|
  |
Cu mașina prin Austria, toate problemele legate de drum, taxe, parcări, plimbare pe jos, etc. |
|
|
|
|
26th August 2008, 22:56
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 27-May 05
Locație: Deva, jud. Hunedoara
ID membru: 37 611

|
QUOTE (Sioux-2 @ Aug 26 2008, 12:14)  Iertare, dragii mei, dar nu mai am rabdarea de altadata de a citi toate topicurile despre Austria... Cu toate acestea am nevoie de niste informatii pentru ca intentionez sa-mi fac concediul de iarna in Tirol. So, daca sunteti amabili, m-ar interesa urmatoarele: -care sunt preturile vignetelor (in €) pentru tranzitarea Ungariei? Ma intereseaza pentru o perioada mai mare de 7 zile - am inteles ca exista vignete pentru 10 zile. -in Ungaria exista si taxe de autostrada sau platesti numai vigneta? -aceleasi intrebari pentru Austria (vigneta & taxe autostrada) -recomandari de "motorinarii" in Austria, eventual preturi. Multumesc. la unguri vigneta e numai pentru autostrada si costa 2150 de forinti (1 leu = 148 de forinti) pentru 10 zile,pentru drumuri nationale nu ai nevoie de vigneta, daca o cumperi intra in orasul Mako , pe stanga cum mergi este o benzinarie Shell,si nu e aglomeratie,multa lume cumpara vigneta din szeged de la mol, dar acolo sunt niste magari care stau si te usca de bani. in ungaria vigneta nu mai este un aptibild 9autocolant) ce se lipeste pe partbriz, iti da doar bonul de casa de la benzinarie stampilat si bonul ala il agati pe partbriz. In austria nu am luat pe 10 zile numai 7 si a fost vreo 8 euro, daca imi aduc aminte..
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 13:59
|
Junior
Data înscrierii: 14-April 08
ID membru: 314 778

|
in AT vigneta minima e de 10 zile si costa 7,7 euro nu se platesc alte taxe de autostrada nici in HU si nici in AT | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2008, 19:51
|
Junior
Data înscrierii: 16-March 07
Locație: GALATI
ID membru: 155 601

|
QUOTE (claudiu_ne2000 @ Aug 26 2008, 23:56)  la unguri vigneta e numai pentru autostrada si costa 2150 de forinti (1 leu = 148 de forinti) pentru 10 zile,pentru drumuri nationale nu ai nevoie de vigneta, daca o cumperi intra in orasul Mako , pe stanga cum mergi este o benzinarie Shell,si nu e aglomeratie,multa lume cumpara vigneta din szeged de la mol, dar acolo sunt niste magari care stau si te usca de bani. in ungaria vigneta nu mai este un aptibild 9autocolant) ce se lipeste pe partbriz, iti da doar bonul de casa de la benzinarie stampilat si bonul ala il agati pe partbriz.
In austria nu am luat pe 10 zile numai 7 si a fost vreo 8 euro, daca imi aduc aminte.. Nu agati nici un bon pe parbriz, pentru ca verificarea se face video pe baza numarului de inmatriculare. In Austria e pentru 10 zile si costa 7,6 euro.
Acest mesaj a fost modificat de adrian1956: 27th August 2008, 19:52
|
|
|
|
|
|
|
|
28th August 2008, 08:47
|
Junior
Data înscrierii: 5-April 08
ID membru: 310 920

|
Multumesc tuturor pentru informatii! Calatorii placute, oriunde va veti duce!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st August 2008, 19:36
|
Active Member
Data înscrierii: 11-January 05
ID membru: 28 611

|
Urmatoarea vinieta ca perioada de timp (dupa cea minima de 10 zile si 7.6 EURO), care este si cat costa ? Mersi !
|
|
|
|
|
|
|
|
31st August 2008, 23:06
|
Junior
Data înscrierii: 6-June 07
Locație: Timisoara
ID membru: 188 138

|
22,2 eur pentru o perioada de 2 luni si 73,8 eur/an
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd September 2008, 17:35
|
Junior
Data înscrierii: 20-January 04
ID membru: 10 474

|
| Vreau sa trec prin Austria si Ungaria cu doi copii de 4 si 6 ani. Trebuie sa am scaune de masina pentru ei? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd September 2008, 22:43
|
Active Member
Data înscrierii: 13-December 06
ID membru: 116 029

|
Da. Si sper ca ai deja si folosesti si acasa scaunele pentru copii.
|
|
|
|
|
|
|
|
4th September 2008, 08:13
|
Junior
Data înscrierii: 20-January 04
ID membru: 10 474

|
Nu am si mi se pare aberant sa folosesc asa ceva. Parerea mea personala. O sa fac rost de doua scaune pentru cind voi pleca.
|
|
|
|
|
|
|
|
5th September 2008, 13:00
|
Junior

|
Sunt obligatorii pentru copii pana la 12 ani sau cu o inaltime sub 1,5 m si in niciun caz cerinta asta nu-i lipsita de ratiune.
|
|
|
|
|
|
|
|
21st September 2008, 00:54
|
Junior
Data înscrierii: 22-April 08
ID membru: 317 766

|
Cine stie sa-mi spuna daca gasesc hainute mai ieftine decat la noi in perioada 25-30 sept 2008, adica peste cateva zile!?? La pandorf sunt mai ieftine ca la noi in sept sau doar in perioadele de reduceri?! Este prima data cand ma duc ...Rog pe ce-i care detin informatii sa-mi lase msg aici sau sa ma contacteze pe prv. Doresc sa ii intreb mai multe detalii despre viena si austria in general!? va multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
21st September 2008, 14:06
|
Junior
Data înscrierii: 24-March 07
ID membru: 159 024

|
@dragosionut da gasesti
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd November 2008, 21:48
|
Junior
Data înscrierii: 9-September 07
Locație: Baia Mare
ID membru: 224 121

|
Am auzit ca incepand cu data de 15 octombrie, in Austria sunt obligatorii anvelopele de iarna.Este adevarat? Sambata plec pentru cateva zile in Austria si cu caldura care este acum, nu se preteaza anvelopele de iarna,insa nu as vrea sa incasez vreo amenda pentru ca nu sunt ,,incaltat''regulamentar. (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd November 2008, 22:25
|
Junior
Data înscrierii: 24-March 08
Locație: Oradea
ID membru: 306 379

|
Eu am fost intre 22 si 25 Octombrie 2008 pana in Viena si nu m-a intrebat nimeni de sanatate, nici in Ungaria si nici in Austria asa ca nu cred sa ai probleme daca respecti regulile de circulatie.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd November 2008, 16:51
|
Junior
Data înscrierii: 9-September 07
Locație: Baia Mare
ID membru: 224 121

|
Am intalnit pe un alt topic ca anvelopele de iarna sunt obligatorii in Austria incepand cu 1 noiembrie.Nu sunt tentat sa incalc legislatia austriaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
3rd November 2008, 18:03
|
Junior

|
Si anvelopele "all season" sunt acceptate ca fiind de iarna daca profilul anvelopei are o adancime de cel putin 4 mm si anvelopa este inscriptionata cu M + S. E bine sa ai la indemana si lanturile antiderapante, in unele locuri sunt obligatorii.
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2008, 12:24
|
Junior
Data înscrierii: 26-November 08
ID membru: 392 164

|
Salutare,
Sunt nou p'aici si am citit majoritatea discutiilor despre Ungaria si Austria...voi pleca pe 22 decembrie pt a-mi petrece Craciunul la Viena...insa am niste nelamuriri. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii? Daca da, as putea avea doar pe fatza? (lanturi o sa am la mine in caz de..). Se vorbea p'aici de niste becuri de rezerva, care am inteles ca sunt obligatorii...stie cineva unde as putea sa ma interesez de astfel de becuri?Am un seat leon, dar la porche romania nu prea ma bate gandul sa ma interesez deoarece au niste preturi enorme. A facut cineva drumul asta recent? Puteti sa-mi spuneti si mie ce-mi trebuei exact pt a nu avea probleme?, sau..te controleaza la vama de aceste lucruri? sau sunt bune in caz ca ai ghinionu sa te traga politia pe dreapta?..
Multumesc anticipat!
|
|
|
|
|
|
|
|
26th November 2008, 13:28
|
Junior
Data înscrierii: 19-February 08
ID membru: 291 368

|
QUOTE (TybyD @ Nov 26 2008, 12:24)  Salutare,
Sunt nou p'aici si am citit majoritatea discutiilor despre Ungaria si Austria...voi pleca pe 22 decembrie pt a-mi petrece Craciunul la Viena...insa am niste nelamuriri. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii? Daca da, as putea avea doar pe fatza? (lanturi o sa am la mine in caz de..). Se vorbea p'aici de niste becuri de rezerva, care am inteles ca sunt obligatorii...stie cineva unde as putea sa ma interesez de astfel de becuri?Am un seat leon, dar la porche romania nu prea ma bate gandul sa ma interesez deoarece au niste preturi enorme. A facut cineva drumul asta recent? Puteti sa-mi spuneti si mie ce-mi trebuei exact pt a nu avea probleme?, sau..te controleaza la vama de aceste lucruri? sau sunt bune in caz ca ai ghinionu sa te traga politia pe dreapta?..
Multumesc anticipat! Nu te controleaza nimeni la vama, dar daca te opreste politia e posibil sa-ti ceara anumite „dotari”. Pentru copii scanunul special este obligatoriu. Mai trebuie sa ai becuri de rezerva, trusa medicala, extinctor si veste reflectorizante (citi pasageri, atitea veste). Sansele sa te opreasca sint mici. Dar daca ai vreun bec ars te opreste imediat si te pune sa-l inlocuiesti.
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|