|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
16th March 2006, 15:23
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 922 Data înscrierii: 5-April 05 ID membru: 34 062 |
Greșeala lui Iliescu a fost că a permis intrarea în spectrul politic a unei formațiuni etnice, Udmr, fapt interzis de Constituție (membrii Uniunii sunt legați între ei de ETNIE, nu de un proiect politic sau o platformă politică), dar tolerat - și asta nu știu de ce! Probabil Iliescu s-a temut puțin de "părintele revoluție" - Laslo Tokeș, și atunci, în vremurile acelea tulburi, i-a lăsat mână liberă. PS. ca să te înscrii în UDMR există o singură condiție, să fii etnic maghiar: să vorbești limba și să ai un nume "specific". În rest poți să fii bolșevic, anarhist sau capitalist etc... Acest mesaj a fost modificat de sorin mok: 16th March 2006, 15:24 |
|
|
|
16th March 2006, 15:23
|
|||
|
Junior Grup: Members Mesaje: 57 Data înscrierii: 16-March 06 ID membru: 69 935 |
|
||
|
|
|||
16th March 2006, 15:57
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 700 Data înscrierii: 9-March 06 ID membru: 69 011 |
shimen, mon ami, deviezi de la tema, autonomia unui provincii nu inseamna separare, granite, s.a.m.d. Teritoriul autonom ramane in continuare si de-a pururi in granitele statului respectiv, cetatenii sai se vor supune acelorasi legi ca si ceilalti cetateni ai statului, dar va avea, in plus, niste legi locale proprii. Pe care, cei care locuiesc acolo, ca si cei care vor decide sa se stabileasca acolo (tu, de exemplu, presupunand ca iti gasesti o slujba de 4000 roni pe luna la Sfantu Gheorghe daca esti fluent in maghiara, romana SI germana), ca si cei aflati in tranzit de altfel vor fi obligati sa le respecte. Ce vezi rau in faptul ca o comunitate, pentru ca vrea sa traiasca civilizat, decide ca pe teritoriul ei faci 30 zile munca corectionala daca dai flegme sau iti sufli mucii pe strada, daca nu-ti intretii fatada casei sau nu-ti repari gardul sau nu faci curat in curte. Ca hotia este asimilata cu crima. Ca minciuna si chiulul se pedepsesc. Ca se instituie cenzura pentru manele. Ca dejectii de tembeliziuni gen OTV vor fi bruiate... etc, etc.
Ei, ce zici, te (mai) tenteaza slujba aia? (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) |
|
|
|
16th March 2006, 16:01
|
|
|
Acid Member Grup: Senior Members Mesaje: 4 864 Data înscrierii: 8-September 03 Locație: Bucuresti ID membru: 6 156 |
de ce ar trebui sa ma supun altor legi cand treci prin zona aia? de ce nu legilor tarii mele? de ce ar trebui sa stiu ungureste cand vorbesc cu un functionar public al statului roman? Cand (si) din banii mei e platit acel functionar al tatului? de ce unii vor sa fie mai cu mot? De ce minoritarii vor mai multe drepturi decat majoritarii? Va rog explicati.
|
|
|
|
16th March 2006, 16:11
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 57 Data înscrierii: 16-March 06 ID membru: 69 935 |
Eu as revizui statutul de cetatean al romaniei.
Cui nu stie romana la nivel acceptabil, i-as retrage nationalitatea. NU ASA ESTE IN STATELE CIVILIZATE???? Nu dau exemple pt ca probabil le stiti. shimen, mon ami, deviezi de la tema, autonomia unui provincii nu inseamna separare, granite, s.a.m.d. Teritoriul autonom ramane in continuare si de-a pururi in granitele statului respectiv, cetatenii sai se vor supune acelorasi legi ca si ceilalti cetateni ai statului, dar va avea, in plus, niste legi locale proprii. Pe care, cei care locuiesc acolo, ca si cei care vor decide sa se stabileasca acolo (tu, de exemplu, presupunand ca iti gasesti o slujba de 4000 roni pe luna la Sfantu Gheorghe daca esti fluent in maghiara, romana SI germana), ca si cei aflati in tranzit de altfel vor fi obligati sa le respecte. Ce vezi rau in faptul ca o comunitate, pentru ca vrea sa traiasca civilizat, decide ca pe teritoriul ei faci 30 zile munca corectionala daca dai flegme sau iti sufli mucii pe strada, daca nu-ti intretii fatada casei sau nu-ti repari gardul sau nu faci curat in curte. Ca hotia este asimilata cu crima. Ca minciuna si chiulul se pedepsesc. Ca se instituie cenzura pentru manele. Ca dejectii de tembeliziuni gen OTV vor fi bruiate... etc, etc. Ei, ce zici, te (mai) tenteaza slujba aia? (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Ia vedeti cum faceti cu autonomia asta. Poate o sa aveti nevoie de viza sa intrati in UNIUNEA EUROPEANA!!! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) |
|
|
|
16th March 2006, 16:12
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 2 107 Data înscrierii: 28-July 04 ID membru: 20 557 |
Ioane explica-ne tu cum se retrage nationalitatea.
|
|
|
|
16th March 2006, 16:18
|
|||
|
Member Grup: Members Mesaje: 700 Data înscrierii: 9-March 06 ID membru: 69 011 |
Acest mesaj a fost modificat de eyer: 16th March 2006, 16:19 |
||
|
|
|||
16th March 2006, 16:20
|
|
|
Ioane explica-ne tu cum se retrage nationalitatea. Deci....In State, Franta, Germania Italia....... Pentru a fi primi cetatenie, trebuie sa treci printre altele si de un test de limba.... CARE ITI PRETINDE SA CUNOSTI LA UN NICEL DECENT LIMBA ACELUI STAT. In Romania as testa populatia in felul asta si daca nu se descurca, le-as retrage cetatenia si le-as reda=o cand il vor trece... Testul. |
|
|
|
16th March 2006, 16:23
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 525 Data înscrierii: 23-June 05 Locație: Timisoara ID membru: 39 712 |
de ce ar trebui sa ma supun altor legi cand treci prin zona aia? de ce nu legilor tarii mele? de ce ar trebui sa stiu ungureste cand vorbesc cu un functionar public al statului roman? Cand (si) din banii mei e platit acel functionar al tatului? de ce unii vor sa fie mai cu mot? De ce minoritarii vor mai multe drepturi decat majoritarii? Va rog explicati. pentru ca si in orasul in care traiesti trebuie sa te supui unor 'legi' date de consiliul local. Fireste, inspre beneficiul si civilizatia comunitatii locale. Fireste, daca consiliul tau local nu exista doar pe hartia statului de plata al consilierilor Capisci? lol |
|
|
|
16th March 2006, 16:24
|
|
|
nu tu, ca cetatean, ci functionarul public din Harghita si Covasna este obligat sa stie ambele limbi. De ce? Simplu, pentru ca acolo 80% din locuitori vorbesc ungureste. Si, la fel ca orice cetatean, si ei sunt platitori de taxe (catre statul roman si catre autoritatea locala). Este vorba de un serviciu in plus pe care ei il pretind, that's all. Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana...., eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi! |
|
|
|
16th March 2006, 16:26
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 2 107 Data înscrierii: 28-July 04 ID membru: 20 557 |
Aha Ioane deci era vorba de cetatenie nu de nationalitate. Ma speriasem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Am crezut ca vrei sa faci din unguri romani
Da tot da cu virgula: ungurii nascuti in Ro sunt automat cetateni romani. Nem Jo! |
|
|
|
16th March 2006, 16:27
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 525 Data înscrierii: 23-June 05 Locație: Timisoara ID membru: 39 712 |
Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana...., eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi! he-he-he, mi's cam subtire-n domeniul asta, dar io zic ca poti pregati linistit pan-carda! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [maybe i'm wrong, do not know] |
|
|
|
16th March 2006, 16:32
|
|
|
he-he-he, mi's cam subtire-n domeniul asta, dar io zic ca poti pregati linistit pan-carda! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [maybe i'm wrong, do not know] EXEMPLE FIRST OF ALL FRATE! Sau aia sunt niste necivilizati si ignoranti? Hai atunci sa le aratam "noi secuii" ce inseamna civilizatie... Nu? Aha Ioane deci era vorba de cetatenie nu de nationalitate. Ma speriasem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Am crezut ca vrei sa faci din unguri romani Da tot da cu virgula: ungurii nascuti in Ro sunt automat cetateni romani. Nem Jo! Brava lor! Dar daca nu stiu limba statului in care sunt cetateni de drept, le-as retrage-o, pana ar invata-o...Cat de cat... |
|
|
|
16th March 2006, 16:33
|
|
|
Observator Grup: Senior Members Mesaje: 5 092 Data înscrierii: 13-October 03 Locație: Timisoara ID membru: 7 229 |
he-he-he, mi's cam subtire-n domeniul asta, dar io zic ca poti pregati linistit pan-carda! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [maybe i'm wrong, do not know] De ce nu faceti un pariu ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Se zice ca de la dorinta la putiinta este drum lung . Natiunea secuiasca isi doreste multe , multe puncte sunt comune cetateanului roman de orice etnie ar fi el . Probabil considera ca unele puncte nu le pot atinge decat prin autonomie , ceea ce aste greu de acceptat de catre majoritate desi , poate pe undeva au si dreptate . Stam toti la masa , mancam aceeasi paine , iar pentru ca painea sa fie mai alba trebuie sa contribuim toti . Nu putem rupe masa in doua ... |
|
|
|
16th March 2006, 16:38
|
|
|
Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana...., eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi! Ion Ioane, John, Juan! citeste asta ! read this ! lea este ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Will Spanish become America's second language? Acest mesaj a fost modificat de eyer: 16th March 2006, 16:39 |
|
|
|
16th March 2006, 16:45
|
|
|
Ion Ioane, John, Juan! citeste asta ! read this ! lea este ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Will Spanish become America's second language? Agreed!. Eu vorbeam de limba folosita in ADMINISTRATIA DE STAT! |
|
|
|
16th March 2006, 17:10
|
|
|
Member Grup: Members Mesaje: 962 Data înscrierii: 27-October 04 ID membru: 24 967 |
Din declaratiile/manifestul secuilor de ieri, pe mine unul m-a nedumerit putin faptul ca ei solicitau - printre altele - Libertate! Imi explica cineva la ce se refera?
|
|
|
|
16th March 2006, 17:21
|
|
|
|
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 23rd November 2009 - 21:54 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |