Forumul SoftpediaBursa auto / moto / veloAnunƣuri imobiliareAnunƣuriOferte de serviciiLocuri de muncă Ɵi cursuri de specializareBloguriJocuriTeste / ReviewsÎntrebări Ɵi răspunsuriChestionareFotoStatistici

Bine ai venit ( Autentificare | Înregistrare )

97 V  « < 55 56 57 58 59 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Combina frigorifica / frigider
Keto
mesaj 18th January 2008, 14:28
Mesaj #1009

Junior

Grup: Members
Data înscrierii: 23-June 07
ID membru: 194 331

QUOTE (christig @ Jan 17 2008, 17:32) *
si ce crezi, ca acum le face indesitul neincapsulate? poate se uita cineva la spatele lor si ne spune.

Dimpotriva
Nu prea mai exista producatori care sa fabrice aparate cu vaporizator aparent (adica toate frigorificele sunt de ceva timp "incapsulate").
Go to the top of the page

+Quote Post
ogi
mesaj 18th January 2008, 18:19
Mesaj #1010

Junior

Data înscrierii: 21-May 07
ID membru: 182 481

QUOTE (Keto @ Jan 18 2008, 16:58) *
Dimpotriva
Nu prea mai exista producatori care sa fabrice aparate cu vaporizator aparent (adica toate frigorificele sunt de ceva timp "incapsulate").

Keto, adica mare diferente nu sunt intre ele la banii astia 1500 lei?

De frigiderele / combinele Siemens stie cineva ceva???

Diferenta de fiabilitate intre Indesit si Ariston ?? sau diferenta e doar la look??

Dar, Combina frigorifica BEKO BK3862WD la 1400 lei???
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...&itemId=460

Merci

Acest mesaj a fost modificat de ogi: 18th January 2008, 18:36

+Quote Post
ogi
mesaj 18th January 2008, 19:51
Mesaj #1011

Junior

Cred ca m-am hotarat

o sa iau INDESIT BAN 34 NF P ca e si No Frost la 1450 e si la altex si la mediagalaxy

O are cineva?

+Quote Post
radu.antohi
mesaj 20th January 2008, 10:21
Mesaj #1012

Junior

Data înscrierii: 28-September 06
Locație: Iasi
ID membru: 99 526

Dar de modelul Electrolux ENB 39409X? ce parere aveti?

Merita banii?

+Quote Post
Keto
mesaj 21st January 2008, 11:04
Mesaj #1013

Junior

QUOTE (ogi @ Jan 18 2008, 18:19) *
Keto, adica mare diferente nu sunt intre ele la banii astia 1500 lei?

De frigiderele / combinele Siemens stie cineva ceva???

Diferenta de fiabilitate intre Indesit si Ariston ?? sau diferenta e doar la look??

Dar, Combina frigorifica BEKO BK3862WD la 1400 lei???
http://www.mediagalaxy.ro/catalog/item/?ca...&itemId=460

Merci

Indesit si Ariston sunt produse de acelasi concern. Diferenta intre ele se refera la segmentul caruia i se adreseaza produsul: Indesit - marca populara, Ariston - clasa superioara. In afara de pret, mai exista ceva plusuri la Ariston, dar care costa ceva.

La Beko exista si 2 frigidere no-frost (aparatul indicat de tine este o combina cu 2 compresoare).
Sugestia mea este sa mergi pe no-frost (am un asemenea aparat de cca 4 ani si apreciez atat volumul - nu exista no-frost cu volum mic -cat si performantele de racire. Exista si un inconvenient : consuma cam mult, dar revin :este intr-adevar un frigider)
Succes in alegerea noului frigider !

+Quote Post
ogi
mesaj 21st January 2008, 18:26
Mesaj #1014

Junior

merici keto pentru raspuns!

am fost la un magazin si m-am hotarat intre doua frigidere no frost:

Frigider full No Frost Ariston MTM 1911 F http://www.price.ro/preturi_mtm_1911_f_57132.htm

sau

Frigider cu 2 usi BEKO DEN 477 WD http://www.price.ro/preturi_beko_den477wd_46785.htm

Cum imi pot da seama inainte de a-l cumpara unde e facut Aristonul pe care il cumpar (Italia sau Turcia) - scrie pe undeva sau trebuie sa ma incred in ce zice pustiul de la vanzari (unu mi-a zis ca Beko are 4 ani garantie ca sa aflu apoi de la un altul din acelsi magazin ca de fapt e vorba de 2 ani, 4 ani la masini da spalat...)

SI inca ceva : ce sanse am sa bag frigiderul cu dimensiunile 190x70x68,5 mm pe o usa de 70 mm latime?????????? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

A mai incercat cineva asa ceva?

+Quote Post
andren15
mesaj 21st January 2008, 19:38
Mesaj #1015

Junior

Data înscrierii: 24-January 07
Locație: Pitesti
ID membru: 132 547

QUOTE (radu.antohi @ Jan 20 2008, 10:21) *
Dar de modelul Electrolux ENB 39409X? ce parere aveti?

Merita banii?

Nu cred ca merita banii, mai ales ca are numai 1compresor. Cam mult 26 milioane Am electrolux cu 2 comp (acuma e in magazin cam 17-18 mil) si sunt f multumit. Asta pe care l-ai gasit tu e frumos ca e inox, eu am ales
modelul normal din tabla alba, caci altfel nu mai puteam sa-mi lipesc magnetii pe el.
Oricum, cred ca Electrolux e alegere buna la orice obiect electrocasnic.

Acest mesaj a fost modificat de andren15: 21st January 2008, 19:42

+Quote Post
radu.antohi
mesaj 22nd January 2008, 09:07
Mesaj #1016

Junior

QUOTE (andren15 @ Jan 21 2008, 19:38) *
Nu cred ca merita banii, mai ales ca are numai 1compresor. Cam mult 26 milioane Am electrolux cu 2 comp (acuma e in magazin cam 17-18 mil) si sunt f multumit. Asta pe care l-ai gasit tu e frumos ca e inox, eu am ales
modelul normal din tabla alba, caci altfel nu mai puteam sa-mi lipesc magnetii pe el.
Oricum, cred ca Electrolux e alegere buna la orice obiect electrocasnic.

Salut,

Din ce am vazut eu in magazine, nu exista niciun model de combina frigorifica FULL NO FROST cu 2 compresoare... Ce era cu 2 compresoae, era cu dezghetare automata la frigider si manuala la congelator (Electrolux, AEG, Bosch, Siemens). Poate stie careva un model FNF cu 2 compresoare, fiindca si eu am cautat initial cu 2 compresoare insa nu am gasit.

+Quote Post
Keto
mesaj 23rd January 2008, 14:43
Mesaj #1017

Junior

QUOTE (ogi @ Jan 21 2008, 18:26) *
merici keto pentru raspuns!

am fost la un magazin si m-am hotarat intre doua frigidere no frost:

Frigider full No Frost Ariston MTM 1911 F http://www.price.ro/preturi_mtm_1911_f_57132.htm

sau

Frigider cu 2 usi BEKO DEN 477 WD http://www.price.ro/preturi_beko_den477wd_46785.htm

Cum imi pot da seama inainte de a-l cumpara unde e facut Aristonul pe care il cumpar (Italia sau Turcia) - scrie pe undeva sau trebuie sa ma incred in ce zice pustiul de la vanzari (unu mi-a zis ca Beko are 4 ani garantie ca sa aflu apoi de la un altul din acelsi magazin ca de fapt e vorba de 2 ani, 4 ani la masini da spalat...)

SI inca ceva : ce sanse am sa bag frigiderul cu dimensiunile 190x70x68,5 mm pe o usa de 70 mm latime?????????? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

A mai incercat cineva asa ceva?

Desigur, se demonteaza usile.
Nota : atentie la conexiunile electrice care trec prin axul balamalei superioare.
E indicat sa soliciti sprijin service - de obicei e gratuit .

+Quote Post
Keto
mesaj 23rd January 2008, 14:48
Mesaj #1018

Junior

QUOTE (radu.antohi @ Jan 22 2008, 09:07) *
Salut,

Din ce am vazut eu in magazine, nu exista niciun model de combina frigorifica FULL NO FROST cu 2 compresoare... Ce era cu 2 compresoae, era cu dezghetare automata la frigider si manuala la congelator (Electrolux, AEG, Bosch, Siemens). Poate stie careva un model FNF cu 2 compresoare, fiindca si eu am cautat initial cu 2 compresoare insa nu am gasit.

Nu inteleg nevoia ta pentru a avea un aparat cu 2 compresoare.
Aparatele no-frost nu au nevoie de 2 circuite separate, este suficient un singur vaporizator(schimbator de caldura) pentru a raci cele 2 incinte (racitor si congelator). Acesta ar fi unul dintre avantajele acestei solutii constructive - posibilitatea de a regla temperatura in racitor folosind "resursele din zona congelatorului" intr-o maniera usor de controlat si destul de precisa.
Exista si combine no frost (cu congelator jos), dar no-frost-ul clasic este un frigider cu 2 usi (congelator sus)

+Quote Post
andren15
mesaj 23rd January 2008, 14:54
Mesaj #1019

Junior

Data înscrierii: 24-January 07
Locație: Pitesti
ID membru: 132 547

QUOTE (radu.antohi @ Jan 22 2008, 09:07) *
Salut,

N-am vazut nicaieri si inclin sa cred ca nu exista.
Avantajul la 2 compresoare e ca poti opri pe oricare cand vrei. De exemplu, daca plec da acasa 1 luna, opresc frigiderul ca nu are rost sa mearga degeaba, si daca ar merge, dupa 1 luna toata mancarea ar fi oricum stricata. La fel congelatorul, la mine din martie in septembrie e oprit. SI mai pune si uzura: una e ca fiecare compresor sa deserveasca un compartiment si alta e unul singur care munceste pentru 2 compartimente.

+Quote Post
Keto
mesaj 24th January 2008, 17:15
Mesaj #1020

Junior

QUOTE (andren15 @ Jan 23 2008, 14:54) *
N-am vazut nicaieri si inclin sa cred ca nu exista.
Avantajul la 2 compresoare e ca poti opri pe oricare cand vrei. De exemplu, daca plec da acasa 1 luna, opresc frigiderul ca nu are rost sa mearga degeaba, si daca ar merge, dupa 1 luna toata mancarea ar fi oricum stricata. La fel congelatorul, la mine din martie in septembrie e oprit. SI mai pune si uzura: una e ca fiecare compresor sa deserveasca un compartiment si alta e unul singur care munceste pentru 2 compartimente.

Ai incercat sa vezi cum arata un frigider care a stat in "pauza" mai mult de cateva zile?
Din prima zi in care l-ai cumparat si ai pus alimente in el, bacteriile devin si ele locatari in frigider. Ca sa se dezvolte nestingherite le trebuie o temperatura mai mare de 10 C. De obicei, aparatele moderne au o functie "de vacanta" - odata activata aceasta functie reduc consumul aparatului, mentinand exact temperatura necesara ca sa nu se dezvolte bacteriile.
In privinta congelatorului, ai dreptate - totusi, eu nu mai vad utilitatea congelatorului in locuinta de azi. Un frigider no-frost iti ofera un compartiment (nici mare nici mic in care sa pastrezi pe termen nu foarte lung alimente congelate).

Cat despre "uzura" compresorului care deserveste 2 incinte...
Intr-adevar, daca ar trebui sa aleg intre doua combine frigorifice, as opta la o combina cu 2 compresoare in loc de una cu un singur compresor, dar nu din motivul riscului de uzura prematura a compresorului.

+Quote Post
Eugen M
mesaj 24th January 2008, 17:59
Mesaj #1021

Junior

Data înscrierii: 19-February 07
ID membru: 144 578

da' de ce ?

+Quote Post
andreic
mesaj 24th January 2008, 20:10
Mesaj #1022

Guru Member

Grup: Moderators
Data înscrierii: 7-February 03
Locație: KN34AL
ID membru: 2 942

QUOTE (Keto @ Jan 24 2008, 17:15) *
dar nu din motivul riscului de uzura prematura a compresorului.

Pai oricum ele rezista mult. Eficienta si independenta in functionare ar trebui sa te faca sa folosesti compresoare independente.

Acest mesaj a fost modificat de andreic: 24th January 2008, 20:12

+Quote Post
Keto
mesaj 25th January 2008, 16:49
Mesaj #1023

Junior

QUOTE (andreic @ Jan 24 2008, 20:10) *
Pai oricum ele rezista mult. Eficienta si independenta in functionare ar trebui sa te faca sa folosesti compresoare independente.

"Independenta" da

'Eficienta", nu prea - sa nu uitam ca pentru un anumit volum dat folosim :
- 1 compresor mai mare
sau
- 2 compresoare mai mici

Pentru situatia folosirii ambelor compartimente, mai eficienta(energetic vorbind) este solutia cu un compresor.

+Quote Post
Keto
mesaj 25th January 2008, 17:00
Mesaj #1024

Junior

QUOTE (Eugen M @ Jan 24 2008, 17:59) *
da' de ce ?

Salut,
Nu te-am mai auzit de ceva timp.
Solutia 1 compresor (fara electrovana) nu permite un reglaj suficient de bun al temperaturii in racitor, atat timp cat exista doar un singur element care masoara temperatura "intregului ansamblu". Drept urmare, in anumite conditii (clar specificate in manualele de instructiuni), se intampla ca racitorul sa nu raceasca suficient (stii prea bine la ce ma refer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

+Quote Post
ogi
mesaj 26th January 2008, 10:03
Mesaj #1025

Junior

am nevoie de un sfat:

m-am hotarat la frigiderul Ariston MTM 1911 F problema este ca la mediagalaxy e 1800 lei iar pe net il gasesc cu 200 lei mai putin.

Nu stiu ce sa fac merita cu 200 lei mai mult doar ca sa il iau de la un magazin sau il pot lua de la un magazin virtual?

A avut cineva experiente (ne)placute cu magazinele virtuale, gen: alopc, onestop etc.

+Quote Post
radu.antohi
mesaj 29th January 2008, 17:18
Mesaj #1026

Junior

Salutare,

Am luat pana la urma un Electrolux ENB 39409X. Mi-a placut ca e spatioasa, FNF si e full inox... cam ceea ce cautam eu. Din pacate am fost limitat sa iau ceva de 60 cm latime... fiindca altfel ar fi fost foarte interesante versiunile Side-by-Side sau de 70 cm.

Sper sa nu am bafta asemanatoare cu cel care spunea ca in 3 luni i s-a ars placa electronica la Electrolux... si apoi a patit ceva asemanator si prietenul caruia ii recomandase Electrolux. Inca un aspect interesant la Electrolux... este ca la anumtie produse (cele din catalogul Premium), primesti gratuit prin posta, dupa inscriere in programul lor, un card de extragarantie. Acest card extinde valabilitatea garantiei cu 1 an, deci in total 3 ani.

Cu privire la fluctuatiile de curent, un electrician m-a sfatuit sa apelez la un UPS (probabil ca un UPS online sau macar line-interactive) care ar putea sa atenueze fluctuatiile de curent. Acelasi electrician a spus ca varianta cu UPS este de preferat fata de stabilizatoarele de tensiune care sunt pe piatza.

Bafta!

+Quote Post
Reclama
mesaj A minute ago
Mesaj #

Grup: Bot

In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!

97 V  « < 55 56 57 58 59 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 utilizatori citesc acest subiect (1 utilizatori neautentificați și 0 anonimi)
0 Membri:

RSS Versiune simplificată Data: 25th November 2009 - 00:27
© 2001 - 2009 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of Soft News NET SRL.
Privacy Policy | Terms of Use | Contact Softpedia