Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

> ATENTIE !

Deoarece Noi (cei ce am fondat acest forum) NU facem politica si CREDEM in libertatea de exprimare, am creat aceasta arie pentru ca userii sa poata discuta LIBER. MILITANTII, cei implicati DIRECT in fenomenul politic ce au diverse interese si TOTI fanaticii care nu au nici o legatura cu obiectul acestei arii sunt RUGATI INSISTENT sa NU mai polueze aceasta ARIE si sa se rezume la a scrie O parere si nu 100 folosind 100 de clone.

Moderatorii sunt rugati sa NU permita aceste abuzuri si sa actioneze in consecinta. Oricine poate sa-si spuna parerea dar de aici si pana la a veni cu 100 de useri pentru a IMPUNE o parere e cale lunga. (si pierdere masiva de timp in a crea conturi pe Yahoo and stuff)

Also, userii sunt rugati sa fie precauti in a-si insusi informatii prezentate "amabil" de diversi useri cu scopul clar de a dezinforma. Este dupa cum spuneam un FORUM, deci un loc unde ORICINE poate sa spuna cam tot ce-i trece prin cap. Noi nu putem garanta pentru calitatea datelor referitoare la sondaje si diverse alte cifre oferite de diversi useri atata timp cat nu este mentionata foarte clar o sursa serioasa.

Multumim pentru intelegere !

104 V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Autonomia culturala, sunteti de acord
rakoczy
mesaj 10th November 2005, 09:55
Mesaj #37

Active Member

Grup: Senior Members
Data înscrierii: 11-March 05
Locație: Marosvásárhely - Székelyföld
ID membru: 32 249

viziunea europeana despre autonomie:
Raportorul Consiliului Europei, Andreas Gross, a prezentat conferintei o alta viziune despre autonomie, (...). Dupa ce a relevat ca “autonomiile” au generat si razboaie in Europa, si nu numai - citand situatia din Kosovo, Cecenia -, Andreas Gross a vorbit si despre “autonomii de succes”, cum este cea din Tirolul de Sud, Catalonia, Tara Galilor, Scotia,- insa a tinut sa atraga atentia ca “autonomia este un acord intre statul central si comunitate; ca acest proces este unul dinamic si ca numai prin colaborare, se poate realiza, in timp.
Atributiile regiunilor, comunitatilor autonome - a precizat raportorul C.E. - trebuie exercitate de asa maniera, incat si minoritatea in minoritate (cazul romanilor din sud-estul Muresului, Harghita si Covasna n.n.) sa aiba drepturi speciale si oricum egale cu majoritarii minoritari. Andreas Gross a mai relevat ca autonomia nu trebuie sa genereze disensiuni cu statul central, national, intrucat, “daca statului ii merge bine, ii merge bine si regiunii autonome”. In fond, a spus oficialul european, construirea autonomiei nu este altceva decat consolidarea democratiei.
Fiecare autonomie inseamna divizarea puterii, o multipolarizare a acesteia, crearea mai multor centre de putere in acelasi stat unitar”. Cheia succesului unei autonomii - a incheiat Andreas Gross - apare in momentul cand nu exista contradictii intre autonomia obtinuta si conceptele europene si de globalizare; cand se consolideaza statul-cetatean, puternic pe plan local, iar violenta nu are ce cauta in acest proces. In
cursul aceleiasi zile, Jozsef Komlossy, Ignasi Guardans au prezentat experienta in materie de autonomie existenta in Elvetia si respectiv, Tirolul de Sud(....) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Diogene
mesaj 10th November 2005, 14:57
Mesaj #38

Senior Member

Data înscrierii: 15-September 05
ID membru: 47 135

Dacă secuii trebuia să ducă o luptă numai pe jumătate de grea pentru conservarea etniei lor față de cum au dus aromânii împotriva grecilor, dar și înainte de 1906, împotriva turcilor, acum țara noastră era românească și în vestul Carpaților Răsăriteni.

Aromânii NU SUNT RECUNOSCUȚI ca minoritate etnică, nici în Grecia nici în Albania,. S-au făcut nenumărate plângeri de către diaspora armânească la U.E. până acum, dar rezultatul a fost că președintele Greciei le-a recomandat să-și păstreze limba și obiceiurile... nici o altă măsură, nici o lege, nimic.

Să sperăm cu după 2007 se mai schimbă lucurile.

Comparația care se poate face este aceea între două cazuri, unul în care se respectă drepturile minorității, și unul în care nu se respectă. Numai o persoană trecută pe statul de plată al UDMR putea să facă alte comparații, precum aceea între limba maghiară secuilor și aromână.

QUOTE(rakoczy @ Nov 10 2005, 09:40) *
[url=http://www.eliznik.org.uk/RomaniaHistory/vlach-south.htm] ---------------
dupa cum se vede, acestia nu sunt majoritari in nici o regiune ( daca gresesc, ma corectezi) iar in contextul tulburarilor grave din zona balkanica a ultimului deceniu, daca aveau constiinta politica si lideri.... reuseau macar o recunoastere "culturala", ceva....
detaliaza.

+Quote Post
rakoczy
mesaj 10th November 2005, 17:49
Mesaj #39

Active Member

dupa cum am mai spus, esti un interlocutor periculos si repede lovitor sub centura. eu zic ca ai fi ceva Vatras de la Coja si Radu Ciontea, oleaca mai moderat numa pana ce nu scoti coltii.
és igen, Pallavicini György őrgróf este cel ce plateste mesajele mele cu száz Pengő, felhivash-ul (IMG:style_emoticons/default/w00t.gif) (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
Fișiere atașate
Fișier atașat  p39_1a.jpg ( 44.92KB ) Număr de descărcări: 20

+Quote Post
adialex
mesaj 10th November 2005, 18:02
Mesaj #40

Member

Grup: Members
Data înscrierii: 1-December 04
Locație: Bucale City
ID membru: 26 556

in nici o tara din europa, o minoritate nu e tratata mai bine decat cum ii tratam noi pe unguri. (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)
mi-e sila de guvernanti (IMG:style_emoticons/default/puke.gif) . mi-e sila de sovinii de udmr-isti (IMG:style_emoticons/default/puke.gif) . mi-e sila de prostimea romana din parlament ce accepta orice pt a ramane in scaune (IMG:style_emoticons/default/puke.gif) . si mai ales, mi-e sila de cei au votat alianta si care, de dragul lor, ar accepta o asa prostire (IMG:style_emoticons/default/puke.gif) .

Un site special de-al meu, ce trateaza si pb asta, e www.conceptii.blogspot.com

+Quote Post
rakoczy
mesaj 10th November 2005, 18:08
Mesaj #41

Active Member

eu cred ca daca Pallavicini György őrgróf ( marchizul ,adica (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) ) ii da lui acest revoltat 1000 Pengő, vede altfel Realitatea! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

+Quote Post
adialex
mesaj 10th November 2005, 18:18
Mesaj #42

Member

Data înscrierii: 1-December 04
Locație: Bucale City
ID membru: 26 556

nu sunt patriot si cred ca ideea de patriotism este ceva care exclude, prin urmare nu e ceva pozitiv. INSA, nu as lua bani sa stiu ca le fac rau la pretenii mei si la familia mea din romania. nici toti banii lu soros nu i-as lua.

racoczy vezi k jignesti pe tema asta. eu consider k o tema mai serioasa k asta nu poate sa fie. spuneai de unul mai sus ca e 'repede lovitor sub centura'..

+Quote Post
rakoczy
mesaj 10th November 2005, 18:24
Mesaj #43

Active Member

QUOTE(adialex @ Nov 10 2005, 18:18) *
nu sunt patriot si cred ca ideea de patriotism este ceva care exclude, prin urmare nu e ceva pozitiv. INSA, nu as lua bani sa stiu ca le fac rau la pretenii mei si la familia mea din romania. nici toti banii lu soros nu i-as lua.

racoczy vezi k jignesti pe tema asta. eu consider k o tema mai serioasa k asta nu poate sa fie. spuneai de unul mai sus ca e 'repede lovitor sub centura'..

bine.... dar repede te superi! mai si glumim pe forum, uneori! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
rakoczy
mesaj 11th November 2005, 07:29
Mesaj #44

Active Member

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1033181

http://www.unionromani.org/pueblo_in.htm

+Quote Post
TAPAS
mesaj 11th November 2005, 11:01
Mesaj #45

Active Member

Data înscrierii: 22-April 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 35 203

QUOTE(rakoczy @ Nov 9 2005, 18:24) *
nenea Tapy.... mea culpa, mea maxima culpa kedves barátom!
bocsánat ca am postat asa un molociag despre Bivaly- Guru! (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1028599

n-i de ce sa-ti ceri scuze de la mine - pt ca nu impartasim aceleasi pareri. Sa stii ca nu iau acesta problema la modul personal.

insa cu molociagurile alea te inseli - si inca mult - pt ca te bazezi pe informatii de mana a 15 a, de cateforia catalin radu tanase. daca pe tine nu te deranjeaza sa te gasesti in eroare, e treaba ta.

asadar, noi sa fim sanatosi si sa ne bucuram de ceea ce ne-a dat Dumnezeu ! (IMG:style_emoticons/default/cheers.gif)

+Quote Post
Naga
mesaj 11th November 2005, 11:11
Mesaj #46

Active Member

Data înscrierii: 29-March 05
ID membru: 33 493

QUOTE(TAPAS @ Nov 11 2005, 11:01) *
insa cu molociagurile alea te inseli - si inca mult - pt ca te bazezi pe informatii de mana a 15 a, de cateforia catalin radu tanase. daca pe tine nu te deranjeaza sa te gasesti in eroare, e treaba ta.

asadar, noi sa fim sanatosi si sa ne bucuram de ceea ce ne-a dat Dumnezeu ! (IMG:style_emoticons/default/cheers.gif)

Pai multe dintre atitudinile lui rakoczy bacsi sunt cauzate de informatiile postate chiar de MISA pe yogaesoteric sau de "revelatiile" lui Jean. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa inteleg ca articolele de pe yogaesoteric si mesajele primite de Jean sunt informatii de mana a 15-a, de categoria catalin radu tanase? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

+Quote Post
rakoczy
mesaj 11th November 2005, 13:19
Mesaj #47

Active Member

QUOTE(Naga @ Nov 11 2005, 11:11) *
Pai multe dintre atitudinile lui rakoczy bacsi sunt cauzate de informatiile postate chiar de MISA pe yogaesoteric sau de "revelatiile" lui Jean. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sa inteleg ca articolele de pe yogaesoteric si mesajele primite de Jean sunt informatii de mana a 15-a, de categoria catalin radu tanase? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif) (IMG:style_emoticons/default/coolspeak.gif)

(IMG:style_emoticons/default/confusedsmiley.png) suntem "in ceatza totala".....

+Quote Post
TAPAS
mesaj 11th November 2005, 14:51
Mesaj #48

Active Member

Data înscrierii: 22-April 05
Locație: Bucuresti
ID membru: 35 203

QUOTE(Naga @ Nov 11 2005, 11:11) *

tu oricum intelegi doar ce-ti permit ochelarii anti-misa pe care-i porti cu atat placere. sincer, mi-e tot una. iar jean este cumva un fel de "oracol oficial" ?

da' de prezentul congres sau ce o fi de yoga care se tine zilele astea la bucuresti ce zici ? se pare ca lumea "yoga" din europa - sau ma rog, o parte mare a ei - are pareri diferite de ale tale.

QUOTE(rakoczy @ Nov 11 2005, 13:19) *
(IMG:style_emoticons/default/confusedsmiley.png) suntem "in ceatza totala".....

cam cati sunteti in ceata asta totala ? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

Acest mesaj a fost modificat de TAPAS: 11th November 2005, 14:50

+Quote Post
rakoczy
mesaj 11th November 2005, 17:44
Mesaj #49

Active Member

QUOTE(TAPAS @ Nov 11 2005, 14:51) *
tu oricum intelegi doar ce-ti permit ochelarii anti-misa pe care-i porti cu atat placere. sincer, mi-e tot una. iar jean este cumva un fel de "oracol oficial" ?

da' de prezentul congres sau ce o fi de yoga care se tine zilele astea la bucuresti ce zici ? se pare ca lumea "yoga" din europa - sau ma rog, o parte mare a ei - are pareri diferite de ale tale.
cam cati sunteti in ceata asta totala ? (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)

Tapy baci....nu vreau sa-ti raspund eu, dar vei vedea ce curs vor lua evenimentele in curand. ca nu poti domnule sa ai baza in "aliante" de conjunctura , cand "aliatii " nu stiu cum sa faca sa se "sape" unul pe altul si sa traga de vreme ca sa nu respecte cuvantul dat.
yoga, ne-yoga...... Misa si alte cele! aiureli!
totul merge la conspiratie!
dar ce Conspiratie, daca romanul nu vede si nu vrea sa vada Interesul sau real?! ai idee cum este? romanul se face a nu vedea ce nu-i convine si nu cauta sa inteleaga Realitatea .... pana aia tocmai se intampla ( ce nu-i convenea), iar atunci striga: TOTI NE VOR RAUL!
criptic oare mesajul meu?
mde....

+Quote Post
CapitanuPICARD
mesaj 11th November 2005, 19:50
Mesaj #50

Senior Member

Data înscrierii: 10-January 05
ID membru: 28 534

nene rakoczy, eu cred ca romanul, la o adica, isi stie interesul. recunosc, a votat de 15 ani incoace numai imbecili care l-au lasat fara proprietatea asupra bancilor, hotelurilor, intreprinderilor rentabile etc.
asta, insa, pentru ca a fost "vrajit".
eu cred ca interesul Romaniei este sa fie UNITA, UNITARA etc. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
ai vazut ce au facut RFG si RDG? au format cel mai puternic stat european. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
rakoczy
mesaj 11th November 2005, 19:52
Mesaj #51

Active Member

QUOTE(CapitanuPICARD @ Nov 11 2005, 19:50) *
nene rakoczy, eu cred ca romanul, la o adica, isi stie interesul. recunosc, a votat de 15 ani incoace numai imbecili care l-au lasat fara proprietatea asupra bancilor, hotelurilor, intreprinderilor rentabile etc.
eu cred ca interesul Romaniei este sa fie UNITA, UNITARA etc. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
ai vazut ce au facut RFG si RDG? au format cel mai puternic stat european. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

da capitane!
un stat Federal. cunosti termenul, da? parlamente locale, guverne locale..... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
oricum, ce treaba are asta cu topicul acesta? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
(IMG:style_emoticons/default/nono.gif)
nu deturna discutia, te rog. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
mariuspetru
mesaj 11th November 2005, 20:09
Mesaj #52

Active Member

Data înscrierii: 10-April 05
Locație: Oslo, Norvegia
ID membru: 34 372

QUOTE(CapitanuPICARD @ Nov 11 2005, 18:50) *

1. Cei care i-au lasat pe romani fara proprietatea asupra unei si a alteia, cum plastic te exprimi aici sunt "fostii". Fostii securisti, fostii CC-isti, fostii directori de uzine, fostii..., fostii... Cine a luat nici nu mai stiu daca conteaza, ci conteaza ca acesti "fosti" au picat ca pisica in picioare, toti sunt mari capitalisti azi. Culmea, au tupeul sa zica ca ne invata ei democratia.

2. Ce legatura are cu solidaritatea intre romani cu statul unitar? Ca p... si prefectura sau cum? Sau poate ca baba si mitraliera?

3. Ce treaba are RDG si RFG cu toata chestia asta? Germania e un stat federal, cu guvern si parlament pe fiecare land. Si asta nu-i impiedica, asa cum bine observi tu, sa fie solidari si sa formeze, cum iarasi bine observi, cel mai puternic stat european.

+Quote Post
sosok
mesaj 11th November 2005, 21:18
Mesaj #53

Member

Data înscrierii: 2-June 05
ID membru: 38 041

QUOTE(CapitanuPICARD @ Nov 11 2005, 19:50) *

Pehkhardth?! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
nu prea stie Pehkharthos nici istorie, nici geografie.... (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)
-------------
auzi, Rakoczi bacsi, cum e cu autonomia aia culturala? eu vad ca Udmr vrea sa plece din coalitie. adevarul e, ca eu personal i-as lasa balta cu certurile lor cu tot!
tu ce zici? (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

+Quote Post
Beria_nkvd
mesaj 12th November 2005, 00:12
Mesaj #54

Junior

Data înscrierii: 7-June 05
ID membru: 38 432

QUOTE(sosok @ Nov 11 2005, 21:18) *
Pehkhardth?! (IMG:style_emoticons/default/naughty.gif)
nu prea stie Pehkharthos nici istorie, nici geografie.... (IMG:style_emoticons/default/nono.gif)
-------------
auzi, Rakoczi bacsi, cum e cu autonomia aia culturala? eu vad ca Udmr vrea sa plece din coalitie. adevarul e, ca eu personal i-as lasa balta cu certurile lor cu tot!
tu ce zici? (IMG:style_emoticons/default/peacefingers.gif)

Sosok bade , eu zic ca va fi un dezastru pentru udmr daca va pleca din coalitie, vezi tu treburile ar sta cam asa udmr pleaca, neavind nici un partid majoritate parlamentara vor fi nevoiti sa declanseze alegerile anticipate ,cu totii stim ca udmr nu mai are locomotiva numita psd care sa o ajute sa cistige cei 5 % atit de necesari intrarii in parlament.

PS: de unde ai stirea ca vor sa paraseasca coalitia un link ceva please !?

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

Esti student? Beneficiaza acum de gratuitatile si reducerile de iarna!

104 V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 23rd November 2009 - 16:22
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia