|
  |
Subtitrari: adaugare diacritice, reparare subtitrare |
|
|
|
|
8th December 2008, 19:27
|
Member
Grup: Members
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Constanta
ID membru: 39 149

|
QUOTE (viceroy56 @ Dec 8 2008, 18:34)  Pai tu spui initial de outline, acea umbra in jurul literelor, contur negru. Acum spui de desincronizare. Sunt 2 lucruri total diferite! Outline pe standalone, numai cu firmware. Outline pe PC, din setarile de afisare a subtitrarilor ale player-ului folosit. Pentru desincronizari, folosesti Subtitle Workshop sau SubResinc. Daca desincronizarea este constanta, e simplu. Daca e aleatoare, ai de munca. Se face manual, replica cu replica! Scuză-mă, din neatenție am făcut referire la cea de-a doua situație de pe CD-uri... Referitor la outline, nu cred ca găsesc un firmware "proaspăt" (deși am căutat) care să ajute cu ceva: playerul este unul portabil model septembrie 2008, dar situațiile se mențin atât pe PC (laptop Acer Aspire 5520G, deci f. nou și ăsta, 2GB memorie sistem, video NVIDIA GeForce 8600M GS/512 MB dedicată, procesor Athlon64 X2/2 GHz, deși astea n-au importanță) cât și pe playerul staționar (noiembrie 2007). Privind desincronizările (mai mult decât "aleatoare"), am încercat cu Subtitle Workshop să iau replicile "bob cu bob", dar nu mi-a reușit. Necunoscând decât sumar limba feciorilor de peste gârlă, am încercat resincronizarea după mișcarea buzelor, adică să readuc timpul de început al replicii în clipa în care începe mișcarea buzelor. Am ajuns la modificări de timp și de 2 secunde pentru o desincronizare mai mică, dar fără rezultat... Să fie lipsa mea de cunoștințe în lucrul cu Subtitle Workshop?
|
|
|
|
|
|
|
|
18th December 2008, 13:18
|
Junior
Data înscrierii: 25-May 04
Locație: Bucuresti
ID membru: 17 062

|
@MTZ
Ai apucat sa testezi noul AC ?
O intrebare: cum se descurca playerele DVD in cazul in care subul este pus sub Vista unde "sh" si "tz" sunt diferita fata de XP. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
19th December 2008, 00:53
|
Active Member
Grup: Senior Members
Data înscrierii: 28-October 06
ID membru: 105 550

|
QUOTE (m-marian @ Dec 8 2008, 19:27)  Să fie lipsa mea de cunoștințe în lucrul cu Subtitle Workshop? Daca esti din Bucuresti, da-mi filmele si subtitrarile si le fac eu. Bine ar fi sa fi pastrat si varianta originala a subtitrarii!
|
|
|
|
|
|
|
|
19th December 2008, 02:36
|
Member
Data înscrierii: 16-June 05
Locație: Constanta
ID membru: 39 149

|
QUOTE (viceroy56 @ Dec 19 2008, 00:53)  Daca esti din Bucuresti, da-mi filmele si subtitrarile si le fac eu. Bine ar fi sa fi pastrat si varianta originala a subtitrarii! Îți mulțumesc pentru amabilitate dar... sunt din Constanța. De făcut ar avea și aici cine să mi le facă, dar satisfacția ar fi doar că aș avea discurile cu subtitrări, însă aș fi lipsit de plăcerea "chinului" de a învăța să fac eu. Privind subtitrările originale, am avut grijă ca, înainte de a da iama-n ele, să le fac câte-o copie, alături de fișierele .avi corespunzătoare. Încă odată, mulțumiri pentru buna intenție!
|
|
|
|
|
|
|
|
19th December 2008, 12:28
|
Man on the run
Grup: Moderators
Data înscrierii: 1-December 02
Locație: On the beach
ID membru: 2 473

|
QUOTE (Phoenix @ Dec 18 2008, 13:18)  @MTZ
Ai apucat sa testezi noul AC ?
O intrebare: cum se descurca playerele DVD in cazul in care subul este pus sub Vista unde "sh" si "tz" sunt diferita fata de XP. Am testat putin si am postat in celalalt thread. Referitor la vista, habar n-am pentru ca nu am asa ceva. Astfel arata dispunerea carcaterelor intr-un firmware de DVD Player Divx.
mtk_fonts_1250.jpg ( 278.11KB )
Număr de descărcări: 57enjoy, Mtz
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2009, 19:19
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 08
ID membru: 352 690

|
Salut, cu ce program imi recomandati sa vad informatii despre o subtitrare de pe un DVD? (marimea fontului, pozitia, transparenta etc)
|
|
|
|
|
|
|
|
8th January 2009, 23:03
|
Junior
Data înscrierii: 26-July 08
ID membru: 352 690

|
| am uitat sa intreb, daca stiti un program care salveaza sync points file... | |
|
|
|
|
|
|
|
|
27th January 2009, 22:51
|
Junior
Data înscrierii: 29-November 08
ID membru: 392 990

|
Salutare ! Sunt nou inregistrat ca "user" pe aici,dar bantui de ceva vreame forumul. Am gasit de foarte multe ori solutii la problemele mele ,aici in forum...asa ca m-am decis sa postez si eu ceva ,cred eu,destul de folositor. Toata lumea e inebunita de cum sa-si schimbe firmware-ul la player,cum sa puna subtitrarile ,de ce nu sunt sincronizate s.a.m.d. Pentru sincronizare,eliminarea caracterelor de genu:þ,ª,º ,si altele...poate ca voi reveni cu alta ocazie. Acum insa am sa postez un tutorial pentru subtitrarea propiu-zisa. Nu este vorba de "lipirea" subtitrarii ca in cazul multor programe de genul:Virtualdub...etc,am incercat si eu cu multe dintre ele. Este un proces care dureaza nu mai mult de un minut,iar rezultatul este de nota 10.Nu este modificata calitatea video iar cea mai mare satisfactie este ca ,am scapat in sfarsit de subtitrarile minuscule. Aveti aici tutorialul in Word si programul:
subtitrai_fara_dureri_de_cap.rar ( 1.22MB )
Număr de descărcări: 82Password:softpedia Cred ca va va fi de folos. Poate ca e mult de citit,dar fiind primul meu post interesant ,cred ca merita. !!!Nu va complicati viata!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
28th January 2009, 00:34
|
Active Member

|
Ia uite! Ai descoperit America! De ASTA ce zici? Face mai multe decat minunatul tau program, la fel de repede si "stie" sa puna si mai multe subtitrari la un film! Mai are si interfata in engleza!
|
|
|
|
|
|
|
|
28th January 2009, 11:49
|
Junior

|
Si ma rog cu ce ajuta interfata in limba engleza, ca doar subtitrarea pe care o adaugi este in romana. Ar trebui sa incurajam dezvoltarea softurilor ro. Sunt mai la indemana pentru un numar mai mare de utilizatori, de multe ori poti interactiona cu dezvoltatorul solicitandu-i o optiune suplimentara, etc.
Bafta.
Acest mesaj a fost modificat de Phoenix: 28th January 2009, 11:50
|
|
|
|
|
|
|
|
28th January 2009, 14:15
|
Junior

|
Mai viceroy, eu nu am descoperit America,incercam doar sa ma fac util. Esti bun baiat tu...numai ca ,de ce nu ai postat asta inaintea mea? In loc sa fi ironic,ai fi putut macar sa apreciezi efortul facut. Crezi ca esti intr-o competitie cu cineva? Nu incerca sa fi nesuferit!Nu vreau sa spun lucruri care nu imi plac. Sanatate !
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 19:50
|
Junior
Data înscrierii: 5-September 05
ID membru: 46 108

|
Salut! Am si eu o problema. Cand pun mai multe filme pe DVD in format avi, la filmele lungi, care trec de 2 ore, la un moment dat, nu mai citeste subtitrarea, in general la ultimele 20 de min. Eu vad filmele cu un DVD, nu pe computer. Pe computer, insa, daca ma uit, nu este aceeasi problema. La fel, daca ard filmul cu subtitrarea pe CD, subtitrarea merge pana la capat. Intreabarea mea este: Exista vreun program de reparare a subtitrarilor? Poate exista undeva o eroare in scrierea subtitrarii care trebuie reparata. Multumesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 20:37
|
Active Member

|
@Phoenix Te-ai uitat la acel program? E IN SPANIOLA! Se vede ca te repezi ca fata mare la maritat!
@alexys 6 Daca verifici posturile mele sau dai SEARCH dupa AviSub, Sub2DivX, AviAddXSub, vei vedea de cand sunt recomandate aceste programe. Recomandate nu numai de mine, ci de mai "greii" acestui forum! Ai vazut optiunile suplimentare la AviAddXSub? Nu am vrut sa fiu rautacios, dar postul tau in care recomanzi un soft ca fiind cel mai bun, mi s-a parut cum ca lauda de sine nu miroase-a bine! Si nu m-am inselat! Help-ul este inexistent, interfata intr-o limba de circulatie restransa in Romania!
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 21:10
|
Junior

|
@viceroy56
Prietene, eu am depasit de mult varsta "maritisului". Intradevar nu am verificat acel program sa vad ce si cum. Ce am constatat eu a fost "tonul' tau, care nu a fost tocmai unul prietenesc/sfatuitor. Nu cred ca trebuie sa sari spunand ca nu e bun, etc... Faptul ca tu vi si spui ca X e mai bun decat Y nu rezolva problema. Vino si tu cu un tutorial ca @alexys_6 si atunci este ok. Chiar si in chineza un soft explicat/documentat este mai bun decat unul recomandat, dar fara tutorial.
Faptul ca tu cunosti softul pe care il recomanzi nu inseamna ca si cei care au nevoie de el il cunosc automat.
O seara buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
31st January 2009, 22:34
|
Active Member

|
Se vede ca nu citesti atent ce scriu altii. Unde am scris ca nu e bun? M-am referit STRICT la afirmatiile facute in postul tau. Daca macar recomandai altceva, mai bun sau mai prost, in cunostinta de cauza, imi asumam greseala. Dar cum singur ai recunoscut ca nu ai verificat acel program, dar ai facut comentarii asupra afirmatiilor mele, consider ca nu am gresit! Macar o data ai lucrat cu astfel de program? La ce tutorial te referi? Cred ca am explicat(cu poze) cum sa setezi corect parametrii la acest program ce l-am recomandat eu. Si nu o singura data!
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 19:32
|
Junior
Data înscrierii: 5-September 05
ID membru: 46 108

|
Programul postat de Alexys 6 este bestial! Am refacut toate filmele, le-am lipit subtitrarea si ma pot uita fara probleme! Multumesc pentru program! Dureaza foarte putin sa adaugi subtitrarile peste filme si ce este important, DVD-ul poate vedea filmele care rezulta. De exemplu, programul AVISUB scoate niste fisiere video care nu pot fi vazute de DVD-ul meu( VORTEX). Le pot vedea doar pe computer, nu si pe DVD. Stie cineva de ce?
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 21:28
|
Junior

|
To:viceroy56 Mai baietica,tu ai suflet de razboinic.(sau esti idiot?)nu te supara...dar...Practic,tu cu cine te certi? Cred ca nu ai inteles,aici nu suntem intr-o competitie:hai sa vedem care e mai bun...macar daca soft-urile ar fi fost facute de noi.Nu inteleg de ce te spargi atata ca ..alale in spaniola...ala e in engleza... Eu unul l'am luat pe ala pus de tine ,si pot sa spun ca este bun. Eu am vrut sa fiu si eu cu ceva de ajutor...dar tu..pe tine te platesc aia ce au facut programul ala ca sa le faci publicitate?sau? Si inca ceva.....e bine ca,aici pe forum putem sa spunem toti orice vrem.Cum nu ne putem vedea ....nu avem ce face... Poate sa apara cate un moderator care sa ne dea afara sau ...nu stiu cum procedeaza ei... Dar totusi ...m-am catranit un pic in sufletul meu,cand am vazut ce face Romania din oameni . Imi pare rau ca nu am ocazia de a avea un "contact fizic brutal":)))cu dumneata. Mult noroc la toata lumea P.S.Mihaita ...daca ti-am fost de ajutor ma bucur.Ia si prog lui vyceroy56..e extraordinar de bun, sincer. Dictum sapienti sat est Cave ne cadas!
Acest mesaj a fost modificat de alexys_6: 1st February 2009, 21:32
|
|
|
|
|
|
|
|
1st February 2009, 22:16
|
Active Member

|
Se vede ce educatie ai! cu Baietica sa te adresezi prietenilor tai, nu mie! Eu nu cred ca am jignit pe nimeni. Macar de curiozitate, te-ai uitat la profilul meu? Cum iti permiti pe un forum public sa ma insulti si sa ma ameninti cu contact fizic? Si ce face Romania din oameni? Tu nu esti (sau poate nu mai esti!) roman? Si nu-ti arata cunostintele de limbi straine, sau mai bine zis "nivelul de cultura" cu dictoane! Poate am mai multa cultura decat tine(asta am vazut si din modul in care ai scris "ghidul"!), dar nu mi-am pus coronita de premiant!
Rog moderatorii sa ia masurile cuvenite, indiferent de ce parte!
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:
|