|
  |
Cu mașina prin Austria, toate problemele legate de drum, taxe, parcări, plimbare pe jos, etc. |
|
|
|
|
11th August 2006, 20:41
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 8-August 06
Locație: brasov
ID membru: 90 356

|
QUOTE(AlexPod @ Aug 11 2006, 09:14)  Corect, si in plus, mai e ceva. In Ungaria se lucreaza la drumuri intr-o veselie (deh, UE, civilizatie,etc.), si in special la drumurile nationale si europene. Din cauza asta sunt puse niste restrictii de circulatie absolut aberante (30 la ora pe drum ca-n palma in mijlocul campului), dar pe care le respecta absolut toata lumea, din cauza echipajelor radar care bantuie. Si spun asta din proprie experienta, tocmai m-am intors din Ungaria si mi-am blestemat zilele pentru ca NU m-am dus spre Budapesta pe autostrada, ci pe E60.
In orice caz, @grasuta, sa stii ca nu te costa din cale de afara de mult vigneta. Nush la austrieci, dar la unguri costa 7 euro pentru 3 zile, sau ceva mai mult (dar nu cu mult mai mult) daca vrei pentru mai mult timp. Si chiar se merita banii astia (macar pentru ca te scutesc de o gramada de nervi). Sunt de acord ca nu e foarte scump.Oricum vom merge pe autostrada.Oare renteaza sa luam pe mai multe zile sa prindem eventual si intoarcerea?Stie cineva preturi mai precise?
|
|
|
|
|
|
|
|
14th January 2007, 21:04
|
Junior
Data înscrierii: 27-June 06
Locație: N44.9275454° E25.4436765°
ID membru: 84 029

|
exact asta vreau sa stiu si eu @AlexPod, daca merg la Viena si platesc 7euro rovigneta pt. 3 zile pentru Unguria si ma intorc de la viena peste 5 zile, automat vigneta nu mai este valabila si trebuie sa cumpar alta, sau mai bine e sa platesc una pe o perioada mai mare care sa acopere si ziua de intoarcere ???? cum recomandati ? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
4th February 2007, 11:42
|
Junior
Data înscrierii: 12-March 06
ID membru: 69 443

|
APROPO... a mai facut cineva drumul asta BUCURESTI - VIENA de curand, adica ACUM (in 2007) DUPA intrarea noastra in UE ? As vrea sa plec seara din Bucuresti pe la 21 ca ajung mai lejer (mai scap de traficu si soselele naspa de la noi) la vama, dupa autoroute (sa zicem bine setat la optiuni, aici e tot spilu! (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) ) zice ca as fi la 4-5 dimineata la Nadlac (?) (pe unde sa ies mai bine pt.ruta asta, site cineva ??) ..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 dimineata as ajunge in Viena si pe la 1 dupa amiaza prin Salzburg sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
4th February 2007, 12:01
|
Junior
Data înscrierii: 12-March 06
ID membru: 69 443

|
APROPO... a mai facut cineva drumul asta BUCURESTI - VIENA de curand, adica ACUM (in 2007) DUPA intrarea noastra in UE ? As vrea sa plec seara din Bucuresti pe la 21 ca ajung mai lejer (mai scap de traficu si soselele naspa de la noi) la vama, dupa autoroute (sa zicem bine setat la optiuni, aici e tot spilu! (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) ) zice ca as fi la 4-5 dimineata la Nadlac (?) DAR PE UNDE SA IES MAI BINE pt.ruta asta ? Prin Arad - Nadlac - Szeged SAU Chisineu-Cris - Varsand - Gyor ?? Unele par mai scurte cu softu dar cred ca in teren situatia e diferita, din cate stiu culoarul Deva - Arad e full de tiruri , poate doar in weekend sa mai scada... CRED CA VOI PLECA VINERI sau SAMBATA seara din Bucuresti ca optim , ce ziceti ?? ..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 as ajunge in Viena si pe la 18 seara in INNSBRUCK unde trebuie sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif) Stiu ca e al naibii de obositor 24 ore mers non-stop dar mi-am prevazut si pauze dese sa-mi revin cu picioarele si muschii la creier.... (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
11th February 2007, 02:05
|
Junior
Data înscrierii: 27-June 06
Locație: N44.9275454° E25.4436765°
ID membru: 84 029

|
|
|
|
|
|
|
|
|
24th February 2007, 02:06
|
Junior
Data înscrierii: 22-September 04
ID membru: 23 330

|
QUOTE(Icelemon @ Jan 14 2007, 21:04)  exact asta vreau sa stiu si eu @AlexPod, daca merg la Viena si platesc 7euro rovigneta pt. 3 zile pentru Unguria si ma intorc de la viena peste 5 zile, automat vigneta nu mai este valabila si trebuie sa cumpar alta, sau mai bine e sa platesc una pe o perioada mai mare care sa acopere si ziua de intoarcere ???? cum recomandati ? Din cate am inteles eu, vigneta expira peste 3 zile din momentul in care ai cumparat-o. Deci daca te intorci peste 5 zile, logic ar fi sa iei una pe o perioada mai lunga.
|
|
|
|
|
|
|
|
24th February 2007, 02:11
|
Junior
Data înscrierii: 22-September 04
ID membru: 23 330

|
QUOTE(neludok @ Feb 4 2007, 12:01)  APROPO... a mai facut cineva drumul asta BUCURESTI - VIENA de curand, adica ACUM (in 2007) DUPA intrarea noastra in UE ? As vrea sa plec seara din Bucuresti pe la 21 ca ajung mai lejer (mai scap de traficu si soselele naspa de la noi) la vama, dupa autoroute (sa zicem bine setat la optiuni, aici e tot spilu! (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) ) zice ca as fi la 4-5 dimineata la Nadlac (?) DAR PE UNDE SA IES MAI BINE pt.ruta asta ? Prin Arad - Nadlac - Szeged SAU Chisineu-Cris - Varsand - Gyor ?? Unele par mai scurte cu softu dar cred ca in teren situatia e diferita, din cate stiu culoarul Deva - Arad e full de tiruri , poate doar in weekend sa mai scada... CRED CA VOI PLECA VINERI sau SAMBATA seara din Bucuresti ca optim , ce ziceti ?? ..apoi traversez ungurii dis de dimineata si pe la 9-10 as ajunge in Viena si pe la 18 seara in INNSBRUCK unde trebuie sa caut o cazare mai ieftina... (indicatiile voastre sunt pretioase, idei camping, hostel etc binevenite...CU MULTUMIRI ! (IMG: style_emoticons/default/peacefingers.gif) Eu am mers de curand pana in Viena si am ales Arad - Nadlac - Szeged. Fara sa alerg prea tare masina si cu pauze rezonabile (inclusiv pranz la Arad), am facut 14 ore pana in vama cu Austria (Hegyenshalom). Am plecat la 6 din Bucuresti si am ajuns la 8 acolo (ora noastra). E drept ca am condus duminica si nu au fost foarte multe TIR-uri. La intoarcere am facut doar 13 ore din vama cu Austria pana in Bucuresti, dar nu am oprit decat foarte putin si am mers cat am putut de repede. Fiind marti, au fost foarte multe TIR-uri, asa ca aproape tot drumul in Romania a fost constituit din depasiri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
QUOTE Stiu ca e al naibii de obositor 24 ore mers non-stop dar mi-am prevazut si pauze dese sa-mi revin cu picioarele si muschii la creier.... (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif) Depinde cat de multe drumuri lungi ai la activ. Eu dupa 13 ore de condus aproape in continuu, din care 75% din timp depasiri, simteam adrenalina la maxim (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) | |
|
|
|
|
|
|
|
|
7th March 2007, 13:54
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 06
Locație: TIMISOARA
ID membru: 59 821

|
Adresez aceasta intrebare celor care au stat prin Viena o perioada mai indelungata si au habar, unde as putea parca masina timp de o luna, fara sa ma trezesc ca mi-au ridicat-o cei cu parcarile! De exemplu in aeroport Viena, am platit pentru citeva ore 17 euro! Daca are cineva o solutie mai avantajoasa si sigura, il rog sa ma ajute!
|
|
|
|
|
|
|
|
7th March 2007, 14:15
|
Active Member
Data înscrierii: 9-November 06
ID membru: 107 925

|
cauta un garaj privat. sa o lasi pana la 30 de zile in strada, sigur o raporteaza un bun cetatean ca abandonata si o duce la depou, sau ti-o fura mai stii. cauta un garaj privat , ma refer la o parcare publica dar acoperita care ofera astfel de servicii pe timp indeulngat. ei o sa se ocupe de ea sa nu ramana fara aer in roti , sa nu se prafuiasca and so on. in momentul asta nu iti pot da o adresa exacta mai caut
|
|
|
|
|
|
|
|
7th March 2007, 14:26
|
Active Member
Data înscrierii: 13-December 06
ID membru: 116 029

|
De obicei la aeroporturi sunt parcari de lunga durata cu un tarif mult mai scazut, eventual ei sunt mai departe de terminal sau nu sunt acoperite. Esti sigur ca nu exista asa ceva si la Viena?
|
|
|
|
|
|
|
|
7th March 2007, 14:28
|
Active Member
Data înscrierii: 5-March 03
Locație: București
ID membru: 3 146

|
langa prater e un garaj pe 3 nivele (daca imi aduc bine aminte!) acoperit!
|
|
|
|
|
|
|
|
7th March 2007, 14:48
|
Active Member

|
Uite, in 2 minute am gasit preturile la aeroport (www.viennaairport.com): 30 days: Parkplatz C 145.90 €, deci in jur de 4.8 euro/zi. Asta ca o suma de comparatie. In alte parcari de la aeroport tariful este de 305.10 € sau 2,448.00 € (in parcarea de scurta durata) :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 16:48
|
Active Member
Data înscrierii: 9-November 06
ID membru: 107 925

|
145 euro nu mi se pare mult, daca e acoperita.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 17:03
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 3-December 04
Locație: Sus pe pilon
ID membru: 26 658

|
QUOTE(xwh @ Mar 8 2007, 16:48)  145 euro nu mi se pare mult, daca e acoperita. E doar cat un drum dus intors cu autocarul (IMG: style_emoticons/default/coolspeak.gif) Ai luat in calcul sa inchiriezi o masina ?!
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 18:26
|
Junior
Data înscrierii: 20-May 04
Locație: Viena
ID membru: 16 725

|
QUOTE(xwh @ Mar 7 2007, 13:15)  cauta un garaj privat. sa o lasi pana la 30 de zile in strada, sigur o raporteaza un bun cetatean ca abandonata si o duce la depou atata timp cat nu are nici o problema (este parcata regulamentar, nu incurca circulatia si nu prezinta un pericol pentru cei din jur) nu se atinge nimeni de ea. Ai grija sa nu o lasi intr-un district din interiorul "centurii" (de la 1 la 9) sau in 20. Sunt si variante de parcari (relativ ieftine! - 3€/zi, 12€/saptamana), vezi aiciTotusi, daca nu ai nevoie de ea pentru ce mergi cu masina? Exista tren.
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 20:37
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 06
Locație: TIMISOARA
ID membru: 59 821

|
Am gasit si eu varianta din aeroport in zona C cu 145 E , dar acolo exista o specificatie, ca tichetele se iau ...nu stiu cum prin agentii de turism! Am trimis un mail la aeroport si miine o sa dau si un telefon! Pentru cei care m-au intrebat de ce o luna? Pentru ca atit am distanta intre doua avioane <dus intors> pina intr-o tara mai indepartata. Iar varianta cu autocarul.......este o gluma buna, deoarece autocarul te lasa undeva...trebuie sa iei taxiuri....bagaje, si sincronizarea cu plecarea avionului, ca sa nu mai pun la socoteala ca sintem 3 adulti si 2 copii mici! Le multumesc celor care mi-au scris pina acum, pentru ca mi-au mai dat citeva cai de cautare! Oricum inca mai astept un sfat sau o certitudine...cu adresa , pret, etc. Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 22:32
|
Junior
Data înscrierii: 5-January 07
Locație: Bucuresti
ID membru: 122 559

|
Aceeasi problema am avut-o eu anul trecut Cele mai ieftine parcari pe care le-am gasit (pana sa plec spre Viena) au fost Gasometer A si Gasometer C, la pretul de 2,7 euro/zi, gasesti date aici: http://www.parkeninwien.at/index.asp?menuI...01&bez=1110Parcarile sunt in aronsdismentul 11, sunt chiar la intrare in Viena dinspre Budapesta, la "intersectia" A4 (pe care mergi dinspre Budapesta) cu A23, trebuie sa faci stanga pe A23 si imediat (mai putin de 1 Km) sa iesi (parca St Marx se numeste iesirea) pe breteaua din dreapta care subtraverseaza autostrada (te intorci practic putin inapoi spre Budapesta) si daca mergi inainte ajungi la cele doua parcari (oricum iti trebuie harta sau GPS). Iti spun din amintiri pt ca doar am trecut pe acolo in "recunoastere", nu am intrat. Cand am ajuns la locul de cazare am aflat ca langa Donaupark se afla o parcare gratuita. Atfel, mergand dinspre Prater spre cladrea ONU, treci Dunarea si, dupa ce treci de cladirile ONU (ONU city) nu in prima intersectie (este interzis virajul la stanga) in cea de-a doua, trebuie sa virezi la stanga (Arbeiterstrandbadstrasse, se numeste strada [m-am chinuit 1 minut sa scriu denumirea]). Pe acesta strada se poate parca langa bordura (dar mi se pare numai pe o perioada limitata-nu stiu lb germana si nu am inteles) insa nu te sfatuiesc sa parchezi aici ci sa mergi aprox 1 km (chiar mai putin) si pe partea stanga este o pracare f mare - aprox 500 de locuri. Dupa aceasta parcare e un spatiu verde si mai urmeaza inca una mai mica (2-300 locuri). Dar trebuie sa ai grija, pt ca eu am ajuns pe la 9 si pana sa ma "frec" eu sa gasesc un loc mai cu umbra s-au umplut imediat si abia am mai gasit un loc. Semn ca multi utilizeaza acel loc. Acum, ca sa spun tot, tin prea mult la masina mea si nu am vrut sa o las peste noapte acolo, asa ca timp de 5 zile am dus-o dimineata la 9 si am luat-o seara dupa ora 20 cand nu se mai taxeaza parcarea in centru. Astfel am platit 3 euro pe zi (metroul dus intors). In parcare ramaneau masini si dupa ora 20. Daca vizitezi Schonbrunn-ul vezi ca este o parcare gratuita si acolo, in coltul din spate stanga (cum privesti la palat dinspre intrarea principala). Daca parchezi acolo, trebuie sa mergi pe strada din stanga palatului, iar la prima intersectie virezi dreapta si imediat pe dreapta este parcarea. Vezi ca este cam mica (50 de locuri). Intrarea spre palat se face dinspre Gloriette. Ceva informatii gasesti si aici: http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=3305Drum bun
|
|
|
|
|
|
|
|
8th March 2007, 22:49
|
Active Member

|
QUOTE(vead @ Mar 8 2007, 20:37)  Am gasit si eu varianta din aeroport in zona C cu 145 E , dar acolo exista o specificatie, ca tichetele se iau ...nu stiu cum prin agentii de turism! Am trimis un mail la aeroport si miine o sa dau si un telefon! Unde ai citit acest lucru, ca eu nu gasesc informatia pe site (in Engleza ca Germana nu prea stiu): "The parking fees must be paid before returning to your car, either at the main pay desk in Multi-Storey Car Park 4 or at one of the machines located in the terminal. After payment you will receive an exit ticket to insert in the automatic barrier system when driving out of your particular car park (within 20 minutes). Parking fees can also be paid using all major credit cards (American Express, Diners Club, Master Card/Eurocard and Visa) at the automatic exit barriers of all parking facilities. If you would like to know the cheapest parking option for your specific needs at Vienna International Airport, please feel free to call us on: +43-1/7007-22886. " Deci platesti in terminal inainte sa iesi, sau la casierie daca lasi in P4 sau la iesire din parcare daca platesti cu card. Parking C NU CRED ca e acoperit (vezi harta), P3 si P4 ar trebui sa fie acoperite, dar pretul e dublu. Si eu iti recomand sa te uiti putin la trenuri. Cred ca sunt trenuri directe Buc-Viena, si daca locuiesti intr-un oras unde trenul opreste si avionul nu e intr-o ora proasta (inainte de 7 sau dupa 10), probabil e mai usor, ieftin si chiar si mai comod. Eu nu-l cunosc Viena in detaliu (am trecut de cateva ori cu masina prin ea, dar n-am avut timp sa opresc), dar o data sotia trebuia sa schimbe un tren acolo si statiile erau departe una de cealalta, si am gasit pe internet toate informatiile necesare cum se ajunge dintr-o statie la alta, cu timpii exacti cand pleaca metroul, unde schimbi metroul, cand pleaca celalalt, etc. si ea s-a descrucat minunat, chiar daca era prima data in Austria. Sunt sigur ca ajungerea de la gara pana la aeroport nu e foarte dificil (daca nu e chiar foarte usor). Transportul in comun in aceste orase este mult mai dezvoltat decat la noi. ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|