|
  |
Mansardarea Blocurilor?, Cum? Legislatia? |
|
|
|
|
11th November 2007, 10:30
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 12-September 03
Locație: Cluj
ID membru: 6 304

|
QUOTE (akajohn @ Nov 10 2007, 22:34)  atata timp cat primaria nu face ceva cu amenajarea zonelor dintre blocuri si cat timp nu gasesc loc de parcare pentru masina seara nu am chef sa-mi mai apara inca 20 -30 de familii in plus care sa aiba nevoie de loc de parcare (sunt convins ca apar minim 5-6 masini in plus intr-un loc unde oricum nu mai e loc)... Cel putin in Cluj, mansardarile se aproba doar cu conditia sa existe sau sa se asigure locuri de parcare suficiente in jurul blocului (din cate stiu, minim unul la doua apartamente)... Din pacate legat de parcari, cerinta asta e foarte greu de respectat, multe blocuri neavand decat vreo 5 locuri de parcare la 30 de apartamente, asa ca singura solutie sunt parcarile supraetajate (2 nivele), care pana acuma sunt extrem de putine in Cluj ..
|
|
|
|
|
|
|
|
10th January 2008, 20:55
|
Junior
Data înscrierii: 18-November 04
Locație: Turda - CJ / RO
ID membru: 25 972

|
QUOTE (tudor_turcu @ Nov 11 2007, 10:30)  Cel putin in Cluj, mansardarile se aproba doar cu conditia sa existe sau sa se asigure locuri de parcare suficiente in jurul blocului (din cate stiu, minim unul la doua apartamente)... Din pacate legat de parcari, cerinta asta e foarte greu de respectat, multe blocuri neavand decat vreo 5 locuri de parcare la 30 de apartamente, asa ca singura solutie sunt parcarile supraetajate (2 nivele), care pana acuma sunt extrem de putine in Cluj ..
Din cate am inteles, mai nou se conditioneaza aprobarea proiectelor de mansardare si de conformarea la normele EU privind asigurarea si facilitarea accesului in imobilele mai mari de P+3 etaje prin dotarea cu ascensoare (norma NP057-2002). As fi interesat sa discut cu cineva de la o firma care executa astfel de lucrari. Imi da cineva o relatie? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
5th February 2008, 16:27
|
Junior
Data înscrierii: 2-January 08
Locație: constanta-romania
ID membru: 267 122

|
mai multe detalii acici www.girosconstruct.ro
|
|
|
|
|
|
|
|
5th February 2008, 18:30
|
Junior
Data înscrierii: 20-August 06
ID membru: 92 480

|
QUOTE (giros0 @ Feb 5 2008, 16:27)  mai multe detalii acici www.girosconstruct.ro voi aveti preturi duble fata de medie
|
|
|
|
|
|
|
|
6th February 2008, 16:57
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 22-August 05
Locație: HD-Deva Romania
ID membru: 44 640

|
Recent am luat legatura si eu cu o firma din Hunedoara ce se ocupa de mansardari. Domnu` mi-a zis asa... ca a renuntat deoarece chiar daca toti locatarii sunt de acord cu mansardarea, el se ocupa de acte si intabulare, intabulare ce dureaza iar pe parcursul intabularii, tot timpul, cel putin unul din locatari se razgandeste astfel ca el ca patron a ramas cu bani dati pe acte. Asa ca a lasat-o moarta..... Avem un bloc cu 4 etaje + P, 4 apartamente cu 2 si 3 camere pe etaj si scara in interior in mijlocul blocului. conditii foarte bune pentru mansardare. In asemenea conditii, mai face cineva in tara asta mansardari?! (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
6th February 2008, 18:06
|
marele licurici
Grup: Moderators
Data înscrierii: 25-September 04
Locație: C-E DKTM
ID membru: 23 406

|
Asteapta pana la anu sau peste 2 ani. S-ar putea sa iti fac o surpriza. (IMG: style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
6th February 2008, 20:39
|
Active Member

|
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd March 2008, 17:12
|
Junior
Data înscrierii: 19-March 07
ID membru: 156 721

|
Salut tuturor celor care scriu pe acest forum . As vrea sa imi spuna si mie cineva, care intr-adevar a construit o mansarda la bloc la pret se ridica investitia.Eu locuiesc la etajul 4 si locatari de pe scara mea vor sa le fac acoperis in schimbul uscatoriei, care este lipita de apartamentul meu si m-am gandit ca pe mine m-ar avantaja daca as face eu acoperisul in schimbul ei.Pentru ca as face din ea inca o camera in apartament, ideea este ca m-am gandit sa imi fac si un apartament deasupra mea pentru ca este un spatiu de care nu beneficiaza oricum nimeni, cel putin dupa constructia acoperisului. Daca este cineva care a facut o astfel de mansarda si imi poate da informativ un pret. Multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
23rd March 2008, 20:31
|
Active Member

|
(IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) Probabil va trebui sa decartezi mult mai mult in cazul acesta pentru ca odata mansardat acoperisul are o valoare mult mai mare... chiar daca tu suporti cheltuiala constructie.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 17:42
|
Junior
Data înscrierii: 4-April 07
ID membru: 163 380

|
e laudabila initiativa unora de a construi mansarde. pana la urma, dau de lucru la muncitori si le mai ramane si lor acolo de un q7 si ceva maruntis.
in schimb ce nu imi pica bine e urmatorul fapt.
sa zicem ca intr-un oras din Ro costa 100 euro/mp teren construibil intravilan
ca faca o cladire unui constructor in trebuiesc vreo...600mp 600*100=60 000 coco problema ca nici nu prea se gasesc terenuri
deci ce fac eu ca intreprinzator? dau 60 mii pe care nici nu prea ii am (deci tre sa imprumut-dobanzi, chestii, deci nasol) sau incerc sa prostesc niste fraieri sa mi-l dea aproape gratis?
evident aleg varianta a doua. PLANUL A: ia sa vedem ce le promit la tugurlani: - zugravesc scara; siguuur, imi mai ramane mie o galeata de lavabil de undeva, tin baietii o ora-doua dupa program si se rezolva - pun usa de termopan; dala de 24 karate, mama lui, dau o fuga pe la depozit, imposibil sa nu aiba ei niste resturi de PVC sa incropim o usa - le pun si interfoane pe scara, oricum ala cu firma de interfoane, Vasile, imi e dator ca l-am ajuta la vila si n-am vazut nici un chior pana acum -aaa uitasem... si poste dalea de lemn, misto
deeeeci ar trebui sa accepte. bineinteles presedintele de asociatie (termopane in toata casa) si administratorul (sa-l f*t asta a vrut bani) sunt de partea mea. locatari in bloc: femei divortate, niste babe, in general pensionari, o sa accepte
la nevoie supralicitez cu schimbarea coloanelor (PP daia ieftina) dar numai daca nu halesc astia planu A
puteti sa-i spuneti invidie sau cum vreti. dar pt mine unu sa se imbogateasca pe semnatura mea, dandu-mi in schimb praf in ochi, inseamna ca el e jmecher si eu mai prost ca apa calda.
da, sunt de acord sa faca mansarda si profit dar vreau si eu o bucatica din tort, nu numa sa ling farfuria
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 19:02
|
marele licurici
Grup: Moderators
Data înscrierii: 25-September 04
Locație: C-E DKTM
ID membru: 23 406

|
Hehe. Si daca da la fiecare cate o bucatica din tort, nu o sa fie de ajuns (suma impartita la toti locatarii e prea mica) si toata lumea o sa vrea mai mult => pana la urma baietii care fac mansardarile o sa faca voluntariat => nu o sa mai merite. Si o sa ajungem la situatia deja intalnita in care toti locatarii de la 4 au ciuda pe "cacatu de la 2" din cauza carora le cam ploua in casa. (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
24th March 2008, 21:48
|
Active Member

|
QUOTE (altai @ Mar 24 2008, 17:42)  ca faca o cladire unui constructor in trebuiesc vreo...600mp 600*100=60 000 coco problema ca nici nu prea se gasesc terenuri ... fara intabulare probabil. Hai mai punem la socoteala si intabularea care nu e de ici de colo.
Acest mesaj a fost modificat de a21alex: 24th March 2008, 21:49
|
|
|
|
|
|
|
|
25th March 2008, 14:59
|
Junior
Data înscrierii: 4-April 07
ID membru: 163 380

|
QUOTE (AlexIP @ Mar 24 2008, 19:02)  Hehe. Si daca da la fiecare cate o bucatica din tort, nu o sa fie de ajuns (suma impartita la toti locatarii e prea mica) si toata lumea o sa vrea mai mult => pana la urma baietii care fac mansardarile o sa faca voluntariat => nu o sa mai merite. Si o sa ajungem la situatia deja intalnita in care toti locatarii de la 4 au ciuda pe "cacatu de la 2" din cauza carora le cam ploua in casa. (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) saracii de constructori, cum o sa mai faca ei voluntariat pt ca tineretu patriei sa aiba locuite. eu propun o lege prin care Guvernul sa le dea gratis dreptu sa faca mansarde unde vrea muschii lor. asta daca ce putin 10% din locatari sunt de acord. BAAAAAA blocatarilor spatiul ala e cota indiviza si puteti sa cereti constructorului cat considerati de cuviinta. daca nu vrea sa plateasca, e simplu: NU FACE MANSARDA la voi pe bloc aici o sa intervina cererea si oferta. doar voiam sa atrag atentia ca in prezent se ofera locatarilor compensatii ridicol de mici, atata tot.
|
|
|
|
|
|
|
|
25th March 2008, 22:09
|
Junior
Data înscrierii: 21-July 07
ID membru: 204 915

|
Salutare. Iata ca valul mansardarii a ajuns si la mine (IMG: style_emoticons/default/dry.gif) Uitati ce promit unii intr-o fituica: - 500euro pt. fiecare apartament (sa vezi ce de milogi se bucura la asta) - termoizolatie exterioara - zugravit exterior si interior pt. casa scarii (desi au poza cu bloc zugravit si intre geamutile apartamentelor) - studiu de rezistenta gratuit (va dati seama ce cumsecade sunt, nu?) - senzor de lumina la fiecare nivel (wow, intram in era tehnologiei spatiale) - schimbat coloane de apa (probabil manopera si piesele pt. racorduri individuale sunt alta chestiune) - usi si geamuri termopan pe casa scarii (vorba lui altai, gasec ei ceva resturi, eventual fara balamale la geamuri) - amenajat spatiu verde (aici va dati seama ce-o sa fie in jurul blocului in timpul mansardarii) V-ati gandit cum e sa traiesti pe santier un an de zile (ca nu-mi imaginez ca vor termina in 6luni cum se lauda), sa ai si mai mult praf de inghitit zilnic, sa-ti dea astia jos acoperisul (eu am P+4, stau la 4 iar deasupra mea este pod acoperit cu tabla) si sa-i plouia si mai rau in casa, sa sparga pe casa scarii, sa toarne trepte, etc.? Plus ca placa de deasupra mea arata cam rau din pod (nu cred ca e turnata la fel ca cea de sub mine). Plus ca blocul e din 68 si a trecut prin vreo 3 zgaltaieli notabile. Mi-e clar ca baietii dau cota parte la administrator si presedinte (ala care vrea bani (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) ). Pana acum suntem doi care nu vrem.
|
|
|
|
|
|
|
|
26th March 2008, 17:02
|
Junior
Data înscrierii: 19-March 07
ID membru: 156 721

|
Salutare baieti Vreau sa le raspund celor doi, ALTAI si BMARIUSC mi-am dat seama ca voi chiar nu aveti nimic in comun cu mansardarile, sunteti de fapt doar critici pe acest forum. Daca nu intelegeti problema atunci mai intrebati si voi, asa cum fac si eu cand nu stiu. Am inteles ca nu sunteti de acord cu mansardarea pentru ca cineva are de castigat si altii au de pierdut, dar de ce nu vor toti locatari sa vina cu o suma de bani si sa faca toti impreuna mansarda dupa care sa vanda apartamentele, se impart banii si au si un acoperis la bloc.Dar va spun eu ca niciodata cand trebuie sa puna bani pentru orice problema legata de asociatia de locatari nu o vor face cu placere. Trebuie sa astepti nu stiu cate luni pana toti vor cadea de acord sa se faca cate ceva, si dupa care va trece nu stiu cate luni pana vor strange toti banii pentru constructie. Asta se intampla intr-un caz fericit , deci nu inteleg opinia unora care stau doar pe margine, se uita si doar comenteaza contrar. Eu doar am vrut cateva informatii de la cei care chiar au facut o astfel de constructie. Va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
26th March 2008, 17:36
|
Junior
Data înscrierii: 16-November 02
ID membru: 2 359

|
QUOTE (bmariusc @ Mar 25 2008, 22:09)  Salutare. Iata ca valul mansardarii a ajuns si la mine (IMG: style_emoticons/default/dry.gif) Aceeasi fituica si la mine, au am si vb la telefon cu ei pt a afla detaliile.Uitati ce promit unii intr-o fituica: - 500euro pt. fiecare apartament (sa vezi ce de milogi se bucura la asta) la primul bloc din bucuresti cu mansarda (blvd mihalache unde era dioda inainte), unde s-a inceput lucrarea acum 3-4 ani , constructorul a platit 500E/ METRU PATRAT de acoperis. Lucrarea a durat DOI ANI.( cica a fost greu sa decoperteze acoperisul si alte amanari, initial tot in 6 luni vroiau sa o faca)- termoizolatie exterioara - zugravit exterior si interior pt. casa scarii (desi au poza cu bloc zugravit si intre geamutile apartamentelor) e vorba de PROGRAMUL DE REABILITARE TERMICA A LOCUINTELOR, al primariei, adica ei o sa puna o vorba buna sa ne bage in seama primaria si sa ne dea bani de reabilitare, NU o sa o faca ei cu banii lor. Pana acum primaria sector 2 a reabilitat fix 2 blocuri, deci sansele sunt impresionante.- studiu de rezistenta gratuit (va dati seama ce cumsecade sunt, nu?) il face primaria, e studiu de termoeficienta si se refera la reabilitarea termica. Studiu de rezistenta pt adaugat mansarda: "haideti sa discutam personal, cand sunteti si dvs liber"- senzor de lumina la fiecare nivel (wow, intram in era tehnologiei spatiale) - schimbat coloane de apa (probabil manopera si piesele pt. racorduri individuale sunt alta chestiune) - usi si geamuri termopan pe casa scarii (vorba lui altai, gasec ei ceva resturi, eventual fara balamale la geamuri) tot reabilitare termica, tot primaria o sa faca- amenajat spatiu verde (aici va dati seama ce-o sa fie in jurul blocului in timpul mansardarii) V-ati gandit cum e sa traiesti pe santier un an de zile (ca nu-mi imaginez ca vor termina in 6luni cum se lauda), sa ai si mai mult praf de inghitit zilnic, sa-ti dea astia jos acoperisul (eu am P+4, stau la 4 iar deasupra mea este pod acoperit cu tabla) si sa-i plouia si mai rau in casa, sa sparga pe casa scarii, sa toarne trepte, etc.? Plus ca placa de deasupra mea arata cam rau din pod (nu cred ca e turnata la fel ca cea de sub mine). Plus ca blocul e din 68 si a trecut prin vreo 3 zgaltaieli notabile. Mi-e clar ca baietii dau cota parte la administrator si presedinte (ala care vrea bani (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) ). Pana acum suntem doi care nu vrem. Stau la ultimul etaj. Adica sa stau cu santier deasupra capului vreo 2 ani (spart termoizolatie acoperis, spart plafon scara, spart tavanu meu ca sa se continue tevile in sus, pus grinzi de sustinere si altele nenumarate), si apoi cand vin noii proprietari sa se apuce sa-si schimbe gresia si faianta ca nu le place culoarea, pentru 500E, adica SAPTE EURO PE METRU PATRAT!!! si in final sa am vecini deasupra , sa ma inunde (acum am dat deja banii pe hidroizolatie si macar 10 ani nu ma doare capul, am garantie) sa ii aud cum tropaie si vorbesc si dau muzica tare?!!
Iar smecheru asta cu firma lui de constructii sa vanda mansarda cu 1500E/metru patrat cand mie mi-a dat SAPTE euro pe metru patrat.
Multa M...E!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st March 2008, 19:10
|
Junior
Data înscrierii: 21-July 07
ID membru: 204 915

|
Stimate ilie adrian, nu ai inteles: eu nu vreau mansarda deasupra mea. Si as vrea sa nu am nimic in comun cu mansardarile (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) In plus nu se poate vinde deasupra din cauza chestiei cu cota indiviza. In schimb se poate concesiona pe t ani dreptul de folosinta. Totul e sa gasesti fraieri care sa te lase sa-ti faci sandrama pe blocul lor si apoi niste fraieri si mai mari care sa cumpere drept de folosinta iar nu proprietate. Multumesc Alexadi (IMG: style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
4th April 2008, 08:28
|
Junior
Data înscrierii: 3-December 04
Locație: in naveta (de bere)
ID membru: 26 667

|
QUOTE (bmariusc @ Mar 31 2008, 22:10)  Stimate ilie adrian, nu ai inteles: eu nu vreau mansarda deasupra mea. Si as vrea sa nu am nimic in comun cu mansardarile (IMG: style_emoticons/default/wink.gif) In plus nu se poate vinde deasupra din cauza chestiei cu cota indiviza. In schimb se poate concesiona pe t ani dreptul de folosinta. Totul e sa gasesti fraieri care sa te lase sa-ti faci sandrama pe blocul lor si apoi niste fraieri si mai mari care sa cumpere drept de folosinta iar nu proprietate. Multumesc Alexadi (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) inclin sa-ti dau dreptate am un ap la etaj 4 (ultimul) si sint SATUL PINA IN GIT de promisiunile firmelor de constructii ma lovesc de ei de 3 ani (!) in diverse lucrari de profil si totusi: de cite semnaturi de accept este nevoie ca o firma sa inceapa lucrarile? si ce articol de lege spune asta?
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|