Proiectul pentru Romania
Unitatea liderilor :LEGEA COJOCARU - 2012
privind construcţia economiei democratice
(Proiect)
Noi, Poporul Român,
Ştiind, că, atât în România, cât şi în alte state ale lumii, grupuri minoritare s-au organizat în reţele politico-financiare, de tip mafiot, care controlează capitalurile, precum şi instituţiile statelor şi pe cele mediatice, pe care le folosesc pentru a-i înşela şi jefui pe cei mulţi, cei care, prin munca lor, produc avuţia,
Ştiind că numai economia bazată, concomitent, pe proprietatea privată asupra capitalului şi pe principiul fundamental al solidaritaţii dintre oameni, poate asigura nu numai realizarea plenară a personalităţii fiecărei fiinţe umane, dar şi maxima valorificare a aptitudinilor tuturor oamenilor, ca şi a resurselor economice de care dispunem,
Ştiind că singura soluţie, prin care noi, poporul român, ca şi alte popoare, ne putem câştiga şi păstra libertatea, bunăstarea şi demnitatea, prin care putem opri mafiile politco-financiare să ne deposedeze de avuţia pe care am creat-o şi pe care o creem, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor, această majoritate a cetăţenilor constituind clasa mijlocie a societăţii, aceea care, deţinând puterea economică, va controla şi puterea politică, adică statul, cu toate componentele sale – legislativă, executivă, juridică, financiară, mediatică – şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: munca, cinstea, competenţa, curajul, spiritul de iniţiativă, de solidaritate socială şi naţională, dragostea faţă de Dumnezeu, de familie, de neam şi de ţară,
Prin voinţa noastră suverană, adoptăm prezenta lege:
Art.1. Se constituie Fondul de Investiţii al Poporului, care se alimentează din următoarele surse:
a) impozitul progresiv pe avere;
b.) profiturile şi dividendele încasate de stat pentru capitalul aflat în proprietatea sa;
c) veniturile încasate de stat din vânzarea capitalului aflat în proprietatea sa;
d) impozitele, amenzile şi veniturile încasate de stat prin aplicarea prevederilor legale referitoare la controlul averilor;
e) alte surse prevăzute de lege.
Art.2. Impozitul progresiv pe avere se stabileşte astfel încât să se asigure preluarea la Fondul de Investiţii al Poporului a echivalentului a 20% din PIB, în fiecare an.
Art.3. În termen de 60 zile, Guvernul va prezenta Parlamentului proiectul legii impozitului progresiv pe avere, proiectul legii privind controlul averilor şi proiectul legii privind revizuirea Constituţiei.
Art.4. Fondul de Investiţii al Poporului este folosit pentru finanţarea de proiecte de investiţii, elaborate în conformitate cu prevederile Planului Naţional de Dezvoltarte şi cu prevederile Programelor Operaţionale Sectoriale.
Art.5. Proiectele de investiţii sunt elaborate, gratuit, de către Agenţia Naţională de Consultanţă pentru Investiţii şi sunt selectate, pentru finanţare, prin concursuri de proiecte, organizate de către autorităţile de managemant ale Programelor Operaţionale Sectoriale, în limita disponibilităţilor alocate de la Fondul Naţional de Solidaritate şi Dezvoltare.
Art.6. În termen de 60 de zile, Guvernul va prezenta Parlamentului proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Consultanţă pentru Investiţii.
Art.7. Sunt finanţate cu bani de la Fondul de Investiţii al Poporului proiectele de investiţii prezentate de cetăţeni români, ca persoane fizice autorizate, sau de persoane juridice române, care au ca asociaţi, sau acţionari, numai cetăţeni români: asociaţii familiale, societăţi cu răspundere limitată, societăţi pe acţiuni, cooperative, etc.
Art.8. Capitalul rezultat din realizarea proiectelor de investiţii intră, gratuit, în proprietatea privată a celor care au solicitat finanţarea.
Art.9. Activele achiziţionate cu bani primiţi de la Fondul de Investiţii al Poporului nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, conform legii.
Art.10. În primii 10 ani de aplicare a prezentei legi, fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească, de la Fondul de Investiţii al Poporului, echivalentul sumei de 20.000 de euro, pentru finanţarea de proiecte de investiţii elaborate şi aprobate conform prezentei legi.
Acest drept poate fi exercitat timp de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, de către persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani înainte de sau la data intrării în vigoare a legii, respectiv, timp de 10 ani de la data când au împlinit vârsta de 18 ani, de către persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani după data intrării în vigoare a prezentei legi.
Art.11. Începând cu anul al 11-lea de aplicare a prezentei legi, fiecare cetăţean, după împlinirea vârstei de 18 ani, este îndreptăţit să primească, de la Fondul de Investiţii al Poporului, o sumă egală cu produsul dintre procentul de 20% şi PIB-ul din anul respectiv, împărţit la numărul cetăţenilor care împlinesc vârsta de 18 ani, în anul în cauză, sumă care va fi folosită pentru finanţarea de proiecte de investiţii elaborate şi aprobate conform prezentei legi.
Acest drept poate fi exercitat de către persoanele în cauză timp de 10 ani de la data la care au împlinit vârsta de 18 ani.
Art.12. Tinerii, în vârstă de până la 35 de ani, care nu au şi nu au avut o locuinţă în proprietate, pot opta ca jumătate din sumele cuvenite lor, conform art.10 şi art.11, să fie folosite pentru plata parţială sau integrală a preţului primei lor locuinţe.
Art.13. Pe perioada aplicării prezentei legi:
a) Masa monetară nu poate creşte într-un ritm mai mare decât cel al creşterii Produsului Intern Brut;
b.) Statul român nu poate contracta împrumuturi decât dacă ţara este în stare de mobilizare, de război, de asediu, sau de urgenţă;
c) Cheltuielile bugetului general consolidat al statului român nu pot fi mai mari decât veniturile acestui buget, cu excepţia cazurilor în care ţara este în stare de mobilizare, de război, de asediu, sau de urgenţă.
d) Persoanele fizice şi juridice române nu pot emite valori mobiliare decât contra aporturi în natură şi în numerar;
e) Până la adoptarea monedei euro, persoanele fizice şi juridice române nu pot efectua operaţiuni de încasări şi plăţi, sau de creditare, decât în moneda naţională, leul.
Art.14. Prezenta lege nu poate fi abrogată, completată, sau modificată, decât prin referendum, prin voinţa noastră suverană, a poporului român.
Ianuarie 2012
Dr. Constantin Cojocaru
IN SCHIMB I-AS SPANZURA PE TOTI CARE AU AVERI MAI MARI DE 1 mil. DE EURO NEJUSTIFICABIL.
CINE NU POATE JUSTIFICA AVEREA,IN TOTALITATE,SA I SE CONFISTE TOT SI LASAT PE DRUMURI,DAR ASA CEVA NU SE VA INTAMPLA NICIODATA,DEOARECE...STATUL ESTE CEL MAI MARE BANDIT .
Este forte bine ,sa participam masiv la aceasta initiativa .
Subscriu la acest demers si ma voi ocupa de stragerea semnaturilor.
TREBUIE SUSTINUTA ACEASTA INITIATIVA !
pentru incredere ca mai poate fi schimbat ceva din tot ce s-a
facut rau in ultimii ani,pentru etica si echitate,pentru a fi
recunoscuta munca celor multi ;macar atat putem sa facem
sa demonstram ca nu suntem de acord cu hotia care a avut
loc in tara noastra,incepand cu metoda MEBO si terminand cu
alte ,,privatizari,, ;
Numai unul ca Cojocaru ne mai poate ajuta din rahatul in care suntem acum toti cei din clasa de jos
Nu vedeti ca politicienii au salarii de 20000 de euro/luna...iar noi poate nu avem nici 200 de euro
Mare bataie de joc a fost pt. romani 20 de ani...daca ne unim poate mai e de facut ceva,daca nu,vom ramane saraci si PROSTI
toata viata...o sa ajungem sa murim de foame,sa nu ne mai putem intretine,ca nu o sa mai avem bani nici sa trecem strada
din cauza celor care ne-au furat tara,sufera toate institutiile tarii,inclusiv spitalele...oamenii sufera de dureri,de boli cumplite
si nu au bani pt. operatii si pt. tratamente...
Clasa politica e o RUSINE!!!
Numai simplul fapt ca lista care ni se cere sa o complectam este pt. sustinerea cuiva pt. o functie , ar trebui sa va dea de gandit......
Nu ar fi fost mai simplu doar un memoriu care sa contina: numele, prenumele, adresa si un nr. telefon de contact ?
Mai ganditi-va !
Este exact ceea ce in zilele astea asteapta oamenii.
E mult prea simplu, e ca'n povesti cand iti doresti ceva, apare zana buna si iti indeplineste dorinta,
Ha, ha ce bine am ras !
Avem sute de hectare arabile care astepta sa fie semanate,
dar Nu ne-am obisnuit sa ne pice toate.
C Cojocaru
DESTEAPTA-TE ROMANE
Multi au impresia ca se vor imbogati de pe urma celor 20000E
Sa o luam usor:
Fiecare individ va primi 20000E care trebuie sa ii investeasca in ceva. Deci deodata in romania vor fi cateva milioane de EURO de investit.
Eu sincer nu as visa la asa ceva ci din contra parca as visa la o lege unde statul roman sa fie prioritar. Statul sa reglementeze totul, fara coruptie, unde politie sa aibe initiativa sa nu ii mai fie frica politistului sal mai aresteze pe cutare ca este neam cu nustiucine.
In concluzie nu pot vota pentru o lege care nu are nici un scop!
Doar imbogatirea unor persoane frustrate care in prezent nu mai au ce fura din cauza ca au furat altiii inaintea lor.
Cum sa spargi buboiul daca nu face nici unul nimic, lista aceea nici nu e un lucru atat de greu de completat de cat mai multi romani, romani care au votat sau nu, care intr-o f mica masura are si el un cuvant de spus dar adunati mai multi pot sa spuna ceva.
Hora unirii are un text care spune si el ceva la fel cum si Imnul romaniei spune ceva problema e daca sunt cunoscute textele de catre romani!
Daca nici nu incercam sa facem ceva, drobul de sare s-ar putea sa nu cada de unul singur sau poate mult prea tarziu.
Cei bogati vor fi primii "la placinte inainte, la razboi inapoi...", dar tot ei sunt primii care sunt impotriva acestor semnaturi.
Cum sa fie de acord sa li se impoziteze averile, pt a se aplica legea lui Cojocaru si de ce nu ar fi de acord cu legea daca furaciunile lor imense vor fi legalizate si vor intra in legalitate!!!!!!!!!!
Ramasitele care ajung la noi in decursul a 10 ani e o nimica toata pt ei , pt noi niste vise frumoase si la stadiul de vise!
Daca facem ceva si iese bine norocul nostru daca nu somn usor in continuare, ca oricum de 20 de ani nu facem nimic altceva decat dormim!!!
Somn usor!!!!
"Somnul natiunii nasc monstrii"
Aici gasesti tabelul cu semnaturi.
Opriti jaful din Romania .
A facut cineva un calcul sa-si dea seama despre ce suma e vorba??????????????
Cum puteti crede ca Romanica noastra poate da 20 000 Euro de persoana majora, cand romania nu-si poate plati nici macar serviciile deja efectuate de subcontractori?
OFFFFFFF, mare ti-e gradina Doamne, dar multi sar gardu' !!!!!!!!!!!!!!!!
Si apropo, cine poate stabili care averi sunt ilicite si care sunt muncite, ca baietii destepti stiu sa se acopere de hartii...............................
Hai sa coboram cu picioarele pe pamant si sa ne vedem fiecare de treaba...
BUNA LEGE SA AJUTE DUMNEZEU SA SE FIE SDEVARAT
bagati-va mintile in cap!!!
in ceea ce priveste egalitatea, asta era in COMUNISM!!!
intrebare: ai fost in situatia in care, neavand bani, ai fost nevoit sa iei sa mananci ceva de pe jos?
Am trei meserii !
Trebuie sa fim egali, din mai multe motive, altfel este discriminare !
2.nu mai faceti afirmatii nefondate(putred de bogat);vorbiti de saracie,dar nu o cunoasteti;a fi spectatori nu inseamna a fi actori!
3.vezi blogul meu - http://www.razvratirea.blogspot.com/ - si apoi iti vei da seama impotriva cui trebuie sa ne razvratim!
Bafta!
suntem romanii din belgia si dorim sa stim de unde putem facze rost de acel tabel pentru a da semnaturile necesare pentru legea COJOCARU.
ASTEPTAM RASPUNS
MULTUMIM
Acesta este punctul meu de vedere (sincer nu mai cred nimik din tot ce ne este spus si aratat prin presa scrisa ,audio sau video, dar aceasta lege LEGEA COJOKARUL dupa parerea mea este frt buna, prin urmare haideti sa luam ATITUDINE)
Dumneavoastra chiar credeti in balivernele scoase de un individ cu foarte grave probleme ca Tudor Barbu.Un personaj sinistru care vrea doar sa faca rating pentru a nu fii dat afara asa cum a fost dat afara de peste tot.Omul este de compatimit, e un om greu incercat de Dumnezeu.Cum puteti lua in serios ceva spus de acest individ? omul nu are discernamant !
@costelusangel cred ca sti cine sunt fa ce am zis eu si vezi daca se adevereste... sunt sigur de asta
Romania, de astfel de Cetateni Responsabili, are nevoie !
Binecuvantarea Bunului Dumnezeu si asupra ta, frate drag !
Au mai fost unii in istorie, e drept nu la fel de dementi ca Barbu si Cojocaru,care au vrut egalitate.Se stie ce a iesit si in cazul Revolutiei Franceze si in cazul comunismului.
Bine spunea cineva pe forum:
"Asa cum spuneam in primul topic(sper ca asta nu o sa mai fie inchis)domnul Tudor Barbu sau visul unei nopti de "boala" a declansat campania de strangere de semnaturi pentru Legea???doctorului???in economie Cojocaru.
Am urmarit aseara o parte din emisiune,intre noi fiind vorba daca eram medic psihiatru emisiunea de aseara ar fi fost un material didactic de mare valoare.UAU, cea mai tare parte a emisiunii a fost cand Cojocaru s-a sculat, de pe scaun bineinteles, sa traga castigatorul "Sticlei de un meleon"Pe urma spumele lui Barbu au continuat pana tarziu in noapte.Asta pana la urma da in cap cuiva in direct ! Probabil ca a luat prea multe bate in cap in '90 cand ii lauda pe mineri.
Deja se stie ce propune acest nene Cojocaru prin legea lui.Eu am o intrebare, poate sunt eu idiot:
Se iau doi indivizi, Dorel si Costel.Dorel a muncit o viata intreaga in fabrica de pesti de sticla pentru televizor.A muncit in conditii groaznice la caldura de peste 500 de grade.Costel si-a baut viata prin carciumi.Acum potrivit domnului Barbu(foarte tare)amandoi primesc obligatiuni.Deci, Costel,care n-a produs nimic pentru tara asta, are aceleasi drepturi ca si Dorel.Ceva nu suna bine, ce?
Dupa "Sticla cu Report"a inceput numararea semnaturilor,cinci sute de mii.D D a zis:"Ne mai trei' inca 500.000."
La care Barbu a raspuns:"Hey, s-o lasam pe maine daca vrei..."A zis ca va strange ajutat de telespectatorii TV Poporului sau "Europei libere" un milion.
Da' acum serios vorbind, cinci sute de mii de oameni au semnat pentru o lege mai aspra decat legea 18 din timpul comunistilor, pentru ca e clar ca nu vor fi luate la puricat averile alora din Top 300 si nici Rolls-ul lui Daniel Senzatzionel.Nu, vor fi luate la puricat averile "ilicite" ale alora mici, a lui Gigel de ex.Parca il si aud pe Barbu:"Aoleu, de unde ai tu ba Gigele bani de calculator sa scrii pe forum cand pensionarii mor de foame in tara?Treij' de milioane costa un calculator,zece pensii, 3000 de paini."
Legea se scrie acolo in studio,"History in the making".Zicea Barbu:"Foarte tare fratioare, cei care au semnat pentru legea Cojocaru vor avea prioritate la primirea banilor, scriem noi acuma un nou articol.Dupa ce terminam cu sematurile eu plec la Waterloo".
In orice caz sper ca vom discuta serios despre aceasta propunere de lege iesita din acelasi pantec din care au iesit:Magda Ciumac, Stancu OJica, Nikita,Sandu(gay-ul dansator),Cici Balerina, Marian Valorusu',etc.
Undeva pe net spui ca esti lucrator comercial.Crede-ma lucrez la o firma care se ocupa cu importul de produse alimentare.Stiu ce inseamna munca de lucrator comercial sau agent de securitate si banii primiti.
Ai inteles gresit ce am vrut sa spun.Eu vad din legea Cojocaru o incercare de a profita de nenorocirea oamenilor pentru rating.
Hai sa gandim logic,tu crezi ca tanti Reta din nu situ ce sat va stii ce sa faca cu banii?NU ! Va fii indrumata catre niste baieti care vor stii ei ce sa faca cu banii.Pe cat punem pariu ca daca tu te vei duce la concursul de proiecte,proiectul tau va fi refuzat si vei fi indrumat spre niste "baieti destepti si vizionari"care iti vor administra obligatiunile.
Nu am nici stimulente nici nimic.Am o facultate,lucrez la o firma care nu se simte prea bine,deci,s-ar putea sa fiu in situatia ta in curand.
N-am nimic cu Tudor Barbu.Eu n-am incredere in OTV,postul care a dat nastere atator mizerii de-a lungul timpului.
Va multumesc !
Astept pareri aici pe acest site!
care plange de saracie iar primaria condusa de psd cat si cei din pdl isi bat joc de ea . Daca doriti contactatima labeced67@yahoo.com
1. Intr-adevar locuri de munca nu sunt
2. Firmele au fost inchise si au falimentat din cauza proastei guvernari care trebuie sa dispara
3. Romania nu a fost jefuita, a fost falimentata de comunism
4. Corect si nu numai ei... dar asta e situatia
5. Dumneavoastra sincer aveti studii superioare? Sau argumentati totul dintr-o viziune religios-fanatica?
6. Toti avem drepturi.
7. Tocmai cine ar mai produce daca toti ne transformam in "FIRME"
8. Vezi punctul 7
9. De ce nu? De ce sa nu or sa vrea cand au ocazia? Adica stai, altul sa o duca bine cu firma lui si altul sa raman simplu angajat... pai parca ii ajutati pe toti sa duca acum... acum nu toti trebuie sa fie patron... pai cum vine asta?
10.Deci eu sunt si manager si angajat si femeie de serviciu si admistrator si sofer si distribuitor si vanzator si totul... bun asa....(poate doar in cazul clonarii)
11.Nu vreau sa aduc imbunatatiri pentru ca nu sunt de acord cu legea asta.
12.Vreau sa cada guvernul si conducerea actuala, sa vina cineva cu idei clare pentru dezvoltare pe termen lung si cu cap, nu toate toti care au "revelatii".
Mai e ceva de ea?
Suna foarte "apetisanta"...si de aia imi e si mai teama de ea.
Daca e pe bune salvam economia. Daca e iar ceva tzeapa punem ultimul cui in siciriul economic al tarii asteia - cei care cantati in urale ca "ura luam 20,000 euro de la bogati" stati si ganditi-va:
1) oare totusi tot ce stim e tot ce e adevarat? Daca sunt dedesupturi?
2) este constitutional asa ceva? Robin Hood una doua cum aia saraci li se cashuna? Stiu ca lumea s-a saturat de saracie si de hoti, dar daca actionam fara sa gandim ne dam in cap singuri.
Mare atentie cu legea asta, poate fi foarte buna, dar poate fi si ceva extraordinar de rau.
As vrea sa aud parerea unuia ca Isarescu pe domeniul asta - el e singurul ce pare cat de cat capabil pe domenii economice.
Pare prea roz tot proiectul asta - si asta ma sperie cel mai tare.
Legea 18 - cine hotaraste care sunt "averile ilicite" ? Justitia care e corputa pana in maduva oaselor? Nu? Atunci cine? Saracimea care o sa arunce legea asta peste oricine are mai multi bani ca ei?
Mai las-o moale cu avantul asta si gandeste la rece.
Deci, ca statul sa plateasca aceste credite o sa imi mareasca impozitele... si eu voi ajunge sa platesc 20.000 € + 7%... plus ca voi cotiza si pentru cei care nu au muncit niciodata si nu cotizeaza la stat. Pierde statul...pierd eu, castiga bancile si FMI... super legea Cojocaru, nu tre sa fii doctor in economie sa-ti dai seama ce tampenie zice asta
http://www.Spaniaromaneasca.com
5 Metode pentru Tampirea Populaţiei (MTP)
V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebui să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează, voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, "Nu pot".
Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că, în cele ce urmează, cuvintele"cititor", "telespectator" şi "cetăţean român" vor fi înlocuite cu "bizon" şi/sau "fraier"
MTP-1
În fiecare zi pe toate canalele media, oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe cât de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi, oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bune, dar destul de eficiente, sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel, bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa dintre el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobus, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.
MTP-2
În fiecare zi pe toate canalele media, explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea, combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu' peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi, nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta, ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.
MTP-3
În fiecare zi pe toate canalele media, dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l: fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: "A furat el dar şi face!" Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper, arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.
MTP-4
În fiecare zi pe toate canalele media, arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP-2 şi MTP-3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat "uriaşa" cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)
MTP-5
În fiecare zi pe toate canalele media, convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP-1 şi prezintă-i "vedeta" (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de "iubi" cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.
Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul "stat + privat + media" care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a "fraierilor".
Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate.
Mulţumesc "pe această cale" propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un "fraier conştient".
Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi.
Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama.
Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar
Succesuri!