|
  |
schimbare permis de conducere, dureaza mult? |
|
|
|
|
16th January 2007, 14:07
|
Active Member
Grup: Members
Data înscrierii: 6-July 03
Locație: Bucurestiul are UN Primar General!!!
ID membru: 4 699

|
QUOTE(TIC @ Nov 14 2006, 20:21)  mai asteptati cu permisul pana dupa 1 ian 2007. din cate am azuit la tv se vor modifica putin permisele si cica vor fi recunoscute in UE (desi, nu am intalnit pe nimeni care sa aiba probleme cu actualele permise in timpul calatoriilor prin europa!!) Daca iti expira inainte sa le faca astia pe alea noi, trebuie sa il schimbi. Si daca vor face un nou model, iar va fi nebunie acolo. (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
16th January 2007, 14:12
|
Active Member
Data înscrierii: 5-March 03
Locație: București
ID membru: 3 146

|
QUOTE(sabian @ Jan 16 2007, 14:07)  Daca iti expira inainte sa le faca astia pe alea noi, trebuie sa il schimbi. Si daca vor face un nou model, iar va fi nebunie acolo. (IMG: style_emoticons/default/naughty.gif)
nu-mi expira. doar ca mi-am schimbat adresa! din cate am mai citit, se pare ca din mai se vor elibera cele noi. | |
Acest mesaj a fost modificat de TIC: 16th January 2007, 14:13
|
|
|
|
|
|
|
|
22nd January 2007, 12:31
|
Junior
Data înscrierii: 22-January 07
ID membru: 131 158

|
da stie cineva daca permisul este furat dupa ce a fost schimbat acum 2 luni pentru ca expira daca mai trebuiesc analizele medicale la permis? si daca stiti ceva despre cum se obtine alt talon ca si ala a fost furat....ms
|
|
|
|
|
|
|
|
18th February 2007, 12:24
|
Junior
Data înscrierii: 26-September 05
Locație: Lutry CH
ID membru: 48 283

|
QUOTE(mada_pirlog @ Jan 22 2007, 12:31)  da stie cineva daca permisul este furat dupa ce a fost schimbat acum 2 luni pentru ca expira daca mai trebuiesc analizele medicale la permis? si daca stiti ceva despre cum se obtine alt talon ca si ala a fost furat....ms Permisul de conducere are valabilitate 10 ani. Daca preschimbarea lui, din diverse motive, intevine inaintea datei legale de schimbare (indiferent de timpul scurs de la eliberarea sa), atunci fisa medicala nu mai este obligatorie. Nici in legislatia veche, daca intervenea schimbarea sa in primul an de la eliberare, nu mai era necesara o noua fisa medicala.
|
|
|
|
|
|
|
|
13th March 2007, 16:03
|
Junior
Data înscrierii: 11-January 07
Locație: Campina
ID membru: 125 880

|
QUOTE(dungatu @ Dec 15 2006, 18:28)  Salut! Sunt din Craiova si am downloadat formularul medical necesar schimbarii permisului de la adresa de mai jos pe care l-am si completat azi cu toate parafele necesare. Mergand la biroul de copiat acte am gasit formularul un pic altfel si anume era trecut in plus examenul pulmonar si lipsea cel ginecologic. http://www.prefecturabucuresti.ro/eKontent...lare/index.htmlCine a trecut prin aceste treburi il rog sa posteze daca este necesar sau nu examenul pulmonar si daca la femei trebuie examenul ginecologic. Multumesc! P.S. Sa difere formularele de la judet la judet? Traim totusi in aceeasi tara si avem aceleasi legi... Salut, Pe la mine, prin Prahova (si cred ca este valabil oriunde pe teritoriul Romaniei), daca ai permis valabil nu iti mai trebuie nici o fisa medicala. Pasii is: 1. Te duci la un birou din asta cu masina de scris, iti faci fisa detinatorului de permis auto. 2. Faci o copie a CI / BI si a permisului 2. Platesti 45 lei la CEC sau BCR - Taxa eliberare permis auto. 3. Te inarmezi cu rabdare si te asezi la coada de la politie unde iti fac poza si semnezi 4. Te duci cand iti zic ei sa-ti ridici noul permis. Gata!! Daca nu ai permis si faci scoala cred ca iti spune instructorul auto... Daca ti-a expirat sau l-ai pierdut sau ti l-au furat trebuie sa faci si fisa medicala. Asta am facut eu si va recomand sa mergeti prima data la un birou din acela de copiat acte ca va spun aia tot ce trebuie sa stiti. Ar fi pacat sa faceti fisa medicala si sa nu trebuiasca! Bafta!!
|
|
|
|
|
|
|
|
11th April 2007, 15:52
|
Junior
Data înscrierii: 15-April 05
Locație: la o masa mai retrasa
ID membru: 34 762

|
Azi am depus si eu actele pentru preschimbare (tot schimbare de domiciliu). Cand am intrebat cand este gata am avut un soc: 25 MAI!!! A mazgalit politistul pe o bucata de hartie: "permis de conducere nr... din data... categ B depus pentru preschimbare", data, a semnat, a pus stampila si mi-a spus ca pot circula cu fituica pana pe data de 25 mai cand imi ridic noul permis. Adica o luna jumate pentru a fi gata un permis? QUOTE(TIC @ Jan 16 2007, 15:12) [snapback]2321678[/snapback] din cate am mai citit, se pare ca din mai se vor elibera cele noi. Cred ca se vor introduce permisele noi si nu se mai fac din cele vechi.
Acest mesaj a fost modificat de Fantasio: 11th April 2007, 15:59
|
|
|
|
|
|
|
|
14th April 2007, 16:41
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 1-September 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 5 972

|
Saptamana trecuta am efectuat operatia asta, pt ca pe 5 mai imi expira permisul.
Dimineata am fost la CEC am platit 45 ron taxa pt permis. Am facut copii dupa permis si buletin , am mers la un birou de acte sa imi faca fisa deinatorului de permis 5 ron parca. Cu chitanta , copiile si fisa am mers la politie la ora 12.30 si la ora 2.30 am fost sa imi iau permisul gata schimbat (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)
Binenteles ..sper ca v-ati dat seama ca nu am fost singur.. la politie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Nu zic orasul pt ca nu are rost.
NU AM DAT SPAGA. Totul sa rezolvat prin amabilitatea unu coleg de banca din scoala generala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . | |
Acest mesaj a fost modificat de tkd29: 14th April 2007, 16:44
|
|
|
|
|
|
|
|
15th April 2007, 08:42
|
Active Member
Data înscrierii: 23-September 06
Locație: P-acilisea
ID membru: 98 626

|
Care sunteti rezidenti intr-o tara europeana, sa nu va schimbati permisele cu permise din tara de rezidenta chiar daca politia insista la fiecare control. Deoarece...ta da...nu va pot lua puncte de pe ele (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu am comis-o in Cipru (148 km/h) pe autostrada cu limita la 100km/h si trebuia sa impusc 2 puncte (din 12) valabile 3 ani (basca amenda 300 RON). Se pare ca nu imi pot salta punctele baietii de pe permisul romanesc. Tot la fel de adevarat este ca am alergat ca un turbat sa gasesc o firma de asigurari care sa imi faca asigurare pe permis romanesc. Am platit ceva mai mult dar se pare ca imi recuperez investitia (IMG: style_emoticons/default/biggrin.gif) Atentie: de pe permisul international vi se pot lua puncte de penalizare (permisele eliberate de ACR).
Acest mesaj a fost modificat de Dragon Warrior: 15th April 2007, 08:44
|
|
|
|
|
|
|
|
25th April 2007, 10:10
|
Junior
Data înscrierii: 5-April 07
Locație: Popesti Leordeni
ID membru: 163 772

|
Sal all. Am carnet auto facut printre primele de tipul plastifiat si pe acesta zice la perioada de valabilitate 5 ani. Mi-a zis un politist ca automat si acestea au valabilitate 10 ani desi pe ele scrie altceva. Intrebarea mea este urmatoarea: Cand ma voi duce la preschimbare permis trebuie sa imi fac din nou analizele sau nu? Data valabilitatii inscrisa pe permis este 12.05.1997-12.05.2002. Se va considera ca preschimbare in perioada de valabilitate sau nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
25th April 2007, 12:34
|
Junior
Data înscrierii: 5-April 07
Locație: Popesti Leordeni
ID membru: 163 772

|
Am uitat sa mai precizez ceva. Mi-am schimbat domiciliul, iar acum locuiesc in Popesti Leordeni, judetul Ilfov. Tot la Udriste ma duc pentru preschimbare?
|
|
|
|
|
|
|
|
26th April 2007, 12:10
|
Junior
Data înscrierii: 26-April 05
ID membru: 35 521

|
Nu faci fisa, si eu am fost in exact aceeasi situatie.
|
|
|
|
|
|
|
|
16th August 2007, 13:53
|
Junior
Data înscrierii: 21-November 06
Locație: Bucuresti RO
ID membru: 110 822

|
Azi dimineata am decis sa imi schimb permisul, datorita schimbarii adresei din CI. 8:00 - am luat decizia 8:05 - 8:15 - documentare preliminara, Softpedia Forum, site Prefectura Bucuresti, etc. 8:20 - in fata unitatii CEC (deschide la 8:30) 8:30 - platit taxa permis, 45 RON 8:50 - ma infiintez in zona Udriste, unde o tanti imi dactilografiaza fisa permis. Formular + manopera 5 RON 8:55 - biroul 17, preia actele (copie CI, fisa permis, chitanta de la CEC, permisul vechi), face poza, semnez pe touch-board. Se asigura ca mi-am pastrat o copie dupa vechiul permis, ma trimit acasa si ma instiinteaza ca maine dupa ora 8 pot ridica permisul.
Probabi intr-o tara civilizata (asa cum se pretinde si Romanica) procedura asta e normala. Avand in vedere insa ca de cate ori am lucrat cu statul am avut numai experiente neplacute (adica am cam stat...), m-am bucurat ca prostu' ca e loc de mai bine si la noi. Deja anuntasem la munca ca o sa intarzii vreo o ora-doua, gandindu-ma ca voi pierde lejer 3-4 ore pe la cozi si pe drum. Ma uitam in stanga-dreapta sa vad vreo poarta Brandemburg, vreun London Bridge ceva, sperand ca ce a fost pana ieri a fost un vis urat si m-am trezit brusc la viata undeva in lumea "civilizata" spre care aspiram.
Pana una-alta, felicitari Politia Romana, RAPPS, directia pasapoarte, Chestor Tuzgureanu, Garcea sau cine o fi responsabil cu acest incident placut.
La mai mare!
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2007, 17:39
|
Junior
Data înscrierii: 21-November 06
Locație: Bucuresti RO
ID membru: 110 822

|
Revin cu update: joi dupa-amiaza, fiind in zona unirii, zic sa incerc sa imi scot permisul (am depus actele in aceeasi zi, dimineata). Surpriza-surpriza, era gata. Sumarizand: ca sa iti schimbi permisul, dureaza o zi lumina si costa 50 RON. Multumit de perioada, insa cred ca 50 RON e cam mult... pentru o cartela de plastic, fie ea si securizata. Daca scade si taxa pe la 20-25, ma declar un roman fericit.
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2007, 19:44
|
Active Member
Data înscrierii: 16-May 03
ID membru: 3 812

|
QUOTE(Tzucky @ Aug 16 2007, 14:53)  Azi dimineata am decis sa imi schimb permisul, datorita schimbarii adresei din CI. conform modificarilor la Codul rutier din iunie anul asta NU mai e necesara schimbarea permisului la schimbarea adresei de domiciliu (IMG: style_emoticons/default/smile.gif) http://www.hotnews.ro/articol_77177-Guvern...odul-Rutier.htm
Acest mesaj a fost modificat de eb2e2: 18th August 2007, 19:46
|
|
|
|
|
|
|
|
18th August 2007, 20:58
|
Active Member
Data înscrierii: 16-May 03
ID membru: 3 812

|
QUOTE(aug @ Aug 18 2007, 21:41)  poate confirma cineva asta? e pe bune ? ..am sa confirm tot eu Ordonanța Guvernului nr.69/28.06.2007 ..caut-o si citeste-o (IMG: style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
20th August 2007, 10:51
|
Junior
Data înscrierii: 4-November 04
ID membru: 25 298

|
|
|
|
|
|
|
|
|
27th August 2007, 22:45
|
Active Member
Data înscrierii: 22-September 02
ID membru: 2 055

|
Am gasit ordonanta la http://ccisv.ro/site/pagini/news/index.php?id=257La Art 1 alin 9 scrie asa: QUOTE (5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. In vechiul cod rutier (vezi http://www.codul.rutier.tourneo.ro/noulCodRutier.php#C3.2) la Art 24 scria asa: QUOTE (5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a domiciliului sau a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, în conditiile stabilite prin regulament. Intradevar, nu se mai mentioneaza nimic despre schimbarea domiciliului, dar inseamna asta si ca nu mai trebuie preschimbat in acest caz? Nu vreau sa ma trezesc cu vreo amenda... Cum am putea fi siguri ca nu trebuie schimbat?
Acest mesaj a fost modificat de sapho: 27th August 2007, 22:47
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|