|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
18th March 2006, 14:50
|
|
|
Senior Member Grup: Senior Members Mesaje: 5 502 Data înscrierii: 11-June 04 ID membru: 18 133 |
... Printre inventiile folositoare omenirii ale ungurilor se numara de exemplu Vitamina C, computerul, parprikasul, palinka (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) si lista poate continua mult si bine. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) ... si pana sa inventeze ungurii vitamina C cum traiau oamenii? poate tot ei au inventat si aminoacizii (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) |
|
|
|
18th March 2006, 15:28
|
|||
|
marele licurici Grup: Moderators Mesaje: 11 349 Data înscrierii: 25-September 04 Locație: C-E DKTM ID membru: 23 406 |
Acest mesaj a fost modificat de AlexIP: 18th March 2006, 16:14 |
||
|
|
|||
18th March 2006, 15:35
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 116 Data înscrierii: 18-January 06 ID membru: 61 825 |
... Vitamina C , computerul ... LOL ... ungurii şi computerul ! Mâine , poimâne vom afla că şi Bill Gates e ungur (IMG:style_emoticons/default/lol.gif) ! LOL 2/doi : au inventat vitamina C ! Acest mesaj a fost modificat de Elena_Din_Troia: 18th March 2006, 15:36 |
|
|
|
18th March 2006, 15:50
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 494 Data înscrierii: 11-July 05 Locație: Bacau ID membru: 41 235 |
LOL ... ungurii şi computerul ! Mâine , poimâne vom afla că şi Bill Gates e ungur (IMG:style_emoticons/default/lol.gif) ! E ungur ce nu stiai ?? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (shhht e sub acoperire ) si la urmatorul windows va ascunde un bug in sistem care se va numi autonomia astfel sistemul tau de operare a deveni independent si autonom si va incerca descentralizarea puterii astfel viata Control Panel-ului va lua sfarsit noroc cu antivirusul creat de romani in colaborare cu PRM care va vana fiecare byte autonom (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) reinstaurand ordinea Stau si ma intreb au si brevet pentru vitamina C ? (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) e inregistrata la OSIM ??? Acest mesaj a fost modificat de cartman_sp99: 18th March 2006, 15:55 |
|
|
|
18th March 2006, 15:55
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 922 Data înscrierii: 5-April 05 ID membru: 34 062 |
Deci paprikașul e o invenție folositoare omenirii!
Dar omenirea știe? (IMG:style_emoticons/default/eek.gif) Hai că asta e nouă și bună; un fel de mâncare este o Invenție și e folsitor întregii umanități. Bravo!!! E plină Ungaria de inteligență. Ce mai urmează? Ceaiul de tei, pastrama de sub șea???? (IMG:style_emoticons/default/surprise.gif) (IMG:style_emoticons/default/frust.gif) (IMG:style_emoticons/default/frust.gif) (IMG:style_emoticons/default/frust.gif) Uite că nu-mi amintesc cine a inventat ardeiul iute (paprika, pe limba vecinilor)! Acest mesaj a fost modificat de sorin mok: 18th March 2006, 15:57 |
|
|
|
18th March 2006, 16:24
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 816 Data înscrierii: 22-April 05 Locație: Bucuresti ID membru: 35 203 |
Radeti ca prostii (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)
daca studiati putin istoria computerului o sa aflati amanunte care o sa cada un pic mai greu stomacurilor vostre sensibile si intolerante de geto-daci. evident ca descoperirea unui lucru nu echivaleaza cu inventarea sa. vitamina C si legea gravitatiei existau si aiinte de a fi "descoperite". totusi, pt voi e tot una daca vit C poate fi produsa artificial sau daca se stie care sunt simptomele carentei de vit C sau nu. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) totusi, niste minti venetice au considerat ca ungurul care a descoperit-o merita un premiu nobel in 1937. pe vremea aia la noi se faceau afaceri pe stil mare la umbra priapicului rege Carol 2. prima fisiune a uraniului pe teritoriul american si mi se pare a doua din lume a fost anunutate prin cuvintele "Megtalaltam a neutronak ! .... ma gandesc ca puteti deduce ce inseamna asta. asa ca dragii mei compatrioti, eu am argumente si voi aveti bascalii. sa fiti sanatosi in cocina voastra de handicapati dpdv national. revenind, a fost careva dintre voi in ungaria ? nu vi se pare ca un pic un pic nu se prea potriveste cu sintagma barbarilor asiatici ? cred ca nici la Ulan Bator (pt cei care din motive patriotice nu stiu, capitala Mongoliei) nu sunt cazuri de oameni atacati si ucisi de maidanezi in plina strada. doar in getica si rrrromantica (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) nostra capitala. Acest mesaj a fost modificat de TAPAS: 18th March 2006, 16:26 |
|
|
|
18th March 2006, 16:37
|
|||
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑ Grup: Banned by Moderators Mesaje: 40 934 Data înscrierii: 16-May 05 Locație: Iași ID membru: 36 806 |
|
||
|
|
|||
18th March 2006, 16:54
|
|
|
Senior Member Grup: Senior Members Mesaje: 5 502 Data înscrierii: 11-June 04 ID membru: 18 133 |
Radeti ca prostii (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif) daca studiati putin istoria computerului o sa aflati amanunte care o sa cada un pic mai greu stomacurilor vostre sensibile si intolerante de geto-daci. evident ca descoperirea unui lucru nu echivaleaza cu inventarea sa. vitamina C si legea gravitatiei existau si aiinte de a fi "descoperite". totusi, pt voi e tot una daca vit C poate fi produsa artificial sau daca se stie care sunt simptomele carentei de vit C sau nu. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) totusi, niste minti venetice au considerat ca ungurul care a descoperit-o merita un premiu nobel in 1937. pe vremea aia la noi se faceau afaceri pe stil mare la umbra priapicului rege Carol 2. prima fisiune a uraniului pe teritoriul american si mi se pare a doua din lume a fost anunutate prin cuvintele "Megtalaltam a neutronak ! .... ma gandesc ca puteti deduce ce inseamna asta. asa ca dragii mei compatrioti, eu am argumente si voi aveti bascalii. sa fiti sanatosi in cocina voastra de handicapati dpdv national. revenind, a fost careva dintre voi in ungaria ? nu vi se pare ca un pic un pic nu se prea potriveste cu sintagma barbarilor asiatici ? cred ca nici la Ulan Bator (pt cei care din motive patriotice nu stiu, capitala Mongoliei) nu sunt cazuri de oameni atacati si ucisi de maidanezi in plina strada. doar in getica si rrrromantica (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) nostra capitala. eu am subliniat ca nu este totuna sa descoperi ceva care deja exista cu inventarea, respectiv crearea unui lucru inexistent pana in acel moment. mai mult, nici macar nu l-a descoperit el, descoperirea apartine altui cercetator, parca englez. replica ta insa, la un mesaj decent, este "cocina voastra de handicapati dpdv national" (IMG:style_emoticons/default/down.gif) |
|
|
|
18th March 2006, 16:56
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
Dragi colegi de forum, de ce trebuie sa discutam in permanenta pe un ton ridicat? Am cautat pe Google si iata ca am gasit cativa savanti unguri care au luat premiul Nobel pentru diverse descoperiri stiintifice, ori pentru alte merite. Nu marita sa va certati pentru asa ceva.
Robert Bárány, Fiziologie sau Medicină, 1914 Richard Adolf Zsigmondy, Chimie, 1925 Georg von Békésy, Fiziologie sau Medicină, 1961 Dennis Gabor, Fizică, 1971 John Harsanyi, Economie, 1994 Avram Hershko, Chimie, 2004 George de Hevesy, Chimie, 1943 Imre Kertész, Literatură, 2002 George A. Olah, Chimie, 1994 Albert Szent-Györgyi, Fiziologie sau Medicină, 1937 Acum putem sa revenim la subiect? Acest mesaj a fost modificat de Benedict: 18th March 2006, 16:57 |
|
|
|
18th March 2006, 16:56
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 116 Data înscrierii: 18-January 06 ID membru: 61 825 |
... handicapati dpdv national ... Din moment ce te-ai autodenumit "compatriot" , caracterizarea semnalată mai sus se aplică şi ţie (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) ? S-ar părea că da ! Apoi să nu uităm de hungaria care acuma numai mare nu mai e: teritorii mai mici sau mai mari sunt la croaţia, austria, serbia şi slovacia ! Cred că titulatura menţionată de dvs. e mult mai potrivită pentru ţărişoara voastra : mica hungarie ! Fără supărare acuma, dar conform umilei mele opinii pe viitor ungaria va dispare ca ţară , părţi din teritoriile actuale furate de la actualii vecini vor reveni acestora. Veţi ajunge ca prientenii voştri din asia: ţiganii , o etnie fără ţară. Deci, fără supărare, aceasta va fi realitatea peste aproximativ 50 de ani (datorită integrarii în UE). Acest mesaj a fost modificat de Elena_Din_Troia: 18th March 2006, 16:58 |
|
|
|
18th March 2006, 17:07
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 816 Data înscrierii: 22-April 05 Locație: Bucuresti ID membru: 35 203 |
tapas: pe langa faptul ca ai jignit pe toti de pe softpedia , mai stii sa faci si altceva? Nu, spre deosebire de ilustrii mei colegi de forum, nu stiu sa fac nimic altceva decat sa jignesc. Din moment ce te-ai autodenumit "compatriot" , caracterizarea semnalată mai sus se aplică și ție (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) ? S-ar părea că da ! Apoi să nu uităm de hungaria care acuma numai mare nu mai e: teritorii mai mici sau mai mari sunt la croația, austria, serbia și slovacia ! Cred că titulatura menționată de dvs. e mult mai potrivită pentru țărișoara voastra : mica hungarie ! Fără supărare acuma, dar conform umilei mele opinii pe viitor ungaria va dispare ca țară , părți din teritoriile actuale furate de la actualii vecini vor reveni acestora. Veți ajunge ca prientenii voștri din asia: țiganii , o etnie fără țară. Deci, fără supărare, aceasta va fi realitatea peste aproximativ 50 de ani (datorită integrarii în UE). mi se pare mie sau semeni cu picard ? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) si el vorbeste despre exact aceleasi lucruri. Albert Szent-Györgyi, Fiziologie sau Medicină, 1937 El este descoperitorul vitaminei C |
|
|
|
18th March 2006, 17:23
|
|
|
... El este descoperitorul vitaminei C Eu credeam ca a fost inventatorul vitaminei C (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ! Uite aici puișor: http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_ascorbic ... el vorbeste despre exact aceleasi lucruri. ... Acest lucru - dispariția ungariei - este evident, clar ! De ce te surprinde acest lucru evident ? Normal că există mai multe persoane care gândesc același lucru ! |
|
|
|
18th March 2006, 18:30
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
Doresc sa revenim la tema topicului si va propun o abordare a conceptului de minoritate, dintr-un punct de vedere ceva mai larg. Ma voi referi la poporul roman, privit ca minoritate dintr-o perspectiva europeana.
Existenta statului se justifica prin apararea deminitatii fiintei umane a tuturor cetatenilor ei indiferent de sex, religie sau nationalitate. Intrebarea este cum e aparata in Romania demnitatea cetatenilor de alte nationalitati decat cea romana cand vedem atata lipsa de intelegere ( chiar si aici pe un forum de discutii) indreptata impotriva celor care constituie minoritati? Este normal sa existe intr-o tara care se vrea democratica o asemenea lipsa de intelegere rautacioasa, exprimata fara retinere si o impartire a cetatenilor intre stapani si tolerati? Ar trebui sa intelegem cu totii ca intoleranta este imorala si condamnata in Europa in care si noi dorim sa ne integram, nu ca majoritari ci ca minoritari. Iata un exemplu confesional foarte sugestiv : Romanii sunt in proportie de aproape 90% crestini ortodocsi, insa vor fi minoritari din acest punct de vedere intr-o Europa preponderent catolica si protestanta. Apoi cei 19 milioane de romani de etnie romana vor fi minoritari intr-o Europa care numara peste 500 milioane de cetateni dintre care germani peste 80 milioane, francezi de etnie franceza peste 50 milioane, etc. Va mai dau un exemplu interesant: Numarul musulmanilor, minoritari in Europa crestina, este totusi de 23 milioane(5% din populatie). Viitorul nostru in Europa va fi unul bun, sunt convins de asta. Insa cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie sa intelegem ca vom fi si noi minoritari intr-o Europa care devine patria comuna a minoritatilor etnice si religioase si unde conceptul de majoritate isi pierde din intelesurile cu care suntem obisnuiti. Si un link despre evolutia viitoare a populatiei Romaniei: http://www.hotnews.ro/articol_43826-Romani...e-locuitori.htm Acest mesaj a fost modificat de Benedict: 18th March 2006, 18:31 |
|
|
|
18th March 2006, 18:32
|
|
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑ Grup: Banned by Moderators Mesaje: 40 934 Data înscrierii: 16-May 05 Locație: Iași ID membru: 36 806 |
Benedict zi-mi si mie unde vezi tu lipsa de intelegere fata de minoritari in viata reala? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Concepte ca astea exista numai in mintile infierbantate ale unor extremisti, nu si in viata reala.
|
|
|
|
18th March 2006, 18:45
|
|
|
Benedict zi-mi si mie unde vezi tu lipsa de intelegere fata de minoritari in viata reala? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Concepte ca astea exista numai in mintile infierbantate ale unor extremisti, nu si in viata reala. Sa multumim lui Dumnezeu ca in viata reala nu prea mai sunt asemenea manifestari, asa cum au fost dupa decembrie 1989. Ma refeream mai mult la unele exprimari mai "tari" de pe forum. Eu cred ca ar trebui sa urmam exemplul politicienilor responsabili si in special al presedintelui Basescu, un om care a tratat problema minoritatilor cu moderatie si intr-un spirit democratic. A avertizat impotriva oricaror tendinte extremiste, dar a si felicitat populatia maghiara in privinta felului pasnic in care s-au desfasurat mitingurile de 15 Martie, apoi a facut o vizita in zona si a discutat cu autoritatile locale. S-a vazut clar cum o asemenea atitudine este benefica pentru Romania, spre deosebire de excesele aparute in presa si in discursurile catorva politicieni, saptamana trecuta. Cred ca Romania are un loc rezervat intre statele europene si asta cu atat mai mult cu cat va trata problemele sensibile cu calm si intelegere, intr-un spirit tolerant si deschis catre dialog. Sa ne ajute Dumnezeu! |
|
|
|
18th March 2006, 19:14
|
|
|
Eu credeam ca a fost inventatorul vitaminei C (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ! Uite aici puișor: http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_ascorbic Acest lucru - dispariția ungariei - este evident, clar ! De ce te surprinde acest lucru evident ? Normal că există mai multe persoane care gândesc același lucru ! Picard tata, tu stii ce inseamna pluridisciplinar ? sau tu te tratezi la un inginer chimist ? Daca citeai cu atentie ce scrie la link ul ce l-ai pus ..... (IMG:style_emoticons/default/console.gif) Iar cu disparitia Ungariei .... la cate dezastre si catastrofe au avut in istorie ... sa fii mata sanatos si sa poti visa cai verzi (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) pe pereti. Acest mesaj a fost modificat de TAPAS: 18th March 2006, 19:16 |
|
|
|
18th March 2006, 19:47
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 922 Data înscrierii: 5-April 05 ID membru: 34 062 |
Tocmai am aniversat 100 de ani de la zborul lui Vuia.
Nu stiu daca primul zbor cu un aparat mai greu decat aerul e la fel de important precum gulasul, dar eu nu vreau decat sa-l amintesc. Scriu din "cocina de handicapat dpdv national" (e totusi o sintagma absolut fara nico o noima sau logica (IMG:style_emoticons/default/wallbash.gif) ) mea, multumesc! |
|
|
|
18th March 2006, 21:09
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 700 Data înscrierii: 9-March 06 ID membru: 69 011 |
Romanii sunt in proportie de aproape 90% crestini ortodocsi, insa vor fi minoritari din acest punct de vedere intr-o Europa preponderent catolica si protestanta. Apoi cei 19 milioane de romani de etnie romana vor fi minoritari intr-o Europa care numara peste 500 milioane de cetateni dintre care germani peste 80 milioane, francezi de etnie franceza peste 50 milioane, etc. Va mai dau un exemplu interesant: Numarul musulmanilor, minoritari in Europa crestina, este totusi de 23 milioane (5% din populatie). Viitorul nostru in Europa va fi unul bun, sunt convins de asta. Relax, my friend, Europa nu va mai fi mult timp de-acuma incolo preponderent catolica/protestanta. Cu atat mai putin ortodoxa. Va fi preponderent islamica! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) QUOTE And yet the world is utterly altered. Just to recap those bald statistics: In 1970, the developed world had twice as big a share of the global population as the Muslim world: 30% to 15%. By 2000, they were the same: each had about 20%. And by 2020?
So the world's people are a lot more Islamic than they were back then and a lot less "Western". Europe is significantly more Islamic, having taken in during that period some 20 million Muslims (officially) - or the equivalents of the populations of four European Union countries (Ireland, Belgium, Denmark and Estonia). Islam is the fastest-growing religion in the West: In the U.K., more Muslims than Christians attend religious services each week. Can these trends continue for another 30 years without having consequences? Europe by the end of this century will be a continent after the neutron bomb: The grand buildings will still be standing, but the people who built them will be gone. We are living through a remarkable period: the self-extinction of the races who, for good or ill, shaped the modern world. sursa: "It's the Demography, Stupid (The real reason the West is in danger of extinction)" - The Wall Street Journal, 04.01.2006 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 24th November 2009 - 03:30 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |