat de bucuria si emotia primului contact cu masina noua.
Cateva date tehnice:
Cilindree (L/cm3) 2,5 / 2460
Alezaj / Cursa (mm) 81,0 / 95,5
putere max., kW (CP) la 1/min 128 (174) / 3500
Cuplu motor max., Nm la 1/min 400 / 2000
Rapot de comprimare 18,5
Norma de poluare EURO 3
Carburant motorina
Consum carburant combinat, l/100 Km 12,5 -8,2 / 9,6
Capacitate rezervor carburant (l) ca. 100
Cutie de viteze Cutie manuala cu 6 trepte
Emisii CO2, g/km 259
Timp accelerare de la 0-100 km/h, s 12,4
Viteza maxima, km/h 184
Culoare: verde venetian (in zilele fara soare multi cred ca e neagra)
Dotari standard ar fi multe, nu sunt sigur daca am facut bine sa le copii de pe site-ul VW si sa le pun aici (spre sa nu ma injurati (IMG:
style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Sunt enumerate in ordine alfabetica si am mai taiat unele pet. ca erau penibile (triunghi reflectorizant, bricheta, scrumiere (IMG:
style_emoticons/default/naughty.gif) )
ABS
Airbag frontal, lateral si cap pentru sofer si pasager cu posibilitatea dezactivarii airbag pasager (6)
Antena Diversity cu amplificare electronica integrata in geamuri laterale spate
Asistarea electronica a fortei de frânare la coborarea pe pante pronuntate
ASR (controlul aderentei la accelerare)
Avertizare acustica/optica centuri de siguranta fata
Cârlig de remorcare (3.5 tone) demontabil si cupla electrica
Caroserie 4 usi complet galvanizata
Centuri de siguranta în 3 puncte pentru toate locurile cu reglare pe verticala si sistem de pretensionare pentru cele din fata
Cheie de contact cu imobilizator electronic
Climatronic cu reglaj separat al temperaturii stanga/dreapta
Computer de bord
Duze spalator parbriz incalzite
EBV (repartitor electronic al fortei de frânare)
EDS (blocarea electronica a diferentialului)
ESP (program electronic pentru mentinerea stabilitatii masinii)
Frâne discuri fata / spate
Geam hayon cu deschidere separata
Geamuri fata/spate actionate electric cu dispozitiv protectie si senzor de efort
Geamuri termoizolante in tenta verde
Iluminare "Coming home"/ "Leaving home" inclusiv lumini exterioare in oglinzile retrovizoare si praguri, iluminare motor
Iluminare in usi fata/spate
Inchidere centralizata cu telecomanda
Jante aliaj usor "Canyon" 7 1/2 Jx 17 (inclusiv 4 suruburi antifurt) cu anvelope 235 / 65 R 17 108V
Oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si senzor de ploaie
Oglinzi make-up stanga/dreapta iluminate
Oglinzi retrovizoare exterioare reglabile si rabatabile electric, incalzite , cu semnalizatoare incorporate
Prindere Isofix pentru 2 scaune copil pe bancheta din spate
Radio CD player "Delta" cu 10 incinte acustice
Reglare electrica faruri
Roata de rezerva de 17" comprimata si compresor
Sac pentru schiuri
Scaune fata confort incalzite si reglabile electric, inclusiv reglaj lombar
Servodirectie reglata in functie de viteza
Sistem de alarma (imobilizator electronic, supraveghere interioara cu ultrasunete, sirena back-up si antitractare)
Sistem de inchidere a usilor spate pentru siguranta copiilor (comanda de la sofer)
Tapiterie piele "Cricket" anthracite
Torpedou cu sistem de ventilatie
Tractiune integrala permanenta cu diferential central blocabil si reductor de turatie
Volan multifunctional in 4 spite imbracat in piele, cu tempomat si reglaj axial/ vertical
Dotari extra: suspensie pneumatica gestionata electronic cu posibilitati de reglare a garzii la sol manual. In pozitia "ridicata la maxim" are garda la sol 300mm (IMG:
style_emoticons/default/coolspeak.gif) . Apoi, xenoane adaptive, geamuri privacy verde 65%, pachet crom, car-kit integrat, hayon electric (tot hayonul nu luneta) display multifunctional color 5' in bord (vine impreuna cu suspensia pneumatica).
Cam asta ar fi masina.
Pana acum nu am avut absolut nici o problema. Mi-a implinit asteptarile insa e f. posibil ca multora sa nu fie pe plac motorul R5. La mine in Bucovina (IMG:
style_emoticons/default/tongue.gif) viata are alt ritm decat in capitala si chiar nu vad sa fi avut nevoie de un motor mai mare decat cel mult V6 TDI. S-a intamplat ca in momentul cand am vandut Nissanul Terrano (si am ramas fara masina) sa nu fie pe stoc nici un V6TDI nerezervat. As fi avut de asteptat ceva asa ca am luat R5. Consolarea ar fi ca 80% din drumurile pe care le parcurg nu necesita motor puternic. Chiar nu ai pe unde sa o calci. Daca as mai pune si drumurile forestiere pe unde imi place sa ma plimb, plus drumul pana la cabana mea din Rarau as putea zice ca e o masina potrivita pentru mine.
Pretul masinii a fost 40.800 EUR CIP. Am primit bonus: anvelope de iarna Pirelli Scorpion Ice & Snow, presuri de cauciuc si alte maruntisuri.
Imi place mult sa o conduc, suspensia pneumatica ma incanta si pe mine si pe sotia mea (ambii avem probleme cu spatele). Diferenta e enorma de la Nissan Terrano (cu toate astea imi pare rau dupa el; am facut multe trasee misto cu el). Se comporta mult mai bine si am un sentiment de siguranta pe sosea pe care nu l-am avut inca in alte masini. E f. stabila in curbe, automatismele tractiunii si franarii si-au facut treaba cu brio astfel incat nu am avut situatii delicate chiar si pe drumurile cu zapada sau gheata. Am urcat la cabana pe zapada mare si am tras dupa mine si un Passat (IMG:
style_emoticons/default/smile.gif) Ce sa zic, deocamdata numai de bine.
Ca si dezavantaje minore am remarcat: se murdareste ceva de groaza! Oglinzile se umplu de noroi iar portierele se murdaresc pana la maner (inclusiv) ceea ce e neplacut pt. ca te murdaresti cand deschizi portierele. Apoi, daca deschizi geamul, chiar si putin, iti face parul valvoi. Cum nu imi sta bine tuns zero ramane sa bombanesc in continuare pe marginea acestui aspect. Daca in general s-au folosit materiale relativ bune ca si aspect dar si la pipait, la baza scaunelor din fata plasticul nu se incadreaza in aceeasi categorie. Noroc ca nu se vede si nu ai de ce sa-l atingi. Apoi, suportii de portbagaj de pe cupola, culisati pana in spate, suiera la viteze mari insa fara ei masina pare incompleta.