Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

46 V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce doreste natiunea secuiasca ?, UDMR vrea acelasi lucru, dar obtinut in alt mod.
sorin mok
mesaj 16th March 2006, 15:23
Mesaj #361

Active Member

Grup: Members
Data înscrierii: 5-April 05
ID membru: 34 062

Greșeala lui Iliescu a fost că a permis intrarea în spectrul politic a unei formațiuni etnice, Udmr, fapt interzis de Constituție (membrii Uniunii sunt legați între ei de ETNIE, nu de un proiect politic sau o platformă politică), dar tolerat - și asta nu știu de ce!
Probabil Iliescu s-a temut puțin de "părintele revoluție" - Laslo Tokeș, și atunci, în vremurile acelea tulburi, i-a lăsat mână liberă.

PS. ca să te înscrii în UDMR există o singură condiție, să fii etnic maghiar: să vorbești limba și să ai un nume "specific". În rest poți să fii bolșevic, anarhist sau capitalist etc...

Acest mesaj a fost modificat de sorin mok: 16th March 2006, 15:24
Go to the top of the page

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 15:23
Mesaj #362

Junior

Data înscrierii: 16-March 06
ID membru: 69 935

QUOTE(bitubv @ Mar 16 2006, 15:04) *
ati luat-o in barba la odorheiu...desi tokes visa zeci de mii de unguri si au venit 2500 de oameni majoritatea in varsta si pasnici....

oare chiar nu intelegeti dragilor ca autnomia asta la care visati nu o sa o aveti niciodata...cu asa populatie imbatranita si cu miile de tineri maghiari care pleaca din tara cred ca in 20 de ani la odorhei se va vb romaneste cu siguranta

legat de civilizatia maghiara pe care nu o contest ....ce rost are sa facem comparatii ...ca ungurii au nu stiu cati km de autostrada si nu stiu ce PIB pe cap de locuitor etc etc ...ok asa o fi -desi daca ne uitam pe statistici surprizele se tin lant -ai vazut lajbi ce datorie pe cp de locuitor are ungaria ??i idee de ce scade forintu in comparatie cu euro ??

am mai spus si ma repet -DACA NU VA PLACE ROMANIA SI SUNTETI MARI ADMIRATORI AI UNGARIEI -MERGETI FRATILOR IN UNGARIA SI LASATI-NE (macar vreo 10 ani ) ca va cumparam noi dupaia (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) (IMG:style_emoticons/default/notangel.gif)

Ideea asta cu autonomia nu e decat in capu politicienilor.
La nivelul omului de rand lucrurile stau cu totul altfel.
Secuii de rand sunt mai destupati la minte si au alte probleme.
Vor autonomie doar pentru a beneficia de independenta in afacerile lor ca viitori lideri locali.
Ungaria am observat ca nu prea ii mai sprijina si oarecum chiar si-a cam luat mana de pe ei.
Ungurii nu prea ii suporta. Ii considera tigani.

+Quote Post
eyer
mesaj 16th March 2006, 15:57
Mesaj #363

Member

Data înscrierii: 9-March 06
ID membru: 69 011

shimen, mon ami, deviezi de la tema, autonomia unui provincii nu inseamna separare, granite, s.a.m.d. Teritoriul autonom ramane in continuare si de-a pururi in granitele statului respectiv, cetatenii sai se vor supune acelorasi legi ca si ceilalti cetateni ai statului, dar va avea, in plus, niste legi locale proprii. Pe care, cei care locuiesc acolo, ca si cei care vor decide sa se stabileasca acolo (tu, de exemplu, presupunand ca iti gasesti o slujba de 4000 roni pe luna la Sfantu Gheorghe daca esti fluent in maghiara, romana SI germana), ca si cei aflati in tranzit de altfel vor fi obligati sa le respecte. Ce vezi rau in faptul ca o comunitate, pentru ca vrea sa traiasca civilizat, decide ca pe teritoriul ei faci 30 zile munca corectionala daca dai flegme sau iti sufli mucii pe strada, daca nu-ti intretii fatada casei sau nu-ti repari gardul sau nu faci curat in curte. Ca hotia este asimilata cu crima. Ca minciuna si chiulul se pedepsesc. Ca se instituie cenzura pentru manele. Ca dejectii de tembeliziuni gen OTV vor fi bruiate... etc, etc.

Ei, ce zici, te (mai) tenteaza slujba aia? (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

+Quote Post
AcidMan
mesaj 16th March 2006, 16:01
Mesaj #364

Acid Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 8-September 03
Locație: Bucuresti
ID membru: 6 156

de ce ar trebui sa ma supun altor legi cand treci prin zona aia? de ce nu legilor tarii mele? de ce ar trebui sa stiu ungureste cand vorbesc cu un functionar public al statului roman? Cand (si) din banii mei e platit acel functionar al tatului? de ce unii vor sa fie mai cu mot? De ce minoritarii vor mai multe drepturi decat majoritarii? Va rog explicati.

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 16:11
Mesaj #365

Junior

Eu as revizui statutul de cetatean al romaniei.
Cui nu stie romana la nivel acceptabil, i-as retrage nationalitatea. NU ASA ESTE IN STATELE CIVILIZATE???? Nu dau exemple pt ca probabil le stiti.

QUOTE(eyer @ Mar 16 2006, 15:57) *
shimen, mon ami, deviezi de la tema, autonomia unui provincii nu inseamna separare, granite, s.a.m.d. Teritoriul autonom ramane in continuare si de-a pururi in granitele statului respectiv, cetatenii sai se vor supune acelorasi legi ca si ceilalti cetateni ai statului, dar va avea, in plus, niste legi locale proprii. Pe care, cei care locuiesc acolo, ca si cei care vor decide sa se stabileasca acolo (tu, de exemplu, presupunand ca iti gasesti o slujba de 4000 roni pe luna la Sfantu Gheorghe daca esti fluent in maghiara, romana SI germana), ca si cei aflati in tranzit de altfel vor fi obligati sa le respecte. Ce vezi rau in faptul ca o comunitate, pentru ca vrea sa traiasca civilizat, decide ca pe teritoriul ei faci 30 zile munca corectionala daca dai flegme sau iti sufli mucii pe strada, daca nu-ti intretii fatada casei sau nu-ti repari gardul sau nu faci curat in curte. Ca hotia este asimilata cu crima. Ca minciuna si chiulul se pedepsesc. Ca se instituie cenzura pentru manele. Ca dejectii de tembeliziuni gen OTV vor fi bruiate... etc, etc.

Ei, ce zici, te (mai) tenteaza slujba aia? (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)

Ia vedeti cum faceti cu autonomia asta.
Poate o sa aveti nevoie de viza sa intrati in UNIUNEA EUROPEANA!!! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

+Quote Post
vata_pa_batz
mesaj 16th March 2006, 16:12
Mesaj #366

Active Member

Data înscrierii: 28-July 04
ID membru: 20 557

Ioane explica-ne tu cum se retrage nationalitatea.

+Quote Post
eyer
mesaj 16th March 2006, 16:18
Mesaj #367

Member

QUOTE(AcidMan @ Mar 16 2006, 16:01) *
de ce ar trebui sa stiu ungureste cand vorbesc cu un functionar public al statului roman?.
nu tu, ca cetatean, ci functionarul public din Harghita si Covasna este obligat sa stie ambele limbi. De ce? Simplu, pentru ca acolo 80% din locuitori vorbesc ungureste. Si, la fel ca orice cetatean, si ei sunt platitori de taxe (catre statul roman si catre autoritatea locala). Este vorba de un serviciu in plus pe care ei il pretind, that's all.

Acest mesaj a fost modificat de eyer: 16th March 2006, 16:19

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 16:20
Mesaj #368

Junior

QUOTE(vata_pa_batz @ Mar 16 2006, 16:12) *
Ioane explica-ne tu cum se retrage nationalitatea.

Deci....In State, Franta, Germania Italia....... Pentru a fi primi cetatenie, trebuie sa treci printre altele si de un test de limba.... CARE ITI PRETINDE SA CUNOSTI LA UN NICEL DECENT LIMBA ACELUI STAT.
In Romania as testa populatia in felul asta si daca nu se descurca, le-as retrage cetatenia si le-as reda=o cand il vor trece... Testul.

+Quote Post
CornelB
mesaj 16th March 2006, 16:23
Mesaj #369

Active Member

Data înscrierii: 23-June 05
Locație: Timisoara
ID membru: 39 712

QUOTE(AcidMan @ Mar 16 2006, 16:01) *
de ce ar trebui sa ma supun altor legi cand treci prin zona aia? de ce nu legilor tarii mele? de ce ar trebui sa stiu ungureste cand vorbesc cu un functionar public al statului roman? Cand (si) din banii mei e platit acel functionar al tatului? de ce unii vor sa fie mai cu mot? De ce minoritarii vor mai multe drepturi decat majoritarii? Va rog explicati.

pentru ca si in orasul in care traiesti trebuie sa te supui unor 'legi' date de consiliul local.
Fireste, inspre beneficiul si civilizatia comunitatii locale.
Fireste, daca consiliul tau local nu exista doar pe hartia statului de plata al consilierilor

Capisci? lol

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 16:24
Mesaj #370

Junior

QUOTE(eyer @ Mar 16 2006, 16:18) *
nu tu, ca cetatean, ci functionarul public din Harghita si Covasna este obligat sa stie ambele limbi. De ce? Simplu, pentru ca acolo 80% din locuitori vorbesc ungureste. Si, la fel ca orice cetatean, si ei sunt platitori de taxe (catre statul roman si catre autoritatea locala). Este vorba de un serviciu in plus pe care ei il pretind, that's all.

Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana....,
eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi!

+Quote Post
vata_pa_batz
mesaj 16th March 2006, 16:26
Mesaj #371

Active Member

Data înscrierii: 28-July 04
ID membru: 20 557

Aha Ioane deci era vorba de cetatenie nu de nationalitate. Ma speriasem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Am crezut ca vrei sa faci din unguri romani
Da tot da cu virgula: ungurii nascuti in Ro sunt automat cetateni romani. Nem Jo!

+Quote Post
CornelB
mesaj 16th March 2006, 16:27
Mesaj #372

Active Member

Data înscrierii: 23-June 05
ID membru: 39 712

QUOTE(ION ION @ Mar 16 2006, 16:24) *
Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana....,
eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi!

he-he-he, mi's cam subtire-n domeniul asta, dar io zic ca poti pregati linistit pan-carda! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [maybe i'm wrong, do not know]

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 16:32
Mesaj #373

Junior

QUOTE(CornelB @ Mar 16 2006, 16:27) *
he-he-he, mi's cam subtire-n domeniul asta, dar io zic ca poti pregati linistit pan-carda! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [maybe i'm wrong, do not know]

EXEMPLE FIRST OF ALL FRATE!
Sau aia sunt niste necivilizati si ignoranti?
Hai atunci sa le aratam "noi secuii" ce inseamna civilizatie... Nu?

QUOTE(vata_pa_batz @ Mar 16 2006, 16:26) *
Aha Ioane deci era vorba de cetatenie nu de nationalitate. Ma speriasem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Am crezut ca vrei sa faci din unguri romani
Da tot da cu virgula: ungurii nascuti in Ro sunt automat cetateni romani. Nem Jo!

Brava lor! Dar daca nu stiu limba statului in care sunt cetateni de drept, le-as retrage-o, pana ar invata-o...Cat de cat...

+Quote Post
radumiki
mesaj 16th March 2006, 16:33
Mesaj #374

Observator

Data înscrierii: 13-October 03
ID membru: 7 229

QUOTE(CornelB @ Mar 16 2006, 16:27) *

De ce nu faceti un pariu ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Se zice ca de la dorinta la putiinta este drum lung .
Natiunea secuiasca isi doreste multe , multe puncte sunt comune cetateanului roman de orice etnie ar fi el . Probabil considera ca unele puncte nu le pot atinge decat prin autonomie , ceea ce aste greu de acceptat de catre majoritate desi , poate pe undeva au si dreptate .
Stam toti la masa , mancam aceeasi paine , iar pentru ca painea sa fie mai alba trebuie sa contribuim toti . Nu putem rupe masa in doua ...

+Quote Post
eyer
mesaj 16th March 2006, 16:38
Mesaj #375

Member

QUOTE(ION ION @ Mar 16 2006, 16:24) *
Daca imi dai un exemplu de functionar in S.U.A. care sa fie obligat sa stie si spaniola, chinza, italiana...., eu imi agat o pancarda de gat si ma postez in fata guvernului sa cer ce vreti voi!

Ion Ioane, John, Juan!

citeste asta !
read this !
lea este ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Will Spanish become America's second language?

Acest mesaj a fost modificat de eyer: 16th March 2006, 16:39

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 16:45
Mesaj #376

Junior

QUOTE(eyer @ Mar 16 2006, 16:38) *
Ion Ioane, John, Juan!

citeste asta !
read this !
lea este ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Will Spanish become America's second language?

Agreed!.
Eu vorbeam de limba folosita in ADMINISTRATIA DE STAT!

+Quote Post
Tuliman
mesaj 16th March 2006, 17:10
Mesaj #377

Member

Data înscrierii: 27-October 04
ID membru: 24 967

Din declaratiile/manifestul secuilor de ieri, pe mine unul m-a nedumerit putin faptul ca ei solicitau - printre altele - Libertate! Imi explica cineva la ce se refera?

+Quote Post
ION ION
mesaj 16th March 2006, 17:21
Mesaj #378

Junior

QUOTE(Tuliman @ Mar 16 2006, 17:10) *
Din declaratiile/manifestul secuilor de ieri, pe mine unul m-a nedumerit putin faptul ca ei solicitau - printre altele - Libertate! Imi explica cineva la ce se refera?

LA DRACU' SA-I PIEPTENE!!!
LA ASTA SE REFEREAU!
TREBUIA UMPLUTA LISTA CU CEVA... NU?

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

46 V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 21:54
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia