|
Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
8th March 2006, 14:13
|
|
|
Guru Member Grup: Senior Members Mesaje: 11 800 Data înscrierii: 27-March 03 Locație: Hogwarts ID membru: 3 332 |
Chestorul general Virgil Ardelean și directorul SRI, Radu Timofte, vor fi audiați de membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaților. Parlamentarii vor să se informeze în legătură cu manifestările care vor avea loc pe 15 martie la Odorheiu Secuiesc, de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Programate inițial pentru miercuri, discuțiile au fost amânate pentru că cei doi nu au putut să se prezinte în fața deputaților. Data audierilor nu a fost încă stabilită, însă parlamentarii insistă ca discuțiile să aibă loc cât mai repede. Consiliul Național al Secuilor a anunțat că va organiza pe 15 martie o adunare populară, în care se va milita pentru autonomia teritorială a ținutului secuiesc. Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât Partidul România Mare a anunțat că pregătește o contra-manifestare. Liderul Corneliu Vadim Tudor a declarat că va aduce la Odorheiu Secuiesc 100.000 de români. Pe teritorul județelor Harghita și Covasna au apărut, în ultima perioadă, mii de afișe care cheamă populația de etnie maghiară la o manifestație ce are ca scop lansarea unei proclamatii privind autonomia teritorială a așa-zisului Ținut Secuiesc. Iată textul proclamației preluate din ziarul de limbă maghiară Europai-Ido, nr.5-2006. Ce doreste Natiunea Secuiasca? 1. Republica Secuiasca Independenta! 2. Convocarea imediata a Adunarii Constituante Secuiesti! 3. Guvern, parlament si tribunale secuiesti independente! 4. Garda nationala si politie secuiasca! 5. Un sistem social si economic bazat pe traditiile noastre democratice de peste 1000 de ani si pe scaunele secuiesti! 6. Romania sa recunoasca faptul ca natiunea secuiasca are tot atatea drepturi la autodeterminare ca si natiunea romana; guvernul roman sa recunoasca suveranitatea Republicii Secuiesti independente – prin respectarea dreptului inalienabila la autodeterminare al natiunilor! 7. Facem apel la guvernul ungar sa-si respecte obligatiile de protectorat in interesul Republicii Secuiesti Independente! 8. Facem apel la toti maghiarii - din Bazinul Carpatic si la cei care au emigrat – sa sprijine cauza noastra! 9. Facem apel la ONU, Consiliul Europei si Uniunea Europeana, sa recunoasca dreptul la autodeterminare al secuilor, exprimat in mod pasnic – similar dreptului la autodeterminare al albanezilor din Kosovo dobandit prin arme! 10. Facem apel la marile puteri sa nu impiedice validarea dreptului la autodeterminare al natiunii secuiesti, exprimat in mod pasnic! 11. Facem apel la statele lumii iubitoare de libertate, sa recunoasca suveranitatea Republicii Secuiesti, iubitoare de pace! 12. Facem apel la toti democratii romani sa sustina dreptul la libertate al natiunii secuiesti! Din aceste motive noi cei care ne-am adunat aici, juram, pentru viitorul copiilor si nepotilor nostri, pentru nepotii nepotilor nostri, ca nu vom permite, nici cu pretul vietii noastre, sa ne abata cineva de la aceasta intentie! Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin. Poporul care asupreste alte natiuni nu poate fi liber!. UDMR condamnă acțiunea din 15 martie UDMR condamnă demonstrațiile anunțate pentru 15 martie atât de Consiliul Național al Secuilor, cât și de PRM. Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat că aștepta de la președintele Traian Băsescu o reacție mai fermă față de manifestările anunțate, pentru ca situația să nu scape de sub control: Aș fi așteptat o reacție mult mai fermă din partea președintelui țării privind o astfel de atitudine, privind astfel de amenințări atunci când cu toții am fost martorii și uneori participanți a ceea ce s-a întâmplat în 1990. (La Târgu Mureș - n.red.) Marko Bela a spus că autonomia este un deziterat al UDMR, dar ea trebuie obținută doar prin metode politice și nu prin mitinguri și proclamații. Cât despre mitingul anunțat de Consiliul Național al Secuilor, liderul UDMR este foarte clar: Organizatorii nu vizează altceva decât compromiterea politicii duse de UDMR și de toți cei care optează pentru o colaborare, pentru o conlucrare prin rezolvarea problemelor minorităților prin instanțe politice. Adaugat: 08 martie 2006 ora 11:52:36 http://www.antena3.ro/artl.php?id=10430 |
|
|
|
8th March 2006, 14:23
|
|||
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑ Grup: Banned by Moderators Mesaje: 40 934 Data înscrierii: 16-May 05 Locație: Iași ID membru: 36 806 |
|
||
|
|
|||
8th March 2006, 14:42
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
In fiecare zi apar asemenea topice pe forum si ele se sfarsesc in certuri si intr-o neintelegere si mai mare intre forumisti. Ieri dimineata ma bucuram scriind pe un topic acum inchis, ca totusi se poate dialoga si fara violente verbale, insa pana la urma s-a vazut ca m-am inselat.
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1311832 Nu inteleg rostul unor asemenea subiecte de discutie, atata vreme cat colegii de forum nu pot sa pastreze un ton moderat. Parca este o dorinta permanenta de scandal si ea este alimentata deseori de cativa colegi de forum care au o deosebita placere in folosii expresii tari la adresa celorlalti. Raman la parerea ca dialogul sincer si cinstit este unica solutie de a dezamorsa conflictele, inainte ca ele sa ajunga intr-o faza in care nu mai este nimic de facut. Si imi pastrez increderea in faptul ca ratiunea cu care ne-a inzestrat bunul Dumnezeu ne va lumina pe noi toti, indiferent de nationalitate, pentru binele nostru comun. |
|
|
|
8th March 2006, 14:43
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 102 Data înscrierii: 28-February 06 Locație: Bucuresti ID membru: 67 820 |
De cand sunt astia natiune?
Oricum, sunt niste caraghiosi de tot rasul.Auzi ce proclamatie, parca ar fi la 1848. Si bomboana pe coliva : "Poporul care asupreste alte natiuni nu poate fi liber!". Adica? |
|
|
|
8th March 2006, 14:48
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 4 597 Data înscrierii: 29-March 05 ID membru: 33 493 |
Eu nu cred in povestile cu proclamarea unei Republici Secuiesti Independente. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Nici macar CNS-ul si Szasz Jeno nu ar putea promova o asemenea aberatie. O astfel de "Republica Independenta" ar intra in colaps la nici o luna de la proclamarea (ipotetica) a independentei, daca ar reusi sa obtina asa ceva( dupa parerea mea e vorba de cava imposibil).
Voi chiar credeti toate provocarile? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Radumiki, cum ramane cu ce am discutat mai devreme azi? Iar e vorba de o chestie la limita regulamentului sau de o incitare xenofoba clara? No offense. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
8th March 2006, 14:48
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 525 Data înscrierii: 23-June 05 Locație: Timisoara ID membru: 39 712 |
Nu inteleg rostul unor asemenea subiecte de discutie, atata vreme cat colegii de forum nu pot sa pastreze un ton moderat. păi, după câte văzui până acuma, tonul este, totusi, moderat si civilizat. Au dumitale, dle Benedict, vă convine și militați doar pentru discutii [civilizate, ofcourse] PRO-autonomie. iar celelalte trebuiesc categoric damnate? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
8th March 2006, 14:50
|
|||
|
↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑ Grup: Banned by Moderators Mesaje: 40 934 Data înscrierii: 16-May 05 Locație: Iași ID membru: 36 806 |
|
||
|
|
|||
8th March 2006, 14:54
|
|
|
Guru Member Grup: Senior Members Mesaje: 11 800 Data înscrierii: 27-March 03 Locație: Hogwarts ID membru: 3 332 |
In fiecare zi apar asemenea topice pe forum si ele se sfarsesc in certuri si intr-o neintelegere si mai mare intre forumisti. Ieri dimineata ma bucuram scriind pe un topic acum inchis, ca totusi se poate dialoga si fara violente verbale, insa pana la urma s-a vazut ca m-am inselat. http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1311832 Nu inteleg rostul unor asemenea subiecte de discutie, atata vreme cat colegii de forum nu pot sa pastreze un ton moderat. Parca este o dorinta permanenta de scandal si ea este alimentata deseori de cativa colegi de forum care au o deosebita placere in folosii expresii tari la adresa celorlalti. Raman la parerea ca dialogul sincer si cinstit este unica solutie de a dezamorsa conflictele, inainte ca ele sa ajunga intr-o faza in care nu mai este nimic de facut. Si imi pastrez increderea in faptul ca ratiunea cu care ne-a inzestrat bunul Dumnezeu ne va lumina pe noi toti, indiferent de nationalitate, pentru binele nostru comun. Auzi, dar in Republica Secuiasca Independenta (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Romania o sa aiba si ea macar un consulat ? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Eu nu cred in povestile cu proclamarea unei Republici Secuiesti Independente. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Nici macar CNS-ul si Szasz Jeno nu ar putea promova o asemenea aberatie. O astfel de "Republica Independenta" ar intra in colaps la nici o luna de la proclamarea (ipotetica) a independentei, daca ar reusi sa obtina asa ceva( dupa parerea mea e vorba de cava imposibil). Voi chiar credeti toate provocarile? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Radumiki, cum ramane cu ce am discutat mai devreme azi? Iar e vorba de o chestie la limita regulamentului sau de o incitare xenofoba clara? No offense. (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) Adica aia de la Antena 3 sunt incitatori xenofobi ? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
|
8th March 2006, 14:55
|
|
|
Active Member Grup: Senior Members Mesaje: 4 597 Data înscrierii: 29-March 05 ID membru: 33 493 |
păi, după câte văzui până acuma, tonul este, totusi, moderat si civilizat. Au dumitale, dle Benedict, vă convine și militați doar pentru discutii [civilizate, ofcourse] PRO-autonomie. iar celelalte trebuiesc categoric damnate? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) CornelB, no offense, dar cam toti userii pro-autonomie mai activi au primit ban pana acum, asa ca.... Te las pe tine sa completezi unde am lasat eu puncte de suspensie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Eu nu inteleg cum de nu primeste fanariotul ban pentru sustinerea unor afirmatii pe care pana si CNS-ul si Szasz Jeno s-au ferit sa le declare. Pe cat punem pariu ca la 15 martie nu va fi proclamata independenta nici unei Republici Secuiesti? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nu vorbesc de autonomie ci de independenta, asa cum scrie in textul citat de fanariotul. Radumiki, serios acum, ce parere ai tu de topicul asta si de ideile sustinute de fanariotul? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) |
|
|
|
8th March 2006, 14:55
|
|
|
marele licurici Grup: Moderators Mesaje: 11 345 Data înscrierii: 25-September 04 Locație: C-E DKTM ID membru: 23 406 |
Eu ma consider dac si vreau sa imi fac o noua Dacie in zona HD si imprejurimile. Ma ajuta cineva? (IMG:style_emoticons/default/lol.gif) Acest mesaj a fost modificat de AlexIP: 8th March 2006, 14:57 |
|
|
|
8th March 2006, 14:57
|
|
|
Adica aia de la Antena 3 sunt incitatori xenofobi ? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) O sa vedem cel mai clar pe 15 martie. Eu sunt 100% sigur ca nu va fi vorba de nici o declaratie de independenta. Astea sunt doar bullshit-uri a la Vadim sau Tokes. Si prostii pun botul (scuzati expresia, dar este adevarul adevarat). (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Acest mesaj a fost modificat de Naga: 8th March 2006, 15:00 |
|
|
|
8th March 2006, 14:58
|
|
|
mariuspetru si rakoczy si-au luat ban pe meritate. Primul ca jignea userii si al doilea datorita clonelor pe care si le-a facut , cu care se razboia ca sa apara ca minoritarul discriminat si injurat de toti. Crezi ca deciziile nu au fost juste naga? Cat despre xenofobie, nu vad unde e, se dezbat lucruri care au aparut intr-un ziar in limba maghiara. Si daca noi suntem xenofobi si nu aia care au scos prostia de ziar , atunci.. asta e , dar e parerea ta
Acest mesaj a fost modificat de romaximusro: 8th March 2006, 15:04 |
|
|
|
8th March 2006, 14:59
|
|
|
Active Member Grup: Members Mesaje: 1 441 Data înscrierii: 22-September 02 ID membru: 2 055 |
O sa vedem cel mai clar pe 15 septembrie. Eu sunt 100% sigur ca nu va fi vorba de nici o declaratie de independenta. Astea sunt doar bullshit-uri a la Vadim sau Tokes. Si prostii pun botul (scuzati expresia, dar este adevarul adevarat). (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) acuma ce vrei sa zici, ca s-o fi dus vadim sa puna afise in maghiara prin toata secuimea? |
|
|
|
8th March 2006, 15:00
|
|
|
Geniu umil Grup: Moderators Mesaje: 24 105 Data înscrierii: 21-April 04 Locație: Timisoara, orasul jeguletzului ID membru: 14 919 |
CornelB, no offense, dar cam toti userii pro-autonomie mai activi au primit ban pana acum, asa ca.... Te las pe tine sa completezi unde am lasat eu puncte de suspensie. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Eu nu inteleg cum de nu primeste fanariotul ban pentru sustinerea unor afirmatii pe care pana si CNS-ul si Szasz Jeno s-au ferit sa le declare. Pe cat punem pariu ca la 15 martie nu va fi proclamata independenta nici unei Republici Secuiesti? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nu vorbesc de autonomie ci de independenta, asa cum scrie in textul citat de fanariotul. Radumiki, serios acum, ce parere ai tu de topicul asta si de ideile sustinute de fanariotul? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) toti userii pro-autonomie care au fost banati au fost unu cu 25 de clone (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) mariuspetru nu este banat, doar suspendat (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) fanariotul nu sustine nimic, doar citeaza |
|
|
|
8th March 2006, 15:03
|
|
|
Junior Grup: Members Mesaje: 115 Data înscrierii: 27-February 06 ID membru: 67 759 |
păi, după câte văzui până acuma, tonul este, totusi, moderat si civilizat. Au dumitale, dle Benedict, vă convine și militați doar pentru discutii [civilizate, ofcourse] PRO-autonomie. iar celelalte trebuiesc categoric damnate? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Imi pare rau ca mesajul meu nu a fost destul de clar. Am urmarit insa discutiile pe celelalte topice asemanatoare si am tras concluzii a priori. Daca ma insel si aceasta discutie va decurge intr-un spirit calm si tolerant, atunci ma voi bucura din toata inima. Pentru ca nimic nu este mai bun in asemenea momente decat calmul si ratiunea. In rest, nu inteleg sa aprob nici un fel de exprimari "tari" indiferent din ce parte a baricadei ar veni. Dupa cate imi dau seama insa, cei 2-3 maghiari care postau pe acest forum sunt fie eliminati, fie au ales sa nu mai scrie aici. Cat despre mine, eu sunt de partea dialogului si a bunei convietuiri, cu respectarea drepturilor tuturor, inclusiv a romanilor care sunt minoritari in anumite judete. Si ca o paranteza imi exprim parerea ca legea minoritatilor, sau a autonomiei culturale, nu stiu exact denumirea, este benefica mai ales pentru romanii aflati in situatia de mai sus. |
|
|
|
8th March 2006, 15:04
|
|
|
fanariotul nu sustine nimic, doar citeaza Dar dom'le, chiar asa. Eu sunt curios daca la garda nationala secuiasca armata va fi obligatorie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Deasemenea, as dori sa stiu daca politia secuiasca(Jeez (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) o sa aiba tot Vento si radare d'alea smechere, si daca limita de viteza prin Republica Secuiasca Independenta va fi de 50km/h sau mai mult ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Acest mesaj a fost modificat de fanariotul: 8th March 2006, 15:07 |
|
|
|
8th March 2006, 15:10
|
|
|
mariuspetru si rakoczy si-au luat ban pe meritate. Primul ca jignea userii si al doile datorita clonelor pe care si le-a facut , cu care se razboia ca sa apara ca minoritarul discriminat si injurat de toti. Crezi ca deciziile nu au fost juste naga? Cat despre xenofobie, nu vad unde e, se dezbat lucruri care au aparut intr-un ziar in limba maghiara. Si daca noi suntem xenofobi si nu aia care au scos prostia de ziar , atunci.. asta e , dar e parerea ta Cum ramane cu avertismentele date de Mosotti privind citatele din "Romania Mare"? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Pun pariu ca un ziar maghiar care ar publica asa ceva intra exact in aceeasi categorie ca "Romania Mare"la noi. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) Voi chiar va luati dupa toti tampitii, fie ei romani sau maghiari? (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Nici macar nu a venit inca 15 martie, ca sa vedeti in mod concret despre ce este vorba, si deja sunteti absolut siguri ca este vorba de o declaratie de independenta? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) P.S. Imi cer scuze pentru greseala cu "15 septembrie" din post-ul anterior, dar m-au cam imbiat la bautura fetele de la serviciu, asa ca... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) fanariotul nu sustine nimic, doar citeaza Cum ramane cu citatele din "Romania Mare", pardon, "Cacatul Mare" (eu citez acum pe altii, nu folosesc expresii obscene (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) Dar dom'le, chiar asa. Eu sunt curios daca la garda nationala secuiasca armata va fi obligatorie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Deasemenea, as dori sa stiu daca politia secuiasca(Jeez (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) o sa aiba tot Vento si radare d'alea smechere, si daca limita de viteza prin Republica Secuiasca Independenta va fi de 50km/h sau mai mult ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Deja iti pui probleme din astea, atata timp cat CNS-ul nici nu a declarat inca in mod public ca ar vrea asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Oi fi si tu vreun "profet" ca aia de la MISA? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) De ce nu astepti macar o saptamana, pana pe 15 martie, sa vezi daca CNS-ul si Jeno chiar cer asa ceva? (IMG:style_emoticons/default/nono.gif) |
|
|
|
8th March 2006, 15:12
|
|
|
Observator Grup: Senior Members Mesaje: 5 078 Data înscrierii: 13-October 03 Locație: Timisoara ID membru: 7 229 |
naga , arata cu exemple in topicul asta unde e vorba de incitare xenofoba? Asa este , deocamdata nu au aparut incitarile extremiste . Daca si cand vor aparea , vom lua masuri imediate . Folositi report , PM ,e-mail...ce vreti ( radumikisp@yahoo.com ) . Poate nu suntem nici noi moderatorii tot timpul pe forum , avem si noi joburile si vietile noastre . Daca consideram ca s-a depasit masura actionam . Fara gluma , asa cum am spus si pe celalat topic , vom respecta regulamentul . Mai cititi o data ce scrie acolo daca vreti sa stiti pana unde va puteti intinde... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Referitor la subiectul topicului , de la a vrea pana la a putea este drum lung . Nu se va intampla nimic , decat un mare fas...eventual niste suspenduri pe aici...e posibil ! (IMG:style_emoticons/default/deadtongue.gif) Peace ! (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif) |
|
|
|
A minute ago
|
|
![]() Grup: Bot |
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Versiune simplificată | Data: 22nd November 2009 - 03:20 |
| © 2001 -
2009 Softpedia. All rights reserved. Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL. |
|
| Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia | |