Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

2 V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> izolare termica BALCON
luxorpedia
mesaj 11th January 2008, 20:54
Mesaj #19

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 1-February 07
ID membru: 136 220

QUOTE (xmafia07 @ Feb 23 2007, 20:08) *
Buna,

eu acum cumpar un apartament si am observat ca am un perete invecinat cu baia vecinului unde prestatorul deja a prevazut "izolatie" adica a montat suporti pentru rigips. La ce ar trebuii sa fiu atent ? de care ar trebuiii sa fie izolatia?

ms de rasp

maf

uite ceva util Aici
Go to the top of the page

+Quote Post
hellrider
mesaj 3rd March 2008, 15:20
Mesaj #20

Active Member

Data înscrierii: 25-September 03
Locație: Perast,CrnaGora
ID membru: 6 690

Ma bag si eu in topic. Am de gand o ghidusie asemanatoare cu balconul, insa e putin mai complicat. Ce fac la tavan? Vecinul de deasupra nu are balconul inchis si nici nu si-l va inchide vreodata (IMG:style_emoticons/default/death.gif) Asa ca, de fiecare data cand ploua, se infiltreaza apa la mine. Pe langa apa din balconul lui, se mai infiltreaza si apa ce se prelinge pe la rostul tavanului cu peretele exterior.

Daca ma apuc si izolez restul balconului fara sa fac nimic la tavan, toata apa aia va ramane in interior si sa vezi distractie. Acum am balconul inchis doar cu sticla normala si cadru metalic prin care bate vantul si chiar si asa condensul este ff mare din cauza apei ce se infiltreaza/prelinge pe la rosturi.

Ce solutie de izolare a tavanului pe interior as putea gasi?

+Quote Post
marco23
mesaj 12th May 2008, 14:26
Mesaj #21

Junior

Data înscrierii: 12-May 08
ID membru: 325 356

Am aceeasi problema cu infiltratiile de apa de la balconul de deasupra, care este la ultimul etaj. Printre rosturile de la balcon, acele placi care nu se imbina perfect, se scurge apa la mine si mi-a udat deasupra geamului termopan in camera in care stau. Miroase tot timpul a var umed si a dat si in mucegai.

Am gasit o firma care se ocupa de hidroizolatii, a venit unul, tigan, dar sa nu ne luam deocamdata de rasa. Cert este ca mi-a zis ca trebuie facuta sapa(cu inclinatie) la balconul vecinului de deasupra, pusa o membrana care sa colecteze toata apa ce ajunge in balcon si inca o sapa. La capatul unde e inclinata sapa sa fie o teava legata de membrana pentru a se scurge apa, in prealabil dandu-se o noua gaura pentru a inlocui scurgerea actuala.
Balconul are si ornamente, iar cel care sta acolo a pus doar o foaie de metal ptr a-l inchide. Cel pe care l-am gasit si mi-a zis ca face lucrarea asta a zis ca se va lega cu niste adeziv si ceva hidroizolant de tabla asta si nu vor mai fi probleme. Eventual, pe deasupra se vor pune si niste placi de faianta pentru a da o panta si a face o streasina si a nu mai curge apa in balconul lui. Balconul este inchis, dar nu este cu termopan, ci doar cu niste geamuri.

O fi de ajuns daca acopera rosturile alea si se face sapa?

Ce sfaturi mi-ati putea da in plus? Sau poate stiti alte firme pe care le-ati incercat si v-au multumit prestatiile lor.

Mi-ar fi de mare ajutor orice sfat deoarece sunt disperat de miros si de disconfort si cred ca in scurt timp o sa dau si in astm. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

10x

+Quote Post
adi_master
mesaj 12th May 2008, 20:26
Mesaj #22

Active Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 19-July 07
Locație: DE,Rosenheim
ID membru: 204 257

asta faci in balconul lui!!!
se pune membrana bituminoasa
- cel putin 1cm de sapa autonivelanta
- hidroizolatie cu CL 50 sau CL51 si cu banda CL52.
- se monteaza gresia
Si garantat nu mai ai probleme!!

QUOTE (hellrider @ Mar 3 2008, 15:20) *
Ce solutie de izolare a tavanului pe interior as putea gasi?

Nu poti face o hidroizolatie la tavan,numai daca o faci in balconul lui!!

+Quote Post
bipedR
mesaj 16th June 2008, 19:45
Mesaj #23

Junior

Data înscrierii: 5-December 07
ID membru: 256 670

Salutare tuturor,

La mine problema cu igrasia sta in felul urmator:
- etaj 3/3, bloc de caramida, tamplarie temopan, achizitonat cu un an in urma si tot atunci l-am si varuit (lavabil,bine-nteles);
- plafon din beton, acoperit cu tabla, fara izolare termica;
- iarna asta, mai subtire cu caldura, instalatia de incalzire a blocului colmatata si imposibil de aerisit(factura de electrica ~350 ron/luna);
- petele de igrasie au aparut in iarna acesta numai la imbinarea peretilor exteriori cu plafonul, si nu sunt din loc in loc (10% din lungimea imbinarii);
- initial m-a ingrijorat condesul in exces de pe geamuri, apa se scurgea pe pereti,sub ferestre;
Ca adaugare, pentru indeplinirea tuturor conditiilor unui suicid in grup, eu si sotia, rata bancara a crescut cu peste 30%...(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Asadar, tinand cont de datele expuse mai sus, ce solutii imi puteti sugera. ma refer la izolatie si in cazul in care a trecut cineva prin calvarul unei montarii de centrala termica de gaz, care ar fi algoritmul obtinerii aprobarilor necesare?

va multumesc anticipat

+Quote Post
hattyro
mesaj 22nd June 2008, 10:57
Mesaj #24

Junior

Data înscrierii: 22-June 08
ID membru: 339 963

Am si eu nevoie de un sfat profesionist.
Am cumparat un apartament care are termopane Gealan pe care intentionez sa le pastrez intr-o prima faza. Vreau sa izolez balconul mai ales ca usa de la bucatarie care da in balcon o voi elimina. Ce vreau eu sa fac:
- sa mut caloriferul din bucatarie in balcon;
- Sa folosesc termoizolatie cu polistiren expandat pt izolatie apoi BCA de 5 apoi ca decor sa folosesc piatra decorativa.
Vecinul de sus are balcon cu termopane iar cel de jos geamuri normale cu rama de fier.

As vrea sa stiu daca e buna metoda de izolatie aleasa si daca pot sa folosesc altceva mai bun.
Ce ar fi mai indicat sa folosesc pe jos - gresie sau parchet ?
Multzumesc anticipat!

+Quote Post
elfos
mesaj 23rd June 2008, 09:50
Mesaj #25

Member

Data înscrierii: 12-February 07
Locație: Bucharest
ID membru: 141 499

Pai daca balconul o sa devina camera e bine sa ai acolo calorifer. Izolatia peretelui se poate face cu polistiren de 5 sau cu vata minerala. Eu nu as incarca si cu BCA, decat daca ai peretele foarte subtire la balcon.

+Quote Post
hattyro
mesaj 24th June 2008, 20:59
Mesaj #26

Junior

Data înscrierii: 22-June 08
ID membru: 339 963

Am si eu o nelamurire la izolarea unui balcon :

1 - mai e nevoie sa izolez si tavanul daca vecinul de sus si-a pus termopane si a izolat si pe exterior balconul ?
2 - pe jos e de ajuns polistiren expandat si gresie avand in vedere ca balconul de jos nu are termopan?

Multumesc anticipat !

+Quote Post
caldut
mesaj 24th June 2008, 21:06
Mesaj #27

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 21-September 07
ID membru: 228 864

QUOTE (hattyro @ Jun 24 2008, 18:59) *
Am si eu o nelamurire la izolarea unui balcon :

1 - mai e nevoie sa izolez si tavanul daca vecinul de sus si-a pus termopane si a izolat si pe exterior balconul ?
2 - pe jos e de ajuns polistiren expandat si gresie avand in vedere ca balconul de jos nu are termopan?

Multumesc anticipat !

punti termice pot aparea si in zona muchiilor,adica mai exact zona dintre planseu si perete,ptr. ca acolo sint grinzi din beton armat,iar pe colturi,imbinarile ciocurilor de armatura care vin de la grinzi si stilpi.(se "tes" doua carcase de armatura.)acolo nu-i problema atit de transfer termic,cit de formare a condensului,umiditatea din incapere se aseaza si ea undeva,nu ?...se poate innegri si arata urit rau......in concluzie eu as izola si tavanul.

+Quote Post
kareliakara
mesaj 1st July 2008, 20:13
Mesaj #28

Junior

Data înscrierii: 1-July 08
ID membru: 343 450

Am balconul inchis cu geamuri de sticla pe suport metalic. Asa l-am cumparat.
Vreau sa dau geamul jos si sa las balconul deschis. Nu gasesc nici o firma care sa faca asa ceva.
A mai facut cineva operatiunea asta?
Puteti sa-mi recomandati o firma?

+Quote Post
romeoric2007
mesaj 25th November 2008, 23:03
Mesaj #29

Junior

Data înscrierii: 25-November 08
Locație: sighetu marmatiei
ID membru: 392 078

Buna ziua.Am si eu o problema,sper ca cineva ma va ajuta cu o ideie macar.Am inchis balconul care este de 4 m lungime cu pereti exteriori pe ambele parti din caramida.Peretele din fata este tot din caramida(inalt de 1 m)iar restul este termopan.Ca izolatia am folosit peste tot polistiren expandat de 5 cm.mai putin pe tavan unde am folosit polistiren de 2 cm.Nu am putut sa izolez peretii exteriori din cauza vecinilor (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/dry.gif) si asa ca izloatia am facuto la interior (IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/tongue.gif) .Iarna a venit si constat ca este mai frig ca si afara,am citit articolele de pe forum si imi dau seama de greseala facuta.Pot sa mai izolez peste izolatia facuta cu alte materiale(panouri din lemn?),ar trebui sa dau jos izolatia veche si sa pun polistiren de 10 cm s-au sunt alte materiale care as putea sa le folosesc?

+Quote Post
blimpyway
mesaj 26th November 2008, 00:45
Mesaj #30

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 3-November 05
ID membru: 52 183

romeoric, stai linistit nu da jos izolatia.. nu poate fi chiar asa grav ca e pusa pe interior.

Compara temperaturile si seara cand aerul se raceste, nu spre pranz cand se incalzeste. Pe jos cu ce este izolat? Intre camera (care da in balcon) si balcon cu ce e izolat peretele, ce fel de geamuri (si usa) are camera?

+Quote Post
romeoric2007
mesaj 29th November 2008, 16:58
Mesaj #31

Junior

Locație: sighetu marmatiei
ID membru: 392 078

QUOTE (blimpyway @ Nov 26 2008, 00:45) *
romeoric, stai linistit nu da jos izolatia.. nu poate fi chiar asa grav ca e pusa pe interior.

Compara temperaturile si seara cand aerul se raceste, nu spre pranz cand se incalzeste. Pe jos cu ce este izolat? Intre camera (care da in balcon) si balcon cu ce e izolat peretele, ce fel de geamuri (si usa) are camera?

Pe jos nu este izolat inca,la primavara vreau sa pun parchet,dar asta nu cred ca afecteaza temperatura deoarece vecinul de dedesupt a inchis si el balconul cu termopan.Intre camere a ramas geamul vechi cu tot cu usa,nu am dat jos usa si geamul deoarece numai primavara ma voi apuca de reconditionat tot apartamentul si atunci va disparea usa si geamul(vreau sa prelungesc camera)dar cu frigul asta din balcon ma pune pe ganduri daca sa-l mai demolez.Oricum seara nu poti sa stai in balcon ingheata si apa,dimineata cand este soare este chiar foarte cald.

+Quote Post
i_sorin_i
mesaj 23rd March 2009, 19:01
Mesaj #32

Junior

ID membru: 391 953

(IMG:http://forum.softpedia.com/style_emoticons/default/cool.gif) Inainte de a lua orice decizie in privinta termoizolarii locuintei, va propun sa vizionati site-ul www.avitop.eu. Este vorba despre un material revolutionar de izolatie termica pe interior pe baza de polimeri, cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M, care prin proprietatile sale unice influenteaza substantial confortul termic. Igrasia si condensul dispar, realizandu-se economii la caldura de cel putin 35%!!!!!!
Fiind un termoizolant pe interior, este suficient sa zugraviti pentru a avea o locuinta confortabila si economica.
(IMG:http://www.avitop.eu/prezentare.png)
Pentru detalii vizitati www.avitop.eu

Acest mesaj a fost modificat de i_sorin_i: 23rd March 2009, 19:02

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

2 V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 15:45
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia