Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

46 V  « < 39 40 41 42 43 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce doreste natiunea secuiasca ?, UDMR vrea acelasi lucru, dar obtinut in alt mod.
adialex
mesaj 11th April 2006, 15:01
Mesaj #721

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 1-December 04
Locație: Bucale City
ID membru: 26 556

QUOTE(Emix @ Apr 11 2006, 13:56) *
Dupa atitea discutii pro si contra,as dori sa-i rog pe colegii ce doresc asta,sa ne explice ce inteleg ei exact prin autonomie.Mai precis,daca in acest moment statul roman este de acord si sint lasati sa se organizeze,cum ar arata aceasta zona autonoma,ce anume s-ar petrece acolo,care ar fi statutul romanilor din zona si al maghiarilor in sinul natiunii majoritare si bineinteles evolutia economica.
Este posibil ca niste raspunsuri oneste sa faca mai mult bine decit invectivele de pina acum.

corect ce spui si daca ambele parti privesc echidistant si detasat problem e clar ca se va rezolva. unii insa vor sa fraiereasca cu orice pret si aici ii includ pe multi dintre conducatorii unguri (Bela, Tokes, etc.) care profita de asta pt a aduna electorat.
citeste postul meu de mai sus sa vezi cum ne tratau ungurii inainte de unire. eram facuti tigani, desi populatia de etnie rroma venita din india era si este inca in mare parte de nationalitate ungara (nu vreau sa spun ca e un lucru rau). acum in unele judete maghiarii refuza sa invete limba romana, iar marko bela a spus pe 15 martie ca romani trebuie sa invete ungureste pentru a putea convietui in pace in romania. multe.. foarte multe declaratii belicoase si insulte care daca sunt gandite si de maghiarii din romania, si nu doar de conducatorii lor bolsevici, este foarte grav.
vezi pe postul meu declaratia lui ollie rehn privitoare la autonomie si la ce vor maghiarii sa se intample cu Tinutul Secuiesc: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=122259

Acest mesaj a fost modificat de adialex: 11th April 2006, 15:04
Go to the top of the page

+Quote Post
Kukker
mesaj 11th April 2006, 23:54
Mesaj #722

Member

Data înscrierii: 29-December 04
ID membru: 27 923

QUOTE(adialex @ Apr 11 2006, 16:01) *
corect ce spui si daca ambele parti privesc echidistant si detasat problem e clar ca se va rezolva. unii insa vor sa fraiereasca cu orice pret si aici ii includ pe multi dintre conducatorii unguri (Bela, Tokes, etc.) care profita de asta pt a aduna electorat.
citeste postul meu de mai sus sa vezi cum ne tratau ungurii inainte de unire. eram facuti tigani, desi populatia de etnie rroma venita din india era si este inca in mare parte de nationalitate ungara (nu vreau sa spun ca e un lucru rau). acum in unele judete maghiarii refuza sa invete limba romana, iar marko bela a spus pe 15 martie ca romani trebuie sa invete ungureste pentru a putea convietui in pace in romania. multe.. foarte multe declaratii belicoase si insulte care daca sunt gandite si de maghiarii din romania, si nu doar de conducatorii lor bolsevici, este foarte grav.
vezi pe postul meu declaratia lui ollie rehn privitoare la autonomie si la ce vor maghiarii sa se intample cu Tinutul Secuiesc: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=122259

Din partea romana totul e ok. Da. Numai oameni de bine ..etc . De ex. Tu care zici ca de fapt tiganii sunt unguri . Nu-i nimic . Daca asa crezi , treaba ta .Si tiganii sunt oameni . Si binenteles nenorocitii de "bozgori" sunt de vina pt tot .
Bela nu asa a zis....cei care lucreaza in administratie si in locurile unde au contact zi de zi cu populatia ....si din bun simti de cand au venit in judetele maghiare ari trebuii sa-si cunoasca macar la nivel de discutie ....ca Tu degeaba bati gura ca maghiarii nu cunosc lb. romana etc . ca asta e o mare minciuna . Cei care lucreaza in locuri de un anumit nivel stiu si vorbesc destul de bine . (cei caresunt la coada vacii ...alora nici nu trebuie )

+Quote Post
Emix
mesaj 12th April 2006, 17:58
Mesaj #723

Junior

Data înscrierii: 8-December 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 56 682

QUOTE(Kukker @ Apr 12 2006, 00:54) *
Din partea romana totul e ok. Da. Numai oameni de bine ..etc . De ex. Tu care zici ca de fapt tiganii sunt unguri . Nu-i nimic . Daca asa crezi , treaba ta .Si tiganii sunt oameni . Si binenteles nenorocitii de "bozgori" sunt de vina pt tot .
Bela nu asa a zis....cei care lucreaza in administratie si in locurile unde au contact zi de zi cu populatia ....si din bun simti de cand au venit in judetele maghiare ari trebuii sa-si cunoasca macar la nivel de discutie ....ca Tu degeaba bati gura ca maghiarii nu cunosc lb. romana etc . ca asta e o mare minciuna . Cei care lucreaza in locuri de un anumit nivel stiu si vorbesc destul de bine . (cei caresunt la coada vacii ...alora nici nu trebuie )

Argumentele partii romane,in mare le stiu:as dori sa aflu si parerile partii celeilalte.Daca in loc sa-mi raspunzi,nu poti face altceva decit sa te certi,eu inteleg ca in toata povestea cu autonomia este ceva putred!
Te rog sa aduci argumente,ca de trivialitati ne-am saturat toti (bine,nu chiar toti,spiritele indoctrinate pina in '89 cred in continuare ca dialog inseamna sa tii un racan drepti in fata ta si sa-l injuri,dar pe astia sa nu-i bagam in seama)!
Iar prin argumente,inteleg altceva decit vesnicele lamentatii de genul:ne maninca banii Bucurestiul/bucurestenii,ii tinem in spate pe altii care-s puturosi,noi sintem cei mai frumosi,destepti si harnici sau vesnica saminta de scandal "am fost primii aici"!
Va rog sa ne spuneti voi,care va doriti autonomie,ce anume va insemna aceasta pentru toata Romania si pentru toti cetatenii ei,fiind autonomi cum intelegeti apartenenta la statul roman,ce statut vor avea romanii din aceasta zona autonoma.
Astept sa-mi raspunzi!
Poti?Daca da,fa-o!

+Quote Post
sorin mok
mesaj 12th April 2006, 20:04
Mesaj #724

Active Member

Data înscrierii: 5-April 05
ID membru: 34 062

QUOTE(Kukker @ Apr 11 2006, 23:54) *

Nu vrei sa fii mai concret?
1.Ce intelegi prin "judete maghiare"? Ungaria e impartita in judete?
2. Cine " au venit"? Romani in Romania? Cum vine asta? Nu te poti muta unde doresti sau gasesti de lucru in tara careia ii platesti impozite si mergi in armata etc??????

Ce vrei sa spui cu asta? Putina provocare? Ti se parea discutia pre linistita?

+Quote Post
cartman_sp99
mesaj 12th April 2006, 20:52
Mesaj #725

Active Member

Data înscrierii: 11-July 05
Locație: Bacau
ID membru: 41 235

QUOTE(sorin mok @ Apr 12 2006, 21:04) *
2. Cine " au venit"? Romani in Romania? Cum vine asta? Nu te poti muta unde doresti sau gasesti de lucru in tara careia ii platesti impozite si mergi in armata etc??????

De fapt dragul meu, hai sa iti traduc ce a vrut sa spuna Kukker :

-pentru maghiari noi suntem oaspeti ,iar ei sunt gazdele, de aici si pretentia de a sti limba gazdei pentru ca asa e frumos si civilizat. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
adialex
mesaj 12th April 2006, 20:54
Mesaj #726

Member

Data înscrierii: 1-December 04
Locație: Bucale City
ID membru: 26 556

ce scriu eu si ce zici tu.. te faci sau chiar esti?

+Quote Post
Kukker
mesaj 12th April 2006, 23:34
Mesaj #727

Member

QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 12 2006, 21:52) *
De fapt dragul meu, hai sa iti traduc ce a vrut sa spuna Kukker :

-pentru maghiari noi suntem oaspeti ,iar ei sunt gazdele, de aici si pretentia de a sti limba gazdei pentru ca asa e frumos si civilizat. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Da cartmane ai dreptate intr-un fel sunteti oaspeti ! Cum si eu sunt oaspete daca, ma duc in Buzau , si nu incerc acolo sa traiesc viata mea de " secui " asa cum traiesc acasa. Ci ma conformez obiceiurilor de acolo.
Nu e nici o pretentie fata de tine ...e vorba de cei care sunt aici de 30 de ani si nu sunt in stare sa scoate o vorba in lb maghiara ....si nu ca nu stiu ...nu vor ca ei au fost adusi atunci pt a schimba componenta etnica a judetelor maghiare. Si au ramas cu aceasta mentalitae de "superioritate " . A-si gresii daca a-si baga pe toata lumea in acelasi oala. Nu! E vorba numAI de o clica care a tras multe foloase in vechiul regim...si astazi se pling de soarta "graznica" a romanilor din aceste judete....adevarul este ca si astazi sunt toti la functii de conducere , numai ca sunt foarte lacomi si vor si mai mult...cum au fost crescuti in regimul ceausist asta stiu.
Deci nu tu trebuie sa stii lb. gazdei(s-au macar sa pricep ceva ) ci cei care stau aici de 30-40 de ani ...
Tu poti sa vii orcand ca prieten ca nimeni nu te va atinge...

+Quote Post
sorin mok
mesaj 12th April 2006, 23:52
Mesaj #728

Active Member

QUOTE(sorin mok @ Apr 12 2006, 20:04) *

De c e nu vrei sa raspunzi punctual?
De unde ai descoperit acei 30 de ani? La ce se refera? La impuritate cumva?

Crezi in Declaratia universala drepturilor omului?
Ce parere ai:
Article 13.
(1) Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.

(2) Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.

Acest mesaj a fost modificat de sorin mok: 13th April 2006, 00:15

+Quote Post
Kukker
mesaj 13th April 2006, 00:25
Mesaj #729

Member

QUOTE(sorin mok @ Apr 13 2006, 00:52) *
De c e nu vrei sa raspunzi punctual?
De unde ai descoperit acei 30 de ani? La ce se refera? La impuritate cumva?

judete maghiare ...judeten locuite de preponderent de maghiari....cum a fost in mare parte Bihorul ,Satu Mare , Mures, o parte mare din Cluj, Harghita , Covasna .....in aceasta parte a Transilvaniei pop maghiara era majoritara(In 1918 51% din pop Transilvaniei erau romani , restul de 49 % alte popoare , maghiari , germani ..etc DEci daca s-ar fii facut un tratat de pace corect , nu toata Transilvania ajungea atunci la Ro. Ne mai vorbind aici despre ca populatia Transilvaniei nici nu a fost intrebate....fara referendum...sunt sigur altele ari fii granitele astazi ) Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .Distrugerea acestora prin aducerea unei mare numar de romani din alte zone sub masca indusrializarii era numai pt a schimba componenta etnica. Aceste orase au fost inchise pt maghiari , numai romanii primau drept de s-a muta acolo. Despre asta nici astazi nu se vorbeste. Urma si secuimea ..incet incet si acolo au inceput cu mutari de populatii.Dar a venit 1989.

Nu, romanii nu au venit in Romania ...ci in Transilvania pe care se temeau ca vor pierde , si astazi sunt multi cu aceasta isterie.
Da, in tarile unde sunt autonomii exista legi care prevede ca se poate muta acolo dar numai periodic fara ca sa schimba componenta etnica a zonei. La noi asta a fost primul lucru...schimbarea etnica fortata .

Asta e ce am mostenit dupa comunism.
Aici am auzit de groaznica maghiarizare facuta de Regatul Maghiar dupa 1867....nu spun ca nu existau magarii si atunci...dar sa gandim ala era in sec 19 ...cand in Romania nici macar minoritatiile nu erau recunoscute..si erau destule...Daca procesul de maghiarizare era in asa fel cum este astazi aratat nu stiu cati romani ari fii ramas in Transilvania.
Romania insa a dus o politica de romanizare (ex Dobrogea ) ..urma Transilvania , ca asa ceva nu a facut nici un stat. Un mic ex....la mine in familie toate numele au fost trecute dupa limba romana ...in 1990 a trebuit sa fac demersuri ca sa fie iar corect trecute in buletin..etc.

QUOTE(sorin mok @ Apr 13 2006, 00:52) *
Crezi in Declaratia universala drepturilor omului?
Ce parere ai:

Declaratia e un fel de talmesi balmesi....ia incearca tu sa te muti in America , Germania , Australia , Noua Zelanda...etc asa dupa declartia universala a drepturilor omului. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Si in interiorul unei stat care respecte anumite reguli de pastrare a identitatii unei minoritati etnice numeroase nu se fac mutari fortata de alte populatii . Asta faceau comunistii si fascistii.

+Quote Post
sorin mok
mesaj 13th April 2006, 00:39
Mesaj #730

Active Member

Asa cum spui despre maghiarizarile din sec XIX ca sa a fost atunci in sec XIX, la fel de bine poti sa spui despre ceea ce tu numesti "romanizare" ca a fost in secolul XX. Acum suntem in XXI!!

E o diferenta imensa intre a spune "judete maghaire" si "judete romanesti cu populatie predominant maghaiara" Nu-i asa?

Vrei sa spui ca eu ca cetatean roman nu pot sa-mi aleg zona din ROMANIA in care sa locuiesc, eu si afmilia mea numeroasa???? DE la cine sa cer voie? de la Udmr?
(si dac e talmes balmes., in baza carui document cer minoritarii maghiari din Romania drepturi?)

Acest mesaj a fost modificat de sorin mok: 13th April 2006, 00:42

+Quote Post
Emix
mesaj 13th April 2006, 10:58
Mesaj #731

Junior

Data înscrierii: 8-December 05
ID membru: 56 682

Chiar nici un cetatean roman de etnie maghiara nu poate raspunde coerent la intrebarile puse de mine anterior ?
Chiar nici unul dintre dvs nu doreste sa ne dea explicatiile cerute mai sus ?

Daca acest lucru nu se petrece intr-un timp rezonabil,atunci eu,cetatean roman,pot trage (si o voi face) urmatoarele concluzii:
1-pe acest forum,romanii de etnie maghiara nu fac altceva decit sa ne intoxice,ori din cauza ca asta urmaresc,ori pentru ca doar atit pot,ori pentru ca de fapt problema in discutie nu este o problema reala a intregii populatii a zonei,sau
2-mult rivnita si clamata autonomie este o gogorita,ceruta de citiva frustrati nemultumiti de statutul lor actual si care isi inchipuiesc ca intr-o regiune autonoma ar avea mai multe sanse de reusita,sau
3-in cazul obtinerii autonomiei,relatia acestui teritoriu cu restul tarii ar fi de asemenea natura incit nu este bine ca romanii sa stie de pe acum ce se pregateste,sau
4-ulterior autonomiei,s-ar cere unirea cu Ungaria (nici Alaska,nici Crimeea nu au legatura terestra cu statul de care apartin).

Ar mai fi si altele,dar ca sa evit posturile prea stufoase ma opresc aici.
Inchipuiti-va ca nu stiu nimic despre acest subiect si sinteti pusi in situatia de a ma lamuri (nu de a ma convinge,concluziile obisnuiesc sa le trag singur)!

Raspunsuri,pareri?

+Quote Post
fanariotul
mesaj 13th April 2006, 17:36
Mesaj #732

Guru Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 27-March 03
Locație: Hogwarts
ID membru: 3 332

judetele maghiare

Astea sunt prin Ungaria, nu ?! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Tuliman
mesaj 13th April 2006, 17:50
Mesaj #733

Member

Data înscrierii: 27-October 04
ID membru: 24 967

QUOTE(Kukker @ Apr 13 2006, 01:25) *
judete maghiare ...judeten locuite de preponderent de maghiari....cum a fost in mare parte Bihorul ,Satu Mare , Mures, o parte mare din Cluj, Harghita , Covasna .....in aceasta parte a Transilvaniei pop maghiara era majoritara(In 1918 51% din pop Transilvaniei erau romani , restul de 49 % alte popoare , maghiari , germani ..etc DEci daca s-ar fii facut un tratat de pace corect , nu toata Transilvania ajungea atunci la Ro. Ne mai vorbind aici despre ca populatia Transilvaniei nici nu a fost intrebate....fara referendum...sunt sigur altele ari fii granitele astazi ) Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .Distrugerea acestora prin aducerea unei mare numar de romani din alte zone sub masca indusrializarii era numai pt a schimba componenta etnica. Aceste orase au fost inchise pt maghiari , numai romanii primau drept de s-a muta acolo. Despre asta nici astazi nu se vorbeste. Urma si secuimea ..incet incet si acolo au inceput cu mutari de populatii.Dar a venit 1989.

Nu, romanii nu au venit in Romania ...ci in Transilvania pe care se temeau ca vor pierde , si astazi sunt multi cu aceasta isterie.
Da, in tarile unde sunt autonomii exista legi care prevede ca se poate muta acolo dar numai periodic fara ca sa schimba componenta etnica a zonei. La noi asta a fost primul lucru...schimbarea etnica fortata .

Lasand deoparte faptul ca esti cat se poate de intolerant (putin spus), ce propui? Sa trimiteti romanii "acasa" si sa va proclamati Republica Independenta Transilvania?

Parca plecasei de pe forum, pe alte forumuri cu mentalitati mai putin "balcanice si retrograde"....

+Quote Post
cineva
mesaj 13th April 2006, 18:30
Mesaj #734

Junior

Data înscrierii: 16-March 05
ID membru: 32 593

QUOTE(Kukker @ Apr 13 2006, 01:25) *
Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .

Da, asa e, orase, nu judete. Satul bunicului meu e la cativa kilometri de Cluj si acolo erau si sunt mult mai multi romani decat unguri. Inainte de 1918 romanii nu aveau drepturi ca maghiarii... macar asta trebuie sa recunosti... si asta e un fapt nu e o supozitie ca aceea cu referendumul.
Eu cred ca istoria trebuie luata asa cum e si nu trebuie sa ne intrebam ce ar fi fost daca... sunt prea multe variabile pe care omul obisnuit nu le ia in calcul, fapt ceea ce duce de multe ori la un rezultat eronat
Stii cum se vota inainte de 1918? Cel putin la romani... in Ardeal, vota pentru ei invatatorul satului sau preotul... pentru ca multi nu erau educati. Atunci romanii nu aveau un UDMR al lor care sa le apere interesul.

P.S. Daca ar veni un ungur din Ungaria sa locuiasca la Sf. Gheoghe ti-ar conveni? Dar daca ii schimbam nationalitatea si-l facem roman... cum ar fi?

+Quote Post
Kukker
mesaj 13th April 2006, 22:50
Mesaj #735

Member

QUOTE(Tuliman @ Apr 13 2006, 18:50) *
Lasand deoparte faptul ca esti cat se poate de intolerant (putin spus), ce propui? Sa trimiteti romanii "acasa" si sa va proclamati Republica Independenta Transilvania?

Parca plecasei de pe forum, pe alte forumuri cu mentalitati mai putin "balcanice si retrograde"....

Eu nu sunt intolerant deloc ...dar odata si odat trebuie spus adevarul....in Transilvania s-a facut romanizare timp de 80 de ani ... care a culminat cu epoca de aur a dictatorului , unii incercau sa continua si dupa ....
Daca am plecat , nu inseamna ca nu pot sa vin inapoi...asa de bine ma distrezi cand vad aberatiile scrise de voi ...aberatii care vin din nestiinta si de necunoasterea problemei.
Unde am scris eu ca romanii trebuie trimis "acasa" ??? Ari fii bine ca sa nu "reformulam " cele scrise de mine . Eu am constatat un lucru existent. si parca am scris ca asta a fost rezultatul comunismului....
Nu fa tu probleme ca eu sunt foarte activ pe anumite forumuri unguresti ...nu te gandii la disputa ...e vorba de cele din Ungaria ...in special cele ale partidului "neobolsevicobancarosocilaist "

+Quote Post
Kukker
mesaj 13th April 2006, 23:08
Mesaj #736

Member

QUOTE(cineva @ Apr 13 2006, 19:30) *
Da, asa e, orase, nu judete. Satul bunicului meu e la cativa kilometri de Cluj si acolo erau si sunt mult mai multi romani decat unguri. Inainte de 1918 romanii nu aveau drepturi ca maghiarii... macar asta trebuie sa recunosti... si asta e un fapt nu e o supozitie ca aceea cu referendumul.
Eu cred ca istoria trebuie luata asa cum e si nu trebuie sa ne intrebam ce ar fi fost daca... sunt prea multe variabile pe care omul obisnuit nu le ia in calcul, fapt ceea ce duce de multe ori la un rezultat eronat
Stii cum se vota inainte de 1918? Cel putin la romani... in Ardeal, vota pentru ei invatatorul satului sau preotul... pentru ca multi nu erau educati. Atunci romanii nu aveau un UDMR al lor care sa le apere interesul.

P.S. Daca ar veni un ungur din Ungaria sa locuiasca la Sf. Gheoghe ti-ar conveni? Dar daca ii schimbam nationalitatea si-l facem roman... cum ar fi?

Romanii atuncia nu aveau toate drepturile ..dar nu se poate face comparatie cu Romania de dincolo de Carpati . Totusi deja atunci aveau deputati in parlamentul de la Budapesta . Nu se numea udmr..dar totusi aveau. Si crezi ca in zonele maghiare toti erau educati ....si nu se faceau mismarsuri pe la alegerile de atunci ?
Sunt de acord cu tine . Nu am glorificat Monarchia . Care totusi pe linga multe minusuri avea si multe plusuri . Dar de a spune ca totul a fost ceva graznic ..e totusi o magarie . Gresala e ca noi astazi cu gandirea noastra de sec 21 incercam sa privim evenimente petrecute acum 100 -150 de ani. Totusi alt tip de viata exista atunci.
Sa vine vreun ungur la Sf Ghe. Nu prea cred ca se inghesuie pt asa ceva . In afara de cateva firme , si turisti care iar au descoperit Ardealul . De ce ar-i trebuii schimbate nationalitatea ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
In rest numia de bine !

QUOTE(Emix @ Apr 13 2006, 11:58) *
Chiar nici un cetatean roman de etnie maghiara nu poate raspunde coerent la intrebarile puse de mine anterior ?
Chiar nici unul dintre dvs nu doreste sa ne dea explicatiile cerute mai sus ?

Daca acest lucru nu se petrece intr-un timp rezonabil,atunci eu,cetatean roman,pot trage (si o voi face) urmatoarele concluzii:
1-pe acest forum,romanii de etnie maghiara nu fac altceva decit sa ne intoxice,ori din cauza ca asta urmaresc,ori pentru ca doar atit pot,ori pentru ca de fapt problema in discutie nu este o problema reala a intregii populatii a zonei,sau
2-mult rivnita si clamata autonomie este o gogorita,ceruta de citiva frustrati nemultumiti de statutul lor actual si care isi inchipuiesc ca intr-o regiune autonoma ar avea mai multe sanse de reusita,sau
3-in cazul obtinerii autonomiei,relatia acestui teritoriu cu restul tarii ar fi de asemenea natura incit nu este bine ca romanii sa stie de pe acum ce se pregateste,sau
4-ulterior autonomiei,s-ar cere unirea cu Ungaria (nici Alaska,nici Crimeea nu au legatura terestra cu statul de care apartin).

Ar mai fi si altele,dar ca sa evit posturile prea stufoase ma opresc aici.
Inchipuiti-va ca nu stiu nimic despre acest subiect si sinteti pusi in situatia de a ma lamuri (nu de a ma convinge,concluziile obisnuiesc sa le trag singur)!
Raspunsuri,pareri?

Daca citesti forumul gasesti raspunsuri din partea ambilor parti .
Daca cauti pe net gasesti tot ce te intereseaza...ari fi pacat ca sa incepem iar cu statulul...ce e autonomia...etc . Totul apare si aici in diferite teme.
Daca tot nu vei gasi ce-ti doresti atunci o sa incerc dupa Pasti sa-ti raspund. La noi catolici duminica e Pastele. Acuam am multe treaba !

Dar gresesti enorm daca crezi ca autonomia ari duce la alipirea Secuimii de Ungaria.... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
cartman_sp99
mesaj 13th April 2006, 23:51
Mesaj #737

Active Member

Data înscrierii: 11-July 05
Locație: Bacau
ID membru: 41 235

Kukker cu dedicatie tata poate iti mai descretesti fruntea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Fișier atașat  Vacanta_Mare___Unguru_Si_Ardeleanu.MP3 ( 1.7MB ) Număr de descărcări: 26

Acest mesaj a fost modificat de cartman_sp99: 14th April 2006, 00:05

+Quote Post
sabalsis
mesaj 13th April 2006, 23:54
Mesaj #738

Junior

Data înscrierii: 13-April 06
ID membru: 73 524

Da asa este.....?? ma bag si io in discutie si zic asa ca de la filozof la opinca...
1. Care natiune Secuiasca,Maghiara etc...
2. Fiecare pasare pe limba ei piere,numai ca ici avem o problema-nu exista limba Maghiara.
sa ma explic: (cunosc si eu cate ceva in Maghiara dupa ureche dar cum articulatia a aparut inaintea scrisului am intaietate)

A: Lectia 1: prepozitia "si"este invers in Maghiara "es"
B: Lectia 2: cuvantul "viz" in Maghiara inseamna APA, este inversul la "iZVor" in Romana....
C: Lectia 3: "ghi ufo"cu accentul de rigoare, special este scris despartit ca sa vada tot chioru, Terminatia FOC de la sfarsit....si asa mai departe tot alfabetul care il au de la noi ....TOTUL e o MISTIFICARE bine pusa la punct folosindu-se limba Romana in mare parte si alte limbi .
Se pot daexemple la nesfarsit din toate cuvintele in limba Maghiara dar nu e loc aici sa vezi cat de mare este bataia de joc,

Poate ca odata o sa le scriu pe toate,dar cine stie daca mai pot fi folosite vreodata....
Asa ca nu mai luptati contra lor deoarece nu mai este nevoie, se autodistrug singuri exact ca un balon de sapun ce sunt(inspira mila nu teama)(rata sinuciderilor este cea mai mare la ei....oare de ce.....sufera de un sindrom grav-disociere a personalitatii ,adica ei cred ca sunt Maghiari dar saracii sunt romani Maghiarizati ...bolile istoriei si rautatii umane... imi pare rau....eu am respect pentru toti oamenii inclusiv ei,Ungurii si sper ca se vor trezii din aceasta umilinta a manipularii crunte...

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

46 V  « < 39 40 41 42 43 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 15:29
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia