|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
27th March 2006, 18:18
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 854 Data înscrierii: 15-April 05 Locație: Cluj-Napoca ID membru: 34 745 |
O gramada de cunostinte pe forumul asta...curata coincidenta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) "curat murdar, coane Fanica" (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
27th March 2006, 18:23
|
|||
|
Guru Member Grup: Senior Members Mesaje: 11 897 Data înscrierii: 27-March 03 Locație: Hogwarts ID membru: 3 332 |
|
||
|
|
|||
27th March 2006, 19:43
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 10 Data înscrierii: 22-March 06 ID membru: 70 704 |
Obs la cazul Csibi
Acest caz constituie inca o dovada in plus cum se poate folosi problema romano-maghiara in interese proprii. Si dl. Csibi aplica aceasta metoda care a dat roade pentru oricine in tara asta care a folosit-o. Astfel de oameni nu au alt Dumnezeu dacat banul si puterea. Si nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile. Eu nu cred ca el a avut de gand sa modifice raportul etnic in Miercurea-Ciuc. Dar orice intreprindere o cumpara, oamenii isi dadea demisiile si fugeau pentru ca stiau ce renume are (de om agresiv, fara scrupule si care nu se da in laturi de la nimic). Din cauza asta nu mai gasea forta de lucru in Miercurea-Ciuc si a fost nevoit sa aduca din alte parti. Il durea pe el undeva (iertata fie-mi expresia) sa-i ajute pe romani. Salariul pe care il platea era salariul minim pe economie si restul il platea din buzunar pacalind astfel statul roman cu sume uriase. Si cate mai facea. Si dl Csibi le-a picat la tanc ambelor tabere de extremisti: Maghiarii vedeau in el un personaj negativ care vrea sa modifice raportul etnic din oras iar romanii il vedeau ca pe un aparator al drepturilor lor. Nici unul nici altul, doar un manipulator de profesie sau cu niste sfatuitori manipulatori de profesie. |
|
|
|
27th March 2006, 20:12
|
|
|
Senior Member Grup: Senior Members Mesaje: 6 093 Data înscrierii: 10-January 05 ID membru: 28 534 |
Da mon cher...si toti sustin oarece autonomie ori something like that. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si aproape nici unul ungur adevarat. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cei mai multi, cu iubite unguroaice, cu neveste, cu amici, cu ceva rude in trecut...questii d'astea. (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) fanariotule, io am zis clar: bunica prietenei mele era unguroaica. da' bunica-su', roman de asta verde, a pus maciuca pe unguroaica respectiva, de-a mai ramas din ea doar un prelung "ioi" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) parerea mea e ca respectivu' trebuie acuzat post mortem de genocid si deznationalizare la adresa unei unguroaice (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ba chiar si de actiuni subversive prin care a determinat schimbarea compozitiei etnice in regiune (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
|
27th March 2006, 21:08
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
Ma gandeam la o anume violenta in exprimarea pe forum, violenta de care dau dovada uneori cativa colegi. Priveam la Realitatea TV care posteaza mesajele telespectatorilor vis a vis tocmai de aceasta violenta publica a limbajului si cred ca nu strica sa ne abatem putin gandul de la secui si autonomii diverse. Acum doua zile au avut loc grave incidente la un meci de fotbal. Violentele fizice au fost intotdeauna precedate de cele verbale, sa retinem asta.
Si va mai rog sa cititi acest articol din Adevarul de azi ( chiar acum la TV vorbeste doamna Dragotescu de la Adevarul) "Bucureștiul, criticat pentru molestarea rromilor de către poliție Parlamentarii europeni din Subcomitetul pentru Drepturile Omului au criticat România pentru modul în care poliția tratează minoritatea rromă. Europarlamentarii au invocat brutalitatea cu care polițiștii acționează atunci când au de-a face cu infracțiuni comise în interiorul comunităților de rromi, dar au ridicat, de asemenea, și problemele legate de minoritatea maghiară, situația persoanelor cu handicap mental și traficul cu ființe umane. Elly de Groen-Kouwenhoven, din grupul "verzilor", a atras atenția asupra unei "știri alarmante" în ce privește minoritatea rromă din România. Ea a făcut referire la un documentar prezentat de organizația neguvernamentală Romani Criss, cu sediul la București, despre un raid al Poliției Române în rândul comunității rrome de lângă Cluj-Napoca, în timpul căruia câțiva țigani, inclusiv femei și copii, au fost "loviți cu cruzime", acoperișul locuinței lor a fost incendiat și proprietățile, confiscate. "Situația rromilor devine o problemă europeană, care ar trebui tratată cu seriozitate; deja în Europa se află acum 7-8 milioane de țigani, iar odată cu aderarea României și Bulgariei, numărul lor va crește cu 5 milioane", a declarat Arpad Duka-Zolyomi, de la Partidul Popular. O parte a membrilor subcomitetului au cerut investigarea informațiilor prezentate, înainte de aderarea României, argumentând că, ulterior, "optimizarea situației va fi mult mai dificilă".Baroana Emma Nicholson de Winterbourne a declarat însă că Parlamentul European nu deține competențe în materie de justiție și a sugerat așteptarea verdictului justiției române. Reprezentantul Comisiei s-a arătat interesat de conținutul casetei video cu documentarul organizației Romani Criss, însă a estimat că cea mai bună abordare a problemei este așteptarea verdictului autorităților române competente și menținerea contactelor frecvente cu oficialitățile cu rang înalt de la București. În privința proiectului legii minorităților - care încă nu a fost adoptat în parlamentul de la București - reprezentantul Comisiei a recunoscut că acest lucru constituie "o bilă neagră", însă a anunțat că există contacte permanente cu Bucureștiul și că se așteaptă încă informații în acest sens. Făcând referire la doleanțele minorității maghiare, reprezentantul Comisiei a declarat că situația s-a îmbunătățit de multă vreme și că în România există acum acces la învățământ în limba maternă inclusiv în limba maghiară, că există și învățământ superior în limba maghiară, "chiar dacă minoritatea maghiară încă se plânge că nu primește finanțări adecvate", că membrii comunității maghiare sunt reprezentați la toate nivelurile, inclusiv la cel guvernamental." Daca exprimarea noastra ar fi macar un pic mai moderata, sunt convins ca si violenta stradala ori domestica ar fi mult mai redusa. Sa dea Dumnezeu sa fim mai buni si mai toleranti. |
|
|
|
27th March 2006, 21:34
|
|
|
Senior Member Grup: Senior Members Mesaje: 6 093 Data înscrierii: 10-January 05 ID membru: 28 534 |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
ai vazut imaginile alea din petrosani? cu tiganul ala cu toporul care se dadea la politist? vedea-te-as cu un topor infipt intr-un obraz. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) si sa intorci si celalalt obraz, asa cum iti recomanda religia aia a ta. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nene radule, ia zi dom'le, care fost user se trezea vorbind de tigani asa, fara nici o legatura? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) later edit: vezi ca de bile albe si bile negre se ocupa un alt nene, turcescu. ocazional se mai ocupa si cate un portar de la Uniune, cu pretentie de "oficial" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) oricum, recunosc, trebuie sa-ti multumesc: spumele lu' matale ma bucura nespus (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Acest mesaj a fost modificat de CapitanuPICARD: 27th March 2006, 21:44 |
|
|
|
27th March 2006, 23:50
|
|||
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 900 Data înscrierii: 2-November 04 Locație: Prundu Bargaului ID membru: 25 225 |
|
||
|
|
|||
28th March 2006, 04:25
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ai vazut imaginile alea din petrosani? cu tiganul ala cu toporul care se dadea la politist? vedea-te-as cu un topor infipt intr-un obraz. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) si sa intorci si celalalt obraz, asa cum iti recomanda religia aia a ta. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nene radule, ia zi dom'le, care fost user se trezea vorbind de tigani asa, fara nici o legatura? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) later edit: vezi ca de bile albe si bile negre se ocupa un alt nene, turcescu. ocazional se mai ocupa si cate un portar de la Uniune, cu pretentie de "oficial" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) oricum, recunosc, trebuie sa-ti multumesc: spumele lu' matale ma bucura nespus (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Emisiunea de la Realitatea Tv se ocupa tocmai de acest fenomen prezent in exprimarea publica si caracterizat de doamna Dragotescu ca fiind badaranie agresiva. Ideea emisiunii a fost data tocmai de recentele declaratii ale domnului Ludovic Orban de la PNL, nu-mi permit sa repet acele fraze care nu-i fac cinste. Apoi in emisiune s-au facut referiri si la alte mostre de limbaj agresiv care deseori duc la un comportamant agresiv si intolerant, asa cum am subliniat si exemplificat in mesajul meu anterior. Colegul nostru Capitanul Picard foloseste deseori fraze precum " vedea-te-as cu un topor infipt in obraz" si altele, iar aceste exprimari violente sunt considerate ca "normale" si nu asa cum sunt de fapt, adica jigniri ale altor colegi si atacuri la persoana. Daca moderatorii considera ca regulamentul este respectat in acest fel, este dreptul lor. Nu polemizez cu acesti colegi care folosesc expresii mai tari, poate Dumnezeu ii va lumina odata si odata. Revenind la agresivitatea in exprimari, trebuie sa adaug ca majoritatea decide in sistemele democratice, insa asta nu inseamna ca minoritatile politice, religioase, etnice si altele sa fie reduse la tacere pe principiul nedemocratic ca daca nu esti ca noi si de acord cu noi atunci, esti impotriva noastra. Ma bucur ca mesajele nedemocratice sunt din ce in ce mai putine,totusi. Este un semn bun si trebuie sa invatam ce este toleranta si respectul fata de semenii nostri, indiferent daca sunt unguri, tigani, yoghini de la MISA, PSD-isti, penticostali, ori din echipa de fotbal adversa. |
|
|
|
28th March 2006, 06:30
|
|
|
puiule, care e jignirea adresata tie? suferi de mania persecutiei? ti-am adresat o urare, atat. poate nu ai observat dar nu ti-am adresat nici un calificativ, indiferent ce cred despre tine... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
exprimarea era violenta pentru ca tiganul respectiv, adica unul dintre cei despre care tu spui ca sunt oropsiti si agresati, a fost violent fata de un reprezentat al statului. domnul cu tine fiule... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) si de curiozitate asa, ce ai fi facut tu, sfintia ta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) , in cazul in care erai in locul politistului? n-ai fi folosit arma? ai fi stat sa incasezi un topor in obraz si apoi ai fi intors si celalalt obraz? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Acest mesaj a fost modificat de CapitanuPICARD: 28th March 2006, 06:32 |
|
|
|
28th March 2006, 06:49
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 78 Data înscrierii: 7-March 06 ID membru: 68 802 |
Emisiunea de la Realitatea Tv se ocupa tocmai de acest fenomen prezent in exprimarea publica si caracterizat de doamna Dragotescu ca fiind badaranie agresiva. Ideea emisiunii a fost data tocmai de recentele declaratii ale domnului Ludovic Orban de la PNL, nu-mi permit sa repet acele fraze care nu-i fac cinste. Apoi in emisiune s-au facut referiri si la alte mostre de limbaj agresiv care deseori duc la un comportamant agresiv si intolerant, asa cum am subliniat si exemplificat in mesajul meu anterior. Colegul nostru Capitanul Picard foloseste deseori fraze precum " vedea-te-as cu un topor infipt in obraz" si altele, iar aceste exprimari violente sunt considerate ca "normale" si nu asa cum sunt de fapt, adica jigniri ale altor colegi si atacuri la persoana. Daca moderatorii considera ca regulamentul este respectat in acest fel, este dreptul lor. Nu polemizez cu acesti colegi care folosesc expresii mai tari, poate Dumnezeu ii va lumina odata si odata. Revenind la agresivitatea in exprimari, trebuie sa adaug ca majoritatea decide in sistemele democratice, insa asta nu inseamna ca minoritatile politice, religioase, etnice si altele sa fie reduse la tacere pe principiul nedemocratic ca daca nu esti ca noi si de acord cu noi atunci, esti impotriva noastra. Ma bucur ca mesajele nedemocratice sunt din ce in ce mai putine,totusi. Este un semn bun si trebuie sa invatam ce este toleranta si respectul fata de semenii nostri, indiferent daca sunt unguri, tigani, yoghini de la MISA, PSD-isti, penticostali, ori din echipa de fotbal adversa. Mosule hai ca-mi esti simpatic (IMG:style_emoticons/default/console.gif) si-ti dau un sfat prietenesc. ai acolo un buton pentru report, daca te jigneste careva. si mai e o chestie, asa sunt unii nene, le place sa arunce cu vorbe in dreapta si-n stanga ca asta le e meseria. Tu vi cu morala crestina la poiana lui Iocan? sa zici mersi ca ai scapat ieftin (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ceva ceva dreptate ai tu numai ca vezi ca nu ai nimerit nici topicul si nici forumul. pe unii i-a denaturat comunismul in asa hal ca nu mai au nici morala nici nimic si se distreaza de minune porcaind pe altii [in societate evident nu pe forum) dupa principiul "HA-HA-HA CE-MI PLAC GLUMELE MELE!" auzi acuma ca suntem de acord intreb si eu offtopic : de ce e rasa in cap tanti Dragostescu aia? e moral si crestinesc asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
28th March 2006, 13:27
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 854 Data înscrierii: 15-April 05 Locație: Cluj-Napoca ID membru: 34 745 |
Dragi forumisti proautonomie
Am cerut de mai multe ori sa mi (ni) se aduca cateva argumente prin care va sustineti opiniile; nu le-am primit nici pana acum; ma intreb daca pana la inchiderea acestui topic o sa le vad - am mari indoieli; in rest ce sa zic - se mai cearta unul cu altul si nimic concret. Are vreunul curajul? (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) Acest mesaj a fost modificat de shimen_musashi: 28th March 2006, 13:57 |
|
|
|
28th March 2006, 13:41
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 494 Data înscrierii: 11-July 05 Locație: Bacau ID membru: 41 235 |
Dragi forumisti proautonomie A cerut de mai multe ori sa mi (ni) se aducacateva argumente pein care va sustineti opniile; nu le-am primit nici pana acum; ma intreb daca pana la inchiderea acestui topic o sa le vad - am mari indoieli; in rest ce sa zic - se mai cearta unul cu altul si nimic concret. Are vreunul curajul? (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) Da eu , desi nu e argumentul meu ! Autonomie va fi !! (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) |
|
|
|
28th March 2006, 13:56
|
|
|
Da eu , desi nu e argumentul meu ! Autonomie va fi !! (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) (IMG:style_emoticons/default/roll2.gif) Sa traiasca Dl cartman (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) Acum asteptam si argumentul, ca altfel te-ai bagat ca musca-n lapte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
28th March 2006, 14:03
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 494 Data înscrierii: 11-July 05 Locație: Bacau ID membru: 41 235 |
Sa traiasca Dl cartman (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) Acum asteptam si argumentul, ca altfel te-ai bagat ca musca-n lapte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) Se pare ca nu ai inteles, eu doar faceam misto de cei care propovaduiesc autonomia si cand vine vorba de argumente singurile cuvinte pe care le vei auzi vor fi astea "Autonomie va fi" !!! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Acum nu stiu ce ai inteles tu din primu post ... A si sa nu te astepti la argumente solide pentru ca nu le vei primi de la nimeni pentru singurul motiv ca nu exista...!!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
28th March 2006, 14:23
|
|
|
Se pare ca nu ai inteles, eu doar faceam misto de cei care propovaduiesc autonomia si cand vine vorba de argumente singurile cuvinte pe care le vei auzi vor fi astea "Autonomie va fi" !!! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Acum nu stiu ce ai inteles tu din primu post ... A si sa nu te astepti la argumente solide pentru ca nu le vei primi de la nimeni pentru singurul motiv ca nu exista...!!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si nu ai putut sa vii si tu acolo cu un argument sau doua (IMG:style_emoticons/default/argue.gif) ? of of mai mai. ai stricat bunatate de strategie (IMG:style_emoticons/default/first.gif) da stii ce zic io? pana vine unu cu un argument, hai sa (IMG:style_emoticons/default/cheers.gif) ca altceva nu stiu ce am putea face (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
28th March 2006, 19:25
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 10 Data înscrierii: 22-March 06 ID membru: 70 704 |
mai nea TOKES or WTF te-o chema... esti constient de ABERATIILE care le scri? unde va credeti voi? n-ati primit nici o autonomie si deja visati CAI VERZI PE PERETI, si subminati autoritatea care conduce aceasta tara, si desconsiderati locuitori ei... vedeti-va dreaq de viata voastra cea de zi cu zi, cresteti-va in pace si liniste copii, vorbiti-va limba care o doriti, dar terminati cu IDIOTENIILE ASTEA... cuvantul MINORITAR iti spune ceva? cum sa fie DOAR DE COMPLEZENTA ACORDUL MEU? adica eu ca cetatean roman nu mai am nimic de facut deoarece VOI DORITI NUSH CE TAMPENIE si daca voi o doriti asa va fi... noroc ca sunteti prea putini si prea neinsemnati ca altfel cu BOZGORI ca tine, iesea un scandal national cu tenta de razboi civil... tot bateti apa in piua cu UE... si? daca o sa intram in UE? n-o sa primiti altceva decat ceva care se termina tot cu UE... (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) referendum... ba dati-va dreaq... A INEBUNIT LUPU... Stimati colegi Eu cred ca atat Tökéletes Kónya cat si cei care ii raspund sunteti ori provocatori de meserie ori niste oameni care nu puteti sa va invingeti frustrarile din viata de zi cu zi si va refulati pe acest forum. Sa vii cu declaratii de genul "asa va fi pentru ca asa vrem noi" este nimic altceva dacat o provocare. Si in primul rand nu au nici o baza pentru ca nu s-a facut un referendum in randul secuilor care sa ateste ca intr-adevar secuii doresc autonomia. Sunt manipulati doar oamenii simpli cu ideea acestei autonomii, care nu stiu prea multe despre politica si despre functionarea unui stat de drept. Ei vad doar ca o duc din ce in ce mai rau si vad un singur vinovat, statul roman si cred ca daca nu ar depinde de el ar duce-o mai bine. Eu de aceea sunt convins ca nu s-ar schimba multe in bine pentru ca ii cunosc pe conducatorii maghiari si cred ca ar fi aceasi Marie doar cu alta palarie. Pentru ca ei sunt la fel ca si cei romani: isi vad doar interesele proprii. Cred ca ar putea avea sorti de izbanda doar o autonomie sau orice altceva care serveste interesele tuturor, nu doar a secuilor. Ceea ce trebuie sa inteleaga multi romani ca o autonomie nu este indreptata impotriva cuiva si mai ales a lor personal ci serveste interesele tuturor cetatenilor. Dovada ca din ce in ce mai multi dintre romani incep sa inteleaga acest lucru si simt nevoia unei independente fata de un stat care a incetat sa mai fie ocrotitorul cetateanului si a devenit o unealta de exploatare a lui. Si daca am inteles bine de la cineva de pe forum sunt discutii pe aceasta tema in Banat unde sunt in majoritate romani care cred ca nu pot fi acuzati ca vor rau propriilor conationali. Si inca o data, cei care ii jignesc pe ceilalti nu fac altceva decat sa se califice singuri. Parera mea Pace on Earth |
|
|
|
29th March 2006, 15:34
|
|
|
cred ca acest topic este sortit pieirii fara a se ajunge la vreo concluzie
(IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
29th March 2006, 17:28
|
|
|
Guru Member Grup: Senior Members Mesaje: 11 897 Data înscrierii: 27-March 03 Locație: Hogwarts ID membru: 3 332 |
bunica-su', roman de asta verde, a pus maciuca pe unguroaica respectiva, de-a mai ramas din ea doar un prelung "ioi" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/clapping.gif) Tare rau ! |
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 24th November 2009 - 01:08 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |