|
  |
schimbare permis de conducere, dureaza mult? |
|
|
|
|
11th January 2009, 22:18
|
Junior
Grup: Members
Data înscrierii: 21-September 03
Locație: Pitesti
ID membru: 6 579

|
Pana laurma,daca ti-ai schimbat adresa din buletin,mai este necesara si schimbarea permisului auto ?
|
|
|
|
|
|
|
|
28th January 2009, 16:19
|
Junior
Data înscrierii: 16-July 07
Locație: Brasov
ID membru: 202 914

|
| Am auzit ca de la 1 februarie Contravaloare permisului de conducere se modifica la 70 euro. Pina acum era 50 lei. Stie cineva mai multe sau este doar un zvon? | |
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 18:11
|
Junior
Data înscrierii: 15-December 08
Locație: Bucuresti
ID membru: 397 807

|
1. in cazul in care mia expirat permisul acum cca 7 luni, mai este necesar sa fac analizele medicale . 2. cat este taxa de preschimbare a permisului . despre mama vb . thnx moolt (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif)
Acest mesaj a fost modificat de andreybadboy96: 1st February 2009, 18:13
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 08:36
|
Junior

|
QUOTE (andreybadboy96 @ Feb 1 2009, 19:11)  1. in cazul in care mia expirat permisul acum cca 7 luni, mai este necesar sa fac analizele medicale . 2. cat este taxa de preschimbare a permisului . despre mama vb . thnx moolt (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/laugh.gif) 1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele. 2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda. Hirtii: - fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net) - fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica) - chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei) - buletin in original si copie - pemisul vechi - copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou)
|
|
|
|
|
|
|
|
2nd February 2009, 12:15
|
Junior
Data înscrierii: 15-December 08
ID membru: 397 807

|
QUOTE (fezo @ Feb 2 2009, 08:36)  1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele. 2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda.
Hirtii: - fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net) - fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica) - chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei) - buletin in original si copie - pemisul vechi - copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou) mersi moolt (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/kisstogether.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th February 2009, 17:19
|
Junior
Data înscrierii: 13-February 06
ID membru: 65 915

|
Mi-am luat alaltaieri permisul. In doua ore a fost gata, nu imi venea sa cred. Depunerea actelor, cu poze cu tot,-15 min (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/cursing.gif) . Taxa este 50 RON(inca)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th February 2009, 21:57
|
Junior

|
Ai avut noroc. Mie mi-au spus sa vin peste 2 saptamini. Probabil in Bucuresti se face mai repede. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
9th February 2009, 01:25
|
Member
Data înscrierii: 10-August 05
Locație: Unknown
ID membru: 43 539

|
QUOTE (KLMN @ Jan 11 2009, 22:18)  Pana laurma,daca ti-ai schimbat adresa din buletin,mai este necesara si schimbarea permisului auto ? Ordonanță de urgență nr. 69 din 28/06/2007 (Ordonanță de urgență 69/2007) Publicat în Monitorul Oficial nr. 443 din 29/06/2007 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice 9. Alineatele (1), (4), (5) și (6) ale articolului 24 se modifică și vor avea următorul cuprins: "Art. 24. - (1) Examinarea pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul, reședința ori rezidența normală sau, în cazul celor aflați la studii în România potrivit art. 231 alin. (1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituția de învățământ. ................................................................................ ..................................... (4) În cazul cetățenilor străini care își stabilesc domiciliul sau reședința în România, precum și al cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidența normală sau care se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulație internațională. (5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum și la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susținerea unui nou examen, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului internelor și reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Si eu vroiam sa ma duc azi sa il schimb dar nu mai are rost din moment ce nu mai este obligatoriu.
|
|
|
|
|
|
|
|
6th May 2009, 14:10
|
Junior
Data înscrierii: 28-January 06
ID membru: 63 503

|
Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi?
|
|
|
|
|
|
|
|
6th May 2009, 19:45
|
Member
Data înscrierii: 1-January 07
Locație: ...
ID membru: 120 838

|
QUOTE (fanutsa @ May 6 2009, 15:10)  Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi? 30 zile
|
|
|
|
|
|
|
|
6th May 2009, 19:50
|
Senior Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-June 04
ID membru: 18 133

|
QUOTE (fanutsa @ May 6 2009, 15:10)  Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi? pana la data expirarii, evident (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
19th May 2009, 13:34
|
Junior
Data înscrierii: 6-August 08
ID membru: 356 682

|
QUOTE (fezo @ Feb 2 2009, 08:36)  1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele. 2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda.
Hirtii: - fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net) - fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica) - chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei) - buletin in original si copie - pemisul vechi - copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou) Si la ce cabinet ai mers ? Poti sa-mi dai un nume ? Ca nu vreau sa alerg degeaba prin Bucuresti; nu am timp de pierdut. Vreau un cabinet unde merge foarte foarte repede. Multumec !
|
|
|
|
|
|
|
|
20th May 2009, 10:47
|
Junior
Data înscrierii: 10-July 07
ID membru: 200 805

|
va rog urgent: ce dimensiune trebuie sa aiba pozele pentru permis auto!
|
|
|
|
|
|
|
|
21st May 2009, 12:46
|
Junior
Data înscrierii: 18-November 05
ID membru: 54 119

|
Nu iti trebe poze. Te duci acolo si te pozeaza militianu.
|
|
|
|
|
|
|
|
29th May 2009, 11:41
|
Junior
Data înscrierii: 28-December 04
ID membru: 27 873

|
QUOTE (vader @ 21st May 2009, 13:46)  Nu iti trebe poze. Te duci acolo si te pozeaza militianu. Ba iti trebuie poza , pe care o lipesti pe fisa detinatorului de permis .Deci , trebuie sa fie poza si pe fisa , dar te pozeaza si tanti la "camera ascunsa" si te pune sa semnezi si cu un pix electronic. Pentru cei din Iasi : am fost azi pe Primaverii sa imi schimb permisul datorita modificarii adresei si oricum permisul fiind din ala vechi . Am luat "teapa" de 25 lei ,atat costand fisa detinatorului de permis , care nu trebuie sa fie obligatoriu dactilografiata si poza care mi-a facut-o pe loc la imprimanta , de calitate mediocra . Fisa atasata mai sus este mai mult decat ok. Cei care au calculatoare si imprimanta color pot rezolva de acasa atat cu fisa cat si cu poza . Deci , faptul ca iti tasteaza numele pe fisa si iti listeaza la imprimanta fisa si poza te costa 25 lei . Si ca sa fie si mai dureros la chioscul alaturat era 20 lei .Peste drum tot 25 lei -fisa cu o poza sau 15 lei fisa cu poza ta . Deci o singura poza costa numai 10 lei !!! Asa da afacere! Am intrebat in Podul Ros la Fujifilm ,vis-a-vis de Mercur si costa 12 lei 4 poze , pe loc , poze nu scoase la imprimanta ci sigur de o calitate mult mai buna . Si inca ceva : ceea ce este pentru downloadat pe pe site-ul prefecturii ca documente solicitate pentru preschimbare sau modificare adresa nu sunt in totalitate precise. Pentru preschimbare sau modificare adresa trebuie : - CI , original + copie - permis , original - FISA detinatorului de permis cu poza color ( pot fi listate si la imprimanta ) - chitanta - o singura taxa de 68 lei la BCR sau CEC ( nu cum scrie pe site : dovada platii contravalorii permisului + taxa de eliberare a permisului ) - fisa medicala ( la mine nu a fost nevoie ) Sper ca am fost de folos si daca macar unu din voi nu mai cotizeaza la cei strategic amplasati langa aceste institutii , ma declar multumit . Edit : dupa 10 zile se poate ridica noul permis
Acest mesaj a fost modificat de oltadi: 29th May 2009, 11:46
|
|
|
|
|
|
|
|
29th May 2009, 19:05
|
Junior

|
Nu stiu de unde ati scos chestia asta cu poza. Eu in ianuarie, cind mi-am schimbat permisul n-am dat nicio poza.
|
|
|
|
|
|
|
|
29th May 2009, 22:17
|
Active Member
Data înscrierii: 4-April 07
ID membru: 163 515

|
E mai simplu sa te "adresezi" la sursa, nu? (cate bordeie, atatea obiceie) BucurestiDOCUMENTE NECESARE: actul de identitate (original și copie ); fișa deținătorului permisului de conducere, completată prin dactilografiere; permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita în original, după caz; declarație-tip de pierdere/furt/deteriorare – după caz; contravaloare permis de conducere – 50 lei (CEC); documentul care atestă schimbarea numelui (certificat de casătorie, hotărâre de divorț, etc.) fișa medicală-tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă preschimbarea se solicită după expirarea valabilității administrative a permisului de conducere; Link... http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...cere/index.htmlIasihttp://www.prefecturaiasi.ro/permise-auto/...PC-romanesc.pdfBrasovPRESCHIMBARE PERMIS DE CONDUCERE ROMANESC DOCUMENTE NECESARE PENTRU PRESCHIMBAREA PERMISULUI DE CONDUCERE ROMANESC ( PERMIS EXPIRAT, DETERIORAT, SCHIMBARE NUME / ADRESA, PIERDERE / FURT) -fisa detinator permis de conducere (vezi pagina FORMULARE) – completata; -originalul si copia actului de identitate; -dovada platii contravalorii permisului de conducere (la CEC – 50 RON); -permisul de conducere a carui preschimbare se solicita in original, si copie, daca acesta exista; -fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie,daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere; -pe linga documentele prevazute, solicitantul trebuie sa prezinte, in cazul shimbarii numelui, documentul care atesta acest lucru; -dosar plic; Atentie brasoveanule (cel care intrebai sus si tare, CINE ZICE DE FOTO !!!)... nu scrie ca trebuie foto insa, formularul in sine are LOC DE FOTO... (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/rolleyes.gif) http://www.prefecturabrasov.ro/upload/file...a_detinator.pdfStima si...mai multe atentie inainte de a posta cate o..."brasoava" ( BRAȘOÁVĂ s. v. invenție, minciună, născoceală, născocire, născocitură, neadevăr, palavră, plăsmuire, poveste, scorneală, scornire, scornitură. )
Acest mesaj a fost modificat de videosuzy: 29th May 2009, 22:28
|
|
|
|
|
|
|
|
9th June 2009, 17:07
|
Junior
Data înscrierii: 28-May 06
ID membru: 79 564

|
Azi mi-am schimbat si eu permisul de conducere in Bucuresti in sediul din Pipera. Pot sa zic ca am fost super multumit de cum au decurs lucrurile. Pt cei care au de gand sa isi schimbe permisul de conducere in Bucuresti ii sfatuiesc sa isi descarce formularul direct de pe sait-ul prefectruii Bucuresti si sa il completeze cu pixul (da , cu pixul). Cu toate ca scrie mare acolo ca formularele se iau gratuit de pe net, cei care nu stiu se duc vis a vis si da 5 RON pe formular si 5 RON pe dactilografiere (la fel... e scris mare peste tot ca formularele pot fi completate de mana). Eu la ora 12.30 m-am asezat la o coada din fata unui ghiseu (mai exact ghiseul cu nr 8 ) dintr-un total de 10 si in 30 de min deja eram in fata ofiterului care mi-a luat dosarul si facut poza (procedura ce nu a durat mai mult de 2 min) si mi-a zis ca in 3 ore permisul o sa fie gata, asta insemnand cam ora 16.00. Pe la ora 15.00 am zis sa incerc poate poate permis e gata (asta la ghiseul nr 15 -acolo unde se elibereaza permisele) si cand surpriza... permisul era gata. Deci sa recapitulam... venit la 12.30 in pipera (loc de parcare am gasit imediat fara probleme), la 15.00 ieseam pe poarta institutiei cu permisul in buzunar. A, apropos, permisul e model din acela european in care adresa de domiciliu nu mai este trecuta. Si inca ceva: taxa este de 68 RON (si poate sa fie platita la cec-ul care functioneaza in cladirea din pipera) Succes tuturor!!! (IMG: http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Acest mesaj a fost modificat de bizar20: 9th June 2009, 17:10
|
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|

Grup: Bot

|
In curand... autoevolution.roTeste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
|
|
|
|
|
|
|
  |
2 utilizatori citesc acest subiect (2 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|