Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

46 V  « < 30 31 32 33 34 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce doreste natiunea secuiasca ?, UDMR vrea acelasi lucru, dar obtinut in alt mod.
Naga
mesaj 23rd March 2006, 08:41
Mesaj #559

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 29-March 05
ID membru: 33 493

QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 23 2006, 08:28) *
puisorilor, ce parere aveti despre Uniunea care tace si face? Uniunea aia care "sustine autonomiile"... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
bascii, aia pe care ii ridicati voi in slavi si-i dadeati exemplu de fiecare data, si-au luat-o fain frumos. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
au urcat sculele-n pod. e naspa rau ca Uniunea "aia care sustine autonomiile" + SUA sa te considere organizatie terorista... asa ca n-ai ce face si tre' sa te lasi de scandal.
si treci la taclale. adica tratative. care dureaza 300 de ani. sau mai mult. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

PS:
au mai ramas 9 luni. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Picard, stiu ca te doare sa admiti care este realitatea, dar adevarul e ca bascii au autonomie si inca de destul de multi ani. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ETA vroia independenta Tarii Bascilor, ceea ce e cu totul alta mancare de peste. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)

http://www.lehendakaritza.ejgv.euskadi.net/r48-7914/en/
Go to the top of the page

+Quote Post
Galland
mesaj 23rd March 2006, 08:46
Mesaj #560

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 7-March 06
ID membru: 68 802

QUOTE(k33 @ Mar 21 2006, 18:16) *
In continuare esti pe langa geneza dacilor. Lasa'i dracu de agatarsi, ce tot mă aburesti cu agatîrsii ăsia, posesiunile vremelnice ale triburilor cu presupusa origine iraniana au fost apa de ploaie pentru imperiul care geto-dacii aveau sa'l cladeasca in Dacia tracica.

Agatarsii astia nu reprezinta decat o ramura a multitudinii triburilor pe care dacii si getii le'au cucerit si stapanit. Geto-dacii au au stapanit un spatiu imens, in care Dacia tracica era doar nucleul.

Tu mai povesteste bancul ala cu dacii migratori sa ne mai distram ...

si care e smerchezu cu dacii si ailalti? (IMG:style_emoticons/default/deadtongue.gif) Ca au fost cu totii migratori candva demult? Pai si ce are (...) cu prefectura? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

QUOTE(Naga @ Mar 23 2006, 08:41) *
Picard, stiu ca te doare sa admiti care este realitatea, dar adevarul e ca bascii au autonomie si inca de destul de multi ani. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ETA vroia independenta Tarii Bascilor, ceea ce e cu totul alta mancare de peste. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)

http://www.lehendakaritza.ejgv.euskadi.net/r48-7914/en/

Nene, dar de ce nu ne explica astia care nu vor autonomie: de ce nu vor ei autonomie locala?
ca pareri pro autonomie am citit destule de mi s-a acrit (IMG:style_emoticons/default/deadtongue.gif)
Dar tabara cealalta cum isi motiveaza opozitia? astia in programele de guvernare tot ii trag cu descentralizare, autonomie locala & stuff. Pai cum devine cazu'? ori e laie ori e balaie, ca sa stim si noi! (IMG:style_emoticons/default/cursing.gif)

+Quote Post
CapitanuPICARD
mesaj 23rd March 2006, 09:02
Mesaj #561

Senior Member

Data înscrierii: 10-January 05
ID membru: 28 534

naga, te oftici (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
nu e o intrebare. ci o constatare care ma bucura nespus. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
sorin mok
mesaj 23rd March 2006, 09:34
Mesaj #562

Active Member

Data înscrierii: 5-April 05
ID membru: 34 062

Dacă se poate, de la apărătorii autonomiei, un răspuns punctual:
- Taxele și impozitele colectate în regiunea autonomă, unde se vor duce?
- Ce va scrie pe buletinul (C.I) cetățeanului locuitor al regiune autonome (tot România sau altceva? Și sub ce stemă și steag va fi înscris numele și adresa respectivului cetățean.
-Moneda folosită, recunoscută va fi leul greu? sau forintul?

NU POATE NIMENI SĂ RĂSPUNDĂ??????????????????

+Quote Post
shimen_musashi
mesaj 23rd March 2006, 09:54
Mesaj #563

Active Member

Data înscrierii: 15-April 05
Locație: Cluj-Napoca
ID membru: 34 745

QUOTE(Galland @ Mar 23 2006, 08:46) *
Nene, dar de ce nu ne explica astia care nu vor autonomie: de ce nu vor ei autonomie locala?
ca pareri pro autonomie am citit destule de mi s-a acrit (IMG:style_emoticons/default/deadtongue.gif)
Dar tabara cealalta cum isi motiveaza opozitia? astia in programele de guvernare tot ii trag cu descentralizare, autonomie locala & stuff. Pai cum devine cazu'? ori e laie ori e balaie, ca sa stim si noi! (IMG:style_emoticons/default/cursing.gif)

Nu vreau autonomie pentru ca:
1. invatamantul pentru minoritati este asigurat in limba materna
2. inscriptii bilingve in locaitatile cu peste 20% minoritari sunt
3. in consiliile locale, primarii, prefecturi, politie, spitale, invatamant (profesori) se vorbeste in limba minoritatilor si as putea sa jur ca si documentele sunt tot asa.
4. libera circulatie in interiorul tarii le este asigurata (adica daca ei stiu o boaba romaneste se descurca oriunde in tara - repet se descurca - in schimb eu daca nu stiu ungureste si stimabilul nu vrea sa-mi raspunda in romaneste sau nu stie ramana flamand)
5. nu consider ca este corect ca 19 - 20 mil de romani sa trebuiasca sa invete ungureste "preventiv" (adica merg cu masina din Cluj la mare, trec prin Covasna, am un accident si io tre sa completez actele oficiale scrise in ungureste)
6. sa nu mai pomenim de actul de justitie - adica judecatori si avocati si altii din acest sistem care sunt
majoritatea unguri
7. in prezent sunt firme care fac angajari numai pe considerente etnice (aici nu ma refer la cele aflate in harghita si covasna unde, si daca vor nu ar putea sa aleaga sa fie si ceva romanasi printre ei) - e vorba de firme din transilvania
8. toti platim aceleasi taxe la stat si la fel ne sunt redistribuite diversele sume - adica daca economia nu merge bine pentru ei nu merge nici pentru noi si invers
9. nu cred ca statul obliga agentii economici din harghita si covasna sa aiba relatii economnice cu anumiti ag. economici. daca secuii din acea regiune doresc sa le mearga mai bine (pentru ca numai de bunastare mai poate fi vorba) n-au decat sa interactioneze economic intre ei si cu ag economici din ungaria sau mai stiu eu de unde - daca lor le va fi bine cu siguranta ca incet incet si regiunilor de langa ei le va fi bine.

consider ca autonomia asta e o aberatie a catorva persoane care ar trage ceva foloase materiale, consider ca marea majoritate a ungurilor din romania nu doreste chestia asta si mai consider ca putem sa traim impreuna foarte bine.

uite na ca eu am inceput!
astept si din cealalta "tabara" ceva asemanator, nu de alta, dar am avea un subiect de discutie concret

(IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

Acest mesaj a fost modificat de shimen_musashi: 23rd March 2006, 10:01

+Quote Post
ION ION
mesaj 23rd March 2006, 12:17
Mesaj #564

Junior

Data înscrierii: 16-March 06
ID membru: 69 935

QUOTE(shimen_musashi @ Mar 23 2006, 09:54) *
3. in consiliile locale, primarii, prefecturi, politie, spitale, invatamant (profesori) se vorbeste in limba minoritatilor si as putea sa jur ca si documentele sunt tot asa.
4. libera circulatie in interiorul tarii le este asigurata (adica daca ei stiu o boaba romaneste se descurca oriunde in tara - repet se descurca - in schimb eu daca nu stiu ungureste si stimabilul nu vrea sa-mi raspunda in romaneste sau nu stie ramana flamand)
5. nu consider ca este corect ca 19 - 20 mil de romani sa trebuiasca sa invete ungureste "preventiv" (adica merg cu masina din Cluj la mare, trec prin Covasna, am un accident si io tre sa completez actele oficiale scrise in ungureste)
6. sa nu mai pomenim de actul de justitie - adica judecatori si avocati si altii din acest sistem care sunt
majoritatea unguri
7. in prezent sunt firme care fac angajari numai pe considerente etnice (aici nu ma refer la cele aflate in harghita si covasna unde, si daca vor nu ar putea sa aleaga sa fie si ceva romanasi printre ei) - e vorba de firme din transilvania
8. toti platim aceleasi taxe la stat si la fel ne sunt redistribuite diversele sume - adica daca economia nu merge bine pentru ei nu merge nici pentru noi si invers
9. nu cred ca statul obliga agentii economici din harghita si covasna sa aiba relatii economnice cu anumiti ag. economici. daca secuii din acea regiune doresc sa le mearga mai bine (pentru ca numai de bunastare mai poate fi vorba) n-au decat sa interactioneze economic intre ei si cu ag economici din ungaria sau mai stiu eu de unde - daca lor le va fi bine cu siguranta ca incet incet si regiunilor de langa ei le va fi bine.
consider ca autonomia asta e o aberatie a catorva persoane care ar trage ceva foloase materiale, consider ca marea majoritate a ungurilor din romania nu doreste chestia asta si mai consider ca putem sa traim impreuna foarte bine.
astept si din cealalta "tabara" ceva asemanator, nu de alta, dar am avea un subiect de discutie concret

Astept cu mare interes raspunsuri cu liniuta la intrebarile tale, dar am indoieli serioase in privinta asta.
Vor urma fraze interminabile si fara nimic concret.
Secuii din Romania au tot ce le trebuie si lucrurile continua sa se schimbe si nu sunt interesate de autonomie decat grupuri restranse care au diverse interese in zona.

+Quote Post
shimen_musashi
mesaj 23rd March 2006, 12:40
Mesaj #565

Active Member

QUOTE(ION ION @ Mar 23 2006, 12:17) *
Astept cu mare interes raspunsuri cu liniuta la intrebarile tale, dar am indoieli serioase in privinta asta.
Vor urma fraze interminabile si fara nimic concret.
Secuii din Romania au tot ce le trebuie si lucrurile continua sa se schimbe si nu sunt interesate de autonomie decat grupuri restranse care au diverse interese in zona.

eu tremur de nerabdare (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
si ce ma "seaca" e ca nu are nici unul CURAJUL sa raspunda. parerea mea e ca nu prea au ce.............. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

astept........................

e o vreme de Bacovia pe la Cluj..........
" ....Ploua, ploua, ploua, Vreme de betie

Si s-asculti.. s-asculti pustiul, Ce melancolie!

Ploua ploua.........."

Acest mesaj a fost modificat de shimen_musashi: 23rd March 2006, 13:37

+Quote Post
ION ION
mesaj 23rd March 2006, 13:40
Mesaj #566

Junior

QUOTE(shimen_musashi @ Mar 23 2006, 12:40) *
eu tremur de nerabdare (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
si ce ma "seaca" e ca nu are nici unul CURAJUL sa raspunda. parerea mea e ca nu prea au ce.............. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
astept........................

e o vreme de Bacovia pe la Cluj..........
" ....Ploua, ploua, ploua, Vreme de betie

Si s-asculti.. s-asculti pustiul, Ce melancolie!

Ploua ploua.........."

recunoasteti versurile?

O sa ne spuna iar cum au migrat Dacii sau iar texte de propaganda! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Si pe la Buc incepe sa ploua. Au totnushi un lucru bun ungurii astia la care incep sa ma gandesc. Palinka...
Da ...e a lor sau a noastra?

+Quote Post
shimen_musashi
mesaj 23rd March 2006, 13:47
Mesaj #567

Active Member

QUOTE(ION ION @ Mar 23 2006, 13:40) *
O sa ne spuna iar cum au migrat Dacii sau iar texte de propaganda! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Si pe la Buc incepe sa ploua. Au totnushi un lucru bun ungurii astia la care incep sa ma gandesc. Palinka...
Da ...e a lor sau a noastra?

conteaza? important e ca e buna (mie nu-mi place - nu consum, dar sunt multi care afirma chestia asta)
pe la noi ploaia a incetat (ascult Metallica (IMG:style_emoticons/default/punk.gif) )

Acest mesaj a fost modificat de shimen_musashi: 23rd March 2006, 13:48

+Quote Post
Galland
mesaj 23rd March 2006, 14:07
Mesaj #568

Junior

Data înscrierii: 7-March 06
ID membru: 68 802

(IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1359384

+Quote Post
ION ION
mesaj 23rd March 2006, 14:18
Mesaj #569

Junior

QUOTE(Galland @ Mar 23 2006, 14:07) *

Nesatisfacator.
Mai concret. Cu argumente si raspuns nominal la fiecare intrebare pusa de musashi.

+Quote Post
LEANA
mesaj 23rd March 2006, 15:13
Mesaj #570

Junior

Data înscrierii: 15-March 06
ID membru: 69 822

Sa plece si cetatenii americani din america, pentru ca INDIENII au fost bastinasi acolo!!!
Dar sa lase cladirile,drumurile,podurile si tot ce au construit in doar 500 de ani!!!???

+Quote Post
shimen_musashi
mesaj 23rd March 2006, 16:17
Mesaj #571

Active Member

QUOTE(ION ION @ Mar 23 2006, 14:18) *
Nesatisfacator.
Mai concret. Cu argumente si raspuns nominal la fiecare intrebare pusa de musashi.

Multumesc.
Cred ca a venit timpul "faptelor" in cadrul acestui topic.
Consider ca, daca nu scrie un "proautonomist" cat de curand, acest topic poate fi considerat expirat si in consecinta inchis. S-au scris 19 pagini degeaba.
Deci:

"Vreau autonomie pentru ca:
1.
2.
3.
......
n. "

Astept in continuare (si ascult in continuare Metallica (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) )

LEANA : "Sa plece si cetatenii americani din america, pentru ca INDIENII au fost bastinasi acolo!!!
Dar sa lase cladirile,drumurile,podurile si tot ce au construit in doar 500 de ani!!!???"

- draga leana, nu trebuie sa plece nimeni, pot sa ramana cat vor. dar sa vina unul cu ceva concret ca de certat ne putem certa inca 100 de ani de acum incolo. tu ai ceva concret pro sau contra aderarii? s-aud!

+Quote Post
Naga
mesaj 23rd March 2006, 17:00
Mesaj #572

Active Member

Data înscrierii: 29-March 05
ID membru: 33 493

QUOTE(shimen_musashi @ Mar 23 2006, 16:17) *
Multumesc.
Cred ca a venit timpul "faptelor" in cadrul acestui topic.
Consider ca, daca nu scrie un "proautonomist" cat de curand, acest topic poate fi considerat expirat si in consecinta inchis. S-au scris 19 pagini degeaba.
Deci:

"Vreau autonomie pentru ca:
1.
2.
3.
......
n. "

Astept in continuare (si ascult in continuare Metallica (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) )

LEANA : "Sa plece si cetatenii americani din america, pentru ca INDIENII au fost bastinasi acolo!!!
Dar sa lase cladirile,drumurile,podurile si tot ce au construit in doar 500 de ani!!!???"

- draga leana, nu trebuie sa plece nimeni, pot sa ramana cat vor. dar sa vina unul cu ceva concret ca de certat ne putem certa inca 100 de ani de acum incolo. tu ai ceva concret pro sau contra aderarii? s-aud!

Si cine vrei sa-ti raspunda, avand in vedere ca principalii campioni ai autonomiei au fost trimisi la berici, unul definitiv si celalalt pentru 60 de zile? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De ce nu vrei tu sa citesti ce s-a scris pe defunctul topic despre "Autonomia culturala", pentru ca acolo vei gasi deja scrise de multa vreme toate raspunsurile pe care le tot ceri? Daca intr-adevar ti-e cam lene sa citesti din urma, poate ma uit eu pe paginile respectivului topic si iti dau niste link-uri, ce zici? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oricum, parerea mea este ca faci uneori o confuzie intre atitudinile pro-autonomie si cele anti-xenofobie. Mie de exemplu, declararea in mod oficial a Tinutului Secuiesc ca fiind autonom mi se pare destul de inutila din punctul de vedere al secuilor. Nu mi se pare o mare scofala pentru nimeni, nici pentru romani, nici pentru secui si maghiari (avand in vedere ca secuii si maghiarii din regiune oricum sunt foarte "autonomi" si fara recunoasterea oficiala a acestui lucru). Ma enerveaza insa cel mai mult atitudinea "romanilor verzi" de a face din tantar armasar, asa cum au facut cu povestea "proclamatiei" de la 15 martie.
Daca eu as fi fost secui, as fi fost mai interesat de identitatea si apartenenta nationala si/sau etnica a "investitorilor" din zona decat de obtinerea unor tablite pe care sa scrie in mod oficial "aici incepe Regiunea Autonoma Secuiasca." Degeaba ai drapelul tricolor (in indiferent care dintre cele doua variante) arborat pe cladirea primariei, daca tot ce se afla in oras este proprietatea altora.

Takezo, uite si un prim link catre topicul de care am pomenit. Mai departe cred ca o sa gasesti si singur ce te intereseaza. Enjoy! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1030589

+Quote Post
shimen_musashi
mesaj 23rd March 2006, 17:11
Mesaj #573

Active Member

QUOTE(Naga @ Mar 23 2006, 17:00) *
Si cine vrei sa-ti raspunda, avand in vedere ca principalii campioni ai autonomiei au fost trimisi la berici, unul definitiv si celalalt pentru 60 de zile? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De ce nu vrei tu sa citesti ce s-a scris pe defunctul topic despre "Autonomia culturala", pentru ca acolo vei gasi deja scrise de multa vreme toate raspunsurile pe care le tot ceri? Daca intr-adevar ti-e cam lene sa citesti din urma, poate ma uit eu pe paginile respectivului topic si iti dau niste link-uri, ce zici? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oricum, parerea mea este ca faci uneori o confuzie intre atitudinile pro-autonomie si cele anti-xenofobie. Mie de exemplu, declararea in mod oficial a Tinutului Secuiesc ca fiind autonom mi se pare destul de inutila din punctul de vedere al secuilor. Nu mi se pare o mare scofala pentru nimeni, nici pentru romani, nici pentru secui si maghiari (avand in vedere ca secuii si maghiarii din regiune oricum sunt foarte "autonomi" si fara recunoasterea oficiala a acestui lucru). Ma enerveaza insa cel mai mult atitudinea "romanilor verzi" de a face din tantar armasar, asa cum au facut cu povestea "proclamatiei" de la 15 martie.
Daca eu as fi fost secui, as fi fost mai interesat de identitatea si apartenenta nationala si/sau etnica a "investitorilor" din zona decat de obtinerea unor tablite pe care sa scrie in mod oficial "aici incepe Regiunea Autonoma Secuiasca." Degeaba ai drapelul tricolor (in indiferent care dintre cele doua variante) arborat pe cladirea primariei, daca tot ce se afla in oras este proprietatea altora.

Takezo, uite si un prim link catre topicul de care am pomenit. Mai departe cred ca o sa gasesti si singur ce te intereseaza. Enjoy! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Mai Naga am parcus linkul trimis de tine (nu acum). parearea mea am mai spus-o: nu conteaza cine a fost sau nu a fost primul sau ultimul sau mai destept sau mai "nobel" sau cum vrei tu. Am cerut de ceva timp un raspuns concret si nu mi se da. Daca crezi ca-l ai tu te rog.........daca nu, atunci "sezi ghinisor" in bancuta ta. polemici pe aceasta tema pot fi destule, nenumarate. Nu a venit nimeni, nici macar tu cu ceva punctual, cum spuneam cu 2 posturi mai sus. nimeni. mi se pare mie sau nu vrea numeni sa discute la modul real fara sa "impinga" in fata nu stiu ce raportor al UE sau pe nu stiu ce inaintas. trecutul are o importanta mai mica decat prezentul si viitorul.
deci........... astept in continuare : " 1. 2. 3. ... n.". Se anunta cineva?

(IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
csabi
mesaj 23rd March 2006, 17:35
Mesaj #574

Junior

Data înscrierii: 22-March 06
ID membru: 70 704

QUOTE(shimen_musashi @ Mar 23 2006, 10:54) *
majoritatea unguri

As avea cate ceva de adaugat la enunturile tale:
1.ai dreptate
2.ai dreptate
3.ai dreptate in parte, toate actele oficiale sunt intocmite in limba romana si eventual, accentuez eventual se pot intocmi si in limba maghiara
4.cu libera circulatie ai dreptate dar cu limba ,scuza-ma dar dezinformezi grosolan si cu reavointa si jignesti o intreaga colectivitate: asta este o gaselnita a acelora care vor sa semene ura intre romani si unguri.
5.asta nu stiu de unde ai scos-o dar iarasi denota reavointa si nestiinta; nu exista nici un fel de acte oficiale pentru un accident care se emit in limba maghiara . Acum doua saptamani mi-a fost accidentata masina in parcare si a trebuit sa completam atat eu cat si cel care a savarsit fapta declaratii si sa semnam procesul verbal; atat respectivul cat si agentul de circulatie erau de etnie maghiara (dealtfel singurul agent de circulatie de etnie maghiara de la politia rutiera din Miercurea-Ciuc!)Toate actele au fost intocmite doar in limba romana
6.nu inteleg ce este rau in asta
7.te rog sa-mi arati si mie macar un anunt al unei astfel de firme
8.aici sunt de acord doar partial cu tine pentru ca nu stim nici eu si nici tu cum ne sunt redistribuite diversele sume (ma limitez de ex. sa constat doar situatia soselelor de la noi si a celora din judetele Moldovei)
9.aici ai intru-totul dreptate

Si eu consider ca autonomia teritoriala este o aberatie, dar doar pentru ca nu vad cum ar putea fi ea infaptuita in pactica la noi, nu pentru ca ar fi un lucru neaparat rau; dovada faptul ca in multe state din Europa ea functioneaza si functioneaza chiar bine.

Scuza-ma dar eu consider ca niciunul din argumentele de mai sus nu constituie argumente asa zis contra-autonomie si nici nu vei putea aduce asemenea argumente care sa fie viabile pentru ca nici tu nici eu habar nu avem cum este autonomia (sau poate tu ai trait undeva, candva intr-o autonomie?) deci ne pronuntam apriori asupra unor lucruri pe care nu le cunoastem. Si aici cred ca este marea problema!
Dar asta nu inseamna ca nu putem sa discutam. Discutia are sens insa numai daca renuntam la ideile preconcepute.

+Quote Post
Benedict
mesaj 23rd March 2006, 17:56
Mesaj #575

Junior

Data înscrierii: 27-February 06
ID membru: 67 759

QUOTE(csabi @ Mar 23 2006, 17:35) *
As avea cate ceva de adaugat la enunturile tale:
1.ai dreptate
2.ai dreptate
3.ai dreptate in parte, toate actele oficiale sunt intocmite in limba romana si eventual, accentuez eventual se pot intocmi si in limba maghiara
4.cu libera circulatie ai dreptate dar cu limba ,scuza-ma dar dezinformezi grosolan si cu reavointa si jignesti o intreaga colectivitate: asta este o gaselnita a acelora care vor sa semene ura intre romani si unguri.
5.asta nu stiu de unde ai scos-o dar iarasi denota reavointa si nestiinta; nu exista nici un fel de acte oficiale pentru un accident care se emit in limba maghiara . Acum doua saptamani mi-a fost accidentata masina in parcare si a trebuit sa completam atat eu cat si cel care a savarsit fapta declaratii si sa semnam procesul verbal; atat respectivul cat si agentul de circulatie erau de etnie maghiara (dealtfel singurul agent de circulatie de etnie maghiara de la politia rutiera din Miercurea-Ciuc!)Toate actele au fost intocmite doar in limba romana
6.nu inteleg ce este rau in asta
7.te rog sa-mi arati si mie macar un anunt al unei astfel de firme
8.aici sunt de acord doar partial cu tine pentru ca nu stim nici eu si nici tu cum ne sunt redistribuite diversele sume (ma limitez de ex. sa constat doar situatia soselelor de la noi si a celora din judetele Moldovei)
9.aici ai intru-totul dreptate

Si eu consider ca autonomia teritoriala este o aberatie, dar doar pentru ca nu vad cum ar putea fi ea infaptuita in pactica la noi, nu pentru ca ar fi un lucru neaparat rau; dovada faptul ca in multe state din Europa ea functioneaza si functioneaza chiar bine.

Scuza-ma dar eu consider ca niciunul din argumentele de mai sus nu constituie argumente asa zis contra-autonomie si nici nu vei putea aduce asemenea argumente care sa fie viabile pentru ca nici tu nici eu habar nu avem cum este autonomia (sau poate tu ai trait undeva, candva intr-o autonomie?) deci ne pronuntam apriori asupra unor lucruri pe care nu le cunoastem. Si aici cred ca este marea problema!
Dar asta nu inseamna ca nu putem sa discutam. Discutia are sens insa numai daca renuntam la ideile preconcepute.

Consider ca aceasta este o viziune pasnica si corecta asupra problemei. Daca vom reusi sa ne eliberam de prejudecati, dialogul va merge de la sine. Sa dea Dumnezeu!

Am sa reiau un mesaj pe care l-am mai postat aici. In esenta este vorba despre necesitatea imperioasa a dialogului, indiferent ca e vorba de cel interconfesional ori interetnic:
"Stimate coleg, nu imi place sa discut in contradictoriu si imi cer scuze inca de pe acum daca voi supara pe cineva, dar am sa fac cateva remarci.
Dragi colegi, pe undeva ma bucur ca nu suntem politicieni, ci simpli forumisti
Spun asta dupa ce am frunzarit topicele mai noi sau mai vechi de pe forum. Am constatat ca suntem la fel ca toti oamenii, indiferent de nationalitate, convingeri politice, ori credinte religioase.
Suntem intoleranti si asta e ceva firesc in natura umana primara.
Incepand de la lucrurile si situatiile banale, cotidiene si pana la cele complexe Suntem intoleranti la servici
fata de cei care au alte opinii, pe strada fata de cei care se comporta ori se imbraca altfel decat noi, acasa chiar , fata de cei din alta generatie si care au o alta viziune despre "ordinea hainelor in sifonier".
Suntem in stare sa sarim rapid la bataie cand cineva ne jigneste familia, neamul, religia, limba, partidul cu care simpatizam, sau cand avem impresia, chiar si numai impresia, ca face aceste lucruri.
Iar aceasta atitidine este fireasca si naturala, insa nu si morala. Pentru ca viata ne obliga sa traim in societate si sa ne supunem regulilor si legilor scrise ori celor nescrise. Si daca am ales sa fim fiinte sociale si nu antisociale, atunci suntem obligati la dialog si compromis cu cei care au alte ideii, opinii si credinte.
Pe aceasta baza functioneaza societatea.
Exista o solidaritate instinctiva de neam, limba, religie, traditie si implicit o respingere instinctiva fata de cei care sunt "altfel", mai ales daca acestia sunt mai putini si mai slabi. Impotriva exceselor au aparut diverse reglementari si legi, tratare si hotarari adoptate de ONU, Consiliul Europei si alte si alte foruri.
Din acest punct de vedere, actioneaza un principiu numit in mod nefericit, "discriminare pozitiva".
Este acel principiu care ne obliga sa luam in consideratie si sa protejam pe cei "altfel". De asta au fost adoptate atatea legi si reglementari interne si internationale privind libertatea religioasa, protectia minoritatilor, drepturile omului, nediscriminarea negativa a femeilor si atatea altele.
Majoritatea decide in sistemele democratice, insa asta nu inseamna ca minoritatile politice, religioase, etnice
si altele sa fie reduse la tacere pe principiul nedemocratic ca daca nu esti ca noi si de acord cu noi
atunci, esti impotriva noastra.
Ma bucur ca mesajele nedemocratice sunt din ce in ce mai putine, este un semn bun si trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne ajuta sa invatam ce este toleranta si respectul fata de semenii nostri, indiferent daca sunt unguri, tigani, yoghini de la MISA, PSD-isti, ori penticostali. Dumnezeu ne invata sa ne iubim unii pe altii si sa ne respectam reciprioc. Sa ne ajutam si sa-i ajutam pe cei mai slabi.
Sunt convins ca putem asta, prin ajutorul lui Dumnezeu."

+Quote Post
Benedict
mesaj 23rd March 2006, 18:08
Mesaj #576

Junior

Data înscrierii: 27-February 06
ID membru: 67 759

QUOTE(Naga @ Mar 23 2006, 17:00) *

In esenta sunt de acord cu tine si am observat ca , in general, ai o pozitie constructiva si echilibrata. Am studiat si eu fostele topice despre autonomie culturala si teritoriala si am gasit, din pacate, doar cateva opinii clare si demne de luat in seama, iar in rest multe-multe mesaje neplacute, ca sa nu le zic altfel. Si asta din ambele tabere. Sa reflectam macar putin la principiul Evanghelic al iubirii aproapelui si apoi sa purcedem la un dialog constructiv.

Acest mesaj a fost modificat de Benedict: 23rd March 2006, 18:09

+Quote Post

46 V  « < 30 31 32 33 34 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 24th November 2009 - 07:04
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia